Ashtu edhe dy kusheriret e mi![]()
Ashtu edhe dy kusheriret e mi![]()
Te kuptoj. Eshte tjeter gje te besh sound, shtrengohesh. -Ne kete rast duhet te kesh nje njeri ne koke 24 ore qe te vereje levizjet e tua, te kuptoje nevojat e tua- dhe tjeter gje te jesh trajnuar per te dale. Po ka plot qe e fillojne shume heret dhe kur vjen puna u zgjat me shume se nje vit trajnimi. Konkretisht E filloi njera para se femija ti mbushte vitin dhe pas disa muajsh kur ishte 1 1/2 a dicka me shume e hoqi pampersin cuni i saj, por vetem diten ama, cuni im e filloi pasi mbushi 2 vjec dhe e hoqi komplet brenda 2-3 muajve, ndersa cuni i saj e vinte naten dhe pas 1 viti. Varet shume nga femija por nen 12 muajsh per mua eshte heret.
Gjithsesi nuk duam t'ja ulim meritat prinderve te tu. Duhet te kene qene shume te duruar dhe te perkushtuar, gje qe fatkeqesisht ne brezave me te rinj na mungon. Rrofshin pampersat!![]()
Feelings change - memories don't.
Ne fakt une kam qe ne postimin e pare qe perseris: tinguj, reflekse, prinder mbi koke...dmth nuk kam thene asgje ndryshe nga postimi i fundit imi, po nejse rendesi ka qe u kuptuam ne nje fare menyre
Per ata qe nuk besojne qe foshnja mund te komunikoje qe ne muajt e para le te informohen duke kerkuar per 'cooing sound', ndonese nuk jam shume e sigurte nese eshte ky perkthimi i sakte ne anglisht. Ama jam e sigurte qe ne italisht quhen 'imitazioni vocaliche'/vocalizzi ndr qe femije i fillon qe ne 2-3 muajshin e pare. Ka artikuj shkencor qe flasin per keto.
Sa per prinderit e mi, e thashe edhe kete ne postimin e pare qe ky lloj perkushtimi eshte pothuajse i pamundur te realizohet mr menyren e jeteses se sotme, e cila te 'imponohet' ne nje fare menyre...besoj edhe ata po te kishin patur nje femije tani nuk do benin te njejtat gjera qe kane bere me mua. Sepse si gjithe te tjeret edhe ata s'do kishin shume kohe ne dispozicion. E keshtu... Me lodhet pak ta dini![]()
alnosa (28-04-2014)
2 vjec e gjys i hoqen te mite. Njeri ulej ne uturak tjetri merrte bebelinon e ma sillte mua qe tia vija, dhe e vazhdonte punen ne kembe.
Die mbasdite cunat me nj-tj po kujtonin vjetshat qe dinin per mendesh. Sa fliste njeri e sa tjetri ne te njejten kohe.
Ky qe eshte me llafezan pasi mbaroi se theni cdinte,e mbylli duke folur shpejt per t'ia kaluar te vellait:
" une di dhe kete, une,ti,ai ajo, ne, ju, ata ato"
ahahhah meqe po mesojne peremrat vetore, pandeh se eshte vjershe.
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
Un s'kam majt pampers hiē!!!
Por koke t'forumistave esht e vertete, nuk ju genjej!!
()
paqen, e sjell vetem drejtsia
Ashtu eshte Skender. Italia na ka kalit![]()
Si eshte macja dhe si po shkon bashkejetesa me te?s'e di nese e ke lexuar me ate temen qe kishe hapur...
Cila mace moj?? Tili thuaj...
Tili esht ber pjestar i familjes. Tashi ka fillu te marre ate strukturen trupore tipike t'rraces. Esht teper inteligjent, me pak kujdes arrin te kuptohesh me te. Teper lojacak dhe i bute ne t'njejten kohe. Vetem me ato lulet ne shpi dhe perdet nuk e kemi punen mire....
Kto dite do postoj ndonje foto te Tilit tek tema e maēokeve..![]()
paqen, e sjell vetem drejtsia
Me fal, Tilis'desha t'i ulja mascolinitą Tilit. Po perdet per ate pune jane, per t'u kacavjerr permbi to...ashtu si dhe lulet jane per t'u ngrene. Ohuu sa gjera te tjera e te reja do mesosh nga Tili ti
![]()
Sa mire qe qenka integruar mire ne familjen e re![]()
Krijoni Kontakt