Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23

Për: Raporti: Shqipëria ndihmoi CIA-n me torturat kundër terroristëve islamikë

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Kur nisi konflikti me Putinin dhe kur nisi rritja e prodhimit ne Amerike?
    Pjease e meposhtme eshte shkeputur nga nje material i 11 Tetorit 2014.

Saudi Arabia to pressure Russia, Iran with price of oil

Saudi Arabia will force the price of oil down, in an effort to put political pressure on Iran and Russia, according to the President of Saudi Arabia Oil Policies and Strategic Expectations Center.

Saudi Arabia plans to sell oil cheap for political reasons, one analyst says.

To pressure Iran to limit its nuclear program, and to change Russia's position on Syria, Riyadh will sell oil below the average spot price at $50 to $60 per barrel in the Asian markets and North America, says Rashid Abanmy, President of the Riyadh-based Saudi Arabia Oil Policies and Strategic Expectations Center. The marked decrease in the price of oil in the last three months, to $92 from $115 per barrel, was caused by Saudi Arabia, according to Abanmy.

With oil demand declining, the ostensible reason for the price drop is to attract new clients, Abanmy said, but the real reason is political. Saudi Arabia wants to get Iran to limit its nuclear energy expansion, and to make Russia change its position of support for the Assad Regime in Syria. Both countries depend heavily on petroleum exports for revenue, and a lower oil price means less money coming in, Abanmy pointed out. The Gulf states will be less affected by the price drop, he added.

The Organization of the Petroleum Exporting Countries, which is the technical arbiter of the price of oil for Saudi Arabia and the 11 other countries that make up the group, won't be able to affect Saudi Arabia's decision, Abanmy maintained.

The organization's decisions are only recommendations and are not binding for the member oil producing countries, he explained.

Today's Brent closing price: $90. Russia's oil price budget for the period 2015-2017? $100. Which means much more "forced Brent liquidation" is in the cards in the coming weeks as America's suddenly once again very strategic ally, Saudi Arabia, does everything in its power to break Putin.

Dihet mire se dora e kujt jane Sauditet.

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

Qyfere, popullorshe, per 6 muaj jane hapur 107.000 mij vende pune!

Bujrum ma shpjego! Se ku sektore jane punesuar! Te kujtoj, mqse je larg, industria eshte ne toke sebashku me tregtine!

Nje mikeshe qe merret me keto te instatit po me tregonte se ketu eshte per tu lemerisur, ku USA e kishte raportin 7.000 vende pune per nje milion banore!

O Zot cfar dite te tjera me te zeza na preSin!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ingenuous : 11-12-2014 më 11:08
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

Une thashe qe rritja e prodhimit ne Amerike ka filluar shume me heret se konflikti me Putinin. Tani eshte prodhuesi me i madh i naftes ne bote. Sigurisht qe tani behet arme kunder Putinit, por nuk nisi prej tij.

Arabia Saudite, qofshin dora e kujtdo, nuk po bejne ndonje gje kunder interesave te tyre pasi nuk mund te ulin prodhimin dhe ti len tregun prodhuesve amerikane. Ulja e cmimit demton kryesisht vendet qe varen shume nga nafta, por dhe prodheusit amerikane qe kane kosto me te larte se arabet.

Citim Postuar më parë nga Ingenuous Lexo Postimin
    Qyfere, popullorshe, per 6 muaj jane hapur 107.000 mij vende pune!

Bujrum ma shpjego! Se ku sektore jane punesuar! Te kujtoj, mqse je larg, industria eshte ne toke sebashku me tregtine!

Nje mikeshe qe merret me keto te instatit po me tregonte se ketu eshte per tu lemerisur, ku USA e kishte raportin 7.000 vende pune per nje milion banore!

O Zot cfar dite te tjera me te zeza na preSin!!!

Hajduti
    Pse me kerkon mua shpjegime?

Ajo mikesha mos e kishte lexuar ne ndonje gazete politike ate shifren? se sikur e kishte sjell dhe albo ne artikull. Krahasime injorante thuaj mikeshes, se eshte shume me lehte te krijosh pune ne nje vend me papunesi disa here me te larte.

Une thashe qe rritja e prodhimit ne Amerike ka filluar shume me heret se konflikti me Putinin. Tani eshte prodhuesi me i madh i naftes ne bote. Sigurisht qe tani behet arme kunder Putinit, por nuk nisi prej tij.

Arabia Saudite, qofshin dora e kujtdo, nuk po bejne ndonje gje kunder interesave te tyre pasi nuk mund te ulin prodhimin dhe ti len tregun prodhuesve amerikane. Ulja e cmimit demton kryesisht vendet qe varen shume nga nafta, por dhe prodheusit amerikane qe kane kosto me te larte se arabet.

Qyfyre, ka nje shprehje populli qe thote: Mos i jep uje atij qe ska etje.

Mendo cfare te duash.

Faleminderit qe me dhe leje te mendoj lirshem

i/e regjistruar Maska e Taulanti97
    Anëtarësuar
    10-12-2014
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    16

Ah te mjeret ne shqiptareve...

Ca lesh terrorizmi ka luftuar por hapni syte o njerez ne rrug ku 23% e muslimane shqiptare e mbeshtesin I.S.I.N kurse ne Kosove 79%....

E mbeshted CIA dhe Shqiperine per torturimin e terroristeve.

Faleminderit qe me dhe leje te mendoj lirshem
    Harrova te shtoja: dhe shume mature.

Mund te mendoj si te dua, por meqe nuk paskem mendimin tend, qenkam kalama. Nuk me duket shume mature ky lloj te menduari. Une lexoj lajmet dhe krijoj opinionin tim, ti tendin, pa pasur nevoj te dal superior ne mendim ndaj teje. Thjesht ndryshe.

Kalamalliku qendron tek pergjigja qe dhe, jo te tek e drejta e mendimit tend apo sesi e mendon per nje gje te caktuar. Une as nuk te ndaloj dhe as te lejoj te mendosh. Ne gjuhen shqipe ajo qe thashe une eshte nje menyre per t'i dhene fund debatit me ty per kete subjekt. As me shume e as me pak.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •