Close
Faqja 11 prej 33 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 325
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Icke si shume te tjere te kesaj kategorie arrin nje lloj gjendje mendore qe eshte pertej asaj te zakonshmes dhe ne kete pike nuk habitem aspak (ndonese nuk kam dijeni te kesaj deklarate dhe se di sesa e vertete eshte). Por di te sigurt qe shume nga teorite e tij sjane aspak te tijat dhe shkojne ne linje te njejte me ate te shume te tjereve te cilet i kane hyre kesaj rruge dekada te tera perpara Ickes. Ai ka nje merite shume te madhe qe ishte nga te paret qe pati kurajon te dilte publikisht per shume nga teorite me te forta konspirative qe ekzistojne sot ndonese kjo i ka kushtuar nje vuajtje te madhe shpirterore, mendore, ekonomike dhe sociale. Nuk eshte Icke i pari qe ka folur per reptilianet por ka qene Zecharia Sitchin. Icke e beri me publik si fenomen i 'detyruar' nga deshmite e shume njerezve te cilit kishin kredenciale te padiskutueshme, madje ai e ka argumentuar disa here veshtiresine e madhe qe ka patur per ta pertypur vete i pari informacionin qe merrte. Por kjo e ben ate te rralle ne llojin e tij qe nuk u step por pati kurajon dhe mendjen e ndricuar per ti hetuar dhe kontrolluar gjerat te cilat i krijuan bindjen se mund te jete nje fenomen real. Mbas Ickes ka patur te tjere qe jo vetem e kane permendur por cuar edhe me tej si teori, Steve Quayle, Riley Martin, John Rhodes dhe te tjere (emrat sbesoj se kane shume rendesi).

Kjo teme nuk eshte pikerisht per gjera te tilla por me duhet te them qe ne rastin e teoricieneve te konspiracive aftesia e tyre qendron jo thjesht ne faktin e te qenit paksa manipulativ dhe spekulativ me menyren sesi transmetojne mesazhin por me subjektin qe zgjedhin per te ndergjegjesuar publikun. Shume kundershtues te teorive konspirative nuk merren me vete teorine por me menyren e paraqitjes se saj dhe efektin shkaterrues qe mund te kete ne psikologjine kolektive. Une personalisht nuk mendoj kete gje. Kam patur rastin te degjoj disa lektura perfshi ketu dhe Jim Marrs, kam pare reagimin e njerezve dhe kam 'hetuar' me pas temat e diskutuara per te provuar vertetesine apo seriozitetin e asaj qe mora pjese. Dhe aty jam habitur nga masiviteti i informacionit si dhe nga driteshkurtesia e masave ne mohimin e nje realiteti sa te prekshem aq dhe te frikshem. Ketu edhe njehere tjeter merr me shume kuptim ajo shprehja: Ne i shohim gjerat jo sic jane por sic duam ne te jene.
    Eshte e vertete qe me teper sulmohen paraqitesit e Teorise sesa Teoria ne vetvete por me sa kam vene per merite edhe te menyres se paraqitjes eshte shume e veshtire ti sulmosh keto teori.Ne rradhe te pare nuk para japin emrat e deshmitareve,por thjesht thone fola me ate gjeneralin apo ate agjentin e cias,duke e lene fazen e vertetimit gjithnje te mjegullt,pastaj sado idiote te mund te duken,nje shoqeri qe paranon si te vertete absolute perrallat qe i thone neper kisha apo xhamija,nuk ka shume goje ti kundervihet.Sidoqofte kam idene qe shume nga keto personazhe, dalin posacerisht per te diskretituar kategorine ne pergjithesi,ne perpjekje per te sabotuar ata pak qe vertete kane dicka per te thene.

Per sa i perket Icke-t,shprehjen "bir i zotit" e mora shabllon nga nje dokumentar per te,por eshte pak me e nderlikuar..ktu nga min 5.00 e sqaron vete:

http://www.youtube.com/watch?v=4q9ncm2jotI&feature=related

Kjo intervista eshte interesante ,edhe per te kuptuar se si priten njerez te tille nga shtresa te ndryshme te shoqerise,me e bukura eshte qe mbrojtesit te torive akoma me absurde(Besimtaret) jane dhe sulmuesit me te zellshem te tij,kjo besoj se lidhet me indoktrinimin e tyre.

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Icke si shume te tjere te kesaj kategorie arrin nje lloj gjendje mendore qe eshte pertej asaj te zakonshmes dhe ne kete pike nuk habitem aspak (ndonese nuk kam dijeni te kesaj deklarate dhe se di sesa e vertete eshte). Por di te sigurt qe shume nga teorite e tij sjane aspak te tijat dhe shkojne ne linje te njejte me ate te shume te tjereve te cilet i kane hyre kesaj rruge dekada te tera perpara Ickes. Ai ka nje merite shume te madhe qe ishte nga te paret qe pati kurajon te dilte publikisht per shume nga teorite me te forta konspirative qe ekzistojne sot ndonese kjo i ka kushtuar nje vuajtje te madhe shpirterore, mendore, ekonomike dhe sociale. Nuk eshte Icke i pari qe ka folur per reptilianet por ka qene Zecharia Sitchin. Icke e beri me publik si fenomen i 'detyruar' nga deshmite e shume njerezve te cilit kishin kredenciale te padiskutueshme, madje ai e ka argumentuar disa here veshtiresine e madhe qe ka patur per ta pertypur vete i pari informacionin qe merrte. Por kjo e ben ate te rralle ne llojin e tij qe nuk u step por pati kurajon dhe mendjen e ndricuar per ti hetuar dhe kontrolluar gjerat te cilat i krijuan bindjen se mund te jete nje fenomen real. Mbas Ickes ka patur te tjere qe jo vetem e kane permendur por cuar edhe me tej si teori, Steve Quayle, Riley Martin, John Rhodes dhe te tjere (emrat sbesoj se kane shume rendesi).

Kjo teme nuk eshte pikerisht per gjera te tilla por me duhet te them qe ne rastin e teoricieneve te konspiracive aftesia e tyre qendron jo thjesht ne faktin e te qenit paksa manipulativ dhe spekulativ me menyren sesi transmetojne mesazhin por me subjektin qe zgjedhin per te ndergjegjesuar publikun. Shume kundershtues te teorive konspirative nuk merren me vete teorine por me menyren e paraqitjes se saj dhe efektin shkaterrues qe mund te kete ne psikologjine kolektive. Une personalisht nuk mendoj kete gje. Kam patur rastin te degjoj disa lektura perfshi ketu dhe Jim Marrs, kam pare reagimin e njerezve dhe kam 'hetuar' me pas temat e diskutuara per te provuar vertetesine apo seriozitetin e asaj qe mora pjese. Dhe aty jam habitur nga masiviteti i informacionit si dhe nga driteshkurtesia e masave ne mohimin e nje realiteti sa te prekshem aq dhe te frikshem. Ketu edhe njehere tjeter merr me shume kuptim ajo shprehja: Ne i shohim gjerat jo sic jane por sic duam ne te jene.
    Eshte e vertete qe me teper sulmohen paraqitesit e Teorise sesa Teoria ne vetvete por me sa kam vene per merite edhe te menyres se paraqitjes eshte shume e veshtire ti sulmosh keto teori.Ne rradhe te pare nuk para japin emrat e deshmitareve,por thjesht thone fola me ate gjeneralin apo ate agjentin e cias,duke e lene fazen e vertetimit gjithnje te mjegullt,pastaj sado te cuditshme te mund te duken,nje shoqeri qe paranon si te vertete absolute perrallat qe i thone neper kisha apo xhamija,nuk ka shume goje ti kundervihet.Sidoqofte kam idene qe shume nga keto personazhe, dalin posacerisht per te diskretituar kategorine ne pergjithesi,ne perpjekje per te sabotuar ata pak qe vertete kane dicka per te thene.

Per sa i perket Icke-t,shprehjen "bir i zotit" e mora shabllon nga nje dokumentar per te,por eshte pak me e nderlikuar..ktu nga min 5.00 e sqaron vete:

http://www.youtube.com/watch?v=4q9ncm2jotI&feature=related

Kjo intervista eshte interesante ,edhe per te kuptuar se si priten njerez te tille nga shtresa te ndryshme te shoqerise,me e bukura eshte qe mbrojtesit te torive akoma me absurde(Besimtaret) jane dhe sulmuesit me te zellshem te tij,kjo besoj se lidhet me indoktrinimin e tyre.

Citim Postuar mė parė nga imodhjom Lexo Postimin
    nuk para japin emrat e deshmitareve,por thjesht thone fola me ate gjeneralin apo ate agjentin e cias,duke e lene fazen e vertetimit gjithnje te mjegullt,pastaj sado te cuditshme te mund te duken,nje shoqeri qe paranon si te vertete absolute perrallat qe i thone neper kisha apo xhamija,nuk ka shume goje ti kundervihet.
    Jo te gjithe dalin pa deshmitare dhe jo te gjithe deshmitaret mund te behen publik. Arsye eshte e kuptueshme. Shpesh informacione te tilla jane shume sensitive dhe vene ne rrezik jeten e personit qe i nxjerr. Mos te duket cudi qe njerezit besojne perrallat neper kisha dhe jo ate qe kane para syve. Eshte shplarja e trurit qe na eshte bere neper shekuj dhe mijevjecare.

Jeta ..... ka fund te keq Maska e Nessus
    Anėtarėsuar
    10-06-2007
    Postime
    89
    Ka shume njerez qe mendojne qe David Icke eshte ne sherbim te sigurimit sekret anglez qe lanson teori te tilla qe ka per qellim diskreditimin e ufologeve te vertete ,duke lansuar teori te tilla te fus huti dhe mosbesim ne ufologji.

I gjithe besimi i tij bazohet ne librat e Zecharia Sitchin rreth sumereve dhe Annunakis (si krijues te civilzimit tone) dhe nje interviste me nje medium (shaman) afrikan.

Ne baze te deshmitareve te rrembyer nga jashtetokesoret permenden racat tjera reptiliane (sidomos gritee etj.) dhe aspak ajo lizard qe permend David Icke.

Karrieren e tij e ka filluar me marrezira duke thene qe eshte bir i Zotit.

A mendoni pse ky vazhdon te flas dhe asjne ndryshim nuk behet.

Perse David Icke nuk eshte ende ne burg apo i vdekur (sikur disa te tjere).

Sinqerisht ka diēka qe nuk shkon ketu me David Icke dhe kjo gje eshte e thjeshte,ai e ka shikimin e njejte sikur te gjithe dirigjuesit e botes.

Merreni me rezerve te madhe teorine e tij.

Nuk eshte saktesisht keshtu. Icke nuk para e trajton per te mos thene qe se trajton fare fenomenin e ufove. Dhe po ashtu nuk eshte bazuar aspak ne librat e Stitchin por ne deshmite qe i kane ardhur direkt nga njerez te cilet jane ndodhur ne momente te shapeshifted. Edhe ajo qe thuhet se Icke eshte agjenti MI5 apo MI6 eshte loje e njohur qe behet per shume nga keta konspiracistat madje dhe ufologet. Diskreditim per te humbur besurshmeri ne syte e publikut. Fakti qe Icke eshte gjalle dhe nuk i ka ndodhur gje (megjithese ka patur shume kercenime madje nuk eshte lene te futet 2 here ne Canada, Amerike dhe Australi) ka te beje me ate qe ai ka dale publikisht dhe zhdukja fizike e tij eshte si ti besh atentat vetes. Pra nuk mund te zhduket nje person i cili e ka bere te qarte se nese i ndodh gje, kjo eshte per ti mbyllur gojen dhe se do konfirmonte mese miri vertetesine e atyre gjerave qe deklaron.

Por me dicka jam shume dakort: Cdo teori, deklarate, konspiraci etj duhen marre me nje rezerve dhe duhet te shtyjne kedo qe te kerkoje ne menyre personale per te mesuar me shume dhe per te nxjerre vete konkluzionet. Dhe kjo ne vetvehte eshte ilumimin dhe ndergjegjesim. Mos harroni se Icke eshte vetem nje ne morine e atyre qe deklarojne, madje dhe faktojne ekzistencen e grupimeve te erreta sot ne bote ne duart e te cileve eshte perqendruar pushteti ekonomik dhe ai politik. Mua nuk me shqetesojne aspak deklarata te tipit jo i vene ne sherbim te agjenturave, jo agjent i vete Illuminatit, jo ajo qe thote Icke eshte pallaver etj. Kam aq kohe qe i degjoj dhe e njoh kete mekanizem qe funksionon perfektesisht ne te gjitha momentet kur ndeshesh me sekretet. Pra eshte taktike e njohur. Arthur Schopenhauer ka thene nje gje shume te vertete:

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed , second it is violently opposed , and third, it is accepted as self-evident. "

i/e regjistruar Maska e agonny
    Anėtarėsuar
    02-08-2008
    Postime
    251
    Kush din diqka ma shum info per Teeorin
    se Amerikant skan zbrit kurr ne hene!???

i/e regjistruar Maska e agonny
    Anėtarėsuar
    02-08-2008
    Postime
    251
    EJ Darius qekjo Iluminati
    a osht e njejt me "GALLEYAN"e kom pa ne gjuhen turke ket dokumentar eadhe thojshin qe edhe Tom Cruiese esht nje nder pjesmars !qe kishe po besojshin se Jashtorksoret qeshtu dikqa nuk pom kujtohet mire se spom kujtohet mire !S::S
    esht e njejta ?a po esht kejt tjeter sen??

Jo agonny ajo qe Tom Cruise eshte pjesmarres eshte fe dhe jo Illuminati. Ai eshte pjese e Scientology. Por do ju lutesha mos dilet nga tema me gjera te tilla.

IT Professionals Maska e Sirius
    Anėtarėsuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Kuriozitete Konspirative

Koincidence?

Ja disa foto si duket washington DC nga lart dhe permbajtja e konstruksionit te rrugeve dhe ndertesave.

Emri:  1.jpg

Shikime: 1061

Madhėsia:  37.5 KB

Emri:  2.jpg

Shikime: 1095

Madhėsia:  38.8 KB

Emri:  3.jpg

Shikime: 1070

Madhėsia:  37.6 KB

kjo ishte vetem fillimi ka shum te tjera per postimet e rradhes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 13-08-2008 mė 18:24

Faqja 11 prej 33 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •