Kjo d.m.th. se dy bijat e Lotit bene nje mekat te madh pasi dehen babain e tyre per te patur marrdhenie seksuale nga 'frika' se babai i tyre nuk do te kishte pasardhes. Ky eshte fundi i ngjarjes. Full stop. Spekulimet, shpikjet nga vetja dhe teorite e konspiracionit ja leme myslimaneve dhe ateisteve pasi une nuk kam kohe te merrem me to, dhe qe as qe jam anetaresuar ne kete forum te merrem me to.
1. Profetet nuk ishin pa mekat. Asnje i krishtere nuk beson se profetet ishin te pa mekate, edhe Bibla qe nga fillimi na tregon se Profetet benin mekate, por nuk d.m.th. se Perendia mbronte dhe lavderonte mekatet e tyre.
2. Bibla nuk e regjistron se Luti ishte profet, por vetem se ishte nje njeri i perendishem qe jetonte ne nje kohe kur beheshin mekate, amoralitet dhe padrejtesi te medha ne permasa kolosale. Duhet ta shiqojme krejt kontekstin e asaj kohe dhe asaj ngjarjeje ne kete rast, pra mos te harrojme se Loti ishte i rraskapitur dhe i tronditur psikologjikisht nga ajo qe i kishte pare e perjetuar me heret (lexo krejt pjesen se cfare i ndodhi sa ishte ne Sodoma). Kjo mund te te kishte ndikuar qe ai te humbaste paksa kontrollin mbi veten e tij por edhe nga djallezia e vajzave te tij te cilat bene kete mekat pasi cili njeri i drejte do te mendonte se vajzat e tij kane qellimin ta dehin e te kryejne mardhenie seksuale me babain e tyre.
Krijoni Kontakt