Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 75
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Për: Vritet pemëshitësi që mbështolli perimet me fletë nga Kurani

FLM! Une kam faj per keto gjera qe ndodhin ne keto vende . Une po i ofendoj tjert ketu. Une jam nxites i urrejtjes ketu. Jo hoxhallaret qe ofendojne njerezit qe kan luftuar per kombin?Jo hoxhallaret qe thone se eshte haram te shoqeroheni me te pafete (krishteret etj) ? Si keshtu?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Kjo është RRENA ndër RRENAT më të mëdha jo të palit, por të kishës shqiptare ne trojët tona, qe mashtron paftyrësisht besimtaret e saj, qe i konsideron tamam si "dele te humbura" !

PALI, s'ka predikuar asnjehere tek Iliret !
    PALI, s'ka qen asnjehere ne toke Ilire !

Sa paturpshem qe genjeni !
    Ti edhe tipa si ti, qe ju ka qerruar ekstremizmi..., mohoni ate qe kombi yne ( nese jemi vertete pasues te ilireve dhe "te denje me pare !")...,
    eshte komb krenar, pasi jemi perpa shume kombesh njohes te Lajmit te mire, destinuar tere Globit!
    Ti mohon kete o nga kryeneçeria ( armike e perparimit ) ose nga padija ( qe pajtohet me moralin e besimit tend ).
    Nuk eshte shpikje e as'kujt, por nje konstatim i nje njohurie qe te gjithe e dijne, kuptohet kush nuk do e fut koken ne rere!
    Por jeni vertete per te ardhur keq..., mohoni ate qe kombi shqiptar duhet te jete krenar, pasi jemi perpara shume kombesh qe njohem dhe perqafuam krishterimin.
    Nese ndo'kujt kjo i sjell shqetesim, ky eshte problem i tij, ,por nese ne vena ka gjak shqiptari, s'ka dyshim qe do jete krenar per kete!
    Pasi rralle here kemi fatin te jemi nga te paret popuj..., pasi historia na destinoi te shperfytyrohemi..., por qe kjo dhe pak te tjera gjera,
    bejne kombin tone krenar..., u mesuam popujve qe erdhen se si quhej feja e vertete, se si duhej lutuar dhe bere kryqi..., per pastaj ta braktisnim vet neve, qe
    gati sa nuk u shuam per ta mbrojtur kete fe...
    Sot vijne disa qe shqipen e mesuan ne interrnet, e na hedhin posht prova, qe popuj te tjere na e kane zili!
    Shikoni kroatet dhe serbet, magiaret dhe boshnjaket, shiten per ilire, vetem per te patur hise nder popujt e pare ballkanike, ku
    duke u folur ne Ungjillin e shenjte, te kene pjese edhe ata..., - pastaj vijne e mohojne vet ata qe quhen shqiptar, si ka mundesi?!
    Pavli o Pali o si ta doni juve..., ish apostulli qe percolli besen e krishtere, konvertoi popuj qe deri at'here nuk ishin te destinuar , merita e tij nuk qendron ne
    shpalosjen e kesaj Te Reje, pra Fjales se Zoti , nder shqiptaret e aso kohe..., pra ilireve ( gje e pa mohueshme ), por qe jep prova qe iliret ishin nje nga
    popujt e pare qe njohen dhe normal, u konvertuan ne krishterim..., pasi neve kemi fatin te jemi mbijetuar dallgeve te historise, neve jemi edhe te vetmit
    sterniper te ilireve..., por jo pse gjindemi ne trojet ku jemi...
    Kush mohon kete, lan hesapet me te verteten, ku ndergjegja kombetare i ka vdekur me kohe!

norça, devoue, etj,; - mund edhe mos te dini si eshte realiteti, por qe ta mohoni thjesht prej bindjeve personale, kjo eshte fajtore!
    Ja kalofshi mire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga arbereshi_niko : 17-12-2013 më 08:32
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Ti edhe tipa si ti, qe ju ka qerruar ekstremizmi..., mohoni ate qe kombi yne ( nese jemi vertete pasues te ilireve dhe "te denje me pare !")...,
    eshte komb krenar, pasi jemi perpa shume kombesh njohes te Lajmit te mire, destinuar tere Globit!
    Ti mohon kete o nga kryeneçeria ( armike e perparimit ) ose nga padija ( qe pajtohet me moralin e besimit tend ).
    Nuk eshte shpikje e as'kujt, por nje konstatim i nje njohurie qe te gjithe e dijne, kuptohet kush nuk do e fut koken ne rere!
    Por jeni vertete per te ardhur keq..., mohoni ate qe kombi shqiptar duhet te jete krenar, pasi jemi perpara shume kombesh qe njohem dhe perqafuam krishterimin.
    Nese ndo'kujt kjo i sjell shqetesim, ky eshte problem i tij, ,por nese ne vena ka gjak shqiptari, s'ka dyshim qe do jete krenar per kete!
    Pasi rralle here kemi fatin te jemi nga te paret popuj..., pasi historia na destinoi te shperfytyrohemi..., por qe kjo dhe pak te tjera gjera,
    bejne kombin tone krenar..., u mesuam popujve qe erdhen se si quhej feja e vertete, se si duhej lutuar dhe bere kryqi..., per pastaj ta braktisnim vet neve, qe
    gati sa nuk u shuam per ta mbrojtur kete fe...
    Sot vijne disa qe shqipen e mesuan ne interrnet, e na hedhin posht prova, qe popuj te tjere na e kane zili!
    Shikoni kroatet dhe serbet, magiaret dhe boshnjaket, shiten per ilire, vetem per te patur hise nder popujt e pare ballkanike, ku
    duke u folur ne Ungjillin e shenjte, te kene pjese edhe ata..., - pastaj vijne e mohojne vet ata qe quhen shqiptar, si ka mundesi?!
    Pavli o Pali o si ta doni juve..., ish apostulli qe percolli besen e krishtere, konvertoi popuj qe deri at'here nuk ishin te destinuar , merita e tij nuk qendron ne
    shpalosjen e kesaj Te Reje, pra Fjales se Zoti , nder shqiptaret e aso kohe..., pra ilireve ( gje e pa mohueshme ), por qe jep prova qe iliret ishin nje nga
    popujt e pare qe njohen dhe normal, u konvertuan ne krishterim..., pasi neve kemi fatin te jemi mbijetuar dallgeve te historise, neve jemi edhe te vetmit
    sterniper te ilireve..., por jo pse gjindemi ne trojet ku jemi...
    Kush mohon kete, lan hesapet me te verteten, ku ndergjegja kombetare i ka vdekur me kohe!

norça, devoue, etj,; - mund edhe mos te dini si eshte realiteti, por qe ta mohoni thjesht prej bindjeve personale, kjo eshte fajtore!
    Ja kalofshi mire.
    ableshi
    s'di si ta zera rrugen une ty, por, pasi qe me paske permendur...
    ...kete qe ke shkruar eshte ekstremizem i kundert i atij qe ke dashur ta kritikosh.
    Ama, nuk eshte dhe per t'u cuditur. I takon nje feje nder me ekstremistet. E tille dhe quhet - Orthodhokse.
    Prandaj dhe nuk ke thene asgje te hairit, ama asgje pos qendrimit tend ekstremist orthodhoks.

Hajt tash...

*
    klipp&klar

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    FLM! Une kam faj per keto gjera qe ndodhin ne keto vende . Une po i ofendoj tjert ketu. Une jam nxites i urrejtjes ketu. Jo hoxhallaret qe ofendojne njerezit qe kan luftuar per kombin?Jo hoxhallaret qe thone se eshte haram te shoqeroheni me te pafete (krishteret etj) ? Si keshtu?
    A ke ndegjuar per NENA, qe i mbytyn femijet e tyre ???....................kete e ben ti.....

Dhe kjo quhet SEMUNDJE !!!.........po te ishe i shendoshe, nuk do te beje kete pyetjen banale.....hoxha per ty eshte OFENDUES dhe NXITES, per ate qe e ka ne xhami eshte kokra e lockes, edukatori numer nje, udhezuesi per ne parajs................detyra jote nuk eshte ketu ta etiketosh hoxhen per ofendues ose nxites, por pikerisht ta kuptosh divergjencen qe shkaktohet ne opinion............ti dallosh nuh musat nga iliriat......din ta besh kete ???...........jo, natyrisht nuk din, se thjeshte nuk je i shendoshe ne kry....nese e heton nje problem, atehere detyra nuk eshte ti ngjitem njeres ane te problemit, por me e shmang problemin....kjo eshte si ajo puna e nje mosmarveshje ne shtepi mes babes/nenes vs. djalit/cikes (lidhje gjaku, vija e drejte).......qortohen, kacafiten, PER TE MIRE ???.........baba nuk ja don djalit te keqen, ASNJEHERE..............e ti cka ben ???............ki perpjesetimi vlen DOEMOS ne raste kur behet fjale per konflikte tek interese te perbashketa.............shqiptaret kane interes te PERBASHKET.........rrjedhimisht, ZGJIDHJA e konflikteve i sherben ketij ideali, e jo nje ideali tjeter..............por dyshoj se jeni (jo vetem ti) te afte ta kapni dimesnionin e problemit !, ju jeni thjeshte gjysmaka, qe nuk ju kalon dita pa mos ofenduar, nxit, shtremberua, qe me ne fund te keni vetem nje efekt, ate te qetesise shpirterore......me shkel mbi shpine e tjetrit per qejfe epshore....

Kujt i sherben ti ketu ???......cilit njeri ja ke mbush mendjen ???........perpos vetvetes tende, numeromi dy a tri tjere.....

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

..edhe sot(ashtu sikurse eshte perditshem)ne irak pati te sakatuar prej bombave dhe sulmeve kamikaze.Mandej lajmet ishin shokuese:flitet per mese pesedhjete te vdekur,e dhejtera te plagosur e te sakatuar...
    ...E une(perpos natyrisht qe me erdhi keq),me vete thash,athua ndonjeri prej ketyre ishte pemeshites dhe kishte mbeshtjelle me flete kurani ndonje bomb,hehehe....

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    ableshi
    s'di si ta zera rrugen une ty, por, pasi qe me paske permendur...
    ...kete qe ke shkruar eshte ekstremizem i kundert i atij qe ke dashur ta kritikosh.
    Ama, nuk eshte dhe per t'u cuditur. I takon nje feje nder me ekstremistet. E tille dhe quhet - Orthodhokse.
    Prandaj dhe nuk ke thene asgje te hairit, ama asgje pos qendrimit tend ekstremist orthodhoks.

Hajt tash...

*
    Une ekstremist!? Ja shiko dhe lexo e me pare qe te japesh pergjigje, mendo!
    Ja ç’shkruan le devoue;
    Kjo është RRENA ndër RRENAT më të mëdha jo të palit, por të kishës shqiptare ne trojët tona, qe mashtron paftyrësisht besimtaret e saj, qe i konsideron tamam si "dele te humbura" !

PALI, s'ka predikuar asnjehere tek Iliret !
    PALI, s'ka qen asnjehere ne toke Ilire !

Sa paturpshem qe genjeni !
    Ja ç’shkruan norça ; pra ti.
    E ka pasur fjalen per Shaulin (Saulin) para se te behet Paul (Pal)

Shauli, ne fillim ka qene perndjekesi/persekutuesi me i madh i krishtereve te pare, pastaj, pasi eshte bere Paul (Pal, Pavle...), i ka mbrojtur te njejtit.
    Fjala eshte per te njejtin person (shin Palin) me dy faza: njera e erret fare (Shauli) dhe tjetra e zymte/perhimte (Pauli).
    Me siguri ky ka 'predikuar' ne Shypni gjat fazes se tij te pare
    Ja ç’shkruan unreal;
    Nuk paske lexuar Ungjillin e krishtere po ate te Buddha's
    Pra a do ti pergjigjeshe ti ne vendin tim...!?
    Pastaj i pari, pasi emrat jane te veshtire per ti perseritur…, perdor gjoja edhe “prova” te nje studiuesi italian, por harron gjithe studiuesit e gjithe botes, po pse do kerkosh kaq gjate? Ja shko e merr nje Ungjill e do lexosh ne gjuhen tende…, po e njohe si gjuhe amtare…
    Mjaftohu me kaq, pasi aty e ke fare te shkoqur, NE SHQIP o shqiptar! Por e ke edhe ne te gjitha gjuhet e botes, por ty dhe tipat si ty, po te kishit pare edhe Krishtin nuk do ti besonit!
    Per mua si gjithnje, debat pa fryte, ketu po mohoet edhe njera nga provat e pamohueshme, vetem pse jemi nga te paret popuj te krishtere ne bote!!! Sot na i djeg kjo e vertete myslimaneve. E jo te gjitheve…, por nje pakice qe eshte tronditur nga ky lajm…, kaq antik!
    Mos u shqetesoni, pasi popujt e tjere ( armiq te shqiptareve ) do ta kishin hedhur me kohe kete te vertete, po te kishte qene e pa baza…, pasi armiqte e shqiptareve jane gjithnje te gatshem per te na degraduar…, me duket se juve po luani pikerisht lojen per hesap te atyre…
    Te pakten harapt, jane si jane, por historine nuk e deformojne, kurse juve jeni kokteli me i peshtire qe ka ne kete rruzull! Si ka mundesi te mohoni ate qe ne fakt duhet te jeni krenar!
    Nuk kemi histori te shkrojtur, nuk kemi dokumente ne gjuhen tone ilire, na kane shkaterruar gjithçka kishte te bente me origjinen tone, as nje burim per preardhjen tone, pasi Porta e Larte e osmaneve shkaterroi ne menyre sistematike dhe progresive ç’do gje qe lidhte shqiptaret me arbereshet e krishtere dhe iliret paraardhesit e tyre…, por te pakten mos na e ngisni historine, per ç’ka ka mbetur, pasi po shpalosni shpirtin antikombetar pa teklif…!
    Turqit kerkuan te zhdukin kujtesen e stergjysherve tane, por Ungjillin e repektonin, nuk e dyshuan ne permbajtje, njerezit tane i njihnin si “njerezit e Librit”, por juve ç’fare jeni?!?
    Me sa di une edhe myslimanet rrespektojne Ungjillin, Krishtin dhe Sh. Marine, por juve nuk i besoni…, si keshtu?! Po pse keni kaq dyshime…,un dija qe vetem çifutet nuk i besojne keto!
    Shqiptaret kete e kane ven re me kohe. Me kot pellisni per serbet dhe millosheviqat, per greket dhe leshin me qime…, shqiptaret sot e dijne fort mire kush eshte armiku N° 1 !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

*

Arbresh_

vertet nuk qenke i informuar a?
    Une kete e kam mesuar nga te krishteret...
    "Die Geschichte von Paulus und Saulus". Cdo gjerman, sa here i bie fjala te pershkruhet dic "prej te keqes ne te mire", thone "vom Saulus wurde zum Paulus" (prej Saulit a Shaulit, s'di si e perdore ti, eshte bere ne Paul (dmth Pal).

E sheh si me fute me nje thes me ekstremistet, kurse une kete "ekstremitet" [sic!] e kam mesuar nga te krishteret....

*
    klipp&klar

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin

Ja ç’shkruan unreal;
    O djale,edhe sikur te ishte Pali nga vete Shqiperia,krishterimi mbetet po ai qe eshte.
    Nuk e kuptoj pse duhet ne te krenohemi me krishterimin!?
    Une cuditem me juve qe flisni per mburrje dhe krenari per nje doktrine antinjerzore sikur eshte krishterimi.
    Ardhja e Krishterimit ishte fati i zi i paraardhesve tone.Per te mos patur kurre drite,vazhdoi e zeza jone dhe na erdhi edhe Islami.

Cfare mburrje dhe cfare krenarie ka aty ku te meson se cdogje eshte OK,edhe vrasja,edhe dhuna,edhe mashtrimi,etj,etj,te gjitha keto te falen,me nje kusht,ta pranosh Krishtin si shpetimtar!
    Me keto te mburrem!?
    Me keto te ndjehem krenar!?

Sick fuckin' world.

Citim Postuar më parë nga unreal Lexo Postimin
    O djale,edhe sikur te ishte Pali nga vete Shqiperia,krishterimi mbetet po ai qe eshte.
    Nuk e kuptoj pse duhet ne te krenohemi me krishterimin!?
    Une cuditem me juve qe flisni per mburrje dhe krenari per nje doktrine antinjerzore sikur eshte krishterimi.
    Ardhja e Krishterimit ishte fati i zi i paraardhesve tone.Per te mos patur kurre drite,vazhdoi e zeza jone dhe na erdhi edhe Islami.

Cfare mburrje dhe cfare krenarie ka aty ku te meson se cdogje eshte OK,edhe vrasja,edhe dhuna,edhe mashtrimi,etj,etj,te gjitha keto te falen,me nje kusht,ta pranosh Krishtin si shpetimtar!
    Me keto te mburrem!?
    Me keto te ndjehem krenar!?

Sick fuckin' world.
    O luani rrolin e budallait o un kam lajthitur!
    Ketu nuk po flitet per vlerat e krishterimit, por per vleren qe ka pohimi ne Bibel i thenies se Pavlit "... deri ne Ilirik"!+
    Pra te nderuar myslimane shqiptare, largoni hunden perpara syve, shihni me qarte dhe kthjellohuni sinqerisht.
    Nuk kam nder mend te bej polemike ne nje teme qe s'ka vend, pra te argumentoj anen pozitive dhe superioritetin e krishterimit...
    Flas vetem per rendesine arkeologjike, proven shkencore, te pakundershtueshme, thenien e Pavlit, duke permendur Ilirine...,
    pra neve si pasardhes, jo fort te denje, duhet te jemi krenar! Jo vetem per faktin qe ishim te paret kristjan, ju pelqen apo jo juve,
    por per faktin qe eshte nje dokument qe jo armiqte e huaj te kombit tone nuk e zhduken, por edhe armiqte e brendeshem, mbeturinat e pushtimit shumshekullor,
    nuk kane si t'ja bejne, ndaj here provojne ti deformojne gjerat e here i nenvleresojne... - ky nuk eshte debat, ndaj e mbyll me kaq.
    Kush ka per te shtuar ne teme, le te urdheroje, por me kot dalim nga tema!
    Perendimi pra vendet e krishtera, denimin me vdekje per aresye fetare e ka te ndaluar!
    ne Lindjen e Mesme dhe te Larget, ky denim vazhdon, duke u shoqeruar me "bekimin" e atyre qe duhet te mbjellin paqen!
    Ju shqiptar si e mendoni, pra jeni dakort me shaarine, do ta deshet ne atdheun tuaj..., apo thjesht per tifozllik brohorisni kufomat me efekt trondites neper shkretetira...

Arbëreshi-niko :
    Perendimi pra vendet e krishtera, denimin me vdekje per aresye fetare e ka te ndaluar!
    ne Lindjen e Mesme dhe te Larget, ky denim vazhdon, duke u shoqeruar me "bekimin" e atyre qe duhet te mbjellin paqen!
    Ju shqiptar si e mendoni, pra jeni dakort me shaarine, do ta deshet ne atdheun tuaj..., apo thjesht per tifozllik brohorisni kufomat me efekt trondites neper shkretetira...
    Ty nuk po të ndizet çakmaku.Këto vendet e krishtera që ti po livdohesh janë mu ata etë që e shkallmuan njiher e përgjithmonë krishterizmin dhe i dhanë fund me komunën e parisit.Papa nuk ka kurfar ndikimi politik,bile tani krishterizmi është bërë objekt abuzimesh nga çifutët me qëllim që totalisht ti largojnë njerëzit edhe nga ai pak besim që kanë për të;krishterizmi atje është bindje individuale si çdo besim tjetër,bile këto vendet e përëndimit janë udhëheqës të ateizmit,kurse krishterizmin e kan bërë hajgare pra vetëm për tu qeshur e për tu festuar e për tu tallur.
    Atëher pse amerika nuk e ka hequr dënimin e me vdekje?Ku e dimë se amerika është ndoshta më shum me ndjenja krishtere sesa evropa.
    Sheriati është ligj hyjnor,drejtësi apsolute,ku e keqja nuk ka vend, por patjetër që çifutët dhe perëndimorët po mudnohen ta satanizojnë,duke mbjellur urrejtje dhe averzion te njerëzit.
    Pra në sheriat zhduket njiher e përgjithmon ideologjia e djallit pra adhurimi i materjes,vetvetes,parasë,epsheve,dhe adhurohet vetëm Zoti i Vërtetë, duke shkatërruar idolatrinë, imoralitetin,prostitucionin në rrënjë,poashtu edhe kamatën,alkoholin,bixhozin,korupsionin..etj.
    Islami mbron të varfërit,jetimët,ndihmon mazllumin (të dëmtuarit),shkatërron urrejtjen dhe nxitë mirësinë,përksuhtimin ndaj prindërve dhe farefisit.
    Sot kujt i konvenojnë këto?Sidomos kur po shohimn se po jetojmë në nji botë tejmase të korruptuar dhe të degraduar në çdo aspekt?Kjo sebeb se janë shtuar të këqinjtë,koprracët,kamatashët,të poshtërit,horrat,adhuruesit e djallit ..etj.
    Dënimi me vdekje në islam ësht që të tregon se sa e shenjtë është jeta e njeriut,se me jetën e njeriut tjetër nuk ka lojë.Kush luan me jetën e dikujt,nderin dhe pasurinë e njeriut.këtë e paguan me jetë.
    Islame ka shenjtëri,vetëm kafsha nuk ka shenjtëri.Kësthu që ata që folin kundra islamit po folin kundra veteve të tyre,kundra natyrës së tyre,kundra shenjtërive dhe për këtë janë ulur në nivelin e kafshëve.
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •