Duhet te kuptojme qarte qe realisht...
![]()
Duhet te kuptojme qarte qe realisht...
![]()
Cen Durimmadhi (19-01-2015)
Jarigas pikesepari pershendetje per sot ! E dyta nuk te replikoj dot me paragrafe pasi kam hyr nga telefoni, se treti fjalet e duhura ne shqip e kam te veshtire ti gjej pasi ktu kam ardhur qe femi dhe kte pak shqip e kam fale familjes Time , e katerta shoh qe kjo teme ka marre ngjyra fetare edhe po devijohet edhe ky nuk eshte cels i nje diskutimi te mirefillte per faktin qe nuk po analizohet ceshtja ne fjale por po flitet kush je ti e kush jam une qe i perkasim besimeve te ndryshme e nje gje eshte e sigurte qe ti imponosh dikujt besimin apo bindjen qe ke eshte mission impossible , un besoj tek nje zot sepse me ate frym jam rritur kte e kam then edhe e them perseri por do preferoja ta injoroja nje hčre e mire kte faqe tashme pasi replikimet e paraardhese po kalojne ne ofendime! Per ti ren shkurt un jam kundra cdo lloj qendrimi e mendimi extrémist te cdo lloj religjioni!!! Per te hyr ne teme : dje dola te prisja ne aéroport nje kusheriren time edhe pikerisht ne ate moment u dha alarm per nje bomb, ne ate moment zbarkuan shum linja edhe ngelen njerezit nje ore me shum se cduhej te bllokuar edhe ne me gjakun ngrire jashte !! Me fal po ckusur kemi qe duhet ti perjetojm kto momente ??
It`s not that you can`t ...It`s that you won`t .
Me thėnė tė drejtėn kėta emigrantėt e ardhur nga vendet e lindjes e teprojnė jashtėzakonisht. Unė kam qenė nė Itali pėr disa vite, por kam parė edhe vende tė tjera tė Europės, e kanė bėrė situatėn shumė tė ndjerė. Nuk guxojnė njerėzit qė tė lėvizin nė orė tė vona sepse bėhen pre e kopeve tė egėrsuara tė cilėt tre ēerekėt janė tė toksikuar nėn efektin e substancave tė ndryshme.
Afrikanet e veriut nė Itali, Francė dhe mbarė Europėn pothuajse nė pjesėn mė tė madhe tė rasteve dihet se me ēa merren dhe ēfarė bėjnė.
Pėrfitojnė ngaqė nė Europė nuk ka dėnime kapitale dhe njerėzit janė tė sjellshėm por ama nuk duhet tė abuzojnė me kėtė. Kush nuk e pėlqen Francėn apo Anglinė etjerė tė shkojė nė Pakistan apo Afganistan, toka ėshtė e gjėrė dhe e madhe dhe secilit i jepen alternativat e veta.
Mė rastiste ndonjėherė tė dėgjoja qė flisnin nė lidhje me italianėt dhe i etiketonin tė gjithė si tė pėrdalė etjerė, thoja me vete time po ath ēa dreqin kėrko ti kėtu, pėrse ke ardhur, kush tė thirri.
Ka ardhur koha qė nė Europė duhet merren masa dhe madje nė mėnyrė shumė urgjente, sepse Europa ėshtė bėrė shumė e pasigurtė. Kur them tė merren masa nuk flas vetėm karshi njė religjioni apo etnie por ndaj ēdokujt qė pėrdhos vlerat e mira njerėzore, madje edhe shqiptarėt qė nuk lėnė dreq pa bėrė.
No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future
Kjo ska tė bėjė aspak nė pėrmirėsimin e situatės dhe bie ndesh me parimet dhe tė drejtat e njeriut. Ēfarė desha tė them unė ėshtė qė kur shkon nė Romė bėj ashtu siē bėjnė romakėt, nėse nuk tė pėlqen derėn e ke tė hapur dhe mund tė ikėsh ku tė duash.
Nė esencė popujt dhe besimtarėt nuk urrejnė njėri tjetrin por janė mėnyrat e shpėlarjes sė trurit dhe qeverisjes tė cilat i bėjnė njerėzit armiq.
Problemi nuk qėndron tek feja islame nė vetvete, nuk qėndron as tek tė krishterėt, por e tėrė ēėshtja vėrvitet tek ambiciet dhe interesat e trusteve tė mėdha industriale, monopoleve tė cilėt pėrdorin mediat nė mėnyrė qė tė krijojnė terrene tė pėrshtatshme pėr tė kryer qėllimet e tyre.
Respekt tė veēantė meriton Putin psh i cili i pastroi tėrė cibanėt qė i kishin marrė frymėn ekonomisė ruse dhe rashmė po ecin para me hapa galopant pa e vrarė mėndjen nga lehjet e jankive pėrtej oqeanit apo tė langojve nė kontinentin tonė..
No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future
Respekt edhe nga une ka Putini ,rroga mesatare ne Rusi eshte per 1 euro me larte se rroga mesatare ne Kosove....perparim se jo mahi
....megjithate me keto hapat galopant qe eshte duke bere them se ne 100 vitet e ardhshme ruset kane gjasa te paguhen sa paguhen tani jankit pertej oqeanit dhe langojt e Evropes
![]()
There is a special place in hell for women who don't help other women.
Madeleine Albright
Ti qenke jo vetem dele po edhe komplet i paditur
Ekonomia Ruse eshte drejt falimentimit. Rubla Ruse eshte c'velersuar gati 100% qe nga viti i kaluar. Inflacioni eshte trefishuar, nga 4% eshte gati 12%. Papunesia eshte rritur nga 4% na 9%. Me shume se 68% e Ruseve tashme jetojne nen nivelin e varferise. Ekonomia eshte tkurrur me gati 5% cka do te thote se eshte ne recession total. Periudha e erret pertej te ciles eshte drejtuar po krahasohet me depresionin e komunizmit, ti thua hapa galopante![]()
Kliko pėr tė mėsuar se pėrse nuk duhen marrė seriozisht ato qė shkruan Albo => http://bit.ly/1fAVbUU
Morali & Miresia
Virtyte te trazuara nga mendje te modifikuara.
Xhinxherfill
Aty mbaje mendjen ti, tek paēavuret qė tė servirin padronėt, por mos harro qė mund tė vijė njė ditė qė tė digjen edhe qimet e sumės sepse ashtu na i kanė treguar gjithmonė gjėrat neve. Unė kam qenė nė Rusi dhe kam qėndruar pėr disa kohė, as qė e keni idenė se ēfarė budallėqesh flisni. Rusia sot ėshtė me vite dritė larg asaj ēka mendoni ju qė flisni broēkulla. Tė mendosh sa projekte ndėrtimi dhe pasuri natyrore qė tashmė shteti i kontrollon ju mbeteni pa mend. Por shumica juaj qė mbartni njė mentalitet skllavi, sidomos ti o xinxerfillush qė tė ka sjellur biroja me kuē e me maē, soj kapterrėsh e bujqėsh, kėnaquni me socialin qė ju jep Anglia, e me.ndonjė 1500 dollarsh nė muaj. A e din ti mėr se atje nje fshatar normal kishte mbi dy tre hektarė tokė?
Zhvillimi atje ėshtė i prekshėm, shihet kudo, dhe unė nuk flas kot sepse kam jetuar atje.
PS. Kam pasur edhe unė tė njėjtin mendim por kur shkova atje pashė komplet tė kundėrtėn. Ka me mijėra kompani tė huaja qė punojnė aty, me qindra mijėra njerėz qė kanė ardhur nga jashtė dhe punojnė.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Meriamun : 20-01-2015 mė 07:48
Une faktikisht jam kunder paditurise, injorances dhe dezinformimit. Keto mbroj une ne forum
Me vjen keq te them shume troc po ti je komplet rrote **** qe jo vetem nuk e di cfare flet po ben edhe si i zgjuar e i ditur kot me kot.
Pike se pari ti se di c'eshte sociali e lere me te dish ne marr une apo jo. Jo vetem qe skam marre ndonjehere personalisht por nuk besoj se do te me duhet ndonjehere sepse jo vetem qe paguhem £2300 ne muaj neto pa bonus, overtime apo povizion per makine por edhe kam pensionin e garantuar nga kompania.
Pike se dyti nusja ime eshte RUSE dhe ka halla, teze, kusherinj e qindra te njohur atje kshu qe nuk kam nevoje te degjoj as lajme e as te perrallis si puna jote se i marr vesh nga goja e njerezve qe jetojne atje.
Me bagetine nuk mund te merresh dot, sepse sado ta zbutesh e ta mesosh, prape bageti mbetet.
Po vazhdove te ofendosh antaret me ate fjalor prej halabaku, do fluturosh me shkelma e sfutesh me ne kete forum - Darius
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 20-01-2015 mė 10:29
Kliko pėr tė mėsuar se pėrse nuk duhen marrė seriozisht ato qė shkruan Albo => http://bit.ly/1fAVbUU
Krijoni Kontakt