Ismail Morina lëshoi “ Shqipërinq e Madhe” mbi Beograd,mediat serbe: Në stadium u komandua nga Olsi Rama
Beograd –Mediat serbe duket se kanë gjetur “atentatorin” që ngriti të martën e kaluar në Beograd dronin fluturues me banerin ku shfaqeshin Ismail Qemali dhe Isa Boletini, duke rrethuar hartën e Shqipërisë Etnike.
Sipas portalit Kurir, autori është shqiptari Ismail Morina, një 32-vjeçar që jeton në Itali. Sipas saj, Morina e komandonte dronin nga jashtë stadiumit, përkatësisht në sheshin e Kishës së Engjëllit Gabriel.
Kurir pretendon se Morina ka hyrë në Serbi më 11 tetor me makinë me targa italiane me pretendimin se po shkonte për alpinizëm, ndërkohë që është larguar menjëherë pas përfundimit të ndeshjes.
Megjithatë, policia serbe e ka lokalizuar dhe ka kërkuar ndihmën e Interpolit për arrestimin e tij.
Kurir vazhdon gjithashtu të këmbëngulë në përfshirjen e vëllait të kryeministrit, Edi Rama, në ngjarje, duke raportuar se Morina dhe Olsi Rama njiheshin mirë me njëri-tjetrin dhe kishin planifikuar bashkë të kryenin veprimit provokues.
Ndërkohë, po sipas Kurir, natën e ndeshjes, Serbia ra pre e një prej sulmeve më të rënda të hakersave të internetit, duke bllokuar serverat e pjesës më të madhe të agjencive informative në vend.
Sipas Presidentit të Shoqatës së Sigurisë së Informacionit në Serbi, Zoran Zivkoviç, sulmi zgjati disa orë, duke filluar nga ora 21:30, duke shkaktuar një dëm prej 100 mijë dollarësh në orë.
ORA NEWS
Krijoni Kontakt