Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Miku im s'kam durim ndreqe shpejt Gjermaninė!

Gjermania eshte vendi
    ku i fort ruhet rendi
    ku zoterinjte deputete
    shajne te huajt pa lezet
    Ku ushqimin dot se shtyn
    se ta mbushin me peshtyme
    dhe te thone haje tani
    azilant dhe shko ne Shqiperi

Miku im ki durim
    Do ta ndreqim Gjermanine

Eshte vendi gjithashtu
    Ku te shembin keq ne dru
    Kur ti ke lekure te zeze
    ose quhesh albaneze
    Ku te thone shkno ne shtepi
    se evgjite je dhe ti

Miku im ki durim
    Do ta ndreqim Gjermanine

Por dhe kjo eshte e vertete
    Ma besoni kam qene vete
    N'Gjermani kur hyne ne zyr
    del me po ate fytyre
    Se s'te merr njerri rryshfet
    Pra nuk vihesh ne siklet

Miku im ki durim
    Do ta ndreqim Gjermanine

Ne Gjermani rezervistat
    Bejne homazhe tek nazistat
    Ketu shefi ne Berlin
    Nuk ka sy per ushtrine

Miku im ki durim
    Do ta ndreqim Gjermanine

Ne Gjermani lulzon imami
    Ketu te ndershmit i prishet nami
    Ketu parajse gjen terroristi
    anarkisti dhe nazisti

Miku im s'kam me durim
    Ndreqe shpejt Gjermanine!

18.05.2004
    Author:Wittstar

.................................................. .................................................. .....

"The German problem remains a Kantian problem,as the German in himself is an
    almost perfect creature,while the German for us is more than often a monster"
    -Author Wittstar
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 20-05-2004 mė 01:11

madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Hmmm... shume rende ju ke folur gjermaneve mer wittstar...

Bravo ju qofte qe s'kane korruptim neper zyra... pse si te jene?
    Edhe per nacionalizmin, jo deri ne ate mase sa ne kohen e Hitlerit, por cdo popull ka te drejten e vet te mendoje se pari per veten e tij, pastaj per te tjeret... Nejse, kjo qe po bej une eshte diskutim politik dhe ndoshta s'e ka vendin ketu... por besoj se ti e ke bere kete poezi per te mare kśdo edhe per idene, jo vetem per vleren artistike.
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Vazhdo skllav keondoji hymne nacionalizmit te kampioneve te urrejtjes!

Citim Postuar mė parė nga angeldust Lexo Postimin
    Hmmm... shume rende ju ke folur gjermaneve mer wittstar...

Bravo ju qofte qe s'kane korruptim neper zyra... pse si te jene?
    Edhe per nacionalizmin, jo deri ne ate mase sa ne kohen e Hitlerit, por cdo popull ka te drejten e vet te mendoje se pari per veten e tij, pastaj per te tjeret... Nejse, kjo qe po bej une eshte diskutim politik dhe ndoshta s'e ka vendin ketu... por besoj se ti e ke bere kete poezi per te mare kśdo edhe per idene, jo vetem per vleren artistike.

Vazhdo skllav kendoji hymne nacionalizmit te kampioneve te urrejtjes.
    E sa per idera artistike e per vlera artistike as qe nuk mund te flasesh per keto kategori ne raport me rimat e mija ne kete forum e gjetke,sepse une nuk jam artist,dhe vargjet e mija nuk kane pothuajse asnje vlere artistike!Vlera e tyre eshte vertetesia dhe sinqeriteti!Artisti shkruan per te kenaqur te tjeret,kurse po t'i lexosh me vemendje rimat e mija ne kete forum,nuk do te gjesh as edhe nje gjurme motivi kenaqjeje estetike te te tjereve.Une shkruaj per te lehtesuar plaget e mija dhe per te informuar publikun se c'fare spektri ofron realiteti gjerman,apo per te shprehur mendime e ndjenja te ndryshme.Qe kur jane shkruar keto vargje kane kaluar vite.Ne karte thuhet se ligje te reja jane shkruar ne kete vend ne mbrojtje te minoriteteve, megjithate
    gjandaret gjerman mbeten ata qe kane qene dhe gjermania ne kendveshtrimin tim subjektiv mbetet nje shpelle e rrezikshme.
    Tri dite me pare isha ne nje dyqan ketu prane shtepise time ne Heidelberg dhe nje banor para kamerave te dyqanit guxoi te ulerase: E urrej Izraelin,e urrej Izraelin.
    Dy dite me pare ne Köln nje shites i tha nje shqiptari te ri ne moshe: Dil nga dyqani se dukesh si izraelit.Kjo ne nje kohe kur te gjitha qytetet e ketij vendi survejohen 24 ore me kamera,e kur gjandaret rregjistrojne cdo tingull qe nxjerr fryma jote kudo qe shkon ne shtepi apo jashte saj.
    Sikur ai banori ne vend te fjaleve urrej Izraelin te kish then "rrofte Osama Bin Laden",qe ne esenc eshte e njejta gje,ai do ish arrestuar ne moment per sy e faqe te botes.

Adami i Pare

Lindja e Krishtit po afron
    Por shqiptari naten vone
    Syte mban hapur-vigjelon

Jashte bishat si cdo dite
    Tinez heshturazi bejne prite
    Eshte xhungel mund t'lesh kryte

Jane pagane-Perendi
    kan urrejtjen n'shpirt te zi
    Por ti Krisht Miresi

Na the duaje Birin dhe t' Atin
    Fale fqinjin,Zbut inatin
    Por nuk the ftoje xhelatin

Te te therre si nje shqerre
    Sic bene atehere
    Kur e therrn kopene te tere.

O ministre e drejtesise
    zonje e dyte e Gjermanise
    Behe zap xhandarmerine
    Se per kryet e Shqipnise
    Te idhet e kane mizorine.

Ndali bishat- na dune ne hell
    E drejtesia s'asht bordell
    Heshtja ban me t'ardh per t'vjell
    Shko hap dosjet,hiqi jeleket
    Asaj bande me tru te ceket
    Qe shqiptarin e do te vdeket.

S'linda kafshe por njeri
    E pa vdekur du drejtesi
    Hape dosjen me shpejtesi

E pastaj me dergo nje ftese
    Per nje gjyq qe po e prese
    Qe prej vitesh ne emer t'fese

Ti mare ere lojes drejtesi
    Shume e desha djale i ri
    Por kjo tjeter histori

Hajde pra na sill nje ftese
    Per ate gjyq qe po e prese
    Kaqe vite large Sprese

Lakuriq dhe i dregosur
    Gjuhe e shpirt i armatosur
    Perballe bishes se xhindosur
    ...

Se ti Krisht Miresi

Na the duaje Birin dhe t' Atin
    Fale fqinjin,Zbut inatin
    Por nuk the ftoje xhelatin

Te te therre si nje shqerre
    Sic bene atehere
    Kur e therrn kopene te tere.

Author Wittstar
    Dec.21.2007
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga wittstar : 22-12-2007 mė 01:35

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    witt,

3 vjet e 7 muaj kane kaluar nga postimi i angeldust. lol

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Postime
    444
    Citim Postuar mė parė nga Shiu Lexo Postimin
    witt,

3 vjet e 7 muaj kane kaluar nga postimi i angeldust. lol
    Nuk mund te them as pardon qe e kam lene ate forumistin te prese 3 vjet e 7 muaj,pasi ky eshte interneti!
    Dikush hyn ne nje shpelle,bene nje shenim.Tjetri vjen pas 3 oresh,vitesh apo dekadash dhe i jep pergjigje ati shenimi e keshtu me rradhe.

Nje shpehje e urte popullore thote: "Gjithkush e di vete, se ku i pikon catia".
    Ne kete rast, kemi te bejme me catine e wittstar, i cili ka provuar me siguri padrejtesine ne kurriz te tij dhe te familjes. Por gjithashtu kemi dhe shprehjen: "Pyll pa derra s“ka"...ndaj dhe mbase ky pergjithesim duhet zbutur disi. Ndryshe do ti jepnim te drejte edhe te huajve kur shpesh flasin negativisht per ne shqiptaret. Ndaj, jam kundra pergjithesimeve.

Koha eshte ajo qe sheron cdo plage, por edhe nxjerr konkluzione. Rendesi ka te mos urresh vendin tend...pasi sic themi: Yti, mbetet yti, sidoqofte.
    E sa per krijimet letrare...Mbase eshte nje menyre lehtesuese, per t“u shprehur ne nje fare menyre.

Pershendetje Wittstar
    nga PAlma

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Citim Postuar mė parė nga *PaLmA* Lexo Postimin
    Nje shpehje e urte popullore thote: "Gjithkush e di vete, se ku i pikon catia".
    Ne kete rast, kemi te bejme me catine e wittstar, i cili ka provuar me siguri padrejtesine ne kurriz te tij dhe te familjes. Por gjithashtu kemi dhe shprehjen: "Pyll pa derra s“ka"...ndaj dhe mbase ky pergjithesim duhet zbutur disi. Ndryshe do ti jepnim te drejte edhe te huajve kur shpesh flasin negativisht per ne shqiptaret. Ndaj, jam kundra pergjithesimeve.

Koha eshte ajo qe sheron cdo plage, por edhe nxjerr konkluzione. Rendesi ka te mos urresh vendin tend...pasi sic themi: Yti, mbetet yti, sidoqofte.
    E sa per krijimet letrare...Mbase eshte nje menyre lehtesuese, per t“u shprehur ne nje fare menyre.

Pershendetje Wittstar
    nga PAlma
    Shume dakort me ty PAlma ! Respekte !
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Postime
    444
    Koha eshte ajo qe sheron cdo plage,
    Pershendetje Wittstar
    nga PAlma

Kam respekt per proverbat.Por kjo mbase eshte e vertete kur mbaron lufta.
    Lufta e shtetit gjerman kunder civileve te pafajshem,zhvillohet ne forme spiraleje.Ajo eshte gjithmone tekanjoze dhe pa ndonje model te identifiueshem qe do te mundesonte prognozat.Dicka si sjellja e te roiturve.I llogjikshem dhe i identifikueshem mbetet vetem motivi i tyre.
    Ne kete rast plaget nuk duhet te kene shume shans per t'u rigjeneruar.

---------------------------------------

Beethoven,Mozart,List,Chopin,Brahms,Panties,Kohl, Hitler,Schuman,Schubert,Mendelson,Bach,
    Eisenbahnwagen,racist german policemen,Guten abend human rights bitte,Tribunal,Schönen Danke,Constitutional,human rights of Ulm-Humor

Citim Postuar mė parė nga wittstar Lexo Postimin
    Kam respekt per proverbat.Por kjo mbase eshte e vertete kur mbaron lufta.
    Lufta e shtetit gjerman kunder civileve te pafajshem,zhvillohet ne forme spiraleje.Ajo eshte gjithmone tekanjoze dhe pa ndonje model te identifiueshem qe do te mundesonte prognozat.Dicka si sjellja e te roiturve.I llogjikshem dhe i identifikueshem mbetet vetem motivi i tyre.
    Ne kete rast plaget nuk duhet te kene shume shans per t'u rigjeneruar.
    Arrij te te kuptoj, sepse dua te te kuptoj. Natyrisht, jam ne perkrahje te nje shtetasi shqiptar (sic je ti ne kete rast), por kerkoj gjithashtu prej teje, qe te zbusesh pergjithesimet. Kemi te bejme me shtet, por kemi te bejme dhe me popull.
    ...dhe si ne cdo vend, populli (zakonet apo traditat e tij) nuk perfaqesohen nga shteti, qe eshte nje pakice. S“besoj kurre, qe ne cfaredo lloj situate, mos kesh ndeshur nje dite ne nje dore te ngrohte gjermane...gje qe te ka bere te mendosh: "S“qenkan te gjithe, ashtu sic kisha menduar".

Pershendetje!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Me te keqinjte digjet dhe i miri.

Arrij te te kuptoj, sepse dua te te kuptoj. Natyrisht, jam ne perkrahje te nje shtetasi shqiptar (sic je ti ne kete rast), por kerkoj gjithashtu prej teje, qe te zbusesh pergjithesimet. Kemi te bejme me shtet, por kemi te bejme dhe me popull.
    ...dhe si ne cdo vend, populli (zakonet apo traditat e tij) nuk perfaqesohen nga shteti, qe eshte nje pakice. S“besoj kurre, qe ne cfaredo lloj situate, mos kesh ndeshur nje dite ne nje dore te ngrohte gjermane...gje qe te ka bere te mendosh: "S“qenkan te gjithe, ashtu sic kisha menduar".

Pershendetje!
    Ne se e ke fjalen per ndonje femer,kam banuar nga 1990 deri ne 1991 ne shtepine e nje vendaseje ketu,e cila dinte te shtrengonte duart e kam fjalen.Por kur mori vesh se makineria e shtetit gjerman kish filluar gjuetine kundra meje me iniciativen e saj apo me instruksion nga te tjere i tha time shoqeje prapa shpines time,pra ne mungese time,ne nje kohe kur shteti gjerman po me torturonte(1992):
    " Ndaje kete burre.Ky do kete probleme gjithmone e me te medhaja me autoritetet ketu.C'e do? Do te sjelli telashe shume te medhaja me shtetin!".Muaj me pare ne automjetin e saj i kisha shpetuar me nderhyrje te Perendise nje aksidenti te sigurt vdekjeprures,kur makina e saj si per cudi duke qene vetem une brenda saj(E zonja vajti te blej nje pakete cigaresh medemek) pa u prekur,na mori rrugen mbrapsht dhe perfundoi ne nje humnere vdekjeprurese ku mu dha qe edhe pse pa kurrefare eksperience ne ngarje makine,me nje gjest instiktiv ne sekonden e fundit t'a kthej timonin ne ate menyre qe makina te kapesh ne te vetmen peme ne faqe te asaj humnere,gje qe me shpetoj jeten nga nje vdekje e sigurt.
    Po e ke fjalen per njerrez te mire,sigurisht qe ka dhe ketu te tille.
    Por truri i njeriut punon ne nje menyre te tille,qe i miri digjet me agresoret,ne kuptimin qe truri do s'do ti,sapo e identifikon figurantin si pjesetare te asaj tribuje qe ne nje mase te themi 99% ka qene perhere agresive,e pabese,tinzare,keqedashese ndaj teje,deri sa e ka mbushur kupen,menjehere shkarkon ne nje reaksion zinxhir te pakontrollueshem edhe pse jo ne te njejtin intensitet po ato simptoma qe provokojne vizualisht apo akustikisht mazhoranca agresive e tribuse(ankth,ndjenjen e mosbesimit,etj.).Kjo nuk eshte e drejte,por keshtu duket se punon truri yne.Me fjale te tjera komunikimi me nje njeri nga tribuja qe duket te mos kete paragjykime,te jete i qeshur,e korekt,fatkeqesisht dominohet nga e keqja qe ke perjetuar e cila eshte e rregjistruar diku ne tru dhe si ne nje program kerkimi interneti,duket se sapo truri mer informacionin
    -gj-e-r-m-a-n,intensifikohen kujtesat e tortures e te dhimbjes me tribune te cilat rruajne te gjalle mosbesimin dhe kjo e bene nje komunikim normal me personazhin pozitiv,te pamundur.Ta zeme se me hipnoze mbase mund te ndryshosh dicka ne intensitetin e ketyre emocioneve,por perseri nuk ka hipnoze apo medikament ne bote te te rifuse ndjenjen e besimit ndaj tribuse(ne kete rast te gjermaneve) kur llogjikisht eksperienca te ka cuar ne konkluzionin se ke te besh me nje tribu ndaj teje e vendosur per te qene e pabese,tinzare,djallezore,keqdashese.
    Si shembull,per te kuptuar se deri ku rebelon truri ne keto raste eksperience torture po shkoj me teper ne detaje: Mua ne Shqiperi me ka pelqyer dialekti austriak i gjermanishtes.
    Por pas eksperiencave te tortures ketu ne Gjermani truri i trajton austriaket si te ishin gjerman.Kjo eshte e padrejte por ja qe keshtu reagon truri pas torturave te perseritura.
    Ketu nuk kemi te bejme me psikollogji normale por me fenomene te fiziologjise se nje te torturuari!
    Ky ne raport me agresorin eshte nje kthim i trurit ne eksperiencat e xhungles.
    Besoj se vetem nje trajtim i civilizuar juridik i pretendimeve te torturuarit mund te ndryshonte dicka te pakten ne ndjenjen e mosbesimit ndaj tribuse.Dhe kjo eshte llogjike.
    Ekuilibri i psiqikes tone ne shoqeri ka si premise instutucionet qe jane krijuar prej shekujsh.Ato na japin ndjenjen e sigurise,na clirojne nga frika primitive e dikurshme qe ka patur njeriu nga njeriu.Atje ku deshtojne instutucionet apo ku jane qe ne koncept te mbrapshta(diktaturat,shtetet me udhezime naziste ndaj minoriteteve) njeriu humbet krejtesisht besimin ne instutucionet dhe emocionalisht rrezikon te pesoje regres,me fjale te tjera te reagoje ashtu sic duhet reaguar ne xhungel(me frike,mosbesim).

---------------------------------------------------

Kush eshte ndryshimi midis Policise gjermane dhe Policise turke?
    (Policia gjermane synon te tejkaloje arritjet e Policise turke,ndersa Policia turke perpiqet t'u afrohet standarteve te Brukselit)
    Beethoven,Mozart,List,Chopin,Brahms,Panties,Kohl, Hitler,Schuman,Schubert,Mendelson,Bach,
    Eisenbahnwagen,racist german policemen,Guten abend human rights bitte,Tribunal,Schönen Danke,Constitutional,human rights of Ulm-Humor
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga wittstar : 26-12-2007 mė 01:27

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Thjeshtė e shpejt - gatuani pėr veten tuaj...
    Nga kundraRRYMES nė forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Pėrgjigje: 174
    Postimi i Fundit: 19-10-2010, 13:04
  2. Pėrplasja e galaktikave, mė shpejt sesa mendohej
    Nga iliria e para nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-01-2009, 18:21
  3. Klosi: Levizjet e qeverisë, shumë shpejt revoltë popullore
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-10-2005, 13:24
  4. Shpejt do vdes
    Nga kulla nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2004, 12:47
  5. OK shpejt e shpejt edhe unė!
    Nga Force-Intruder nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 02-01-2004, 20:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •