Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 142
    Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Për: Aspak vëllazërore. Irinej bekon Shqipërinë me flamurin serb

Asgje...
    Postimi kishte lidhje me mohimin nga ti te deklarates se Irinejt, jo me ndonje befasi.
    Nuk qe mohim, por nje pyetje qe bera une duke u nisur nga titulli i intervistes se top-it. ndoshta u nxitova dhe lashe vend keqkuptimit

Ps nuk i jep te drejte ti per ato q thote? apo mos valle u cuan kosovaret ne kembe te pervetesojne preardhjen e tyre (kishave) si shqiptare?

Te pakten Iriniej u gjunjezua para Kishes ne Shqiperi tani se dalin 2-3 femije me flaurin serb dhe hopa tradheti therret gazeta kosovare duke harruar qe zvendesministrin e ka serb.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 01-06-2014 më 19:46
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Helmin ne Tirane e solli Berisha me 1992 kur ja futen greket Janullatosin aty. Shko ti Korçar me flamur shqiptar ne Beograd dhe shaplose ashtu. I gjalle nuk kthehesh ne Shqiperi.Ti mund te jesh krenar qe je islamofob, por duhet te jesh edhe serbofob e grekofob. Por jo se jo, ju disa jeni si ekstremet islamist, kurre nuk keni per ta kuptuar te verteten. Ku ka me nencmim se te vine ata qe na coptuan tokat ne kete "manifestim" , kurse disa nga kleriket shqiptar u debuen nga aai vend?TURP!

Emri:  Prift serb.jpg

Shikime: 839

Madhësia:  36.0 KB
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907

Sqarim nga At Nikolla Marku

“Unë nuk jam penguar për të marrë pjesë në ceremoninë e Shenjtërimit të Katedrales ‘Ngjallja e Krishtit’, as nuk kam marrë ftesë sepse ata e dinë që unë nuk u shkoj, sepse i kam thënë dhe më herët qëndrimet e mia kundër. Nesër në një konferencë për shtyp në orën 9:00 në Kishën e ‘Shën Mërisë’ në Elbasan unë do të shpjegoj edhe qëndrimin tim ndaj aktit të Shenjtërimit të Katedrales Ortodokse“ Ngjallja e Krishtit’ në Tiranë. Shenjtërim do të thotë përjetësim, si akt. Por kjo ceremoni duhet të ishte bërë jo nga individë antishqiptarë që e drejtojnë sot Kishën. Ky akt shenjtërimi nuk është i drejtë sepse u bë nga një njeri që nuk është shqiptar, kryepeshkopi Janullatos, i cili për më tepër thirri klerikë nga Greqia e Serbia. Për cfarë i thirri? Për të treguar se sa i fortë është, sa pushtete ka? Kryepeshkopi Irinej njihet për deklaratat e tij kundër Kosovës, ka thënë se Kosova është zemra e Serbisë, ndaj si mund të shenjtërojë një njeri i tillë Kishën Shqiptare, kur ai është armiku i shqiptarëve dhe nuk e njeh fare dhe nuk e do kombin shqiptar,” tha pasditen e sotme At Nikolla Marku, gjatë një bisede telefonike për KosovaPress.

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007

po keto me Flamur serb shqipe ishin?
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

'Krishterizmi politike' vetem deme i ka shkaktuar popullit shqiptare dhe prap shqiptaret e zinje i ledhatojne serrbet dhe greket ortodoks !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 02-06-2014 më 04:40
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907

Bravo Ceni,ketu ke te drejte. Po a na thue najgja per Sulltan Muratin dhe ledhatimet e me arabet?

__________________________________________________ ___________________________

Reagimet

Si një reagim kundërshtues ishte ai i kreut të kishës së “Shën Mërisë në Elbasan, Atë Nikolla Marku, i cili ka dënuar pjesëmarrjen e kryepeshkopit serb në ceremoninë e djeshme të Shenjtërimit të Katedrales Ortodokse, si dhe mbajtjen e fjalimit në gjuhën greke nga ana e kryepeshkopit shqiptar, Janullatos. “Kjo ceremoni duhet të ishte bërë jo nga individë antishqiptarë që e drejtojnë sot Kishën. Ky akt shenjtërimi nuk është i drejtë, sepse u bë nga një njeri që nuk është shqiptar, kryepeshkopi Janullatos, i cili për më tepër thirri klerikë nga Greqia e Serbia. Për çfarë i thirri? Për të treguar se sa i fortë është, sa pushtete ka? Kryepeshkopi Irinej njihet për deklaratat e tij kundër Kosovës, ka thënë se Kosova është zemra e Serbisë, ndaj si mund të shenjtërojë një njeri i tillë Kishën Shqiptare, kur ai është armiku i shqiptarëve dhe nuk e njeh fare dhe nuk e do kombin shqiptar”, ka thënë Atë Nikolla Marku, për “Kosova Press”. Nga ana tjetër, Aleanca Kuqezi reagoi kundër pjesëmarrjes së kryepeshkopit serb, Irinej, në shenjtërimin e kishës në Tiranë, duke e quajtur këtë të fundit armik të shqiptarëve. Aktivistët e kësaj partie i vendosën parulla kryepeshkopit serb në kangjellat e Katedrales ku shkruhet: “Kryepeshkopi i Serbisë, kundër Shqipërisë”. Sipas Aleancës Kuqezi, kryepeshkopi i Serbisë është shprehur kundër historisë së Shqipërisë dhe ka deklaruar se “Kosova është Serbi”, si dhe “Serbia më mirë jashtë BE-së se pa Kosovën”. Ata kritikuan edhe takimin e Kryeministrit Rama me kryepeshkopin serb, duke e konsideruar atë si të paprecedentë.

Shmangen politikanët

Të kontaktuar nga gazeta “Shqip”, politikanë në vend kanë preferuar të qëndrojnë larg incidenteve të tilla, si ato të djeshmet me serbët apo me shoqërimet në polici të disa prej protestuesve, duke mos dashur të përzihen me këto çështje, që sipas tyre janë vetëm fetare. Madje, disa prej tyre kanë preferuar që të kalojnë një të diel pushimi me familjarët, duke mos i kushtuar në këtë mënyrë rëndësi apo vëmendje ceremonisë së djeshme të Shenjtërimit të Kishës Ortodokse në Shqipëri./shqip/
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 02-06-2014 më 06:05

Kombi mbi te gjitha

Iliria e para..., he he sa aktiv behesh ne tema ektremiste ..., mendoja qe e kishe urrejtjen vetem per islamistet harap me alkaeden e tyre...
    Por shoh qe qenke i prirur per urrejtje ndaj ç'do drejtimi!
    Po vershon "prova" qe nuk perbejne PROVA!
    Sa keq qe pastaj vijne njerez si ti dhe kerkojne vellazeri, midis nesh...he he..., por ti qe gerrmon kaq shume, nuk te la hunda te shohesh
    komente dhe deklarata te perfaqesuesve te vertete te Koash-it pra KISHES ORTHODHOKSE AUTOQEFALE TE SHQIPERISE - Ku nje bote e njeh dhe e ka respektuar sot!
    Pastaj patriku Irenej nuk tha asgje te keqe ne lidhje me Kosoven, veçse Kosova dhe Metohija jane vende te shenjta per serbet..., ku eshte e keqja ketu?!
    Ne Tirane u zhvillua nje ceremoni madheshtore, ku respektin ja drejtuan jo vetem Koash-it por gjithe Shqiperise...
    Patriku serb Irenej, tha se “Kosova eshte e shenjte per serbet. “
    Me ndarjen qe po ndodh, I bie qe kisha serbe ta kete qendren e saj ne Peje, gje e pa kuptueshme per serbet. Rezidenca patriarkale serbe i bie te jete ne nje shtet tjeter…, nga Kosova vijne pjesa me e madhe e
    shenjtoreve qe nderojme ne kishen tone. – tha Fortlumturia e Tij Irenej
    Interviste e mar nga Top-channel
    Te nderuar, ne Tirane u be nje ceremoni e rralle, e shenjte dhe e njohur boterisht.
    Nuk u zgjidhen çeshtje kufijsh dhe as u nenshkruan traktate, asnje nuk erdhi fshehurazi , po keshtu edhe patriku i Serbise, pasi ai perfaqeson kishen serbe dhe jo politiken shoviniste serbe, por qe ne gjirin e kishes te Serbise ka patur edhe element pa imunitet, te cilet jane perfshire ne tragjedine e popullit kosovar, por qe nuk eshte vendi dhe rasti per tu diskutuar ketu, pasi ceremonia ishte ngjarja kryesore …
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Iliria e para..., he he sa aktiv behesh ne tema ektremiste ..., mendoja qe e kishe urrejtjen vetem per islamistet harap me alkaeden e tyre...
    Por shoh qe qenke i prirur per urrejtje ndaj ç'do drejtimi!
    Po vershon "prova" qe nuk perbejne PROVA!
    Sa keq qe pastaj vijne njerez si ti dhe kerkojne vellazeri, midis nesh...he he..., por ti qe gerrmon kaq shume, nuk te la hunda te shohesh
    komente dhe deklarata te perfaqesuesve te vertete te Koash-it pra KISHES ORTHODHOKSE AUTOQEFALE TE SHQIPERISE - Ku nje bote e njeh dhe e ka respektuar sot!
    Pastaj patriku Irenej nuk tha asgje te keqe ne lidhje me Kosoven, veçse Kosova dhe Metohija jane vende te shenjta per serbet..., ku eshte e keqja ketu?!
    Ne Tirane u zhvillua nje ceremoni madheshtore, ku respektin ja drejtuan jo vetem Koash-it por gjithe Shqiperise...
    Patriku serb Irenej, tha se “Kosova eshte e shenjte per serbet. “
    Me ndarjen qe po ndodh, I bie qe kisha serbe ta kete qendren e saj ne Peje, gje e pa kuptueshme per serbet. Rezidenca patriarkale serbe i bie te jete ne nje shtet tjeter…, nga Kosova vijne pjesa me e madhe e
    shenjtoreve qe nderojme ne kishen tone. – tha Fortlumturia e Tij Irenej
    Interviste e mar nga Top-channel
    Te nderuar, ne Tirane u be nje ceremoni e rralle, e shenjte dhe e njohur boterisht.
    Nuk u zgjidhen çeshtje kufijsh dhe as u nenshkruan traktate, asnje nuk erdhi fshehurazi , po keshtu edhe patriku i Serbise, pasi ai perfaqeson kishen serbe dhe jo politiken shoviniste serbe, por qe ne gjirin e kishes te Serbise ka patur edhe element pa imunitet, te cilet jane perfshire ne tragjedine e popullit kosovar, por qe nuk eshte vendi dhe rasti per tu diskutuar ketu, pasi ceremonia ishte ngjarja kryesore …
    Fortlumturia

Niko ,ortodokset si ty skane asnje te drejte te kritikojne muslimanet shqiptare besimtar pro turk apo pro arab ,nuk jeni ndryshe aspak nga ata,te dy palet jeni pa kurrefare dinjiteti e krenarie !

Për fetarët që puthen me latin, arab, grek e sllav:

"Ata që janë zuzarë, shpirtrobër e bij kurvash, le të mbajnë më anët e tjera." - Faik Konica
    Ndryshuar për herë të fundit nga ane : 02-06-2014 më 07:37
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ane për postimin:

PoQari (31-08-2014)

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Fortlumturia

Niko ,ortodokset si ty skane asnje te drejte te kritikojne muslimanet shqiptare besimtar pro turk apo pro arab ,nuk jeni ndryshe aspak nga ata,te dy palet jeni pa kurrefare dinjiteti e krenarie !

Për fetarët që puthen me latin, arab, grek e sllav:

"Ata që janë zuzarë, shpirtrobër e bij kurvash, le të mbajnë më anët e tjera." - Faik Konica
    ane, nese mu drejtove mua me ate shkrim te konices...,
    une te them ty, qe bushtrat e kane vendin tek gjoli dhe jo te hapen bythesh si llahinkat rrugicave ne erresire...
    Ndaj merr e bej detyrat e tua..., se po te iken mosha!
    Kujdes me ofendime here tjeter, se njeri ty nuk ta ka per borxh...
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    S'eshte tema per Sulltan Muratin !
    Edhe Sulltani i perket te kaluares , mundoheni pakez te dileni nga paragjykimet . Ne sot jemi ne shek.21 , e mesuesit e fese ortodokese keta jane te djeshmit qe me pagezimet e tyre kane masakruar shqiptare besimtaret e tyre , dhe sot behen se bashku , dhe japin deklarata politike se sa e shenjte eshte Kosova per fene dhe popullin e tyre . Ketyre si perfaqesues dhe mesues te krishtit duhet ti vije turp per te gjitha ato krime qe i kane bere dy shtetet Serrbia dhe Greqia ndaj popullit shqiptare , e lere me ti bejme prijesa dhe te ftuar te nderit te shqiptareve keta njerez te cilet nuk e meritojen te quhen njerez fetare te Zotit .
    Nje Klreik i cili e perfaqeson fene e nje populli , dhe i cili nuk kerkon falje per krimet e popullit te tij , por perkundrazi ngacmon me deklarata nje popull te tere (ketu bejne perjashtim ortodokeset apo vllezerit e shkieve dhe grekeve) , eshte pasqyrja me e mira se cfare feje kane keta popuj te besimit ortodoks !
    Qesh kusija ferteren !
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •