Close
Faqja 9 prej 24 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 234
    i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Ty te faleminderit qe ma sqarrove, islamik e myslimane qenkeni nje. Une perpiqesha mos ju fusja ne nje thes por ja qe nuk qenka e thene. Sa per trute e peshkut .... shquheni ju si umah, si prijesit e diturise :P
    Ku e dine nje krisht i Pavlit se cfare eshte Islam dhe musliman !? Juve krishtave te shqiperise duhet ta mesoni fene tuaj nga 100 versionet e biblave qe i keni , pastaj qe te mund ta kuptoni cka eshte islam e musliman .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e Aferim
    Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Ty te faleminderit qe ma sqarrove, islamik e myslimane qenkeni nje. Une perpiqesha mos ju fusja ne nje thes por ja qe nuk qenka e thene. Sa per trute e peshkut .... shquheni ju si umah, si prijesit e diturise :P
    Budallait hapi rruge ncncnc ç'gjestesh femijerore mor aman......

Nuk ndihem mire dhe sa nuk po qaj...lerme te merrem me problemin tim personal...lerme te qete!!!!! Ç'ke qe aq synuake te me lendosh....A nuk je dhe jam shqiptar? Nuk te mjafton qe te dy ne flasim dhe shkruajme nje gjuhe? Mjaaaaft!!!!!!!
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

i/e regjistruar Maska e elijsa
    Anëtarësuar
    09-03-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    138

Citim Postuar më parë nga Aferim Lexo Postimin
    Mos shtrembero fjalet, ngaqe ti me ke kuptuar mjaft mire. Sidoqofte, une qendroj prapa fjaleve qe te shkrova - do te te vrisja po te me thoshe sy me sy "myslimanet jane kafshe". Shqipja ka me se 70 mije fjale. Shmnag nja 1000 qe mund te jene fyese e nençmuese, te mbeten edhe nja 66 mije te zhvillosh debate te mirefillta.....
    Selam Alejkum Aferim ,

Nuk ben mire ti drejtohesh dikujt me fjalet e tilla me siper. Muslimani i mire e kthen energjine negative ne energji pozitive. Nese smundesh atehere lut Allahun ta drejtoje ne rrugen e drejte.

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar elijsa për postimin:

Aferim (23-03-2015)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Lexova gjithe keto debate dhe ofendime qe mund te ishin anashkaluar vetem me nje deklarate .Ate qe degjova edhe nga perfaqesuesit e Ambasedes USA ne Tirane. Le te dalin muslimanet e forumit ,sic doli ky hoxha i nderuar ne video, dhe deklaroni qe ISIS dhe islami jane 2 gjera te ndryshme dhe ta papajtueshme. Kaq e veshtire ? Dhe nese eshte kaq e veshtire pse te jete ??/

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga elijsa Lexo Postimin
    Ti mesia e zoteron arabishten? Nese jo atehere pse merr persiper gjera qe jane siper intelektit tend? Fjala ''islam'' e ka origjinen nga fjala ''salam'' qe do te thote paqe. Arabishtja eshte gjuhe unike ndaj dhe zoti e zgjodhi mbi te gjitha gjuhet e tjera per te zbritur kuranin. Islam nuk do te thote thjeshte i nenshtruar sikur ne e kuptojme ne shqip. Urdhero e lexo me poshte kuptimin e qarte te fjales ''salam''

http://www.barghouti.com/islam/meaning.html
    Fjala salam ne vetvete nenkupton edhe paqen por edhe nenshtrimin .Per ty mund te duket konfuze por kjo eshte e verteta e gjuhes arabe.
    Edhe shqipja eshte unike ne kete kuptim qe thua ti por e verteta eshte se fjala Islam d.m.th. jo i neshtruar e as Islam por 'nenshtrim'.
    Po ti zonjushe a e din arabishten qe po me pyet mua. Nenshtrim dhe paqe jane koncepte te ndryshme.

i/e regjistruar Maska e elijsa
    Anëtarësuar
    09-03-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    138

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Edhe shqipja eshte unike ne kete kuptim qe thua ti por e verteta eshte se fjala Islam d.m.th. jo i neshtruar e as Islam por 'nenshtrim'.
    Po ti zonjushe a e din arabishten qe po me pyet mua. Nenshtrim dhe paqe jane koncepte te ndryshme.
    Po e njoh gjuhen arabe dhe falenderoj Allahun qe ma ka dhene kete mundesi. Fjale per fjale islam do te thote dorezim , ne rastin e fjales islam dorezimi eshte vecanerisht dhe absolutisht tek Allahu xh.sh. Nderkohe qe kur muslimanet i japin ''selam'' dikujt ne nje fare menyre i dorezojne, i japin paqen dhe besen tjetrit. Uroj te me kesh kuptuar kesaj rradhe. Selam.

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar elijsa për postimin:

Aferim (23-03-2015)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

..edhe pse dal jasht teme,perseri e shoh te udhes te jap perkthimin e emertimit islam,nga gjuha arabe ne Gjuhen Tone te Shenjt ARBERORE(dikur e ndaluar nga osmanet dhe quhej sipas tyrer gjuhe e mallkuar nga allahu HHaa),pra islam do te thote nenshtrim...Kete kuptim te islamit ja jep dijetari me fam islame Ebu'-La 'La El mewdudi.Ky jetoj nga vjeti i Krishtit 1903 deri me 1979.Shkroj shume vepra,u ndoq shume nga autoritetet pakistaneze,u burgos etj.Veprat e Tij jane te perkthyera ne shume gjuhe te botes,e edhe ne gjuhen tone ne Shkup.Pra,pikerisht nga nje veper e tij e perkthyer ne gjuhen tone eshte bere perkthimi i fjales islam-nenshtrim.
    Edhe ne perkthime tjera gjejm perkthimin islam-nenshtrim,andaj besoj se nuk ka gje te keqe kur thuhet e verteta......

i/e regjistruar Maska e Aferim
    Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ..edhe pse dal jasht teme,perseri e shoh te udhes te jap perkthimin e emertimit islam,nga gjuha arabe ne Gjuhen Tone te Shenjt ARBERORE(dikur e ndaluar nga osmanet dhe quhej sipas tyrer gjuhe e mallkuar nga allahu HHaa),pra islam do te thote nenshtrim...Kete kuptim te islamit ja jep dijetari me fam islame Ebu'-La 'La El mewdudi.Ky jetoj nga vjeti i Krishtit 1903 deri me 1979.Shkroj shume vepra,u ndoq shume nga autoritetet pakistaneze,u burgos etj.Veprat e Tij jane te perkthyera ne shume gjuhe te botes,e edhe ne gjuhen tone ne Shkup.Pra,pikerisht nga nje veper e tij e perkthyer ne gjuhen tone eshte bere perkthimi i fjales islam-nenshtrim.
    Edhe ne perkthime tjera gjejm perkthimin islam-nenshtrim,andaj besoj se nuk ka gje te keqe kur thuhet e verteta......
    Nuk perkthehet simbas tekave dhe qejfit tend. E verteta ka nje binjake - varesisht se çfare e quan dhe e quaj te vertete. Per mendimin tim, ti si krijese i teri je i genjeshtert, nuk ekziston.
    Derisa te jete Shqiperia gjysmake, shqiptaret kane per t'u ndjere inferiore edhe ne trojet e tyre.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Ti paske probleme me shqipen. Mos i pshtjell tashti lemsh gjerat, here thua dorezim, here nenshtrim pastaj thua se myslimanet 'i dorezojne' paqen duke thene selam. Une qysh me te kuptu e nderuar kur ti vetveten se kupton. Neshtrim eshte tjeter sen. Dorezim eshte tjeter gje. Paqe eshte tjeter gje.... ku me te kuptu kur i pshtjell vet gjerat por eja prano se fjala Islam d.m.th. 'neshtrim'.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Faqja 9 prej 24 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •