Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2006
    Postime
    459

Për: Spiun dhe agjent i Rusisë, punon si imam në Tiranë....

Një koment shtesë në lidhje me tekstin e sipërm:Vëllezër, mos e kundërshtoni Kinën, mendoj Turqinë(gabim shtypi) ajo e solli paqen dhe progresin te Shqiptarët, po po, e solli edhe lumturinë e begatinë e Shqiptarët nuk duhej të luftojnë kundër Turqisë, ajo nuk ishte pushtuese por ishte bashk administartor në tokat Shqiptare...po, po. Kjo Turqi nuk erdhi vetëm në trojet shqiptare dhe nuk e solli fejën e paqes vetëm në tokat tona, po ju nuk dini histori, jeni të pa arsimuar ashtu siç duhet-shkoni dhe arsimohuni sërish;
    Ja ku depërtoi Turqia(perandoria Osmane) dhe e përhapi "progresin" te disa shtete islame dhe i bëri edhe më fetar se sa që ishin më para(para pushtimit Osman)
    Emri:  OttomanEmpireMain.jpg

Shikime: 1914

Madhësia:  45.3 KB

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2006
    Postime
    459

Irani para vitit 1979-shikoni, e pa besueshme...krahasoni me Iranin sot....në trevat Shqiptare tani është viti 1979......religjioni dhe pasojat shkatrrimtare për kombin tonë do i vëreni së shpejti....për më tepër video shfleto/kërko në yotube....

Shtohet interesimi për mësim në Medrese

Emri:  20.50-AKTUALE-medresja-g-1-750x430.jpg

Shikime: 1934

Madhësia:  36.6 KB

Edhe përkundër shumë insistimeve që kjo Medrese të akreditohet si shkollë e mesme në kuadër të shtetit, e njëjta ende është në kuadër të BFI-së dhe pas përfundimit të shkollimit nxënësit e kanë të vështirë të pranohen në të gjitha universitet, ndërsa më të sigurt e kanë pranimin vetëm në fakultetin teologjik

Në Medresenë Isa Beu, paralelja e shtrirë në Tetovë për femra, tashmë ka filluar viti shkollor. Sikurse viteve të kaluara, edhe këtë vit është vërejtur interesim i semimaturantëve për t’u regjistruar në këtë shkollë të mesme, shkruan gazeta KOHA. Beqir Memeti, koordinator i paraleleve për Tetovë thotë se janë regjistruar 40 nxënëse në vit të parë dhe presin regjistrimin edhe të 7 nxënësve të tjera. “Edhe këtë vit kemi një numër të madh të kandidatëve që kanë aplikuar për vitin e parë. Nga 47 kandidatë, 40 janë pranuar, por shpresojmë që edhe ata katër nxënëse të pranohen, sepse kemi bërë një kërkesë deri te Rijaseti i BFI-së, që edhe këta 7 nxënëse të ulen në bankat e Medresesë në Tetovë dhe shpresojmë që të miratohet. Kuptohet se çdo vit shkon duke u rritur kërkesa. Edhe këtë vit kemi numër të konsiderueshëm të kërkesave”, thotë për KOHA, Memeti.

Më tej, ai nënvizon se e veçanta për këtë vit është fakti i rritjes së numrit të kërkesave për transfere nga shkollat tjera të mesme në Medrese.“Një gjë shumë e veçantë është se kemi këtë vit shumë kërkesa për transfere nga shkollat tjera në medresenë në Tetovë. Hapësirat që i kemi këtu nuk janë të mjaftueshme që të pranojmë një numër më të madh të nxënësve, por shpresoj se viteve të ardhshme do të na lejohet hapja e paraleleve tjera, nëse rregullojmë hapësira të reja, atëherë të gjitha kërkesat e nxënësve që janë për Tetovë të arrijmë ta plotësojmë edhe këtë dëshirë”, deklaroi koordinatori Memeti. Megjithatë, edhe përkundër shumë insistimeve që kjo Medrese të akreditohet si shkollë e mesme në kuadër të shtetit, e njëjta ende është në kuadër të BFI-së dhe pas përfundimit të shkollimit, nxënësit e kanë të vështirë të pranohen në të gjitha universitet, ndërsa më të sigurt e kanë pranimin vetëm në Fakultetin teologjik. Por, viteve të fundit nxënësit janë pranuar edhe në universitetet tjera falë vullnetit të drejtuesve të këtyre universiteteve, posaçërisht në Tetovë, thekson më tej Memeti.

“Shpresat janë të mëdha që do të kemi një përgjigje shumë shpejt në këtë drejtim, por edhe në të kaluarën nxënësit nuk kanë ngelur rrugëve, pa vazhduar studimet në universitetet në vend, por ajo ka qenë vetëm një intervenim nga ana e BFI-së deri tek universitetet, sidomos në Universitetin e Tetovës, ku të gjithë nxënësit që kanë konkurruar janë pranuar. Ne jemi dëshmitarë se nxënësit tanë kanë përfunduar me sukses studimet dhe tashmë janë profesor dhe asistentë dhe jemi krenar për këtë”, nënvizon ai. Përndryshe në çdo fillimvit shkollor në Shkollën e mesme “Medreseja Isa Beu”, paralelja e shtrirë në Tetovë për femra pranohen nga dy paralele, ndërsa drejtuesit shpresojnë se në të ardhmen do të ketë edhe më shumë hapësira për të pranuar numër të madh të nxënësve.

Read more: http://www.tetova1.com/2017/09/06/sh...#ixzz4sBFdMjwc
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rrjeti : 09-09-2017 më 07:41

i/e regjistruar Maska e Evian
    Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Citim Postuar më parë nga Rrjeti Lexo Postimin
    Një koment shtesë në lidhje me tekstin e sipërm:Vëllezër, mos e kundërshtoni Kinën, mendoj Turqinë(gabim shtypi) ajo e solli paqen dhe progresin te Shqiptarët, po po, e solli edhe lumturinë e begatinë e Shqiptarët nuk duhej të luftojnë kundër Turqisë, ajo nuk ishte pushtuese por ishte bashk administartor në tokat Shqiptare...po, po. Kjo Turqi nuk erdhi vetëm në trojet shqiptare dhe nuk e solli fejën e paqes vetëm në tokat tona, po ju nuk dini histori, jeni të pa arsimuar ashtu siç duhet-shkoni dhe arsimohuni sërish;
    Ja ku depërtoi Turqia(perandoria Osmane) dhe e përhapi "progresin" te disa shtete islame dhe i bëri edhe më fetar se sa që ishin më para(para pushtimit Osman)
    Emri:  OttomanEmpireMain.jpg

Shikime: 1914

Madhësia:  45.3 KB
    Ç'po ja fut kot me keto idiotësira o misionar ?

Po me karramela të kan mashtruar ty, se besimin Islam nuk e shpiki TURQIA !

Feja Islame është besimi më monoteist që egziston mbi rruzullin tokësor ! Ky monoteizëm i pastër, ndalon adhurimin e idhujve, putave, statujave, bustave, kryçave, teqeve, te vdekureve apo ikonave !

Ky monoteizëm që gëzojn fatmirësisht edhe Turqit, kërkon që adhurimi të jete enkas për ZOTIN ! E jo edhe per Skenderbeun, Gonxhe Bojaxhiun, Papa Gjon Palin, Don lesh gjergjin apo ndonje lesh marie tjetër !

Përparimi shkencor s'ka te ben asgje me fejen, se ne kohe paqeje kur sheriati aplikohej ne vendet arabe, ishin shembull per Botën perderisa në Evrope ku sheriati-katolik aplikohej, i vrisnit grat me akuza se ishin shtriga !

Errësira katolike eshte besimi më i mykt në bote ! Evropa eshte çliruar ditën kur e izoloj në kisha, pyetni francezet dhe do ju tregojn !

Fatkeqesia ne tokat tona eshte qe injorantet politikan mendojn se po u bere servil ndaj kishes katolike, perendimi do derdhe fonde per ta, dhe do vazhdojn deliren e tyre mbi shpin te popullit !

Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Siç e kan pasur Ismail Qemali, Naim Frasheri, Zogu e te gjithe muslimanet e tjere. Nejse ata pyetjen e benin ;un si shqiptar... Po fillove te zgjedhesh heronjte simbas perkatsis fetare dhe jo simbas kontributit historik eshte e kote ti besh pyetje vetvetes.
    Me keqardhje, por sikur Ismail Qemalit, Naimit, Zogut e tjereve te i'u ishte prezantuar Skenderbeu si Atlet i Krishtit, një mercenar i kryqëzatave qe mbrojti Evropen katolike, nuk besoj se do e kishin admiruar.

Un kam shume respekt per Gjergj Fishtën, jo pse ishte katolik, por ishte dhe mbetet nje gjeni i letrave qe historia Shqiptare nuk ka per t'a harruar as edhe 10'000 vjet ! Kurse Gj. Kastrioti na prezantohet e na "shitët" si hero i kombit, përshkak se ishte atlet i krishtit ne mbrojtje te evropes katolike !

Ne budallenje s'jemi, edhe na vrave edhe po te duam ?! Ku keni pare ju keshtu !

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Evian për postimin:

Duke_Of_Arberia (13-10-2018)

Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Irani para vitit 1979-shikoni, e pa besueshme...krahasoni me Iranin sot....në trevat Shqiptare tani është viti 1979......religjioni dhe pasojat shkatrrimtare për kombin tonë do i vëreni së shpejti....për më tepër video shfleto/kërko në yotube....

Shtohet interesimi për mësim në Medrese
    Iranianet e asaj kohe, ishin kukulla të shkreta t'imperializmit amerikan.

Ato dele me tru-that nuk i gjen me, pervec se ne Shqiperi e Kosove.

Të gjitha kishat ne perendim jan kundër daljës me bikini neper plazhe, por ç'faj kan iranianet nese ne evrope nuk e duan Zotin ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2006
    Postime
    459

Unë nuk i takoj asnjë besimi fetar-Xhaxhi ka dijt si të sillet me juve-ju varte ose ju pushkatonte andaj kishte stabilitet në Shqipëri-Mongolët dhe sllavët e krijuan folenë e qyqes në trevat tona dhe fatkeqësisht një masë e madhe e popullit u hiptonizua nga përallat me mbret.Tani i shohim pasojat-krijohet konflikti ndërshqiptar...
    Hajde zhduku në Iran e Turqi-kjo është tokë shqiptare jo e bastardëve okupator Aziatik dhe besimeve të importuar me ushtrinë gjakatare Aziatike dhe Romake...Besimi Aziatik/Romak nuk erdhi me paqe në trojet tona erdhi me ushtri e gjakderdhje të shqiptarëve....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rrjeti : 09-09-2017 më 11:04

Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Unë nuk i takoj asnjë besimi fetar-Xhaxhi ka dijt si të sillet me juve-ju varte ose ju pushkatonte andaj kishte stabilitet në Shqipëri-Mongolët dhe sllavët e krijuan folenë e qyqes në trevat tona dhe fatkeqësisht një masë e madhe e popullit u hiptonizua nga përallat me mbret.Tani i shohim pasojat-krijohet konflikti ndërshqiptar...
    Hajde zhduku në Iran e Turqi-kjo është tokë shqiptare jo e bastardëve okupator Aziatik dhe besimeve të importuar me ushtrinë gjakatare Aziatike dhe Romake...Besimi Aziatik/Romak nuk erdhi me paqe në trojet tona erdhi me ushtri e gjakderdhje të shqiptarëve....
    Kush po i krijon këto konflikte ndërshqiptar oj mbeturin komuniste ?

Lexo se çfar mesazhi perçarës percjell :

Hajde zhduku në Iran e Turqi-kjo është tokë shqiptare jo e bastardëve okupator Aziatik dhe besimeve të importuar me ushtrinë gjakatare Aziatike dhe Romake

Ti vetëm "Shqiptar" nuk je, sado që shtirresh si i tille.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2006
    Postime
    459

Ç'po ja fut kot me keto idiotësira o misionar ?

Me çka erdhën osmanët në trojet tona dhe si e përhapën besimin fetar? A erdhën me lule në dorë apo me shpata? Pse ikën / emigruan shqiptarët në Itali e gjetiu?! Nga dëshira apo
    terrori ushtarak?!

Po me karramela të kan mashtruar ty, se besimin Islam nuk e shpiki TURQIA

Oj mbeturinë osmane ti i pari provokove-unë nuk jam komunist po edhe sikur të isha unë nuk do dëmtoja një popul të tërë sikur e bën ti me ofendimine Gjegj Kastriotit
    Ec jaran mos provoko se...
    Kurse Gj. Kastrioti na prezantohet e na "shitët" si hero i kombit, përshkak se ishte atlet i krishtit ne mbrojtje te evropes katolike !

Ju me urejtje ndaj Skenderbeut, sikurse ai ka luftuar kundër fejës Islame, ju jeni ata që përçani popullin.
    Unë jam Shqiptar dhe e dua kombin tim dhe nuk lejoj asnjë me e ofendu kombin as heroin tonë.
    Shqipëria është shtet laik dhe jo shtet fetar-me veprimet agresive të agjentëve sllav dhe beduinëve mongol 2-3 vite me rradhë falen njerzit në mes të Tiranës-atëher përse shërbejnë xhamitë-për falje apo diçka tjetër?! Pse falje bëhet në qendër dhe jo diku jashtë? A janë këto testime të klerit për hapat e ardhshme?
    Feja është praktikuar (së paku jashta Shqipërisë) nëpër xhami ose në shtëpi dhe askujt nuk i ka penguar. Dalja nëpër rrugë e sheshe është manifestim dhe eksperimet politik...
    Ky është mesazhi i sllavëve dhe mongolëve nëpër trojet tona.
    Këta janë agjentët-rrëfimi i plakut:
    https://www.facebook.com/DardaniaSac...MH6z8smo7vFP2Q
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rrjeti : 09-09-2017 më 12:09

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2006
    Postime
    459

Ja për kë punoni ju:

Emri:  M.jpg

Shikime: 3800

Madhësia:  13.9 KB

Osmanologu dhe Rusologu i njohur i Arnautistanit,Olsi Jazëkxhi bën deklaraten SHOCK!!!!
    ""Një pjesë e mirë e shqiptarëve të Kosovës janë serbë të islamizuar të cilet u shqiptarizuan me ardhjen e osmanëve,sepse përpara ardhjes se Turqeve nuk kishte shqiptare në Kosovë""

https://www.facebook.com/ILLYROPIAN/...73/?fallback=1
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rrjeti : 09-09-2017 më 13:15

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Citim Postuar më parë nga Evian Lexo Postimin
    Me keqardhje, por sikur Ismail Qemalit, Naimit, Zogut e tjereve te i'u ishte prezantuar Skenderbeu si Atlet i Krishtit, një mercenar i kryqëzatave qe mbrojti Evropen katolike, nuk besoj se do e kishin admiruar.

Un kam shume respekt per Gjergj Fishtën, jo pse ishte katolik, por ishte dhe mbetet nje gjeni i letrave qe historia Shqiptare nuk ka per t'a harruar as edhe 10'000 vjet ! Kurse Gj. Kastrioti na prezantohet e na "shitët" si hero i kombit, përshkak se ishte atlet i krishtit ne mbrojtje te evropes katolike !

Pa keqardhje, por Ismail Qemali,Naimi,Zogu e te tjeret e dinin qe Skenderbeu ishte Atlet i Krishtit por edhe sikur Skenderbeu te kishte qene Pap prap nuk do ndryshonin mendim. Tani Ismail Qemali mbas krijimit te pavaresis kerkoi per Shqiperin mbret katolik,Zogu po u martua me katolike etj etj. Mos vazhdojme me Naimin e poezit e tije o me Sami Frasherin qe enderonte qe kryeqyteti i Shqiperise te quhej Skenderbegas. Pa figuren e Skenderbeut zor se do kishte shtet shqiptar,simbole shqiptare,gjuhe shqiptare dhe natyrisht dhe komb shqiptar. Keshtu qe Skenderbeu eshte a s'eshte hero shqiptar nuk ka rendesi se Skenderbeu eshte vet kombi.

Ate qe ka vrar Skenderbeu musliman eshte nje budallik eshte njesoj sikur nje katolik te thote qe Mujo Ulqinalu a Selam Musai nuk jane herojt e mi se kan vrar a kan luftuar kunder katolikve. Budalliqe fetaresh.
    Qe eshte Atlet i Krishtit eshte nje argument o fakt qe ne figuren historike e kombetare te Skenderbeut ka nje rol minimal,ne histori permendet shum pak plus faktik qe deri ne 1990 ne komunizem pothuajse se te gjithe shqiptaret nuk e njihnin kete titull.

Ti heqesh shqiptarit figuren e Skenderbeut jo qe i ke hequr pothuajse gjith patriotizmin rilindas,shqiptar dhe arberesh,por i heq rrenjet mbi te cilen eshte formuar si komb.
    Ndryshuar për herë të fundit nga SERAFIM DILO : 09-09-2017 më 17:34

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar SERAFIM DILO për postimin:

Rrjeti (09-09-2017)

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •