Kur lexon mbi paganizmin, sidomos ate kelt e kupton qe besimi ne zot ska te beje fare me fe. Ti e ben asociimin sepse ne kushtet qe jemi, jemi pre e te ashtuquajtur kondicionim social ose sic perdoret ne anglish social conditioning. Pra jemi rritur e jetojme me kete ide ne koke dhe ska sesi te perceptohet ndryshe. Paganizmi nese do konsiderohet fe sic thua ti, atehere do ishte nje fe qe nuk beson ne zot por tek natyra, e adhurojne ate dhe pranine e zotave e quajne si pjese e saj. Nejse se nuk ja vlen te zgjatemi per kete pike. Mjafton te besh disa kerkime fare fillestare dhe e krijon vete idene.
Absolutisht jo. Nuk ke sesi te jesh arrogant kur nuk beson ne ate qe eshte rezultat i nje libri.Por, për të evituar debate mbi terminologjinë e finesat, më intereson të di cili është mendimi yt:
1. A jam arrogant apo gjykojë drejtë kur mohoj ekzistencën e Zotit që Bibla e përshkruan, pra duke u bazuar vetëm në doktrinën krishtere?
Edhe ne kete pyetje eshte e vlefshme e njejta pergjigje.2. A jam arrogant apo gjykojë drejtë kur mohoj ekzistencën e Zotit që Kurani e përshkruan, pra duke u bazuar vetëm në doktrinën islame?
Kur une nuk besoj ne fe, libra fetare dhe i quaj ato si krijim te njeriut, detyrisht nuk besoj dhe ne ate qe keto libra mesojne apo deklarojne.
Termi arrogant qe une perdor nuk eshte nje fjale qe i drejtohet te gjithe atyre qe nuk besojne. E perdor veten per veten time pasi ndonese nuk besoj ne fe, ndonese nuk besoj ne zotin qe keto fe reklamojne, ne nje cep te mendjes sime i le vend mundesise se ekzistences se dickaje shume here me te madhe e fuqishme se ne. Dickaje qe jo domosdoshmerisht duhet etiketuar si Zot. Une besoj ne shkence dhe ato qe shihen, verifikohen e provohen. Besoj po ashtu ne ekzistence te shume forcave brenda nesh si qenie njerezore te cilat ende nuk jane zbuluar por qe ka te dhena se ekzistojne dhe jane ato qe krijojne ate qe ne e perkufizojme si paranormale. Qe mos e zgjas pasi eshte dicka qe e kam shprehur me kohe ne kete forum, duke qene se e kam mendjen e hapur per shume mundesi, atehere le vend dhe per nje zot.
Krijoni Kontakt