Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 47
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Për: Mediet turke: Erdogan do të marrë përsipër ndërtimin e një xhamie?

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    hahahahha

Edhe sikur kjo qe thua ti me lart te jete e vertete 600 vjet jane mjaftueshem per ta kuptuar qe xhamia ishte zgjedhja e tyre e drejte.

P.s A ma shuan nje kuriozitet o anesti ? Si ka mundesi qe gjysherit tuaj mbeten te krishtere ? I ke patur gangstere apo e korruptuan sulltanin me flori?
    Konvertimi nuk eshte bere para 600 viteve por gradualisht, pra duke rritur presionin ne popull,duke ja mare djemte ne nizame, duke ja marre vajzat dhe derguar ne haremte e Turqise dhe pervec kesaj duke i marre dhe te dhjeten e takses. Ne flasim per identitet, flasim aq shume per rracen se jemi pellazge dhe ilire por nuk na ben pershtypje qe te pareve tone jo shme largne kohe imami i gjente prinder te rinje per ti ndare nfa familja fisi e komuniteti i krishhtere. Keto jane plage qe nje popull qe ka moral i kuron, kush eshte i shkerdhy vazhdon kurverimin dhe sot. Une nuk e di nese ishin kacake te paret e mi qe mbeten te krishtere, por jam krenare qe ato dhe te gjithe te krishteret qe tepruan si ne te gjithe ish perandorine jane heronjte morale, jane bashkesia me cilesore pasi nuk hubi edukimin e kishes, menaxhimin e jetes se ketyre banoreve nga kisha, nga ku dolen patriote dhe luftetare te devotshem. Ato arriten dhe kishen ta bejne autoktone, gje te cilen sot pas 100 viteve nuk jemi ne nivel ta perfitojme. Sa per dijeni nje kontribut te madh per rezistencen e kishes ndaj kercenimit te Turqise, ka Rusia, e cila beri traktatin e marrveshjes e perndorine qe rusia te ishte pergjegjese dhe ne mbrojtje te kishes ne te gjithe perndorine. Cfar te them un ty kur ti e ke per nder te marresh frymezimin ne xhamine e gjakatarit Sulltan Mehmeti Dyte Fati. Kesaj i thone kurveri morale. Sot ne dime se jevgjit jane muslimane se te mjeret nuk i lejon ngjyra e lekures, por faktet historike deshmojne se Shkodra u shpraze dhe aty mbeten otomanet.Sot na duhet te vendosim memorialin e Nene Terezes per te kuptuar se kush eshte shkodrani autokton.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Anesti_55 për postimin:

Ura e Cekajve (16-05-2014)

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Qëkur qenka parë dhe dëgjuar se ngritja e një kishe apo xhamie është veprim armiqësor? Pse do dëgjojme ty neve se sa xhamia dhe kisha ndërtojmë?
    Mos u bëj qesharak por vëre kaplloçen ne punë dhe dil nga këndvështrimi i ngushtë që të karakterizon.

Thua ç`punë ka ndërtimi i një xhamie kur neve kemi hero kombëtar Skënderbeun?

Por harron se Skënderbeu është hero kombëtar ne prizmin laik dhe jo hero i orthove dhe katalikëve.

Ty duhet të shqetësojnë gjëra tjera si psh kalaja e Prezës e cila ne pritje të Erdoganit ishte mbushur plot me flamuj turk. Kjo po që duhet të shqetësojë dhe merakosë ndersa ndërtimi i një xhamie nuk prish dhe as ndreq.

Unë jam kundra Edvin KristaqOğlu i cili me çfarë duket ka ndërmend të na shtjerë ekonomikisht nën thundrën e Turqise thjesht sepse ashtu ja don mushka drutë. Ku është parë dhe dëgjuar një gjë e tillë. Janë me miliona shqiptarë në turqi te cilët nuk kanë shkolla në gjuhën shqipe. Pse u dashka që të ngrejmë flamurët e dovletit? Ne jemi ne zemër te Evropës, popull me besime të ndryshme dhe pjesë e shumë perandorive.
    Unë jam për një shtet shqiptar sovran, me të drejta të garantuara.

PS. Komunitetet fetare duhet te hetohen imtësisht sepse me cfarë duket janë në duart e jo shqiptarëve. Kjo është e vlefshme për të dyja palët.
    Gjergj Kastrioti èshtè èmèru nga Vatikani kur ishtè i gjallè si "Hèro i Krishtèrimit" dhè do ishtè gjènèrali i kryqèzatès sè katèrt, dhè ti thua qè ai èshtè hèro laik ahahahah
    Familja Kastrioti ka qènè njè familjè Ortodoksè è thèkur, gati "fanatikè" è krishtèrè.

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Ura e Cekajve për postimin:

Anesti_55 (17-05-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    Gjergj Kastrioti èshtè èmèru nga Vatikani kur ishtè i gjallè si "Hèro i Krishtèrimit" dhè do ishtè gjènèrali i kryqèzatès sè katèrt, dhè ti thua qè ai èshtè hèro laik ahahahah
    Familja Kastrioti ka qènè njè familjè Ortodoksè è thèkur, gati "fanatikè" è krishtèrè.
    Per kete shkak u konvertua ne katolik ,te mos ishte ortodoks i thekur sigurisht qe s'do konvertohej
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ane për postimin:

Anesti_55 (17-05-2014)

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Per kete shkak u konvertua ne katolik ,te mos ishte ortodoks i thekur sigurisht qe s'do konvertohej
    Nuk u konvèrtu asnjèhèrè nè Katolik! ku è kè dègjuar kètè gjè?! èshtè thjèsht njè pèrrallè! Mè jèp njè provè.
    Nuk è di kush è sajoj kètè mitin sè ai u konvèrtu nè Katolik, nuk è kam kuptu ndonjèhèrè. Shumica è Arbèrisè ka kènè Ortodoksè, èdhè vèriu.

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Ura e Cekajve për postimin:

Anesti_55 (17-05-2014)

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Mjafton te shikosh flamurin shqiptar dhe bindesh plotesisht ne ortodoksizmin e Skenderbeut.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar angmokio për postimin:

Anesti_55 (17-05-2014)

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Problemin me pronesit e kulteve fetare nga ana e Turqise eshte nje problem i vjeter me te gjithe vendet e ish perandorise. Pak kohe me pare kishim konfliktin me ministrine e kultures ne Shkup, ku Turqie coi ne dorheqjen e ministrit shqiptar dhe mos perdorimin e kesaj ndertese per fonksione te tjera pasi ajo na qenka prone e Turqise si monument kulture i saj. Romania beri debat me Erdoganin per nje nderhyrje te tille dhe ndaloi donacionet turke per komunitetin musliman. Futuni ne google dhe do te gjeni te verteten. Per te tjerat se jam une shqiptar apo ti,pyet nje kinez dhe una jam dakord me pergjigjen e tij.
    Cfare pronesie ka republika e turqise ne vendet jashta turqise ???, objektet fetare jane ekskluzivikisht prone e popullit ngase "sipas sheriatit", ato mund te marin karakter publik vetem nese FALEN, pra nese jepen nga donje pasanik ne donacion, SADAKA.....vende te tilla quhen VAKUFE. Per kete edhe objektet publike mbajne EMRA PERSONAL, gjegjesisht emrin e atij njeriu qe e ka dhene donacionin, filluar nga nje ceshme ne rruge, deri tek ndonje xhami monumentale.

Pronare i vakufit sipas sheriatit eshte "Zoti".

Nese republika e turqise nga shpallja e saje e kendej ka BLERE toke ne vendin tone, dhe ka ndertuar dicka, normalisht se ai vend dhe ai objekt jane "ligjerisht" te saja.

Pra, fol konkretisht per cka e ke fjalen, qe te kuptohena me mire....

tung
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Si fanatike ???, po pse u konvertuar atehere ne musliman gjergji ???, babai pse i vdic si musliman ???, pse i mbeten nipat musliman dhe me ne fund edhe luftonin kunder tije ???, skenderbeu ka qene gjithecka, POS fanatik fetare....FEJA ne kohen e tije ka qene MJET fuqie, njejte sikur sot me u bo i "krishtere", dhe automatikisht do te na asfaltohen rruget, do te ndertohen fabrika, do te punesohet mileti, dhe do te fitojme kupen e championeve ne futball.....asaj kohe njerezit kane BESUAR me shume ne ndihmen nga qielli, sepse iphone, tv, gazet e liber ka qene popi ne kishe.....se kam per te keq ti shoki, vetemse njerezit aq kane dijt, aq sa kane pare....per nje cope buke i ke hjek kah ta ka dash xhani....por nje konstante si atehere edhe sot eshte e njejta, PROPAGANDA. Mos harro, edhe per ne xhenet e xhehenem ka propagande.....si shitet njeri, si shitet tjetri, imagjino. Kjo me fanatizmin e skenderit eshte ajo qe TI patjeter ta besosh se ashtu ka qene, ngase per ate mendje e ke sinxhirin lidhur, mundohu sinxhirit te ja gjejsh edhe anen tjeter, se i ka dy !!!

tung
    albanish by nature

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137

Marshallah !!!

Nese leshdogani lexon Forumin Shqiptar (lol), po i perkthej disa fjale qe mbase i duhen kur te mberrije ne Arnautland:

Leternjoftimi - Surrat tapi

Doganier - Shejtan Hesap.

Sherbim 24-oresh -> 24-sahat yzmet

President -> Kolltuk pasha

Ndihme ekonomike -> Fukarallek sevap

Shqipëria në periudhën e tranzicionit = çorap vatan
    Ndryshuar për herë të fundit nga smokkie : 17-05-2014 më 02:12
    Cdo gje eshte relative...

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar smokkie për postimin:

mesia4ever (17-05-2014)

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Nëse Gjergj Kastrioti është hero i ortho- katalikëve në kuptimin e ngushtë të fjalës dhe ka urryer fene time Islame dhe fene e treçerekut të popullit Shqiptarë atëhere ai nuk është heroi im. Nuk kam nevojë për eshtra dhe as për emra. Ku qenka parë kjo punë që një popull me popullsi treçereku muslimanë të ketë hero një njeri i cili i ka urryer keta?

Kjo më lart është në bazë të llogjikës tënde. Ndersa përsa i përket realitetit është tjetër gjë. Gjergj Kastrioti është heroi ynë kombëtar si simbol i rezistencës dhe daljes ne vete të kombit tonë pa dallim feje. Nëse do ishte siç pretendoni ju atëhere është shumë pa sens. Do kthehej çeshtja në qesharake, do quhej heroi i 6% -shve.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Nëse Gjergj Kastrioti është hero i ortho- katalikëve në kuptimin e ngushtë të fjalës dhe ka urryer fene time Islame dhe fene e treçerekut të popullit Shqiptarë atëhere ai nuk është heroi im. Nuk kam nevojë për eshtra dhe as për emra. Ku qenka parë kjo punë që një popull me popullsi treçereku muslimanë të ketë hero një njeri i cili i ka urryer keta?

Kjo më lart është në bazë të llogjikës tënde. Ndersa përsa i përket realitetit është tjetër gjë. Gjergj Kastrioti është heroi ynë kombëtar si simbol i rezistencës dhe daljes ne vete të kombit tonë pa dallim feje. Nëse do ishte siç pretendoni ju atëhere është shumë pa sens. Do kthehej çeshtja në qesharake, do quhej heroi i 6% -shve.
    Gjergj Kastriotin è kèmi pèrkufizu nè si hèro tè shiptarèvè, nuk è ka qujt vètèn ai si hèro tè shiptarvè. Shqiptarèt as nuk ègzistonin nè atè kohè! Ai ka kènè njè Prijès Ortodoks i njè zonè tè Arbèrisè dhè ka kènè anti-islamik dhè anti-osman. Nuk ka lidhjè Kastrioti mè shiptarèt è sotèm, tè cilèt jnè pasardhèsit è pushtuèsvè osman, ndaj na dolèn èdhè nè shumicè myslimanè. Po tè ishin shiptarèt è sotm pasardhès tè Arbèrvè dhè tè kishin hèro Kombètar Kastriotin, ata do ishin konvèrtu nè tè Krishtèr tash njè shèkull. Ka njè shèkull nga pavarsia jonè, por psè shumica sot vazhdon tè jètè myslimanè? A luftuam nè kundèr Pushtusvè Osmano - Islamik? Tè cilèt kishin èmra si: Murat, Mèhmèt, Sèlim, kursè nga krahu Arbèris kishim èrma si: Gjèrgj, Gjon, Pal. Psè sot kèmi shiptarèt kanè èmrat è pushtuèsvè tè tyrè? Pikèrisht sèpsè jan pasardhèsit è pushtusvè! Zgjohuni!
    Jam dakord mè ty sè nuk mund tè quhèt hèro kombètar i shiptarèvè, tè cilèt janè shumica mysliman. Dut tè quhèt hèro i Krishtèrimit, siç è njèh gjithè bota dhè siç njihèshè nè Pèrèndim kur nè ishim nè sundimin osman.

17. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Ura e Cekajve për postimin:

Anesti_55 (17-05-2014)

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •