Akuzat ndaj Olsit, Rama:Bota ra në kurthin e propagandës serbe!
TIRANE - “Nuk mund ta imagjinoja dot kurrë që media perëndimore të humbte kaq keq drejtëpeshimin nën peshën e shtypit të propagandës shtetërore serbe e të shpallte botërisht tim vëlla si autorin e gjithë katrahurës, pa marrë as mundimin të dëgjonte në mos atë vetë një burim alternativ të lajmit të pavërtetë serb.”
Kështu është shprehur kryeministri Edi Rama gjatë një interviste për Deutche Welle një ditë para verdiktit final të UEFA-s, lidhur me akuzat e mediave serbe ndaj vëllait të tij Olsi Rama për atë çka ndodhi në Beograd në ndeshjen Serbi-Shqipëri.
Sipas kryeministrit Rama, lajmi i dhënë nga mediat serbe se Olsi Rama është ideatori i dronit me flamurin e simboleve tona kombëtare, është marrë si i mirëqenë nga prestigjozet botërore në mënyrë joprofesionale. Rama thekson se mediat botërore pas incidentit u ndikuan nga propaganda dhe lajmi i pavërtetë i mediave sebe dhe nuk folën aspak për shprehjet raciste apo për dhunën e tifozëve dhe forcave të sigurisë serbe.
Kryeministri ripërsëriti qëndrimin e tij se ndihet krenar me sjelljen dhe qëndrimin e lojtarëve dhe stafit shqiptar gjatë ndeshjes.
“Si mund të linçohet publikisht e botërisht nga tribuna prestigjoze e të mirënjohura për etikën e tyre një person, që as nuk pyetet për të dhënë opinionin e tij? Dhe si ka mundësi që vetëm e vetëm, pse i akuzuari është vëllai i kryeministrit të vendit të një skuadre kombëtare, që dhunohet psikologjikisht e fizikisht në një fushë mike, dhe vetëm e vetëm pse mbi stadiumin e vendit pritës fluturon një "flamur" me simbole kombëtarë të miqve, titujt e mëdhenj të merren me këto e jo me racizmin e me dhunën fizike të ushtruar haptaz ndaj lojtarëve miq në kualifikimet e kampionatit europian?! Po unë do të shtoja se as shumë gazeta e televizone, edhe në Gjermani, s'kishin lidhje me fair play-n deontologjik të gazetarisë! Sa për lojtarët tanë jam krenar se nuk ranë në kurthin e tmerrshëm të asaj dhune psiqike e fizike, luajtën më mirë se Serbia, patën më shumë raste e padyshim, shumë më tepër dinjitet në një fushë, ku ishte ndaluar jo vetëm çdo flamur shqiptar, po edhe çdo shall e distinktiv shqiptar edhe për 45 personat, që shoqëronin skuadrën kombëtare në tribunën VIP.” shprehet kryeministri.
Shqiptarja
Krijoni Kontakt