Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 47
    i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Mediet turke: Erdogan do të marrë përsipër ndërtimin e një xhamie?

nesër do të mbërrijë për një vizitë zyrtare në shqipëri, kryeministri i turqisë, recep tayyip erdogan.

Erdogan do të pritet në aeroportin “nënë tereza”, nga presidenti, bujar nishani. Vizita e tij do të jetë 1-ditore pasi në darkë do të kthehet sërish në turqi.

Bashkë me kryeministrin, edi rama, ai do të marrin pjesë në takimin e këshillit të bashkëpunimit strategjik të nivelit të lartë.

Në përfundim, të dy kryeministrat do të nënshkruajnë disa marrëveshje dhe më pas do të mbajnë një konferencë të përbashkët për shtyp.

Mediet turke raportojnë se, erdogan do të marrë përsërit ndërtimin e një xhamie si dhe do të mbajë një fjalim në parlamentin shqiptar.

Vizita e erdoganit në tiranë vjen në një kohë kur turqia është mbërthyer nga debati për zgjedhjet presidenciale. Kreu i qeverisë turke do të jetë i shoqëruar nga disa ministra dhe shumë biznesmenë.

Seancë e posaçme

“kuvendi i republikës së shqipërisë mblidhet në seancë të posaçme plenare në nder të kryeministrit të republikës së turqisë z. Recep tayyip erdogan. Kryetari i kuvendit, z. Ilir meta do të presë kryeministrin e turqisë z. Recep tayyip erdogan ditën e mërkurë datë 14 maj 2014, në orën 17.00 në kryesinë e kuvendit dhe delegacionin që e shoqëron”, thuhet në një njoftim të zyrës së shtypit pranë kuvendit.

“më pas, në orën 18.00 kryeministri i republikës së turqisë z. Rexhep taip erdogan do të mbajë një fjalë përshëndetëse në sallën e seancës plenare.”

kufizimi i trafikut

ndërkohë, policia ka bërë të ditur masat që do të merren për vizitën e kryeministrit turk. “duke filluar nga ora 07:30 deri më 14:30 nuk do të lejohet parkimi i mjeteve në rrugën e librit universitar deri në bulevardin “bajram curri”. Po ditën e nesërme nga ora 07:30 deri më 22:00 nuk do të lejohet parkimi i mjeteve nga sheshi shqiponja deri në rrugën “karl topia”, duke patur kufizime të pjesshme në të gjitha rrugët që të çojnë drejt bulevardit “dëshmorët e kombit” tiranë.”

http://www.shekulli.com.al/web/p.php...t=87&status=ok

wtf ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Për: Mediet turke: Erdogan do të marrë përsipër ndërtimin e një xhamie?

Cdo pranim te ketij gjesti armiqesor nga qeverja jone per mua eshte e afte te me coj na krahu i PDes .... !!!

Ky eshte provokim i paster ... edhe tregim qe shqiperja i perket osmaneve !!! Sepse erdogani vjen ne nje shtet multifetar edhe ngre xhami te aj shtet qe hero kombetar ka SKENDERBEUN .

Ketu behen te qarta synimet orjentaliste edhe osmane , edhe lidhe xhamite indirekt me turket !!!

Pra te dashur sipas erdoganit , ju jeni turq , juve ju nderton erdogani xhami ne Tirane ... ! Po pyes kaq brek ngrisur jemi sa vjen cdo orientalist edhe ngreh xhami ???!!!!!!

A ka njeri te me jap nenshtetesi tjeter , se me kete rrace gabelesh u lodha .... !!! Me siguri ama , nqs kjo eshte e vertet voten time , por edhe mbeshtetjen time PS ja nuk ka per ta pare kurre .... !!!!

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Qëkur qenka parë dhe dëgjuar se ngritja e një kishe apo xhamie është veprim armiqësor? Pse do dëgjojme ty neve se sa xhamia dhe kisha ndërtojmë?
    Mos u bëj qesharak por vëre kaplloçen ne punë dhe dil nga këndvështrimi i ngushtë që të karakterizon.

Thua ç`punë ka ndërtimi i një xhamie kur neve kemi hero kombëtar Skënderbeun?

Por harron se Skënderbeu është hero kombëtar ne prizmin laik dhe jo hero i orthove dhe katalikëve.

Ty duhet të shqetësojnë gjëra tjera si psh kalaja e Prezës e cila ne pritje të Erdoganit ishte mbushur plot me flamuj turk. Kjo po që duhet të shqetësojë dhe merakosë ndersa ndërtimi i një xhamie nuk prish dhe as ndreq.

Unë jam kundra Edvin KristaqOğlu i cili me çfarë duket ka ndërmend të na shtjerë ekonomikisht nën thundrën e Turqise thjesht sepse ashtu ja don mushka drutë. Ku është parë dhe dëgjuar një gjë e tillë. Janë me miliona shqiptarë në turqi te cilët nuk kanë shkolla në gjuhën shqipe. Pse u dashka që të ngrejmë flamurët e dovletit? Ne jemi ne zemër te Evropës, popull me besime të ndryshme dhe pjesë e shumë perandorive.
    Unë jam për një shtet shqiptar sovran, me të drejta të garantuara.

PS. Komunitetet fetare duhet te hetohen imtësisht sepse me cfarë duket janë në duart e jo shqiptarëve. Kjo është e vlefshme për të dyja palët.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Meriamun për postimin:

murrizi+ (16-05-2014)

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    erdogani vjen ne nje shtet multifetar edhe ngre xhami te aj shtet qe hero kombetar ka SKENDERBEUN .
    Te thuash qe c'ne erdogan te merret me ndertimin e xhamise edhe te kuptoj. Por te na kundershtosh ndertimin e nje xhamie me pretekstin qe ne kemi hero kombetar skenderbeun kesaj nuk di c'emer ti ve? Do deshiroja vertete qe ky lajm te ish i vertete edhe pse xhamia e tiranes ka mbi 24 vjet qe u premtohet besimtarve muslimane nga cdo parti politike. Uroj qe te jete pikerisht erdogan ai qe ta mbaj kete premtim qe asnje lider shqiptar nuk e mbajti.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Qëkur qenka parë dhe dëgjuar se ngritja e një kishe apo xhamie është veprim armiqësor? Pse do dëgjojme ty neve se sa xhamia dhe kisha ndërtojmë?
    nuk kanë shkolla në gjuhën shqipe. Pse u dashka që të ngrejmë flamurët e dovletit? Ne jemi ne zemër te Evropës, popull me besime të ndryshme dhe pjesë e shumë perandorive.
    Unë jam për një shtet shqiptar sovran, me të drejta të garantuara.

PS. Komunitetet fetare duhet te hetohen imtësisht sepse me cfarë duket janë në duart e jo shqiptarëve. Kjo është e vlefshme për të dyja palët.

Se pari ka nje problem te madh me pronesine e xhamijave nga Turqia, pasi ajo i konsideron me pas prone dhe behet pengese nese neser brezi i ri i rritur dhe edukuar ne perendim do te deshiroje te transformoje zonen dhe vet vendin ku ndertohet xhamija.
    Se dyti shqiptaret autoktone jane te krishtere te larguar pa vullnetin e tyre nga kisha dhe edukimi i se ardhmes per brezat e rinje eshte rikthimi ne moralin gjenetik te banorit te kesaj toke.
    Se treti islami nuk eshte thjeshte nje fe dhe mardhanie me krijuesin, por eshte dhe ideologji, pra kerkon pushtin politk natyrisht monoteist.
    Se katerti, bashkejetesa me BE dikton homogjenizimin shpirterore me kete popuj ne menyre qe te krijojme mardhenie sa me harmonike.
    Se pesti,heroi kombetar nuk eshte ne prizmin laik, por eshte heroi dhe simboli i vetem shqiptareve autoktone, nuk mund te jete ai simbol i mbetjeve otomane qe nuk jan pak ketu. Flamuret e Prezes tregojne pikerisht kete. Simboli iheroit kombetare eshte krenaria jone,eshte historie jone,eshte ndergjegjia e shqiptareve si nje popull civil. Tek heroi te larguarit nga kisha kane mesazhin e rikonvertimit, mbetjet otomane kane mesazhin e homogjenimt me vendasin, per pakiat etnike greko roumune e sllave ate te bashkepunimit dhe te bashkejeteses ne paqe. Pra ndertimi i xhamise eshte nje investim kontraversal.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Shume mire ben Erdogani qe restauron xhamite e vjetra,por ajo qe mua me shqeteson eshte fakti se asnje media apo gazetar(edhe ketu ne forum shkruan shume antare) nuk flet per kete nderhyrje nga jashte ne ceshtjet e nje komuniteti shqiptar sic bene kur para disa muajsh presidenti grek kreu vetem nje vizite ne katedralen e re te Tiranes.Kjo mund te kuptohet me faktin se ne Shqiperi ka edhe nje minoritet grek,edhe ka nje fare arsyeje qe ta vizitoje Presidenti grek,por une nuk di qe ketu te kete ndonje minoritet turk te njohur,keshtu qe kjo nderhyrje duhej te binte me shume ne sy.

Pastaj te mos flasim per ata qe mbushin mediat dhe ankohen se Greqia paska ndertuar kisha ne Shqiperi,,,kurre shteti grek nuk ka dhene asnje fond,por vetem shoqata apo individe nga Greqia,sic kane bere edhe nga plot vende te tjera te botes.

Pra hipokrizia ne maksimum.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Se dyti shqiptaret autoktone jane te krishtere te larguar pa vullnetin e tyre nga kisha.....
    hahahahha

Edhe sikur kjo qe thua ti me lart te jete e vertete 600 vjet jane mjaftueshem per ta kuptuar qe xhamia ishte zgjedhja e tyre e drejte.

P.s A ma shuan nje kuriozitet o anesti ? Si ka mundesi qe gjysherit tuaj mbeten te krishtere ? I ke patur gangstere apo e korruptuan sulltanin me flori?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Se pari ka nje problem te madh me pronesine e xhamijave nga Turqia, pasi ajo i konsideron me pas prone dhe behet pengese nese neser brezi i ri i rritur dhe edukuar ne perendim do te deshiroje te transformoje zonen dhe vet vendin ku ndertohet xhamija.
    Se dyti shqiptaret autoktone jane te krishtere te larguar pa vullnetin e tyre nga kisha dhe edukimi i se ardhmes per brezat e rinje eshte rikthimi ne moralin gjenetik te banorit te kesaj toke.
    Se treti islami nuk eshte thjeshte nje fe dhe mardhanie me krijuesin, por eshte dhe ideologji, pra kerkon pushtin politk natyrisht monoteist.
    Se katerti, bashkejetesa me BE dikton homogjenizimin shpirterore me kete popuj ne menyre qe te krijojme mardhenie sa me harmonike.
    Se pesti,heroi kombetar nuk eshte ne prizmin laik, por eshte heroi dhe simboli i vetem shqiptareve autoktone, nuk mund te jete ai simbol i mbetjeve otomane qe nuk jan pak ketu. Flamuret e Prezes tregojne pikerisht kete. Simboli iheroit kombetare eshte krenaria jone,eshte historie jone,eshte ndergjegjia e shqiptareve si nje popull civil. Tek heroi te larguarit nga kisha kane mesazhin e rikonvertimit, mbetjet otomane kane mesazhin e homogjenimt me vendasin, per pakiat etnike greko roumune e sllave ate te bashkepunimit dhe te bashkejeteses ne paqe. Pra ndertimi i xhamise eshte nje investim kontraversal.
    Se gjashti.....me lire, me shpejt, dhe per shendetin tend edhe me mire....bashkangjitju patriotit me larte dhe nderro shtetesine....

mrekulli fare.....ka kush qe jav flakeron nje shuplake ashtu per bukuri me nje krisme te kthjellet qe te ju dale gjumi juve ???..........VAKUFI eshte prone e pergjithshme e vendalijve....nese turqia nderton nje xhami ne vendin tone, atehere ajo eshte SADAKA.....xhamite nuk jane prone PRIVATE e askujt, as e ndonje shteti ose bashkesie, por jane e popullit !!!....sadakaja kur jepet, edhe dora e majte nuk e kupton se cka ben dora e djathte....keshtu e ka kultura islame, andaj edhe populli im eshte dermueshem musliman, sepse din ta ndaje shapin nga sheqeri....popull i MENCEM....popull PERPARIMTARE.....popull qe ec me KOHEN....

tung

PS:

Kjo me "xhamine" duket si enkas per "inati" e potencuar, per ti nxjere nga rrezerva antishqiptaret e vegjel te jav shofim kryt se kush jane.....
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    180

Erdogani, do te bente mire te rrinte ne shtepine e tij dhe te merrej me problemet e saj.
    Ajo e jona, eshte boll e ngaterruar nga banoret e saj e nuk na duhet "ndihma"e nje ngaterestarri si Erdogani, per asgje!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Se gjashti.....me lire, me shpejt, dhe per shendetin tend edhe me mire....bashkangjitju patriotit me larte dhe nderro shtetesine....

mrekulli fare.....ka kush qe jav flakeron nje shuplake ashtu per bukuri me nje krisme te kthjellet qe te ju dale gjumi juve ???..........VAKUFI eshte prone e pergjithshme e vendalijve....nese turqia nderton nje xhami ne vendin tone, atehere ajo eshte SADAKA.....xhamite nuk jane prone PRIVATE e askujt, as e ndonje shteti ose bashkesie, por jane e popullit !!!....sadakaja kur jepet, edhe dora e majte nuk e kupton se cka ben dora e djathte....keshtu e ka kultura islame, andaj edhe populli im eshte dermueshem musliman, sepse din ta ndaje shapin nga sheqeri....popull i MENCEM....popull PERPARIMTARE.....popull qe ec me KOHEN....

tung

PS:

Kjo me "xhamine" duket si enkas per "inati" e potencuar, per ti nxjere nga rrezerva antishqiptaret e vegjel te jav shofim kryt se kush jane.....
    Problemin me pronesit e kulteve fetare nga ana e Turqise eshte nje problem i vjeter me te gjithe vendet e ish perandorise. Pak kohe me pare kishim konfliktin me ministrine e kultures ne Shkup, ku Turqie coi ne dorheqjen e ministrit shqiptar dhe mos perdorimin e kesaj ndertese per fonksione te tjera pasi ajo na qenka prone e Turqise si monument kulture i saj. Romania beri debat me Erdoganin per nje nderhyrje te tille dhe ndaloi donacionet turke per komunitetin musliman. Futuni ne google dhe do te gjeni te verteten. Per te tjerat se jam une shqiptar apo ti,pyet nje kinez dhe una jam dakord me pergjigjen e tij.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Anesti_55 për postimin:

jarigas (14-05-2014)

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •