Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Për: Mediet turke: Erdogan do të marrë përsipër ndërtimin e një xhamie?

Citim Postuar më parë nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    Po. Janè tè gjithè apo shumica mè origjinè nga Kaukazi, Anadolli, Lindja è Mèsmè dhè Afrika Vèriorè.

Po ti, i kè parè vallè si kanè kènè Arbèrorèt è mèsjètès dhè dinè ti dallosh ato tè sotmit mè ato tè mèsjètès? Kè udhètuarè gjè nè kohè?

Puna è gjuhès èshtè mè banalja. Komunitèti Romè dhè égjyptjan flasin shqip puro. Sipas tèjè romèt dhè ègjyptjanèt janè mè origjinè Arbèrorè?
    Gjuhèn shqipè shiptari è ka mèsu nè shèkullin è XX. Njè pjès è vogèl è shiptarvè tè sotèm èshtè mè origjinè Arbèrorè, pèr mèndimin tim,jo mè shumè sè 10%
    Romet e egjyptianet nuk jane shumice por pakice .

Ok ,nese eshte si thua ti ,qe shqiptaret e sotem jane perzierje e ceceneve,turqeve dhe sllaveve dhe te vetmit "shqiptare" te vertete jane vetem ata arberoret e murrme ,gezohem qe nuk jam arberore
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Mè thua mua gabèl?!
    po dèshè flasim nè facèbook dhè do ta shohèsh sa gabèl jam unè.
    Nuk ka nevoje ,mund ta paramendoj
    Madeleine Albright

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Romet e egjyptianet nuk jane shumice por pakice .

Ok ,nese eshte si thua ti ,qe shqiptaret e sotem jane perzierje e ceceneve,turqeve dhe sllaveve dhe te vetmit "shqiptare" te vertete jane vetem ata arberoret e murrme ,gezohem qe nuk jam arberore
    Kush tha qè arbèrorèt janè tè murrmè?!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Kush tha qè arbèrorèt janè tè murrmè?!
    Askush ,i kam pare me syte e mi ,zonat qe ka permend edhe anetari Meriamun ,jane me te "rrezitur" seq duhet
    Madeleine Albright

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Askush ,i kam pare me syte e mi ,zonat qe ka permend edhe anetari Meriamun ,jane me te "rrezitur" seq duhet
    nuk è dija qè paskè taku nja 300.000 pèrsona pèrsonalisht dhè i paskè studiu antropologjikisht.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

nuk è dija qè paskè taku nja 300.000 pèrsona pèrsonalisht dhè i paskè studiu antropologjikisht.
    Paj kur ke mundur ti 7-8 milion ..300.000 eshte kollaj fare
    Madeleine Albright

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Gjergj Kastriotin è kèmi pèrkufizu nè si hèro tè shiptarèvè, nuk è ka qujt vètèn ai si hèro tè shiptarvè. Shqiptarèt as nuk ègzistonin nè atè kohè! Ai ka kènè njè Prijès Ortodoks i njè zonè tè Arbèrisè dhè ka kènè anti-islamik dhè anti-osman. Nuk ka lidhjè Kastrioti mè shiptarèt è sotèm, tè cilèt jnè pasardhèsit è pushtuèsvè osman, ndaj na dolèn èdhè nè shumicè myslimanè. Po tè ishin shiptarèt è sotm pasardhès tè Arbèrvè dhè tè kishin hèro Kombètar Kastriotin, ata do ishin konvèrtu nè tè Krishtèr tash njè shèkull. Ka njè shèkull nga pavarsia jonè, por psè shumica sot vazhdon tè jètè myslimanè? A luftuam nè kundèr Pushtusvè Osmano - Islamik? Tè cilèt kishin èmra si: Murat, Mèhmèt, Sèlim, kursè nga krahu Arbèris kishim èrma si: Gjèrgj, Gjon, Pal. Psè sot kèmi shiptarèt kanè èmrat è pushtuèsvè tè tyrè? Pikèrisht sèpsè jan pasardhèsit è pushtusvè! Zgjohuni!
    Jam dakord mè ty sè nuk mund tè quhèt hèro kombètar i shiptarèvè, tè cilèt janè shumica mysliman. Dut tè quhèt hèro i Krishtèrimit, siç è njèh gjithè bota dhè siç njihèshè nè Pèrèndim kur nè ishim nè sundimin osman.
    Atehere nuk kishte identitet kombetar por ne pergjithesi kishte 'identitet fisnor', dhe banoret rreth Shqiperise se sotme ndanin shume zakone e tradita te perbashketa. Skenderbeu ishte nje prijes i disa Principatave qe e zgjodhen komandant te ushtrise ne Kuvendin e Lezhes, para kesaj Skenderbeu ishte asgje perpos nje 'dezertues' (ta quaj kushtimisht) nga ushtria osmane. Me fitimin e betejave dhe zhdervjellesine ne lufte atij iu rrit fama si komandant i zoti dhe fitoi edhe me shume perkrahjen e popullit. Shqiptaret myslimane nuk jane pasardhes te pushtuesve por jane ish katolike dhe ish ortodokse qe vetem fene kishin te perbashket me osmanet, pa Gjergj Kastriotin dhe pa periudhen e tij te lavdishme te asaj kohe nuk mund te kete identitet shqiptar, shqiptaret myslimane do te ishin sikur 'serbet myslimane te bosnjes' qe quhen vetem 'popull mysliman'. Jo shqiptaret myslimane nga asimilimi i plote ne 'turq e osmane' i ka penguar perkatesisht tradita shqiptare, ata qe ishin te asimiluar plotesisht sot i ke ne Turqi bile nuk dijne shqip pervecse e dijne se kane prejardhjen nga ballkani. Kombi shqiptar dhe feja islame e perjashtojne njera tjetren per kete shqiptaret myslimane thone se jane myslimane tradicionale, po te njejtit jane vetem myslimane tradicionale, cka e lejon feja islame keta e ndalojne, e cka e ndalon feja islame keta e lejojne . Seriozisht e kam, per t'u vertetuar per kete shko thuaj ndonje myslimani shqiptar se profeti yt kishte nje grua 9 vjecare keshtu qe edhe ty te lejohet te kesh nje grua 9 vjecare, aty mund te kercet edhe dajaku. A e ben myslimani kete, jo vlla, ne arabi e ne vende ku praktikohet islami p.sh. ne Afganistan kjo eshte normale myslimanet atje vetem mund te te thojne 'ne e dijme kete' dhe 'ne e ndjekim shembullin e profetit'. Ose shko thuaj ndonje myslimani shqiptar se ti do te martohesh me 72 gra ne xhenet ai do te ofendohet tejmase. Myslimanet shqiptare thjeshte mund te jene monoteiste me disa tradita myslimane dhe me emra myslimane.

Skenderbeu ishte edhe eshte hero i shqiptareve dhe jo i krishterimit pasi besimi krishter e ndalon luften per shkak te besimit, Krishti nuk i ka kerkuar askujt te luftoje me shpate per Te, Gjergj Kastrioti thjesht ka luftuar per shtepine, vendin, popullin e vet. Po te kerkonte Krishti qe njerezit te luftojne ne emer te tij me shpate atehere do te mund te ishte 'hero i krishterimit' apo 'hero i Krishtit' por kjo ska ndodhur keshtu qe je gabim zoteri i nderuar. Papa e thote e ani cka qe e thote..., papa te thote edhe te adhurosh edhe Marine, por a eshte ne Bibel kjo, JO, atehere 'the case is closed'.

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Atehere nuk kishte identitet kombetar por ne pergjithesi kishte 'identitet fisnor', dhe banoret rreth Shqiperise se sotme ndanin shume zakone e tradita te perbashketa. Skenderbeu ishte nje prijes i disa Principatave qe e zgjodhen komandant te ushtrise ne Kuvendin e Lezhes, para kesaj Skenderbeu ishte asgje perpos nje 'dezertues' (ta quaj kushtimisht) nga ushtria osmane. Me fitimin e betejave dhe zhdervjellesine ne lufte atij iu rrit fama si komandant i zoti dhe fitoi edhe me shume perkrahjen e popullit. Shqiptaret myslimane nuk jane pasardhes te pushtuesve por jane ish katolike dhe ish ortodokse qe vetem fene kishin te perbashket me osmanet, pa Gjergj Kastriotin dhe pa periudhen e tij te lavdishme te asaj kohe nuk mund te kete identitet shqiptar, shqiptaret myslimane do te ishin sikur 'serbet myslimane te bosnjes' qe quhen vetem 'popull mysliman'. Jo shqiptaret myslimane nga asimilimi i plote ne 'turq e osmane' i ka penguar perkatesisht tradita shqiptare, ata qe ishin te asimiluar plotesisht sot i ke ne Turqi bile nuk dijne shqip pervecse e dijne se kane prejardhjen nga ballkani. Kombi shqiptar dhe feja islame e perjashtojne njera tjetren per kete shqiptaret myslimane thone se jane myslimane tradicionale, po te njejtit jane vetem myslimane tradicionale, cka e lejon feja islame keta e ndalojne, e cka e ndalon feja islame keta e lejojne . Seriozisht e kam, per t'u vertetuar per kete shko thuaj ndonje myslimani shqiptar se profeti yt kishte nje grua 9 vjecare keshtu qe edhe ty te lejohet te kesh nje grua 9 vjecare, aty mund te kercet edhe dajaku. A e ben myslimani kete, jo vlla, ne arabi e ne vende ku praktikohet islami p.sh. ne Afganistan kjo eshte normale myslimanet atje vetem mund te te thojne 'ne e dijme kete' dhe 'ne e ndjekim shembullin e profetit'. Ose shko thuaj ndonje myslimani shqiptar se ti do te martohesh me 72 gra ne xhenet ai do te ofendohet tejmase. Myslimanet shqiptare thjeshte mund te jene monoteiste me disa tradita myslimane dhe me emra myslimane.

Skenderbeu ishte edhe eshte hero i shqiptareve dhe jo i krishterimit pasi besimi krishter e ndalon luften per shkak te besimit, Krishti nuk i ka kerkuar askujt te luftoje me shpate per Te, Gjergj Kastrioti thjesht ka luftuar per shtepine, vendin, popullin e vet. Po te kerkonte Krishti qe njerezit te luftojne ne emer te tij me shpate atehere do te mund te ishte 'hero i krishterimit' apo 'hero i Krishtit' por kjo ska ndodhur keshtu qe je gabim zoteri i nderuar. Papa e thote e ani cka qe e thote..., papa te thote edhe te adhurosh edhe Marine, por a eshte ne Bibel kjo, JO, atehere 'the case is closed'.
    Duam apo nuk duam nè, nè mèsjètè luftèrat nè shumicèn è rastèvè janè bèrè pèr pun fèjè. Nè Ungjill nuk flitèt farè pèr luftè dhè Krishti madjè thotè sè dhè armikun duhèt ta duash. Nuk ka farè gjuhè urrèjtjè ndaj tè tjèrèvè, pèrkundrazi flitèt vètèm pèr mirèkuptim dhè dashuri. Ndahèt fèja nga shtèti. Por njèrèzit è mèsjètès kanè patur "dy fijè mèn" dhè kan kènè tè gjithè fondamèntalist fètar dhè po tè shikonin sè fèja dhè bèsimi i tyrè cènoèj, mund tè vrisnin kèdo pa è vrarè shum mèndjèn. Kèshtu ka kènè èdhè puna è Skèndèrbèut.
    Po è pèrsèris prap, jèmi nè qè è kèmi qujt Kastriotin si "hèro tè kombit shqiptar", nuk ka pat noihèr nè mèndjè kètè gjè ai! Atè bota è ka qujt qè kur ka kènè gjallè si Hèro tè Krishtèrimit! Cfarè ka qè nuk kuptohèt kètu!! Por shqiptarèt è sotèm, qè è qujnè vètèn si pasardhès tè Arbèrvè tè Kastriotit, janè nè shmicè myslimanè, nuk è gèlltisin dot kètè gjè, dh nuk arrijnè tè kuptojnè dot sè pèrsè sot ata janè nè shumicè myslimanè kur bènè atè luftè tè lavdijshmè kundra pushtuèsvè Osmano - Islamik!
    Kjo èshtè gjithè çèshtja dhè problèmi i kombit tonè, èshtè puna è fèsè, or mik!

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Ura e Cekajve për postimin:

jarigas (18-05-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Su: Europe
    Postime
    143

Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    Cdo pranim te ketij gjesti armiqesor nga qeverja jone per mua eshte e afte te me coj na krahu i PDes .... !!!

Ky eshte provokim i paster ... edhe tregim qe shqiperja i perket osmaneve !!! Sepse erdogani vjen ne nje shtet multifetar edhe ngre xhami te aj shtet qe hero kombetar ka SKENDERBEUN .

Ketu behen te qarta synimet orjentaliste edhe osmane , edhe lidhe xhamite indirekt me turket !!!

Pra te dashur sipas erdoganit , ju jeni turq , juve ju nderton erdogani xhami ne Tirane ... ! Po pyes kaq brek ngrisur jemi sa vjen cdo orientalist edhe ngreh xhami ???!!!!!!

A ka njeri te me jap nenshtetesi tjeter , se me kete rrace gabelesh u lodha .... !!! Me siguri ama , nqs kjo eshte e vertet voten time , por edhe mbeshtetjen time PS ja nuk ka per ta pare kurre .... !!!!
    Illyrian Shqiperia nuk ka munsi te beje reforma ne asnje fushe dhe as mundesi te ndryshoje te ardhmen e banoreve, ja pse kane kaluar 24 vite dhe satanizmi gjen shteg tek shqiptaret dhe i thyen bash ne asht.

Lutem Zotit qe te jete ideja e Edi Rames kjo foto e meposhtme ne televizionin shqiptar.
    Emri:  hqdefault.jpg

Shikime: 207

Madhësia:  11.0 KB
    Ndryshuar për herë të fundit nga Al.. : 18-05-2014 më 14:26

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Su: Europe
    Postime
    143

Mjaft bene si te ditur qeveritaret shqiptare. Ka ardhur koha per te pastruar irrelevantet qe mbajne detyra te larta ku femija i cdo shqiptari edhe sot ndjehet emigrant ne vendlindjen e tij

Emri:  images.jpg

Shikime: 193

Madhësia:  2.7 KB

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •