Close
Faqja 15 prej 27 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 269
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Për: Hoxha shqiptar omer bajrami arsyeton martesën me vajzën e axhës

Askush se di ne ka apo jo jete pas vdekjes dhe kurre sdo ta dije ,kjo eshte e verteta ,siq eshte e vertete qe islami predikon parajsen alla bordello ,mos tento ta mohosh .Para disa diteve e degjoja Shefqet Krasniqin duke thene se edhe nese ne kete bote nuk je i martuar ne boten tjeter do te te marton Allahu ,pa marr parasysh moshen sepse ne parajsen islamike jane te gjithe te nje moshe dhe te gjithe bejne sex ,pershkrim banal e vullgar i parajses ,merreni me mend edhe kur nje bebe vdes ai ne boten e pertejme do jete i rritur dhe do bej sex ..ka pershkrim me pervers e te peshtire se kaq?
    @Ane, ka injorance me te madhe se te jetosh "shabllon" ne gjuhen popullore kosovarçe? Si te vie ora, ça do qe behet, sido qe te ndodhi, çfare do qe te ndodhi? A ka injorance me te madhe se te mos ja kesh idene pse je krijuar dhe per çfare ke ardhur ne kete bote? Pastaj, per faktin qe nuk e di se çfare do ndodh pas vdekjes? Per kete gje muslimanet jane mese te sigurte, 100...%, ata qe nuk jane te sigurte jane njerez qe kane ardh ne kete bot', nuk jane interesuar per gjen me te rendesishme ne kete bote, ata njerez kane mundesi te lexojne dhe te kuptojne te verteten por ka mundesi edhe qe te mos lexojne dhe te jetojne 100 vite jete dhe pastaj te vdesin pa ditur asgje çfare do ndodh me pas.
    Ndersa sa i perket "bordellos", kur ty te pyet dikush: "Si je?" ti çfare pergjigje do i japesh? Besoj qe do i thuash "mir" ose "keq". Pra edhe hoxhallaret, nese i pyet rreth ketyre gjerave, detyra e tyre eshte te japin pergjigje rreth kesaj, por gjate 8ore emision nuk do te pyetet hoxha asnje pyetje rreth kesaj, hoxha as nuk do te flas per kete gje. Pra hoxhallaret dhe muslimanet nuk eshte se jane te fiksuar pas ketyre gjerave, behet pyetje ipet pergjigjja, pyetja behet nga kureshtja ndersa pergjigjja ipet nga detyra.

Si e largon ..duke i sjell 4 gra njeherish burrit ne shtepi ..ka me imorale se kjo ?
    Ani kur permendni "pajtushmerin" e gruas se pare ..po ku ka grua ne bote qe me deshire do ndante burrin me te tjerat ..leri keto budallalleqe se vetem nje idiot mund tju besoj !
    Si ndodh qe femrat "e lira", e marrin vesh pas disa kohesh qe burri i saj e ka tradhetuar por ajo vendos qe ta fal? Kush eshte ajo "budallice" qe do t'ja falte kete gje burrit te saj? Une dhe ti e dijme shume mire qe gjera te tilla ndodhin çdo dite ne vendet tona e shume here me shume ndodhin ne vendet perendimore, ku burri e tradheton gruan apo anasjelltas apo te dy e bejne, por ata nuk ndahen, sepse ia falin njeri-tjetrit, pra a jane "budallica" ato apo ata? Pra kjo eshte diçka qe i perket njeriut te vendos, nese do t'ja fali apo jo. Ndersa sa i perket Islamit, duhet te lexosh rreth Islamit dhe ta kuptosh se per çfare arsye nje femer mund te pajtohet etj., per te gjitha ka spjegime, por gjithmone nese je e interesuar mund te lexosh dhe ta kuptosh.

hahhaha a jeni more normal ,i obliguar te doj e respektoj nenen hahah dashuria ndaj te afermve nuk behet me obligim ,ajo lind natyrshem !
    Po pra lind natyrshem, si çdo njeri qe kur lind, lind "straight" por me kalimin e kohes ata "e kuptojne" qe jane gay. Pra edhe kjo ndodh keshtu, qe dashuria ndaj nenes lind natyrshem, por me kalimin e kohes njerezit devijojne, fillojne e rriten dhe ca gjera u duken interesante, i kthejne fjalen nenes, e genjejne nenen, i vijne nenes vone ne shtepi, nuk e kane problem nese e bejne nenen te qaj, nuk e kane problem nese i sjellin "çdo ke" ne shtepi nenes e shume e shume te tjera qe i hasim çdo dite, pra Islami eshte ajo qe fillon dhe i ben ndalesa disa gjerave kundrejt nenes, nuk ben keshtu nuk ben ashtu, i obligon shume gjera me te cilat çdo nene, po them "Çdo" nene, pa marre parasysh muslimane apo katolike, do ndihej nena me e lumtur ne bote.
    Lexo, dija eshte gje shume e rendesishme, lexo dhe futu ne lexim e pa ndikuar nga asgje, me mendje te paster dhe do fillosh te kuptosh shume gjera.

Kush ishte ai budalla qe femrat ,gjysmen e popullesise se botes i paska krahasu me para (sende) ,kush jeni ju te merrni persiper te "ruani" femrat sikur te ishin te paafta duke i izoluar ?
    Izolimin me quan "mbrojtje" ti ?
    Parate nga disa njerez kane vleren me te madhe te mundshme, e dijme shume mire qe njerezit jane te gatshem te bejne çdo gje per para, por nje musliman s'para e sheh parane me te vlefshme se femren asnjehere. Izolim? Çfare nenkupton ti me izolim? Para Muhammedit s.a.v.s., femrat varroseshin te gjalla ne dhe, Muhammedi s.a.v.s., e ndaloi kete gje! Ky eshte nje shembull shume i thjeshte qe tregon pak a shume rreth Islamit dhe femrave. Gjithsesi nese ke kohe mund te lexosh ne kete faqe: http://burimi.net/grate_ne_Islam.htm rreth te drejtave te grave ne Islam etj.

Sigurisht qe bie debati kur te mungojne argumentet ,te perserise edhe nje here ,sipas vet muslimaneve rreth 75% e te konvertuarve bejne apostazi brenda pak viteve ,kete se them une ,keshtu thone ata musliman qe bejne hulumtime .
    Kush jane ata "musliman qe bejne hulumtime"? Nje njeri qe konvertohet ne Islam ne vendet perendimore eshte si te konvertohen 100 njerez, sepse ai person ben thirrje per Islam gjate gjithe kohes dhe ai behet sebep (arsyeja) pse te tjeret e perqafojne Islamin, mund te te sjell shume shembuj te tille dhe argumenta rreth kesaj, por nuk me duket e arsyeshme sepse eshte gje e ditur shume mire, por po pres se pari ti te me tregosh rreth "muslimaneve qe bejne hulumtime" kush jane.

Me vjen keq por smund te kem respekt per nje religjion qe gjysmen e popullesise e sheh si te paafte menderisht dhe smund te kem repspekt per ata persona qe mendojne se femra qe i dha jeten eshte budallice!
    Duhet te lexosh ne fillim pastaj te arrish ne konkluzione.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

=ILMGAP;3709196]@Ane, ka injorance me te madhe se te jetosh "shabllon" ne gjuhen popullore kosovarçe? Si te vie ora, ça do qe behet, sido qe te ndodhi, çfare do qe te ndodhi? A ka injorance me te madhe se te mos ja kesh idene pse je krijuar dhe per çfare ke ardhur ne kete bote? Pastaj, per faktin qe nuk e di se çfare do ndodh pas vdekjes? Per kete gje muslimanet jane mese te sigurte, 100...%, ata qe nuk jane te sigurte jane njerez qe kane ardh ne kete bot', nuk jane interesuar per gjen me te rendesishme ne kete bote, ata njerez kane mundesi te lexojne dhe te kuptojne te verteten por ka mundesi edhe qe te mos lexojne dhe te jetojne 100 vite jete dhe pastaj te vdesin pa ditur asgje çfare do ndodh me pas.
    Ndersa sa i perket "bordellos", kur ty te pyet dikush: "Si je?" ti çfare pergjigje do i japesh? Besoj qe do i thuash "mir" ose "keq". Pra edhe hoxhallaret, nese i pyet rreth ketyre gjerave, detyra e tyre eshte te japin pergjigje rreth kesaj, por gjate 8ore emision nuk do te pyetet hoxha asnje pyetje rreth kesaj, hoxha as nuk do te flas per kete gje. Pra hoxhallaret dhe muslimanet nuk eshte se jane te fiksuar pas ketyre gjerave, behet pyetje ipet pergjigjja, pyetja behet nga kureshtja ndersa pergjigjja ipet nga detyra.
    Hahhaa ,une vetem jam realiste ,ti je ai qe mashtron veten ,sikur te ishe i sigurt 100% sot sdo ishe duke debatuar me mua ne forum ..do ishe tjeter kund ,une sikur ta di 100% qe dikund e kam me mire se ketu ku jam as nje sekond nuk rri ..

Si ndodh qe femrat "e lira", e marrin vesh pas disa kohesh qe burri i saj e ka tradhetuar por ajo vendos qe ta fal? Kush eshte ajo "budallice" qe do t'ja falte kete gje burrit te saj? Une dhe ti e dijme shume mire qe gjera te tilla ndodhin çdo dite ne vendet tona e shume here me shume ndodhin ne vendet perendimore, ku burri e tradheton gruan apo anasjelltas apo te dy e bejne, por ata nuk ndahen, sepse ia falin njeri-tjetrit, pra a jane "budallica" ato apo ata? Pra kjo eshte diçka qe i perket njeriut te vendos, nese do t'ja fali apo jo. Ndersa sa i perket Islamit, duhet te lexosh rreth Islamit dhe ta kuptosh se per çfare arsye nje femer mund te pajtohet etj., per te gjitha ka spjegime, por gjithmone nese je e interesuar mund te lexosh dhe ta kuptosh.
    Cfare krahasimi qesharak ke ba hahha ,ato femra qe falin burrat per tradheti i falin me shpresen se me sdo tradhetojne e jo se pranojne tradhetine si normale ,smund ta krahasosh tradhetine momentale me sjelljen e nje gruaje tjeter ne shtepi ,ska asnje kuptim !

Po pra lind natyrshem, si çdo njeri qe kur lind, lind "straight" por me kalimin e kohes ata "e kuptojne" qe jane gay. Pra edhe kjo ndodh keshtu, qe dashuria ndaj nenes lind natyrshem, por me kalimin e kohes njerezit devijojne, fillojne e rriten dhe ca gjera u duken interesante, i kthejne fjalen nenes, e genjejne nenen, i vijne nenes vone ne shtepi, nuk e kane problem nese e bejne nenen te qaj, nuk e kane problem nese i sjellin "çdo ke" ne shtepi nenes e shume e shume te tjera qe i hasim çdo dite, pra Islami eshte ajo qe fillon dhe i ben ndalesa disa gjerave kundrejt nenes, nuk ben keshtu nuk ben ashtu, i obligon shume gjera me te cilat çdo nene, po them "Çdo" nene, pa marre parasysh muslimane apo katolike, do ndihej nena me e lumtur ne bote.
    Lexo, dija eshte gje shume e rendesishme, lexo dhe futu ne lexim e pa ndikuar nga asgje, me mendje te paster dhe do fillosh te kuptosh shume gjera.
    Mos jep keshilla leximi kur vet ke lexuar vetem libra fetar ..sikur te ishe i leximit ,sdo besoje perrallat arabe si te verteta!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Hahhaa ,une vetem jam realiste ,ti je ai qe mashtron veten ,sikur te ishe i sigurt 100% sot sdo ishe duke debatuar me mua ne forum ..do ishe tjeter kund ,une sikur ta di 100% qe dikund e kam me mire se ketu ku jam as nje sekond nuk rri ..
    Ore une jam i sigurt 100%, ti qe nuk je s'kam çfare te bej, me vjen keq. Sinqerisht me vjen keq per ty, shpresoj nje dite do jesh e sigurt edhe ti, nese jo te jesh e sigurt per ate qe muslimanet jane, por te jesh e sigurte dhe e bindur per diçka tjeter, psh: "pasi te vdesesh do shndrohesh ne kafshe" apo "do shikosh token nga qielli" apo "do behesh majmun serish e pastaj do evolosh ne njeri" e gjera te tilla, por te pakten shpresoj edhe ti te fitosh nje siguri ne çfaredo qe ti mendon se eshte me e arsyeshme.
    Cfare krahasimi qesharak ke ba hahha ,ato femra qe falin burrat per tradheti i falin me shpresen se me sdo tradhetojne e jo se pranojne tradhetine si normale ,smund ta krahasosh tradhetine momentale me sjelljen e nje gruaje tjeter ne shtepi ,ska asnje kuptim !
    Realisht askush nuk e pranon tradhetine si normale, femrat muslimane jane te sigurta ne kete aspekt qe burri i saj nuk do ta tradhetoj asnjehere dhe do jete ajo qe do vendos nese burri i saj do marri gruan e 2 apo jo. Nese ajo eshte e martuar dhe ai do marre dhe gruan e 2 atehere pse gruaja e 2 nuk do i thote atij: "Ndaju nga gruaja jote e pare" por pranon qe te jete e dyta? Sepse gjerat jane te sqaruara mire ne Islam.

Mos jep keshilla leximi kur vet ke lexuar vetem libra fetar ..sikur te ishe i leximit ,sdo besoje perrallat arabe si te verteta!
    Po pra un' s'para lexoj libra qe besojne se une kam prejardhjen nga majmuni, une parapelqej te jem me realist dhe t'i logjikoj gjerat me ndryshe, me paster.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin

Realisht askush nuk e pranon tradhetine si normale, femrat muslimane jane te sigurta ne kete aspekt qe burri i saj nuk do ta tradhetoj asnjehere dhe do jete ajo qe do vendos nese burri i saj do marri gruan e 2 apo jo. Nese ajo eshte e martuar dhe ai do marre dhe gruan e 2 atehere pse gruaja e 2 nuk do i thote atij: "Ndaju nga gruaja jote e pare" por pranon qe te jete e dyta? Sepse gjerat jane te sqaruara mire ne Islam.

.
    Nuk ia vlen te debatojme me tej per pikat tjera se e shoh se ke zgjedh ta mashtosh veten por ketu nuk munda te mos reagoj nuk dua burri te me tradhtoj me nje femer per nje nate por dua qe ta sjell ne shtepi e te krijon familje

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Ca thot Bibla per murgeshat?
    Cka thote ne Kuran per miqesine e myslimaneve me te krishteret dhe cifutet. Po me budistet a ju lejohet qe te miqesoheni?!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Nuk ia vlen te debatojme me tej per pikat tjera se e shoh se ke zgjedh ta mashtosh veten por ketu nuk munda te mos reagoj nuk dua burri te me tradhtoj me nje femer per nje nate por dua qe ta sjell ne shtepi e te krijon familje
    Nese kjo eshte ajo qe kupton atehere, po ashtu eshte. Gjithçka varet nga kendveshtrimi se si i kupton gjerat, ne demokracine europiane eshte futur "edukata seksuale" ne klasen e pare, qe kur femija eshte 5 vjeç, eshte çoroditje e femise apo msim-edukim i tij?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Nese kjo eshte ajo qe kupton atehere, po ashtu eshte. Gjithçka varet nga kendveshtrimi se si i kupton gjerat, ne demokracine europiane eshte futur "edukata seksuale" ne klasen e pare, qe kur femija eshte 5 vjeç, eshte çoroditje e femise apo msim-edukim i tij?
    Ska lidhje ketu kendeveshtrim por njerezit normal dhe ata trushperlaret, asnje tru normal sdo akuzonte tradhtine bashkeshortore dhe te justifikonte poligamine ..
    Meqe femijet ne Evrope po mesojkan sexin ne menyre teorike ,ne boten islame e mesojne ne menyre praktike .. sa do doja te kuptoja si funksionon truri juaj

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Epo ne "trushperlaret" e justifikojme kete gje, sepse burri dhe gruaja eshte ne pajtueshmeri per "poligamine". Çfare t'i bejme? Jemi takuar 2 trushperlare dhe kemi shume me pak probleme se 2 "trura te shendoshe".
    @Ane, duhet te mesosh se çfare eshte obligative dhe çfare jo. Obligative eshte te martohesh, gjerat e tjera jane "po deshe".

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Epo ne "trushperlaret" e justifikojme kete gje, sepse burri dhe gruaja eshte ne pajtueshmeri per "poligamine". Çfare t'i bejme? Jemi takuar 2 trushperlare dhe kemi shume me pak probleme se 2 "trura te shendoshe".
    @Ane, duhet te mesosh se çfare eshte obligative dhe çfare jo. Obligative eshte te martohesh, gjerat e tjera jane "po deshe".
    E drejte do ishte te mos pergjigjeshe ne emer te femrave por se pari te pyesesh ato ,ne jane apo jo edhe ato ne pajtueshmeri per poligamine ose ti pyesim se pari femrat muslimane te forumit
    Muslimane ,eshte e vertete qe ju jeni te lumtura me poligamine ashtu siq thote ILMGAP?

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

@Ane, pyeti pra. Shpresoj qe te japin pergjigje. Por gjithsesi te sugjeroj qe t'i pyesesh muslimanet e devotshme, jo vetem muslimanet me emer, nese deshiron qe te marresh pergjigjen e sakt. Sepse ato qe jane vetem muslimane (pra qe nuk e praktikojne fene e tyre) prej tyre mos prit pergjigje.

Faqja 15 prej 27 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •