Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,268
    Postimet në Bllog
    22

Për: Shqipëria kërcënohet haptazi nga Rusia / SHBA e NATO në alarm

Kur ministria e jashtme ruse para disa muajsh doli me deklaraten se: "Pavaresia e Krimese eshte e ngjashme me ate te Kosoves pasi eshte vullneti i qytetareve te saj i shprehur me vote." diplomatet tane ne Tirane, me ne krye fshatarin nga Zadrima thane: "Rusia po shkel ligjet nderkombetare dhe cenon sigurine territoriale te Ukraines!" Diplomatet tane me shkollen e rruges, nuk arriten te kuptojne se ajo deklarate e ministrise se jashtme ruse ishte ne vetvete nje pranim i realitetit te Kosoves se pavarur. Beogradit nuk i erdhi aspak mire nga deklarata e ministrise se jashtme ruse duke lidhur pavaresine e Krimese me ate te Kosoves. Por diplomatet tane trima "i treguan vendin Rusise", se hejbete, jane rilindesa te forte e anetare te NATO(s). Minimumi qe duhet te kishin bere ishte heshtja pa komentuar deklaraten e ruseve dhe pa u nxituar qe t'iu bejne qejfin perendimoreve duke e kthyer Shqiperine e shqiptaret ne Ballkan ne shenjestren e planeve ruse.

Kur Vladimir Putin e la kryeministren e gjermanise, Angela Merkel 4 ore duke pritur per tu takuar me Putin, ky ishte duke bere nje vizite ne Beograd ne nje parade ushatarake. Angela Merkel, ia ktheu reston Putin duke gjetur nje kryeminister budalla ne Ballkan, si kryeministri shqiptar Edi Rama, per te provokuar Putin nepermjet serbeve. E dergoi budallane tone ne Beograd me "mision" per ti bere te qarte Beogradit se ne cilin krah do te jene, ne krahun e Gjermanise e BE, apo ne krahun e Rusise. Dhe kryeministri yne budalla qe i lagu breket vetem nga ideja e nje fotoje ne krah te Angela Merkel, e mbaroi porosine e kryeministres gjermane duke e kthyer Shqiperine e shqiptaret ne nje ushtar ne lojen e shahut qe luajen Putin me Merkel. Budallai yne nuk e kupton qe ashtu si ushtaret jane viktimat e para ne nje loje shahu, ashtu nuk eshte ne interesin e sigurise se Shqiperise qe te perdoret nga interesat gjermane ne kete menyre. Dhe vizita e budallait tone ne Beograd nuk u pa me sy te keq vetem nga Moska e Beogradi, por nga te gjithe fqinjet ballkanike, te cilet jane sot te shqetesuar jo vetem nga agresiviteti ne rritje i ruseve, por edhe nga kjo vemendja e tepruar dhe pazakonte e gjermanofoneve ndaj Ballkanit.

Evropianet dhe amerikanet u munduan te perdornin Ukrainen per te shpuar me shkop ne sy ariun rus, per te pare nese ishte i ngordhur. Por jo vetem qe ariu rus nuk eshte i ngordhur, por ai me agrisivitetin e reagimin e tij ne rritje, po provon qe i vdekur nuk eshte ariu rus, por e vdekur eshte aleanca e NATO. Impotenca e vendeve anetare te NATO per te perballuar Rusine dhe mungesa e konsensusit dhe vullnetit politik per tu perballur me Rusine, deshmon per te gjithe ata qe kane sy ne balle qe NATO sot eshte nje aleance qe ekziston vetem ne leter. Kete e kane kuptuar edhe vete vendet anetare te NATO si Polonia, Bullgaria, Rumania e Turqia, te cilat jane vene ne levizje per te perforcuar kufijte e tyre, pa mbeshtetjen e amerikaneve dhe evropianeve.

Ne shqiptaret jemi trima e nuk na e ben syrri terr nga asnje fuqi per aq kohe sa te kemi nje basketbollist-piktor kryeminister!

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 20-11-2014 më 23:36

Je shthurur fare. Tani je kunder Gjermanise e SHBA vetem se e kan muhabetin mire me qeverine shqiptare. Per te ecur para demokracia shqiptare duhet ti kthejme kurrizin Amerikes e Europes dhe ti bashkohemi Rusise. Do ishte krenar Enveri po te ishte gjall.

Gjithesesi eshte teme e hapur me nje artikull pa burim dhe te trilluar ne dukje.

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    zoteri Ilia ti e di se Rusia poashtu si Serbia nuk ndjeke dhe nuk respekton asnje marreveshje nderkombetare.
    Me ardhjen e Obamas ne presidence bota eshte bere vend me i rrezikshem, pasi eshte president i dobet, demokratet ne pergjithesi qendrojne keq ne marrdheniet nderkombetare.
    Shqiptaret nuk i lidhe kurrfare interesi me Rusine, pergjate gjithe historise kurre nuk kemi pare nje te mire nga Rusia. Cfare interesi ekonomik te lidh me Rusine, ekonomia e saj qe nga viti i ardhshem do te hyje ne recension, pastaj mos te flasim per monedhen e ketij shteti qe ka humbur vleren 40 %. 'Vellezerit Ortodokse'?! I intereson shume Putinit per vellezerit ortodokse?! Shiqo cfare u ben Ukraines.
    Sa hipokrizi e shemtuar!
    E ç'pune ka ketu "vellezerit orthodhoks"!!?
    Mos harro, nga Rusia kemi nje te mire historikisht..., por ti qe nuk di ku i ke gjurmet...-nuk te kujtojhet.
    Rusia shporri perfundimisht turqit nga Ballkani! I luftoi me shekuj deri sa i deboloi teper kufijt lindor e veri-lindor te perandorise osmane...
    Kurse nga perendimi dhe flas evropianet ne pergjithesi, pasi amerikanet kane shume pak histori per te na qendruar nje qind hapa afer,
    nuk kemi asnje te mire historikisht, sidomos ne lidhje me braktisjen dhe tradhetine qe pasoi pushtimin osman deri ne 100-vjet me pare.
    Ndaj mos fol me tifozllek, pasi behesh qesharak.
    Sot mire eshte te qendrojme indiferent valeve te politikes internacjonale, pasi neve jo vetem qe nuk na e fut njeri ne por..dhe por sa behemi rezil me
    keq interpretim te historise, sikur gjithmone hasem te vet vetes dhe zagar te te huajve...! Per kete i meshojme ofendimeve dhe akuzimeve histerike!
    Rusia ka probleme vertete me krizen qe ka pushtuar boten, por nuk eshte e vetmja, ndaj mos u ngrefni shume si gjeli maje plehrave!!!
    Pasi Evropes nuk po i shkon sahati 12... ne regres ka hyre edhe gjermani keshtu qe emorragjia e krizes i ka kembet e gjata dhe fundi i tunelit nuk duket!
    Ndaj mos u gezoni te permbytet nje pjese e anijes ose nje tjeter, pasi neve jemi ne mes te saj............................, kur mbytet, mbyten edhe mijte bashke me te!
    Ndryshuar për herë të fundit nga arbereshi_niko : 21-11-2014 më 17:16
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Sa hipokrizi e shemtuar!
    E ç'pune ka ketu "vellezerit orthodhoks"!!?
    Mos harro, nga Rusia kemi nje te mire historikisht..., por ti qe nuk di ku i ke gjurmet...-nuk te kujtojhet.
    Rusia shporri perfundimisht turqit nga Ballkani! I luftoi me shekuj deri sa i deboloi teper kufijt lindor e veri-lindor te perandorise osmane...
    Kurse nga perendimi dhe flas evropianet ne pergjithesi, pasi amerikanet kane shume pak histori per te na qendruar nje qind hapa afer,
    nuk kemi asnje te mire historikisht, sidomos ne lidhje me braktisjen dhe tradhetine qe pasoi pushtimin osman deri ne 100-vjet me pare.
    !
    Pashe Zotin e ke njemend kete qe thua ,prej kur Rusia qenka aleati yne,kete se kisha degju me pare !!
    C'te ben ty ndryshe nga ata muslimanet proturk e qe i shajme cdo dite ?
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Ane, me fal shume por une nuk thashe as'gje kundi qe Rusia na eshte aleat!
    Dikush shtroi pyetjen inteligjente;
    Shqiptaret nuk i lidhe kurrfare interesi me Rusine, pergjate gjithe historise kurre nuk kemi pare nje te mire nga Rusia
    Mund te kishim nje te mire historike, psh...., po te lindte K.Kolombi te themi nja 100-vjet me vone, pra Amerikat te zbuloheshin nje shekull me vone...,
    neve ketu as do te kishim problem me turqine pasi qe as do te kishte ekzistuar si shtet, pasi do te ishte zbythur nga stepat e Azise se larget...
    Evropa do te vraponte kunder armikut te perbashket mongolo/persian, ku ari i inkasve dhe actekeve, nuk do te terhiqte vemendjen e mbreterve te pangopur...
    Pra ne kete rast, ti e kupton fare mire qe prinderit gjenoveze te Kristoforit te lartpermendur, do te ishin deklaruar "ALEATE" te shqiptareve te sotshem.
    Pra nje situate favorevole, sjell ate aleatin qe thua ti, por qe une nuk thashe qe Rusia eshte aleat, por mund te behet, ka shume potencjal te behet!
    Ketu ti ke te drejte aq sa edhe dielli do te ndriçoje neser!
    Pershendetje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Ane, me fal shume por une nuk thashe as'gje kundi qe Rusia na eshte aleat!
    Dikush shtroi pyetjen inteligjente;

Mund te kishim nje te mire historike, psh...., po te lindte K.Kolombi te themi nja 100-vjet me vone, pra Amerikat te zbuloheshin nje shekull me vone...,
    neve ketu as do te kishim problem me turqine pasi qe as do te kishte ekzistuar si shtet, pasi do te ishte zbythur nga stepat e Azise se larget...
    Evropa do te vraponte kunder armikut te perbashket mongolo/persian, ku ari i inkasve dhe actekeve, nuk do te terhiqte vemendjen e mbreterve te pangopur...
    Pra ne kete rast, ti e kupton fare mire qe prinderit gjenoveze te Kristoforit te lartpermendur, do te ishin deklaruar "ALEATE" te shqiptareve te sotshem.
    Pra nje situate favorevole, sjell ate aleatin qe thua ti, por qe une nuk thashe qe Rusia eshte aleat, por mund te behet, ka shume potencjal te behet!
    Ketu ti ke te drejte aq sa edhe dielli do te ndriçoje neser!
    Pershendetje
    Ti the dicka edhe me shqetesuese ,se nga perendimi kurre te mire nuk paten nderkohe qe Rusia na paska bere mire pasi paska perzen P.O kur dihet mire qe P.O osmane nuk e perzen ruset por ajo u dobesua nga brenda dhe si cdo pushtues edhe ajo u detyrua te largohet ,boll na mbajti ,500 vite ska pushtues ne bote qe mund te mbaj me gjate popuj te tjere nen pushtim.
    Une e di nje te "mire' qe kemi pas nga Rusia ,komunizmin ,te lutem me thuaj ne te ardhmen cfare e mire na pret nga ajo ?
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Ti the dicka edhe me shqetesuese ,se nga perendimi kurre te mire nuk paten nderkohe qe Rusia na paska bere mire pasi paska perzen P.O kur dihet mire qe P.O osmane nuk e perzen ruset por ajo u dobesua nga brenda dhe si cdo pushtues edhe ajo u detyrua te largohet ,boll na mbajti ,500 vite ska pushtues ne bote qe mund te mbaj me gjate popuj te tjere nen pushtim.
    Une e di nje te "mire' qe kemi pas nga Rusia ,komunizmin ,te lutem me thuaj ne te ardhmen cfare e mire na pret nga ajo ?
    Perandoria Osmane nuk u dobesua nga brenda por se ishte pa aleate dhe ne ate kohe po lindnin perandorite evropiane dhe nuk mund te perballonte luften ne shume fronte, qe prej Perandorise Austro Hungareze, pastaj Perandorine Britanike pastaj Perandorine Ruse.

Akoma mban inate me Europen o niko, qe kur u fundosen dembelat grek?

Jo mor gallataxhi se un as qe kam qen dhe as qe kam gjak grek..., po eshte qesharake te ngerdheshesh me dramen qe po kalon Greqia...
    As turku qe eshte historikisht armik i Greqise, nuk tallet sikur tallen bythegrisurit e Shqiperise, sikur te kishin interes ne portofol nuk do te
    gezonin aq sikur ti dhe shum arabofoneve ketu midis nesh..., ky eshte kulmi!!!
    Ndaj sinqerisht, shoh punen time dhe hallet e mia, mjafton kaq per mua, por nuk tallem me fatkeqesite e te tjereve..., kjo do te vlente edhe per ty!
    Po kush leu mendjen e vet pelqeu.
    Pershendetje

Ku e pe ti qe u talla une? Ama kur vet kam ndonje te keqe nuk kap inat me ata qe s'me kan faj, kot pa lidhje.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •