Close
Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 214
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Për: Replika dhe Përgjigje për myslimanët dhe ateistët për pyetjet e tyre

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Une kulturen ilire/hellene e cilesoje te bazuar ne monoteizmin (jo vetem nga elementet qe i permban, por edhe thjeshte per arsye te hapesires gjeografike ku jetojme ne dhe ku jane zhvilluar dhe kultivuar keto kultura), i cili brenda kohes kuptohet eshte tjetersuar...........dita e VERES ka te beje pikerisht me te njejten simbolike sic eshte edhe bajrami, kurse konteksti i dites se veres eshte i lidhur per natyren (me domethenje per agrokulturen, mbijetesen fizikle), kurse i bajramin per hyjnine (shpirtin).....dhe qe te dy nuk jane diametral njeri me tjetrin, por thjeshte te natyrave te ndryshme dhe paralel, me kete, nje PASURI e njeriut.
    What the hell are u talking about? Me monoteizmin a?! Adhurimin e dhjetera idhujve e lidh ti me monoteizmin?!
    Dita e Veres ka te njejten simbolike sikur Bajrami?! Ofro argumente nese ke. Jo gjepura.
    ...'i Bajramin per hyjnine?! Aman more kini meshire se na cmendet.

Eshte momenti i fundit qe shqiptare si ti te ktheheni ne realitet e t'i shihni gjerat ashtu sic jane e jo te shkruani pacavura te kota.

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Semiku dhe Jarigas nuk replikoj me ju sepse ju sillni vetem ofendime kryesisht.
    Ku e sheh ti ofendimin ?
    Te thuhet qe je injorant kjo del e drejte per ty,sepse nuk ke njohuri te thelluara.
    Te thuhet qe je azilant,cka ka ofendim ketu - vet thua qe je.Hajt mqns prekesh te pershtatet nje term me i bute edhe ate ne Shqip - Ti nuk je azilant por nje IKANAK i ikur nga atdheu yt dhe per ta rregulluar lejeqendrimin e perhershem ja ke lepire prapanicen pastoreve protestant.Mos u deshpero,shume veta nuk kane vullnet te forte ti mbijetojne veshteresive.Si ngushellim i ke me mijera kosovar nominalisht me fe islame qe per shkak te nje statusi, ne kishat e Evropes e kane deklaruar qe kthehen ne krishterizem dhe jane kryqezuar me "Ne emer te atit,te birit dhe shpirtit te shenjte " - Bingo kishe e dashur interveno qe te marre lejeqendrimin.Ndersa kur viejne ne ish-atdheun e tyre te mbysin me ligjerata muslimance....he,eshte ky realitet ofendim ?!
    Ani ky Semiku per ta treguar injorancen e tij te permasave kolosale thote se Dhiata e Re eshte shkruajtur nga greket.
    Pse nga kush ?
    Gati te gjithe dijetaret boteror te kesaj fushe e thone te njejten gje - cdo shkrim i Dhjates se Re dhe letarave percjellese te helenikut Pali jane te shkruar bukur-bukur ne gjuhen greke.Madje edhe tekstet biblike te shpalluar me vone si apokrife jane te shkruara ne greqisht.Shkruesit shihet qe kane kulture greke,e njohin kulturen greke ndersa shkruesit edhe sot jane te panjohur,emrat e tyre gjithashtu edhe emrat e tyre Marku,Gjoni,Mateu etj. jane krejtesisht te panjohur per hebrejet e kohes (!!!),te gjitha keto emra jane te marr nga literatura e bolllshme greke e kohes.
    Libri i Mateut eshte shkruar ne origjinal ne greqisht nga ana e njerezve edhe sot anonim ... Marko eshet grek ( e ka pasur mentor Sh.Pjetrin) ... edhe me te tjeret eshte e njejte !
    Si eshte e mundur qe te mos ket ASGJE ne gjuhen amtare te apostujve,Jezu krishtit,Pjetrit ?
    Gjithcka qe eshte shkruar ne Biblen tende eshte ne greqisht,prej emrit te Jezusit.Nuk eshte veshtire te shihet nga e cila kuzhine vie e gjitha - nga kuzhina greke zoteri.
    Fjalet e Jezu Krishtit me te madhe jane kopjim i Dhjates se Vjeter,ndersa greket e kohes vetem kane shtuar jo pak gjera qe besimin e Ri ti ja ofrojne paganeve.
    Madje edhe Septuagunita te eshte greke teje ne Bibel,madje edhe pjesa tjeter e Dhajtes se Vjeter burimin e ka aty nga shekulli i II-te nga pendat mashtruese te krishtereve perkthyes.Ata qe e kane shkruar Dhjaten e Re kane qene qarte sekt grek.
    Nese don te shohesh krishterimin me pak te ndryshuar ,shko ne Greqi atje e ke.Arsyet ti tregoj.
    Pali, Marku, Mateu, Gjoni keta ishin greke a?!
    hajde ndalu vetem te ky Pali,cka ka qene AI ? Hebrej ?
    Argumento cfar etnije i perkiste Pali.Ne Bibel thuhet qe ka qene prodhues shatoresh nga qyteti grek i Antiohijes,qytet ne kuader te Perandorise romake - Pali "grek",farizej i rrejshem (sipas vete fjaleve te tij "Jam shenderruar ne hebrej qe ti rikthej hebrejet ne te krishtere").Per vete thote : jam Farizej,jam nxenes i Gamalijelit,jam Benjamin etj.Zgjidhe cilen variant te pelqen dhe diskutojme per Palin tend.
    Pali ka qene helenist i plote qe ka mbledhur perkrahes ne baze te vizionit te tij privat,enderrave te tij.Ne te vertet nuk munde te thuhet qe ka qene grek,por as hebrej.
    Dhiata e Re eshte liber 'pro romak'?! Ju as sdini e as nuk i leni te tjeret te ju mesojne.
    Natyrisht qe Dhjata e Re eshte liber antihebrej dhe Pro-Romak...nuk me duhet me shume se sa te rindertojme Gjyqin e Jezu Krishtit te guvernatori romak Poncije Pilat.
    Sju pergjigjem sepse ju mundoheni ta ktheni luften e argumentave ne konflikte personale. Ejani kerkoni falje per ofendime qe beni pastaj mund te debatojme, ne te kundert mos replikoni ne kete teme sepse tema s'eshte hapur per t'u share me ju por thjesht kisha disa replika dhe pergjigje.
    Ashtu pra,ne postimet me larte akuzon,te kerkohet te sjellish citatet per Darwinin,nuk i sjell.Por aktron qe je i ofenduar.
    Hyne ne bisede,,pergjigju edhe postimit paraprak edhe ketij dhe ne vazhdojme edhe shume me thelle - mos u be si ata qenerit qe e fusin bishtin nen dhe ikin si te zgjebosur.
    Ke marr detyre te rende qe te kesh Teme ne vete dhe TI ti pergjigjesh te tjereve,duhet pasur dituri multidisplinare per tema te tilla,...e ti nuk i ke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 10-10-2014 më 18:28
    Rri qetë dhe fol Shqip !

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Ku e sheh ti ofendimin ?
    Te thuhet qe je injorant kjo del e drejte per ty,sepse nuk ke njohuri te thelluara.
    Te thuhet qe je azilant,cka ka ofendim ketu - vet thua qe je.Hajt mqns prekesh te pershtatet nje term me i bute edhe ate ne Shqip - Ti nuk je azilant por nje IKANAK i ikur nga atdheu yt dhe per ta rregulluar lejeqendrimin e perhershem ja ke lepire prapanicen pastoreve protestant.Mos u deshpero,shume veta nuk kane vullnet te forte ti mbijetojne veshteresive.Si ngushellim i ke me mijera kosovar nominalisht me fe islame qe per shkak te nje statusi, ne kishat e Evropes e kane deklaruar qe kthehen ne krishterizem dhe jane kryqezuar me "Ne emer te atit,te birit dhe shpirtit te shenjte " - Bingo kishe e dashur interveno qe te marre lejeqendrimin.Ndersa kur viejne ne ish-atdheun e tyre te mbysin me ligjerata muslimance....he,eshte ky realitet ofendim ?!
    Nuk te ka hije te shpifesh, lejeqendrimin e kam fituar me pune e sma ka rregulluar as kisha protestante e as ajo katolike. Islamin e kam braktisur moti kohe bile para se te vij ne perendim. Skam ikur more prej askujt por sepse eshte dashur te punoj e ta mbaj familjen. Ore zoteri une besoj ne Bibel s'jetoj more une per pastora e per prifterinje. Mos qit more gjera prej vetit nese deshiron te debatosh me mua nese jo se paku mos shpif. Se kam braktisur as atdheun e as shqiptarine, por vetem sa e kam forcuar dhe do ta forcoj edhe ne te ardhmen. Keta myslimane e ateiste si ti e shkatrroni shtetin pastaj silleni rrugeve te botes nen meshiren e ndihmes sociale nga shtetet perendimore. Ndersa patriotet e diaspores kontribojne per komb e per shtet, keta nuk jane pak por ju i sulmoni. Per ata qe po flet ata jane 1%, qe sjetojne per vete por per te tjeret. Ne njeren anë thua se keta jane te gjithe dijetare te fese - hafiza qe e dijne dhe zbatojne Kuranin qind per qind, ne tjetren anë nuk e ndalin alkoolin dhe ndjekin cdo diskoteke.

Pse nga kush ?
    Gati te gjithe dijetaret boteror te kesaj fushe e thone te njejten gje - cdo shkrim i Dhjates se Re dhe letarave percjellese te helenikut Pali jane te shkruar bukur-bukur ne gjuhen greke.Madje edhe tekstet biblike te shpalluar me vone si apokrife jane te shkruara ne greqisht.Shkruesit shihet qe kane kulture greke,e njohin kulturen greke ndersa shkruesit edhe sot jane te panjohur,emrat e tyre gjithashtu edhe emrat e tyre Marku,Gjoni,Mateu etj. jane krejtesisht te panjohur per hebrejet e kohes (!!!),te gjitha keto emra jane te marr nga literatura e bolllshme greke e kohes.
    Po cfare dijetare more mos shpikni gjera nga vetja se na shkulet zorret e barkut. Cili dijetar sekularist apo cfaredo tjeter thote se emrat Pali e Gjoni kane qene grek. Pali e kishte emrin 'Saul', tek judenjte ky emer njihej qe moti, madje nese lexojme Dhiaten e Vjeter hasim edhe Mbretin Saul.

A ke ndegjuar vlla per 'cifute te helenizuar'?!

Libri i Mateut eshte shkruar ne origjinal ne greqisht nga ana e njerezve edhe sot anonim ... Marko eshet grek ( e ka pasur mentor Sh.Pjetrin) ... edhe me te tjeret eshte e njejte !
    Si eshte e mundur qe te mos ket ASGJE ne gjuhen amtare te apostujve,Jezu krishtit,Pjetrit ?
    Gjithcka qe eshte shkruar ne Biblen tende eshte ne greqisht,prej emrit te Jezusit.Nuk eshte veshtire te shihet nga e cila kuzhine vie e gjitha - nga kuzhina greke zoteri.
    Fjalet e Jezu Krishtit me te madhe jane kopjim i Dhjates se Vjeter,ndersa greket e kohes vetem kane shtuar jo pak gjera qe besimin e Ri ti ja ofrojne paganeve.
    Madje edhe Septuagunita te eshte greke teje ne Bibel,madje edhe pjesa tjeter e Dhajtes se Vjeter burimin e ka aty nga shekulli i II-te nga pendat mashtruese te krishtereve perkthyes.Ata qe e kane shkruar Dhjaten e Re kane qene qarte sekt grek.
    Nese don te shohesh krishterimin me pak te ndryshuar ,shko ne Greqi atje e ke.Arsyet ti tregoj.
    E per cka jam anetaresuar une ketu ne forum. Pra te i sqaroj disa gjera e disa kontradikta te juaja. Por fatkeqesisht qellimi juaj nuk eshte te debatoni, por ta beni 'MESS ALL OVER THE PLACE'.

hajde ndalu vetem te ky Pali,cka ka qene AI ? Hebrej ?
    Argumento cfar etnije i perkiste Pali.Ne Bibel thuhet qe ka qene prodhues shatoresh nga qyteti grek i Antiohijes,qytet ne kuader te Perandorise romake - Pali "grek",farizej i rrejshem (sipas vete fjaleve te tij "Jam shenderruar ne hebrej qe ti rikthej hebrejet ne te krishtere").Per vete thote : jam Farizej,jam nxenes i Gamalijelit,jam Benjamin etj.Zgjidhe cilen variant te pelqen dhe diskutojme per Palin tend.
    Pali ka qene helenist i plote qe ka mbledhur perkrahes ne baze te vizionit te tij privat,enderrave te tij.Ne te vertet nuk munde te thuhet qe ka qene grek,por as hebrej.
    Cka ka qene more kastravec, ku ka patur greke farisenje?! Farisenjte ishin sekt cifut e nuk kishte te bente asgje me greket pagane.

Natyrisht qe Dhjata e Re eshte liber antihebrej dhe Pro-Romak...nuk me duhet me shume se sa te rindertojme Gjyqin e Jezu Krishtit te guvernatori romak Poncije Pilat.
    Te themi se Pilati deshi ta lironte Jezusin (sepse sic thoshte vet ai se tek Jezusi nuk kishte gjetur faj qe ta meritonte kryqezimin) qenka pro romak dhe anti cifut?! Dhiata e Re eshte liber pro cifut, pro shqiptar, pro grek, pro te gjithe njerezve te botes, pasi aty regjistrohet se si Biri i Perendise vdiq per mekatet tona, dhe u Ringjall. Nuk eshte shkruar Dhiata e Re me iu pershtate politikes, por ju 1 varg e merrni e shkeputni nga konteksti dhe arrini ne ekzstaze e mendoni se keni zbuluar rakete se si te shkohet ne planetin Mars. Jo more zoteri ske bere asgje perpos ke vrare qeliza te trurit te njerezve.

Ashtu pra,ne postimet me larte akuzon,te kerkohet te sjellish citatet per Darwinin,nuk i sjell.Por aktron qe je i ofenduar.
    Hyne ne bisede,,pergjigju edhe postimit paraprak edhe ketij dhe ne vazhdojme edhe shume me thelle - mos u be si ata qenerit qe e fusin bishtin nen dhe ikin si te zgjebosur.
    Ke marr detyre te rende qe te kesh Teme ne vete dhe TI ti pergjigjesh te tjereve,duhet pasur dituri multidisplinare per tema te tilla,...e ti nuk i ke.
    Te gjithe anetaret e forumit po te beheni bashke smund te me detyroni te debatojme me ju perderisa ofendoni. S'ti sjelli hiq perderisa nuk i ndalon shpifjet e ulta e nuk debatoni ashtu sic u ka hije burrave te vertete sepse se kemi njet te ju 'detyrojme' asgje nese nuk jeni te gatshem te flisni me fakte e argumenta. Sbehem si qenerit, por sdo behem as si ju te shpikim teori konspirative nga vetja. Cka kam dituri pergjigjem, cka skam nuk pergjigjem, simple.

Dalengadale do i sqarojme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 10-10-2014 më 21:16

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

qenka rrefyer mesia. allahalla

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    qenka rrefyer mesia. allahalla
    Sju kam rrefyer askujt, por ua qita poshte disa genjeshtra te Semikut te thena nga urrejtja dhe nga mosdija, dhe a e di me cfare shpejtesie se. Me shpejtesi te kometes.

Shiqo a ishte Pali grek apo cifut. Kete e kemi tek ...

Filipianeve 3:5.

u rrethpreva të tetën ditë, jam nga kombi i Izraelit, nga fisi i Beniaminit, Hebre nga Hebrenj, dhe sipas ligjit farise,.

Sipas logjikes se Semikut synet beheshin grekerit te cilet ishin pagane?! Semiku ka zgjedhur te na vrase qelizat e trurit tone. Si ti themi ketij tani, edhepse eshte me i vjeter se sa ne, kur thot genjeshtra une me plot goje do ta quaj genjeshtar. Nuk kam cka te ju rrefehem per 'gabimet' sepse ai person qe thote genjeshtra edhe 140 vite po t'i kete do te quhet 'Genjeshtar'. Kjo nuk d.m.th. se 'e urrejme' (pasi tek disa ateiste e myslimane cdo mospajtim me ta eshte 'URREJTJE'), por sepse e duam dhe ia terheqim verejtjen te mos genjeje më. Se paku kur nuk di te mos flase per ato gjera qe si di.

Pershendetje, ke replike, jo, ok tung te gjitha te mirat ne jete.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Ashtu pra,ne postimet me larte akuzon,te kerkohet te sjellish citatet per Darwinin,nuk i sjell.
    Te diskutosh me Mesian eshte sikur te diskutosh me nje femije 8 vjecar. Banaliteti i tij ne logjik arrin deri aty sa pretedonte se Darvini paska pretenduar per evolimin e species nga miza ne elefant dhe anasjelltas lol

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Te diskutosh me Mesian eshte sikur te diskutosh me nje femije 8 vjecar. Banaliteti i tij ne logjik arrin deri aty sa pretedonte se Darvini paska pretenduar per evolimin e species nga miza ne elefant dhe anasjelltas lol
    Ju shqiptarët sdini cka thote teoria e evolucionit ndersa ne shqiptarët e dijme cka permban teoria e evolucionit, ju ndaleni tek evoluimi 'njeri - majmun', nuk e dini se sipas kesaj teorie te gjitha speciet qe tani kemi kane evoluar nga specie tjera me te thjeshta dhe kane patur paraardhes te perbashket, nuk d.m.th. mize-elefant por d.m.th. krimb-peshk. I nderuar keto pretendime behen ne teorine e evolucionit e jo nga une. Une s'them qe njerezit dhe kafshet kane paraardhes te perbashket, kete e thoshte Darvini.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

O mesia4ever, thote nje fjale e urte shkodrane:

Kur te shkon marria ska cfare te duhet mencuria

Keshtuqe mos e vrit mendjen. U bere gazi botes lol
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Une s'them qe njerezit dhe kafshet kane paraardhes te perbashket, kete e thoshte Darvini.
    Messia, çfare kishe ti i sapolindur me shume nga nje gorille e porsalindur??!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anëtarësuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Jo eshte e pamundur zoteri me t'u pergjigj ne pyetjet tuaja. Sepse mendoj se ne koken tende gjenden trute e gomarit. Kur ta provosh se ne koke ke tru te njeriut atehere do te te pergjigjem.
    Me sa duket qeke ftohur n byth ti mesiarrotforever.

Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •