duhet ti njihet nenshtetesia shqiptare priftit anastasius argjiroit. nje pasaporte eshte.
duhet ti njihet nenshtetesia shqiptare priftit anastasius argjiroit. nje pasaporte eshte.
Kjo eshte e keqja me ju, se ju kujtoni sikur dini. Ti nuk di as se si ka ardhur Kryepeshkopi Anastas ne Shqiperi, e cili ka qene ai shqiptar qe i pari e ka takuar ne Athine. Ishte Prof. Dr. Ylli Popa, ish-kryetari i Akademise se Shkencave te Shqiperise. Dhe Ylli Popa si ne 1991, si sot e kesaj dite e ka thene me plot goje, se zgjedhja e Kryepeshkopi Anastas ne krye te KOASH ishte zgjidhja me e mire e bere per KOASH. Lexo temen me poshte intervisten e tij mbi pershtypjen e takimit te pare me Kryepeshkopin Anastas ne Athine.Se perse ka ardhur Janullatosi ne krye te kishes eshte thene, sterthene disa here. Jemi 20 vjet mbrapa, gjerat nuk jane me njesoj....E thashe edhe ne postimin e meparshem, mos u nxito te pergjithesosh te gjithe besimtaret ortodoks shqiptar, jo te gjithe mendojne si "Albo".
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=15496
Njeriu qe nuk eshte i informuar, nuk mund te gjykoje, cdo lloj gjykimi qe ben eshte i gabuar. Dhe se sa e njeh ti KOASH, historine e Kishes apo punen e jeten e Kryepeshkopit Anastas ne vite, e tregon me ato qe ke shkruajtur me lart. Megjithate, kjo nuk te pengon ty te "llogjikosh" ne vakum.Nuk mendova se po shkruajme per te dhene mend njeri tjetrit, por po diskutonim me llogjike arsyet qe kemi per temen qe po flasim.
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=69530Une kam degjuar qe kisha e Fan Nolit ne Amerike ,nuk e njeh dhe nuk e don Junullatosin.
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=91947
Albo
Perse shqetesohesh ti per KOASH. Ti me lart ke sjelle intervisten e "Kryepeshkopit" tend, "at" Nikolla Markut. Ti shko ne Kishen tende "kombetare" e "shqiptare" te Nikolla Markut, e ne shkojme ne Kishen tone. Nikolla eshte fort i ditur, ka mbaruar disa universitete dhe mbi te gjitha eshte "shqiptar", bile i pelqen edhe ta shesi veten si "Noli i dyte".
Kurse ne te tjeret qe nuk jemi aq te ditur e aq patriote sa ju, do vazhdojme te nderojme Kryepeshkopin pasi ate na solli Perendia ne krye te Kishes.
Kompromis i mire apo jo?
Albo
Dakort jam..! Vetem ke harruar nje detaj. Duhet t'i ndryshoni emrin kishes.. Kisha Autokefale e Minoritetit Greko-coban ne Shqiperi. O Albo pash nerin a te mbaruan argumentet qe fillove me kapricot? Per Intervisten e At Nikoll Markut ke ndonje argument qe ti hedhesh posht ato cka ka thene? Mos trego dobesira duke pranuar realitetin me gallata.
Ha ha ! Une per vete kete perrallen qe kryepeshkopi na paska kerkuar nenshtetesi shqiptare dhe keta shtetaret tane sja japin nuk e ha per vete. Jo mo vlla, po s'mund te hashe dot nje kokerr ulliri te tille. Me sa me kujtohet, Presidenti jone Bamir Topi ishte ne gatishmeri te plot per ti dhene nenshtetesin shqiptare atij gabelit FK Tiranes. Qe fundja nje cop gabeli nga Afrika qe loz me nje ekip futbolli eshte. Nuk jam sh ne thellesi te kesaj ceshtjes se nenshtetesis se Kryepshkopit, por thjeshte po te ndjekesh nje linje llogjike - racionale dhe me pak informacion te pergjitshem,del ne konkluzionin se dicka tjeter luhet aty. Ketu po flasim per nje Kryepeshkop ne krye te kishes ortodokse shqiptare dhe nga momenti qe keta pushtetaret tone kane dhene aprovimin qe nje grek te jete ne krye te kishes ortodokse shqiptare, pse e paskan kaq te veshtire t'i japin nenshtetesin shqiptare? Bah, sikur mban pak ere ky muhabeti ketu me duket mua.
Without deviation from the norm, progress is not possible
Kur nje "sherbetor" i Perendise, flet ne kete menyre, me duket sikur degjoj keta militantet e partive.I drejtohem at Artur Liolinit, ketij lepiresi kockash, qe ka turperuar dhe tradhtuar kishen shqiptare me qendrimet e tij si kelysh besnik i Janullatos. Perse at Artur zemerove shqiptaret? I bej thirrje Presidentit. "Zoti President! Ju lutem largojeni menjehere kete njeri mos e prano nenshtetesine e tij pa e dhene verdiktin populli".
@Pizeveni
E bukur kjo, vecse mos harro se dhe Nikollaqi coban eshte, apo kujtove ti se eshte shqiptar dhe nuk e ze gjumi naten per KOASH .....Duhet t'i ndryshoni emrin kishes.. Kisha Autokefale e Minoritetit Greko-coban ne Shqiperi
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Ne krye te gjdo institucioni qoft fetar ose ekonomik ose politik duhet te jet SHQIPTAR DHE VETEM SHQIPTAR. se kshtu bene krejt bota dhe ne duhet te sillemi si krejt bota
.
Bravo Ganimet.
Por per ta cuar mendimin tend deri ne fund duhet te thuash se perpos qe udheheqesi duhet te jete shqiptar nga kombi, duhet te jete edhe i edukuar/arsimuar nga shqiptare nga kombi.
Sepse une mund te jem shqiptar nga kombi sa te duash, por kur shkollimi im, bindja ime mbi fene dhe lidhjet e saj me boten dhe fe tjera, me fjale tjera kur personalitetit im si udheheqes i institucionit fetar formohet ne p.sh. Arabi, une jam njejte si nje Janullatos, i cili si joshqiptar eshte udheheqes i nje institucioni fetar shqiptar.
*
Nuk shoh deklarate te tij aq te pakuptueshme.
Flet nga prizmi i nje njeriu, i cili synon cberjen apo nderprerjen e demit qe vazhdon te ndodhe. Prandaj flet i emocionuar. Ndryshe ka situaten Janullatos. Ky nuk ka humbur asgje. Eshte grek dhe udheheqes i KOASH. Zbarkimi i tij nga ky post, eshte prap se prap nje gjysemfitore. Sepse ne rezultat do te thuhej ishte nje grek qe udheheqi KOASH. Ndersa tek fjalimi i At Nikoll Markurt eshte situata ndryshe. Ky flet nga prizmi i cenimit te sovranitetit (autoqefalise) se KOSH per shkak te udheheqjes se saj nga Janullatos greku. Nga perspektiva e N. Markut demi ka ndodhur dhe vazhdon te ndodhe. Prandaj eshte situata alarmante. Prandaj flet me emocione. Nuk ka gje johyjnore ne kete fjalim. Perndryshe nuk qenka as Krishti vet hyjnor sado here qe ka apeluar per te parandaluar nje gje qe ai e sheh si te keqe.
Nese don te matesh "hyjesine" e Janullatosit me ate te N. Markut, duhet te cosh nje shqiptar ne udheheqeje te Kishes Ortodokse Greke dhe te intervistosh pastaj Janullatosin apo kryepiskopet greke.
Zgjohuni nga gjumi, se jeni te rritur mjaft tani, eshte turp te deklaroni komunitetin tuaj si te nevojshem per patronizim nga jasht.
*
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 25-10-2009 mė 08:52 Arsyeja: nga KAOSH u be KOASH :-//
Per te qene ahmak i madh sikur ti, duhet te kesh sepaku 10 vite stazh si budalle profesionist. N'keto far shkrimet e tua (neper tema te ndryshme te forumit) po duket qe iu paske afruar shum afer kohes se penzionimit. Me ēfar hobby mirren turqit ortodoks te ballkanit kur te penzionohen ? - Me siguri mirren me fe (politike) per ta bere ate racen e vet te vrugt me ere te thart, pak me te bardhe dhe me ere pak me te durueshme per te tjeret, si p.sh duke bindur (natyrisht me nje dong te mire parashe) shkallen me te ulet dhe me te prapambetur te shoqerise Shqiptare qe te degradohen nga Shqiptar ortodoks ne turqi ortodoks te ballkanit te vetquajtur gabimisht si "grek" apo "hellen".
-----------------------
Ndersa juve Shqiptarve/Epiroteve te vertete dhe pasardhesve te denje te te madhit Gjergj Kastrioti Skanderbeut po jua tregoj nje ngjarje. Para disa viteve kur kam qene i ri, me ra rasti te punoj me nje Torbesh, dikur filluam biseden per origjinen e tyre, dhe ai me tha qe Torbeshet/Goranet jan Shqipetar te asimiluar/sllavizuar, pas 2-3 diteve une fillova te mundohem ta bindi ate qe te rikthehen perseri ne origjinen e vet, pra ne Shqiptar. Pasi e perfunduam biseden, shkuam ne pauze dhe ai nuk u ul me neve Shqiptaret ne tavoline por shkoj dhe u ul te Shkiet dhe iu tregonte se ēka biseduam ne. Nje shok i imi me i vjeter se une qe ishte prezent kur mundohesha une ta ktheje Torbeshin/Goranin ne Shqiptar filloj te qeshe dhe me tha: "Hė "Zeus" a e bere Shqiptar ? - Kjo ēka po mundohesh te beshe ti eshte hamendje, nuk eshte aq e lehte siē po kujton ti, se kete Filan Fistekun prinderit e vet e kan pjelle Shka dhe e kan rrite si Shka, e ti po mundohesh ta beshe Shqiptar. Ti ndoshta gjuhen ia nderron, por kurre jo mentalitetin, kulturen dhe mendjen e prishur te nje Shkavi te pabese, dhe her do kur do ai te pret ty ne bese per hater te vllezerve te vet Shkie. Pra ma mire leri keto budallalleqe se Shkavi asht Shka dhe nuk bene ti zeshe bese, pa mare para syshe se ēfar gjuhe flet ai." Ai kishte plotesisht te drejte, edhe pse mua atehere nuk me erdhen hiq te mira ato fjale te tije.
Edhe ju, vazhdoni keshtu se gati i keni ba Shqiptar ata qe kan lind e jan rrite si Shkie te pabese e pa kurrfar yndyre te njeriut.
Veq mus harroni qi qeni m*tin nuk munet me lane pa e hangur, e pur me hangur m*t q'ai far seni qi e pjell kuqka, duhet q'ai hypsi i kuqkes patjeter me kane qen e i biri qenit, se pur ndryshe kuqka nuk munet me marue qen qi han m*t sikur krejt qent tjere.
Ky ishte postimi im i fundit ne kete forum ... nuk po ia vlene hiq, se te keta eshte bere kohe e gjate qe ia kan pjeke ne krye, dhe ēka piqet, leht nuk hiqet.
Pershendetje te perzemerta nga une vetem per Shqiptaret dhe dashamiret e tyre, ndersa dalshin fare ma frik dashakeqet e Shqiptarve, patriotat turqi ortodoks, turqi musliman dhe latino katolik ne trojet tona.
Krijoni Kontakt