Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 62

Pėr: Kisha katolike e pranon qe Bibla nuk eshte teresisht e sakte.

Citim Postuar mė parė nga IllyrianPatriot Lexo Postimin

Kush nga ju te dy e kupton dot kompleksitetin e nje qelize ? A e kuptoni qe gjasat per krijmin e nje qelize si proces rastesje kerkon po aq gjasa sa krijmi i universit ?

Mos valle i referohesh kesaj temes ketu (qe e kam hapur une, me material te studiuar nga une dhe permbledhur po nga une enkas per forumin) ADN-ja Artifakt inteligjence?

E keqja me ju fetaret eshte qe trurin e fiksoni vetem ne nje drejtim dhe nuk dini as majtas e as djathtas. As nuk ju punon indietro fare. Une spo gjykoj njeri per besimin ne fe ketu, po flas qe disa antare vetem shkruajne per fene e shpenzojne kaq shume kohe duke diskutuar per fene ne nje kohe qe ky forum ka shume nenforume me tema nga te gjitha llojet ku mund te mesohet e zgjerohet njohuria me shume. Kaq e veshtire eshte per tu kuptuar kjo qe thashe une apo duhet ta rrokezoj here tjeter?

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Mos valle i referohesh kesaj temes ketu (qe e kam hapur une, me material te studiuar nga une dhe permbledhur po nga une enkas per forumin) ADN-ja Artifakt inteligjence?

E keqja me ju fetaret eshte qe trurin e fiksoni vetem ne nje drejtim dhe nuk dini as majtas e as djathtas. As nuk ju punon indietro fare. Une spo gjykoj njeri per besimin ne fe ketu, po flas qe disa antare vetem shkruajne per fene e shpenzojne kaq shume kohe duke diskutuar per fene ne nje kohe qe ky forum ka shume nenforume me tema nga te gjitha llojet ku mund te mesohet e zgjerohet njohuria me shume. Kaq e veshtire eshte per tu kuptuar kjo qe thashe une apo duhet ta rrokezoj here tjeter?
    Jo valle nuk i referohem asaj teme qe ke hapur ti . Eshte minimalisht qeshakare , paske hapur ti nje teme , edhe duhet une te jem frymezuar nga ajo ? Ekziston prej realiteti apo je ndonje kombinacion rastesje shkronjash ?!!!!

Sa me punon apo nuk me punon , nuk mbetet te gjykimi yt , mqs nqs nuk me punon mua 1 here i bje qe per ty nuk ekziston fare ... hate to break your bubble , big sea bigger fishes out there ... heck much bigger fishes out there ...

Tani pervec frazologjise se injorantit e juve vs neve ( kur ceshtja eshte une vs ti ) , edhe rrahjen e gjoksit te primitivit ne tentim te genjimit te vetvetes .... eshte koha te japesh pergigje , mqs deri me sot ju talibanet e ateizmit vetem keni kerkuar llogari .

Ndryshe , keshillat e tua se ku duhet ta shpenzoj une kohen time mbaj per vete . Nuk flet me kallamaj ketu por me nje person pronar 3 biznesesh , investitor ne forex , edhe iq 160 ( te paktek keshtu kan thene disa teste ) . Kaq e veshtire eshte per tu kuptuar kjo qe po theme une , apo duhet ta rrokezoj here tjeter ?

Prandaj ose pergigju ose hapi rruge vetes , fut marshin e pare , edhe vazhdo ne rrugetimin e injorantit .

P.S Duke gjykuar nga titulli i temes tende , me sa duket po beson qe jemi krijuar nga alien .... lol . Por alienet kush i krioj ? ( Rhetoric question ... )
    P.P.S Per te te ndihmuar sadopak ... alienet ekzistojne edhe jan the fallen angels e bibles . Kan pasur marredhenje me te gjitha civilizacionet ne te kaluaren prandaj edhe gjen struktura piramida ne cdo kontinent ne nje kohe qe supozohet se njerezit nuk kishin kontakt me njeri tjetrin ...
    P.P.P.S Ekzistenca e alieneve e perforcon biblen ne fakt ... sepse si pasoje e modifikimit te dna-t tone nga Alienet ( aka Fallen angels ) erdhi the flood of Noa , mqs jemi te krijuar in the image and in the likeness of God .... guess what familja e Noa-s ishte e vetmja familje ' me dna humane ' e ngelur ne toke ate kohe ....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IllyrianPatriot : 13-08-2015 mė 16:09

3. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar IllyrianPatriot pėr postimin:

mesia4ever (14-08-2015)

Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Citim Postuar mė parė nga JuliusB Lexo Postimin
    Ti nuk mund ti keshillosh dikujt procesin e mendimit kur vete mendimet e tua nuk I ke te tuat.

Qe ta kuptosh: Sot per sot evolucioni eshte shpjegimi me i mundshem i jetes, bazuar ne ate qe dihet dhe eshte observuar. Por teoria e evolucionit eshte teori dhe mund te vije nje dite kur ajo te hidhet poshte. Historiku I shkences ka mjaft raste kur teori te medha jane hedhur poshte, kujto ketu rastin e Njutonit me Ajnshtajnin neqofte se e di.
    Por ajo nuk mund te hidhet poshte duke thene neper forume "teoria e evolucionit eshte propagande. Duhen kryer vezhgime e studime derisa te gjendet shpjegimi tjeter me I sakte. Ja kshu.
    Per t'iu pergjigjur atyre pyetjeve; Une nuk I di. Por meqe nuk dihen tani nuk do te thote qe nuk do te dihen ne te ardhmen. Kur keto te dihen atehere do te shikohet edhe vendi I teorise se evolucionit.

Po ti e kupton kompleksitetin e nje qelize? Ore se qeke I mencur ti, te lutem na I thuaj pak sa kane qene gjasat e krijimit te universit atehere kur u krijua?
    Ti dijme edhe ne.
    Do te te them dicka per mundesite e vogla te krijimit te qelizes ai pasoje e nje rastesie.
    Mesa di une e mesa kam lexuar akoma nuk dihet nese universi eshte I fundem a jo. E nese ky I fundit eshte I pafundem atehere nuk ka rendesi sa te vogla jane shancet e dickaje qe te ndodhe, ajo do te ndodhe gjithsesi. Ja kshu. Rastesia mund ta kete dashur qe jeta te ndodhte ketu ku ndodhi.

Jane te dyja e njejta gje. Dhe te dyja kane potencialin e nenshtrimit te njerezimit, te dyja te korruptueshme e per pasoje te dyja te liga.

Sa e vertete ishte bibla kur thonte se toka ishte e sheshte? Sa e vertete ishe kur thonte se toka eshte qendra e universit? E verteta duket sheshit e bibla nuk eshte pjese e saj, po ashtu edhe kurani.
    Pastaj yhy sa versione te bibles qe jane, cilen nga keto te besojme?

Sa budalliqe qe thua. Shkenca e ka provuar veten me kohe, feja jote ka ngel 2000 vite me pare.
    Me vjen inat se shkenca eshte e arritshme edhe nga tipa si puna jote dhe kur ajo arrihet nga tipa si puna jote perfundimi eshte brrockulla ne forum.
    Pike muhabeti. Kaq kisha me ty. Shkruaj cte duash tani.

Ti po do te flasim per shkence flasim sa te duash , duke filluar nga quantums theory , strings theory , quarks , dark matter , 3d-11d ( per sqarimin tend jan dimensjonet qe sot besohen te ekzistojne pervec dimensjonit tone 3d ... )teoremen e big bangut etc.

Eshte veti e injorantit t ja atribuoj karakteristikat e tij edhe tjetrit . Thene ndryshe nga qe nuk di ti per shkencen po e merr si te mireqene se une nuk di ? Kurse darius paska harritur ne nivele tragjikomedie proporionesh titanike ... me tregon nje teme te tij si fillim edhe fund te njohurise time . Lololol qenje te cuditshme jeni me te vertet .

Po do dinit pak nga shkenca ne fakt do ta kuptonit qe shkenca perforcon ekzistencen e zotit edhe jo visa versa .

Tani po te pegrigjem en bloc te te gjitha pyetjet e tua ( ndryshe nga ju te dy qe nuk e beret .... )

1) Universi eshte i 'fundshem ' , thene ndryshe ka limit . Jo vetem ajo por sipas ' the strings theory ' ekzistojne deri tani edhe 11 dimensjone te tjera . Madje te ekzistenca e atyre dimensjoneve atribuohet ' the big-bang explosion ' e cila krioj universin ne te cilen jetojme . Jo vetem ajo por sipas shkences universi jone ne kete moment po perhapet ne te gjitha drejtimet mqs procesi i shperthimi vazhon ad infinitum . U sqaruam per pyetjen e pare ?!!!

2) Teorja e big bangut nuk thote asgje me pak as me shume se ajo qe thote bibla me 7 ditet e krijimit ....

3) Ne fakt per cdo qenje sentiente ... eshte shume e qarte qe teoria e evolucionit eshte nje nga falacitet me diabolike ever made . Arsyet gjenden te pyetjet te te cilat nuk dhe dot pergigje .... Por kjo ka nje implikacion shume te madhe : Nqs teorja e evolucionit nuk eshte e sakte ( qe nuk eshte ) atehere ad definition dikush nga krijuar ....
    a.Madje prandaj po te vesh re po perhapet nga qarqe 'shkencetaresh ' alternativa qe jemi te krijuar nga alien .
    b.Por hej ! Wake up call .... ketu kemi the 'egg and the chicken paradox ' . Nqs alienet na krijuan neve , kush i krioj alienet lol ?

4) E korruptueshme eshte natyra e njeriut ... kurse bibla jep nja 10 komanda shume te thjeshta ( Adhuro Zotin , mos vrit , mos prit , mos vidh , mos tradheto ... ) . Krahasoje me natyren imperfekte te njeriut edhe te del qe Feja e vertet ( Krishterimi ) te vetmen gje qe ben eshte lartesimin e njeriut .

5) Cdo germ e bibles eshte e sakte . Eshte deshmuar shkencerisht se bibla e sotme eshte 99.7 % fjale per fjale e sakte me versjonin origjinal . Edhe ajo 0.3 % qe eshte ndryshe eshte thjesht sepse perdoren fjale te ndryshme sepse populsja ndalon ti perdor .

6) Bibla askund nuk thote qe toka eshte ne qender te galaktikes ose e sheshte . Ate qe thote bibla eshte se toka eshte unike . Edhe ashtu eshte ne fakt per shkak te flores edhe faunes qe ka . Eshte i vetmi planet ne sistemin planetar tonin ... qe ka flore edhe fauna .

A ke me pyetje ?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IllyrianPatriot : 13-08-2015 mė 16:13

Jo valle nuk i referohem asaj teme qe ke hapur ti . Eshte minimalisht qeshakare , paske hapur ti nje teme , edhe duhet une te jem frymezuar nga ajo ? Ekziston prej realiteti apo je ndonje kombinacion rastesje shkronjash ?!!!!

Sa me punon apo nuk me punon , nuk mbetet te gjykimi yt , mqs nqs nuk me punon mua 1 here i bje qe per ty nuk ekziston fare ... hate to break your bubble , big sea bigger fishes out there ... heck much bigger fishes out there ...

Tani pervec frazologjise se injorantit e juve vs neve ( kur ceshtja eshte une vs ti ) , edhe rrahjen e gjoksit te primitivit ne tentim te genjimit te vetvetes .... eshte koha te japesh pergigje , mqs deri me sot ju talibanet e ateizmit vetem keni kerkuar llogari .

Ndryshe , keshillat e tua se ku duhet ta shpenzoj une kohen time mbaj per vete . Nuk flet me kallamaj ketu por me nje person pronar 3 biznesesh , investitor ne forex , edhe iq 160 ( te paktek keshtu kan thene disa teste ) . Kaq e veshtire eshte per tu kuptuar kjo qe po theme une , apo duhet ta rrokezoj here tjeter ?

Prandaj ose pergigju ose hapi rruge vetes , fut marshin e pare , edhe vazhdo ne rrugetimin e injorantit .

P.S Duke gjykuar nga titulli i temes tende , me sa duket po beson qe jemi krijuar nga alien .... lol . Por alienet kush i krioj ? ( Rhetoric question ... )
    P.P.S Per te te ndihmuar sadopak ... alienet ekzistojne edhe jan the fallen angels e bibles . Kan pasur marredhenje me te gjitha civilizacionet ne te kaluaren prandaj edhe gjen struktura piramida ne cdo kontinent ne nje kohe qe supozohet se njerezit nuk kishin kontakt me njeri tjetrin ...
    P.P.P.S Ekzistenca e alieneve e perforcon biblen ne fakt ... sepse si pasoje e modifikimit te dna-t tone nga Alienet ( aka Fallen angels ) erdhi the flood of Noa , mqs jemi te krijuar in the image and in the likeness of God .... guess what familja e Noa-s ishte e vetmja familje ' me dna humane ' e ngelur ne toke ate kohe ....
    Mesa shoh IQ jote prej 160 (sipas te tjereve) nuk te ndihmoka shume te japesh nje pergjigje me te permbajtur e te moderuar. Te paska pickuar shume komenti im, aq sa as IQ prej 160 nuk te beka kabull

Qe thua ti zoteri (qe sthe gje fare) se cfare ben ti ne jeten private, sa biznese ke apo sa na investoke ne Forex (kam nje tre kalamaj gjimnazi ketu ngjitur me shtepine time qe kane qe ne moshen 16 vjecare qe merren me Forex) mua nuk me interesojne fare. Mua me intereson se cfare thua e shkruan ne forum sepse ketu po diskutojme. Dhe meqe ke IQ 160 duhet ta kishe kuptuar qe komenti per ata qe duhet te lexojne gjera te tjera pervec fese nuk te drejtohej ty por eshte bere ndaj hapesit te temes. Ti nuk kishe komentuar fare kur une e shkruajta. Pra edhe njehere, beji thirrje IQ tende dhe mos u nxito perpara se te shkruash. Ka njerez qe quhen self centered dhe vanitoz. Dhe me interesantja eshte qe kjo kategori gjithmone mendon (madje me shume bindje) qe ajo qe thone e besojne ata eshte e verteta absolute. Pra i perkulem mjeshtrit te absolutizmit dhe po terhiqem ne injorancen time, pocizion i cili me mundeson te shoh cdo ane e te marr ne konsiderate cdo mundesi. Gje qe fatmiresisht e kam thene sa shume here ketu ne forum, pra dokumentuar ne kohe.

p.s. Nga tema ime paske lexuar vetem titullin. Po ta kishe lexuar do e kuptoje qe eshte material nga te njejtet autore qe i referohesh ti. Interpretimi eshte i imi por gjate pergatitjes i qendrova korrekt argumentave te autoreve. Pra ne kete rast i bie tja kesh futur vetes mazllem.

Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Heres tjeter behu pak me specifik ne komentet , keshtu nuk do kete arsye per keq-kuptime . E lem si nje te atille atehere , edhe si rrjedhoje edhe komenti im si produkt keq-kuptimi . Jam pak ne ofensive mode ne diskutime te tilla sepse falaciteti i perhapur eshte se duhet te jesh jo i edukuar , jo i zgjuar , jo modern , edhe jo funskjonal qe te jesh fetar ....

Por kjo nuk ndodhe me krishterimin . Ne fakt shumica derrmuese e shkencetareve deri recently , kan qene te krishtere edhe disa madje tej mase religjoz . Duke filluar nga Newton-i cili madje ka dhene edhe date per the end times sipas interpretimit te tij te bibles ( kjo thjesht per shembull ) .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IllyrianPatriot : 13-08-2015 mė 16:45

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar IllyrianPatriot pėr postimin:

mesia4ever (14-08-2015)

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Ti po do te flasim per shkence flasim sa te duash , duke filluar nga quantums theory , strings theory , quarks , dark matter , 3d-11d ( per sqarimin tend jan dimensjonet qe sot besohen te ekzistojne pervec dimensjonit tone 3d ... )teoremen e big bangut etc.
    Ti qeke shkencetar more. Nuk pranoj te flas per fusha te cilat nuk I zoteroj sepse mund te bej gafa.

Eshte veti e injorantit t ja atribuoj karakteristikat e tij edhe tjetrit . Thene ndryshe nga qe nuk di ti per shkencen po e merr si te mireqene se une nuk di ? Kurse darius paska harritur ne nivele tragjikomedie proporionesh titanike ... me tregon nje teme te tij si fillim edhe fund te njohurise time . Lololol qenje te cuditshme jeni me te vertet .

Po do dinit pak nga shkenca ne fakt do ta kuptonit qe shkenca perforcon ekzistencen e zotit edhe jo visa versa .
    Vice versa loko vice versa jo visa versa.

5) Cdo germ e bibles eshte e sakte . Eshte deshmuar shkencerisht se bibla e sotme eshte 99.7 % fjale per fjale e sakte me versjonin origjinal . Edhe ajo 0.3 % qe eshte ndryshe eshte thjesht sepse perdoren fjale te ndryshme sepse populsja ndalon ti perdor .
    Kush more na qenkan keta shkencetare qe e paskan vertetuar kete?
    Je i lutur ti sjellesh burimet.

6) Bibla askund nuk thote qe toka eshte ne qender te galaktikes ose e sheshte . Ate qe thote bibla eshte se toka eshte unike . Edhe ashtu eshte ne fakt per shkaki te flores edhe faunes qe ka . Eshte i vetmi planet ne sistemin planetar tonin ... qe ka flore edhe fauna .
    Po mire more me thuaj pak, pse desh e vrane Galileun e shkrete?

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Po Bibla dhe Kurani jane nje m... Perralla te kohes qe sot u hyjne ne pune vecse popujve te prapambetur qe nuk shohin asnje rrugdalje nga qorrsokaku.
    E nderuar nuk perfiton asgje nga ofendimet.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Vec 1 gje do ua them, ndiqni rrugen dhe arrini ne fundin tuaj por mos ndikoni tek te tjeret me propagande o koklopa. Abrahamike te paditur qe shani njeri tjetrin kur jeni I njejti sorollop.
    Nuk i shajme as myslimanet e as ateistet e as cifutet, por thjesht i kritikojme. E kane respektin por e kane edhe kritiken.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Po mire more me thuaj pak, pse desh e vrane Galileun e shkrete?
    Galileo Galilei u denua me arrest shtepiak, lideret e kishes katolike te asaj kohe shkrimet e zbulimet e tij i konsideronin heretike. Ai nuk ishte ateist sic mundohet ta paraqese interpretimi komunisto ateist (viktime e se ciles je ti) por pra ishte i krishter. Ndal me pervetesime sepse shkencetaret nuk ishin te gjithe ateiste, por shumica ishin te krishtere.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

vella keto teori jane teori konspirative te njerezve pa tru qe besojne ne majmune andaj duhet pasur kujdes nese duam qe t'i konsiderojme si te verteta. E kam fjalen rreth kinse kontaktit qe kjo bote ka patur me aliene...
    mendimi im

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •