Close
Faqja 5 prej 27 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 269
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Për: Hoxha shqiptar omer bajrami arsyeton martesën me vajzën e axhës

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ...hahahha,jo une kam Beselidhjen e RE,ate te vjetren ma moret juve dhe e ndate me Hebrenjt,ahhaha....E ne e do te verteten une i perkas nje fisi te madh te shperndar pothuajse ne te gjitha TROJET TONA,per me teper me sa kam degjuar ende nuk martohemi nemes keti FISI LEGJEND.Ne do te dish akoma per FISIN tim,edhe mbesat nuk i martojme ende....Kjo eshte E MADHJA TRADITA JONE QE EKULTIVOJME QE DYMIJ VJET.E ti me ata hoxhet e tu merrni edhe qikat e axhes,e edhe tezet e edhe edhe,hahaha....E per sharje nuk mundem te ju shaj sepse jami ne prag FESTE...Jo jo,nga une edhe mbas feste nuk do gjeni sharje,sepse nuk kam kulturen tende,hehhe,dhe nuk i bej mend me ty.
    Yuhuuuuuuuuuu, don nje paqet smoki tash ???.....lumja ti e lumja...si nuk e kemi edhe ne kete fat te madh !!!

...ska nevoje me dijt gjermanisht.....mjaftojn "siretat"....

albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Ne pergjithesi eshte tipike kjo forme e rhetorikes se GRINDJES ne trojet shqiptare......si ana aktive ashtu edhe ajo passive....i ngjajne njeri tjetrit.....kapaki me tenxheren.....vetem objektiviteti dhe urtesia mungojne....jane akoma ne pushime "dekadore" tek shqiptaret.....

tung
    Eshte bere nje problem i madh me keto pacavurat tona. E nxjerrin nje pasazh te shkurter nga konteksti dhe formojne teme ne vete, nje lloj lajmi (ata edhe e quajne lajm).
    Ky gazetari ka thene "hoxha e ka arsyetuar martesen...". Hoxha, se pakut ne video, nuk e ka arsyetuar por e ka shpjeguar, natyrisht sipas diapazonit te dijes se vet qe e ka... Hoxha, megjithate, kur ka reaguar ndaj 'gazetes', ka gabuar rende, se pakut dy here...
    Ama, keto pacavurat qe quhen gazeta, jane qyshmoti duke e luajtur rolin e "plakave mas gardhit".
    Per cdo dite lexon: "Shpendi ka vozite me kerr...edhepse ka thone se do te vozitet em autobus".
    "Kurti ka thene se Lista Srbska jane cetnike". Po ka thene. Ama ka thene edhe shumecka tjeter dhe me me shume rendesi. Ama gazetarucit ky pasazh iu ka duke me me rendesi.
    "Hoxha Filan Fisteku... ka bo e ka thone..."
    Nuk po dua t'i mbroje hoxhallaret. Sidomos tani kur edhe prej tyre bejne kikse per cdo dite.
    Ama kjo gazetaruceria shqiptare eshte duke i kaluar kufinjte per cdo dite.
    "Fati" i tyre eshte se jetojne neper shtete pa shtet, kaos fund e krye. Perndryshe, keta do te duhej te gjobiteshin per cdo dite. Madje shumica do te duhej ta humbaste edhe licencen e punes, po te vepronin p.sh. ne nje shtet me ligjor, ne Gjermani, Zvicerr...per shembull.

*
    klipp&klar

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Vetem duke lexuar dhe pare gjera te tilla -qe shpresoj qe te shtohen me shume ne te ardhmen ne rradhet e islamikeve me qellim zgjidhjen biologjike te ceshtjes ne vetvete, ne Gjermani nuk ka shifra te sakta por di se spitalet psikiatrike jane te mbushur me paciente qe kuptojne perfekt tyrqisht por pak gjermanisht- pra vetem keshtu mund te kuptosh deri diku te pakuptueshmen! Natryrisht nje faktor vendimtar ne tere kete PAQE ose corbe sikurse i thone "shkijet dhe turqit" luan edhe INATI po po inati, nuk eshte e lehte te lindesh ne krahun e humbeseve te rritesh te jetosh e te vdesesh si humbes!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    Vetem duke lexuar dhe pare gjera te tilla -qe shpresoj qe te shtohen me shume ne te ardhmen ne rradhet e islamikeve me qellim zgjidhjen biologjike te ceshtjes ne vetvete, ne Gjermani nuk ka shifra te sakta por di se spitalet psikiatrike jane te mbushur me paciente qe kuptojne perfekt tyrqisht por pak gjermanisht- pra vetem keshtu mund te kuptosh deri diku te pakuptueshmen! Natryrisht nje faktor vendimtar ne tere kete PAQE ose corbe sikurse i thone "shkijet dhe turqit" luan edhe INATI po po inati, nuk eshte e lehte te lindesh ne krahun e humbeseve te rritesh te jetosh e te vdesesh si humbes!
    Hajde thuaje edhe njehere, se nuk besoj se ta kupton kush kete "corben" qe ke shkruar......don te thuash se "muslimanet" jane "humbes"...............po, "cfare" u mungon muslimaneve ???..........duhet te perfundojme se pjesa dermuese e shqiptareve jetojn me komplekse ???.....hast du überhaupt eine ahnung was du da qauselst ???

tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Eshte bere nje problem i madh me keto pacavurat tona. E nxjerrin nje pasazh te shkurter nga konteksti dhe formojne teme ne vete, nje lloj lajmi (ata edhe e quajne lajm).
    Ky gazetari ka thene "hoxha e ka arsyetuar martesen...". Hoxha, se pakut ne video, nuk e ka arsyetuar por e ka shpjeguar, natyrisht sipas diapazonit te dijes se vet qe e ka... Hoxha, megjithate, kur ka reaguar ndaj 'gazetes', ka gabuar rende, se pakut dy here...
    Ama, keto pacavurat qe quhen gazeta, jane qyshmoti duke e luajtur rolin e "plakave mas gardhit".
    Per cdo dite lexon: "Shpendi ka vozite me kerr...edhepse ka thone se do te vozitet em autobus".
    "Kurti ka thene se Lista Srbska jane cetnike". Po ka thene. Ama ka thene edhe shumecka tjeter dhe me me shume rendesi. Ama gazetarucit ky pasazh iu ka duke me me rendesi.
    "Hoxha Filan Fisteku... ka bo e ka thone..."
    Nuk po dua t'i mbroje hoxhallaret. Sidomos tani kur edhe prej tyre bejne kikse per cdo dite.
    Ama kjo gazetaruceria shqiptare eshte duke i kaluar kufinjte per cdo dite.
    "Fati" i tyre eshte se jetojne neper shtete pa shtet, kaos fund e krye. Perndryshe, keta do te duhej te gjobiteshin per cdo dite. Madje shumica do te duhej ta humbaste edhe licencen e punes, po te vepronin p.sh. ne nje shtet me ligjor, ne Gjermani, Zvicerr...per shembull.

*
    Perderisa ne trojet shqiptare mungon shteti ligjore, dyshoj se keto hesape do te zgjidhen ne menyre te civilizuar.....kam frigen se heret a vone do te kercellojne stupcat !

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...hoxhe i drejt,krejt pe zhvesh islamin.Mandej qeshte verteta te drejtat qe te jep islami asnje fe nuk ti jep.Mu martu sa here t'dush,me marr per gru kan t'dush,me vra e me pre nemen tallahut sa t'dush,me plaqkite sa t'dush,mu demelav sa t'dush.Me nje fjale edhe hoxhe shefqeti tregon se te drejtat qe te jep islami,nuk te jep fe tjeter.E edhe ne boten tjeter kjo fe te jep te drejta te medha,shkoni atje nalt se(sipas islamit)ju presin edhe atje shume gra,se xheneti islam vetem gra virgjera po prodhojke,hahahah...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Perderisa ne trojet shqiptare mungon shteti ligjore, dyshoj se keto hesape do te zgjidhen ne menyre te civilizuar.....kam frigen se heret a vone do te kercellojne stupcat !

tung
    Problemi eshte se jemi rrite me pendrek, si ne shoqeri (shtet) ashtu edhe (nje numer shume i madh) ne familje. Marrin vesh vetemse me qytek.
    Ka nevoje te ngritet vetedija, e cila nuk ndodhe mbrenda nate, deri kur te mund te merremi vesh me fjale, ne vend te qytekut/pendrekut.
    Natyrisht qe edhe zbatimi i ligjit (aplikimi i shteti ligjor) ndihmon dicka, ama nuk i zhduke shkaqet...por merret me pasojat, sich eshte kjo rast ne te shumtat e fushave.
    Kushedi se edhe sa gjenerata na duhen per t'u vetedijesuar deri diku...
    Kjo shihet qarte edhe ketu ne forum: po nuk iu pergjigje njerezve ne "gjuhen" e tyre, as qe te verejne se je diku.

*
    klipp&klar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Sinqerisht mua me vjen keq qe muslimane te ndryshem me deshiren e mire per te justifikuar hoxhen ne fjale vazhdojne e perkrahin budallallekun e tij. Per cfare qenke zhgenjyer ti pse une pranoj qe martesa me kushurinj sjell probleme gjenetike? Pse zhgenjehesh ti pse une kundershtoj hoxhen kur thote qe toka eshte e sheshte? Une nuk jam dakort me etiketime te tilla si moderator apo konservator. Une jam musliman qe ndjek Kuranin dhe Sunetin. Vazhdo e ndiqi komentet e mia ne facebook se do sqarohesh me teper.
    Nuk te ndjek fare une ty neper fcb se stekam ne listen e miqeve,mos ubej merak
    O Zotri shkurt e shqip,nuk mbroj hoxhen por jam duke te thene se ti dy lidhje me Islam si ke,ti me shum besonke trillimet e disa mjekve sesa ajetet Kuranore! A eke te qarte se hoxha ne fjal ka fol ne baz te ajeteve dhe haditheve!? Mos u bej i marre e te fyesh dikend vetem se ti mendon ndryshe!

Per palidhje ja vec kot ndegjoje 2minuta se kete hoxhe e njeh me siguri e ky eka then kete para Omerit,e ske hoxhe qe sta thote te njejten

http://m.youtube.com/watch?v=YQzDwaKh2NY
    Jetë e rëndë.......!!!

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

..........duhet te perfundojme se pjesa ......... e shqiptareve jetojn me komplekse ???.....hast du überhaupt eine ahnung was du da qauselst ??? ..
    per pyetjen meine LLoqka: JA ose PO ose po po si ta duash ti! Loqke deutsch- mujke vecse gjuhen e Dom Gjergjit nuk mundesh dhe kjo e kuptoj qe te shqeteson, nejse kopfhoch (ose unten)!

Habe auch eine frage: pra kam edhe une nje pyetje:
    sipas kuranit : Profeti Muhamed a eshte martuar me vajzen e halles se tij me Zejnepen?
    Dhe a ka qene Zenepja edhe ish-gruaja e djalit te adoptuar nga Profeti pra ish-gruaja e Zaidit?

Te lutem mu pergjigj me a eshte e veretet apo jo!
    Ting tong!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Problemi eshte se jemi rrite me pendrek, si ne shoqeri (shtet) ashtu edhe (nje numer shume i madh) ne familje. Marrin vesh vetemse me qytek.
    Ka nevoje te ngritet vetedija, e cila nuk ndodhe mbrenda nate, deri kur te mund te merremi vesh me fjale, ne vend te qytekut/pendrekut.
    Natyrisht qe edhe zbatimi i ligjit (aplikimi i shteti ligjor) ndihmon dicka, ama nuk i zhduke shkaqet...por merret me pasojat, sich eshte kjo rast ne te shumtat e fushave.
    Kushedi se edhe sa gjenerata na duhen per t'u vetedijesuar deri diku...
    Kjo shihet qarte edhe ketu ne forum: po nuk iu pergjigje njerezve ne "gjuhen" e tyre, as qe te verejne se je diku.

*
    Neve e kemi inteligjencen emocionale te larte, pra, SEJCILI shqiptare e din, se cka eshte hajri dhe zullumi ne vendin tone. Kurse shume njerez i mund thjeshte dobesia, dhe ne mungese te ligjit ai pragu (hemmschwelle) qe tejkalohet behet sa me i ulet.

Gruppenzwang dhe Reizüberflutung jane faktoret kyc qe e drejtojne nefsin e njeriut po qe se ai nuk eshte i FORTE ne nefs !

Ne perendim njeriu eshte para te njejtit problem, edhe ketu natyrisht se ka nje inteligjence emocionale, dhe se poashtu edhe ketu njerezit dijne ta dallojne harjin nga zullumi, por, dallimi eshte, se tejkalimi i kufijve ketu sanksionohet, pra, thjeshte, funksionon rrendi ligjore, dhe vetedija mbi funksionimin e rrendit ligjore e ben njeriun automatikisht me te kujdesshem.

Disa sociolog i ndajne njerezit ne tre gruppe.....gruppi i pare eshte ai me nefsin e forte, qe nuk i nevojiten as ligjet as ekzekutimet, ngase ai nuk e shkel hajrin, nuk ben zullum.
    I dyti eshte ai grupp, qe edhe zullumin edhe hajrin e "perdore" sipas nevojes.
    Dhe i treti eshte ai grupp, qe me shume anon nga zullumi, ngase eshte ne natyren e tije (ketu futen ato qe jane mesuar me penderek), keto, edhe kufizimet me rrigoroze me zorr i ndalin (ne perpjesetimet 10%-80%-10%, behet fjale kur nuk ka kultivim te inteligjences emocionale, ku nuk ka sisteme funksionale shoqerore, pikerisht ku ndodhemi neve tash ne kohen e tranzicionit).

Mirepo, gruppi i pare dhe i fundit, jane te paket ne numer, shumicen e perben gruppi i dyte, ai, i cili kalkulon, ai i cili vepron sipas nevojes, ne pergjithesi ki grupp eshte trungu i cfaredo shoqerie....ergo, NE MUNGESE te rrendit ligjore, nefsi do te KEQPERDOREJ nga individe te caktuar per perfitime te dyshimta (andaj edhe une i quaj njerez te papergjgjshem gazetaret tane, sepse manipulojne) !, para ketij fenomeni ndodhet shoqeria shqiptare. Pra, Jo se gjinja nuk dijn ta dallojn hajrin nga zullumin, problemi eshte thjeshte matematika e kombinuar me nefsin e dobet, ceshtje llogarie pra !.......paramendo tash cfare POTENCIALI kane mediumet, qe dijne te doremiren me VEGLEN e manipulimit duke e dijtur fort mire se nuk ka konsekuenca ligjore (per shembull Omer Bajrami ne perendim do ta aktpaditte gazeten per RUFMORD !!! dhe padyshim do te fitonte).

Ne fakt LUFTA qe nuk e shohim eshte nje "stellvertreterkrieg" mes kultivuesit per anim te shoqerise nga gruppi i pare, me motivin kryesore te ndertoje nje shoqeri te shendoshe (qe kerkohet me kuran), dhe padyshim, hoxhollaret kryekeput kontribojne ne kete drejtim, dhe pales tjeter, qe motiv e ka perdorimin e gruppit per perfitime te dyshimta qe i maskerojne poashtu me motivin per te ndertuar nje shpoqeri te shendoshe.....zevendes i kuranit per palen tjeter eshte "perendimi"....kurse manipulimi ndodh pikerisht ne faktin qe maskerohet, se perendimi funksionin pikerisht per arsye te LIGJIT, e jo per arsye te inteligjences emocionale te gruppit te mesem. Gruppi i mesem cdohere do te jete MASSA me te cilen do te punoje rrendi ligjore..... si ne perendim, si tek neve, ne te gjithe koherat.....

Nje shembull tjeter, por ku perdoret e njejta methode jane modelet e marketingut, qe poashtu sherbehen nga ki gruppi mesem!!!....."i phonin" pakez e blejne per "funksionet" (se "i phone" ne fakt edhe i ka funksionet e mira, nuk eshte vendimtare per blerjen, edhe pse bleresi ja thot vetvetes kete panderprere), por thjeshte, eshte nje "must have".....pra kjo "must have", eshte ai motori qe na indoktrinon rrende ne vendimmarjen.....ne nuk dona te jemi "europjan" nga arsyeja, por thjeshte, sepse eshte "in" me qene europjan, nje "must have".....nese e pyet aman nje qe don te jete "europjan" aman jo edhe "musliman" se KU eshte dallimi ???, do te mbetet si hut...sepse pike se pari nuk e din njehere se a ka DALLIM mes europjanit dhe muslimanit....

tung
    albanish by nature

Faqja 5 prej 27 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •