Close
Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 195
    Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Për: Deklarata historike, Erdogan: Vrasja e armenëve, çnjerëzore

Te them une ty nja dy tre zona qe ja kane lepire menderen me shume Enver Hoxhes.

Njina nder keto e ka pas emrin Mirdita e kuqe, jo per gje por pjeserisht jam vete nga ajo zone dmth kam dajat aty dhe e di shume mire.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Nese kthehemi ortodoks, a i bie qe pranuam fejen e Armikut -serb / -grek ?

Nese kthehemi katolik, a i bie qe pranuam fejen e Armikut -fashist, italian & anti-njerzor ?

Po si mund te kthehesh ne keto fe me plot mend ?!
    … ///

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Srbija ne Kosove me 1999 ,cka beri ?
    - Gjenocid
    - Debim
    - Pastrim etnik

Srebrenica me 8.000 viktima e gjith Bota e qyteteruar e quan Gjenocid,ndersa historianet e sotem turq e pranojne qe ka pasur 600.000 Armen te vrare,masakruar,vajza te dhunuara etj.... ndersa historian te pavarur nxjerin shifra cca 800.000 ,si te quhet kjo ?
    Nese disa mijera Boshnjak te vrare ne Srebrenice quhet gjenocid,atehere edhe 1 milion armen te vrare kualifikohet si gjenocid.Ne kuptimin semantik te fjales qe e perdorim sot ne boten bashkohore.Aspekti juridik nuk eshte i rendesishem.

Cka thote Nobelisti i tyre Orhan Pamuk ?

Shfarosja (gjenocidi) e nje populli konsiderohet si nje krim skajshmerisht jomoral,sepse dikush behet viktime / eliminohet fizikisht VETEM SE eshte me prejarrdhje tjeter,pra dicka qe nuk ka mundur viktima te ndikoje....te genocidi dikush vritet vetem se eshte Shqiptar,Rom,Hebrej,Armen, pra ky motiv vleresohet teper i rende moralisht,...nuk eshte motivi vjedhja,eliminimi i kundershtarit politik,etj. por thjesht asgjesimi ,eliminimi dhe kete e ben Turqit me Armenet.
    Une u prononcova shume qarte duke e quajtru politike e tokes te djegur. Mbetet te sqarohet se a kane qene vrasjte dhe massakrimet fushate e organizuar, apo akte affektive sic ishin ato te shqiptareve menjehere me kthimin ne kosove nen umbrellen e NATO-s, ku edhe nje fjale "serbisht" ne vende publike ish garance per lynhim nga mobbi (shih edhe mars 2004....shih edhe GOLDag - ne, qe shkijet i vrasim ne mars).....

Ne saje te rrethanave politike dhe frymes te kohes dhe ne pergjithesi duke ju referuar "mendimit" te pergjithshem te kohes...ishte nje PRAKTIKE "normale". Ne gjuhen MODERNE ushtarake kesisoj "Viktima" kane edhe emer te posacem dhe quhen "collateral damage".......

Kjo nuk do me thene, pasiqe turqia aktuale eshte ushtarakisht dhe politikisht ne pozite te DOBET, se e ka per borxh ta gjymtyroje vetveten ne skenen nderkombetare dhe keshte te hap nje front ne fushen juridike, e ata qe jane me te forte, nuk e paskan per borxh.

Ketu nuk behet fjale per nje te drejte historike, por per

....Money, money, money
    Must be funny
    In the rich man's world
    Money, money, money
    Always sunny
    In the rich man's world....

.....nese mendon se armenet jane biznismen, atehere duhet me dijte se turqit jane ESNAFA....edhe ate, nga esnafat qe ne tetovarce i quajm "paj...ha nene"....

Nese na dhemb kryt per geoncide, atehere ta shkyjm prapanicen ne skenen juridike dhe te arrijm dicka qe debimi i kosovareve ne 1999 se paku te quhet "tentim per genocid", e mos te lodhena ketu me pune te huaja duke mos treguar asgje me teper, pos idiotesise tone....

Po te kishin qene aq kollaj meselet, srebrenica, qe ndodhi para kamerave telivizive do te ishte quajtur "genocid".....po si dhemb forte kujt koka per srebrenice e kompani....prandaj lutju ALLAHUT qe AI te te jape drejtesi, mos e prit nga njerezit ASNJEHERE....

tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 29-04-2014 më 05:31
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin

Krimbat ngelen krimba edhe sikur ti vesh ne tepsi ari!!! Islami eshte qe ne rrenje i krimbur.....keto jane fjalet e tua!!!

O hajvani qe pellet kunder Evropes sikur te jete kelysh kinezi, ishte gjenocid sepse vrau pa dallim meshkuj, femra , femije e pleq, ashtu si serbi e nuk quhet vetem debim, siç bene Evropianet me vellezerit e tu ne Andaluzi!!!
    Kush te ngushtoj tash ???.........si ishte ajo puna me "fajin dhe gurrin e pare" ???....ose nga fundusi i popullit tim, me sqaro pakez ate punen me "mizen e kesulen".....

Ku ke ti kapacitet te mirresh me kesisoj tema per te rritur bre jar ???...pse e lodh vetveten....

Ke shkrujt nji kosh enderra kuajsh per ta nenvizuar cirkuzllekun e njejte si turqit vetemse nga ana tjeter e medaljes.....

tungi

PS:

...ke ndegju per dekretet e beneshit ???, e din sa gjerman autokton jane debuar nga trojet e tyre etnike pas luftes se dyte (vetem nga cekia dhe vojvodina, sudetendeutsche, donauschwaben), pra, jo me large se para 60 vjeteve ???....ani mir jav beren gjermaneve a ???...per ata nuk vlen drejtesia, ishin sorollop i hitlerit.....a ????...........apo don ti ngrejm tash statistikat e russise staliniste per ndryshimet demografike qe jane bere ne kohen e tije ???............apo ti tolloviti hesapet lala tash se jam jashta temes ???..........nuk foli per te debuarit me dekrete e vula, foli per te massakruarit.....
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga KNFC Lexo Postimin
    Jo ... ka shume ndryshim ... ne komunizem u ndalua praktikimi i Fese ... por asnje nga fisi im nuk nderroi emrat,zakonet,ashtu si bene shume shqiptare ne kohen e Turkut ... qe nderruan emra e zakone dhe morren Ate fare Feje ... Ate fare Feje qe i ben dhe sot te mos e quajne turkun pergjegjes per gjakun shqiptar qe ka derdhur ne kete toke e per te gjitha te keqijat qe i ka bere ketij kombi ... apo qe i ben edhe sot e kesaj dite ti thone turkut baba !!!

Edhe te vjen mire apo jo ty ... ne ate kohe kur te paret e mi kane ruajtur fene vertet ishte heroizem ... ose te pakten jo perulje para pushtuesit ... ishte qendrese ... kurse te nderroje fene tende dhe te merrje te nje pushtuesi ne ato vite o shoku derjans ishte njesoj si te shisje nderin ... kombin ... perkatesine tende kombetare e etnike !!!
    Häää ???.... cfare heroizmi ???.....ishte privilegj te behesh musliman....skenderbeu bashke me pulat e shtepise bile e SHIJOJI nder te paret ate privilegj......faktet historike dhe bajramlleku me ta jane dy gjera te ndryshme....shihet qarte konfuzioni qe ke me pergjigjet qe i jep !!!.....hmmmm, musliman po.....aman jo orthodoks....aman prap musliman......aman malsoret jane katalik....hmmmmm tralala ja fus nje gjum tash.....e ndoshta kthjellohem dhe jame i vetedijshme se cka them pastaj......

Ktheje nga ta kthesh....na kane fut arabet/cifutet !.............aq thelle, saqe te bejne me mish e me koc ta mbrosh "joarabllekun".....beje cka te besh, vetem associonin me faren semite sa i perket FESE mos ta ngresh.....nese kesaj nuk i thuan trushperlarje, atehere kujt ???

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin

Nese kthehemi katolik, a i bie qe pranuam fejen e Armikut -fashist, italian & anti-njerzor ?

Katolicizmi dhe ortodoksizmi ne Ballkan, edhe ne territore shqiptare, kane ardhur shume para armiqesise shqiptaro-greke dhe shqiptaro-serbe...
    Dhe nuk jane imponuar dhe importuar direkt as nga serbet, as nga greket dhe as nga italianet.
    Ndersa islami ne Ballkan dhe te shqiptaret ka arritur vetem pas pushtimit dhe sundimit turk/osman te rajonit.

Katolicizmi dhe ortodoksizmi jane fe autoktone te te gjithe popujve te Ballkanit Perendimor.
    Prandaj, kthimi do te ishte rikthim ne fe autoktone te stergjysherve, jo ne fe te armiqve, sic pretendon ti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 29-04-2014 më 10:37

Antiproant, seriozisht mendon se ai njeri ha pyka dhe llogjike?

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin

Ashtu si u kthyet ju ne fene e armikut turk ... me aq plot mend sa sot i mbroni krimet e nuk e quan armik por vella !!! Keshtu do ktheheni edhe ne fene e armikut serb me kalimin e kohes ...dhe do e quash vella e do i mohosh krimet e masakrat qe ka bere mbi popullin tone !!! Edhe atehere kur u kthyen para-ardhesit e tu ne muslimane e u bene vellezer me turkun ishte po kaq e paimagjinueshme sa eshte dhe sot per ty qe pas-ardhesit e tu te nderrojne fene e te behen vellezer me serbet,por ja qe historia na tregon qe ndodhi dicka e tille !!! Dhe historia perseritet gjithmone !!!

Kjo vlen vetem per ju qe e keni nderruar fene nje here ... se une psh ketu jam ... quaj armik kedo qe kercenon dhe lufton popullin tim ... qofte ky i c'do besimi !!! Nuk jam si ju une qe i merrni Fene pushtuesit dhe pastaj e quani vella !!! Per mua pushtues ka qene dhe do te mbetet edhe turku musliman,edhe serbi ortodoks,dhe asnjeri nga keta nuk ka qene dhe nuk ka per te qene kurre vellai im !!!
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Katolicizmi dhe ortodoksizmi ne Ballkan, edhe ne territore shqiptare, kane ardhur shume para armiqesise shqiptaro-greke dhe shqiptaro-serbe...
    Dhe nuk jane imponuar dhe importuar direkt as nga serbet, as nga greket dhe as nga italianet.
    Ndersa islami ne Ballkan dhe te shqiptaret ka arritur vetem pas pushtimit dhe sundimit turk/osman te rajonit.

Katolicizmi dhe ortodoksizmi jane fe autoktone te te gjithe popujve te Ballkanit Perendimor.
    Prandaj, kthimi do te ishte rikthim ne fe autoktone te stergjysherve, jo ne fe te armiqve, sic pretendon ti.
    Katolicizmi dhe orthodoksizmi jane fee, qe ne ballkanin perendimore jane luftuar aq kohe sa ekzistojne....c'te thote llogjika per kete ?, dhe ku jane dy, cili eshte argumenti kunder te tretit ?

Tung
    albanish by nature

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin

Shko dhe kupto termin "autoktone" para se te shkretosh keshtu !
    Nese nuk e njeh historine e krishterimit, mos shkruaj kot !

Krishterizmin en Shqiperi e sollen greket dhe romaket, ngase Pali, sic eshte deshmuar shume here ne kete forum, nuk e ka sjell krishterizmin ne tokat Shqiptare ! S'ka pas mundesi, sepse ne kohen e tij nuk kishte kurrfar perpilimi te bibles, nuk kishte prifterinje e as qe kishte kisha e katedrale ! Keto jan ardhe 300 vite me vone, dhe me dhune !
    … ///

Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •