Patjeter ka...
Vetem presioni i Izraelit dhe organizatave te hebrenjeve e ka shtyer Bundestag-un (aktual) gjerman te vendose pro synetimit te femijeve nen moshen 14 vjecare, nese plotesohen standarde dhe kushte te caktur. Edhe lobimi i organizatave te mjekeve, te cilet perfitojne miliona nga synetimi, e ka bere te veten. Sa per muslimanet jo vetem Gjermania por shumica e shteteve te Europes do e ndalonin kete praktike.
Paramendo sikur pjesetare te disa kombeve afrikane do te kerkonin ne Europe zbatimin e disa praktikave ndaj femijeve si p.sh. kete:
Ceshtja ka te bej me te drejten kushtetuese te cdo njeriu, edhe te femijeve, per integritet fizik dhe dinjitet, dhe nuk ka asnje lidhje me ato dyshimet, supozimet dhe paragjykimet tua. Per kete arsye nje gjykate e larte gjermane e kishte shpallur synetimet si demtim fizik dhe te kunderligjshme, jo per shkak te bindjeve ideologjike te vete gjykatesve etj.
Vendimi i Bundestag-ut per amendimin e ligjit perkates per te lejuar perseri synetimin, pas ndalimit nga gjykata ne fjale, jo vetem qe ishte kryesisht rezultati i presioneve te permendura me larte, por nuk eshte ende plotesisht e sigurte nese eshte dhe do te jete edhe ne te ardhmen ne pajtim me kushtetuten gjermane. Nuk eshte dicka e pazakonshme qe Gjykata Kushtetuese sot te gjykoje kunder p.sh. homoseksualizmit dhe pas 10, 20 apo 30 viteve pro. Ngjashem ka ndodhe dhe ndodhe edhe me shume ceshtje dhe konflikte te ngjashme.
Perndryshe, une nuk jam deklaruar as kunder as pro synetimit te femijeve nen moshen 14 vjec, por vetem kam shprehuar mendimit tim lidhur me pohimet tua specifike lidhur me temen.
Krijoni Kontakt