Close

Rezultati i Sondazhit: (Vetem fetaret!) Besoni ne Teorine e Evolucionit?

Votues
31. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po. Besoj ne evolucion.

15 48.39%
  • Jo. Nuk besoj ne evolucion.

16 51.61%
Faqja 5 prej 23 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 227
    1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Pėr: Fetare, Besoni ne Teorine e Evolucionit?

Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin
    Sister Zane :=p

Te gjitha te tjerat njesoje, fetaret ofendohen me shume se jo fetare. P.sh. me shoke fetare kur nuk mbaja gojen per fene ata ofendoheshin. Por une nuk e mbaj gojen per asgje Une nuk shoh shume gjera te tjera qe i ofendojne njerzit kaq shume. Nacionalizmi eshte nje tjeter (por mbase jo ne nivelin e fese). Edhe kete nuk e kam qef. Mundet te kete shume gjera qe une i konsideroj ne kundershti me lirine shprehjes por feja eshte nje nga kryesoret. Fetaret te thone boll fole per kete se po me ofendon. Une pelqej njerzit me te cilet mundet te diskutoje gjithecka. Po ti ke preference nese njerzit jane fetare praktikues apo jo?

C'fare dmth 'kesht'?
    Baba Hoxhe

hof preferenca ime eshte toleranca,sinqerisht.Nuk duroj asnje te me perzihet ne ato qe kam qef une,por as nuk kam qef dhe as nerva ti nderhyj te tjereve ne lidhje me ate qe duan ata.
    Me pelqen dhe mua cdo lloj debati,por nuk duroj nese mendimi im qe eshte ndryshe nga ai i bashkfolesit te mos rrespektohet vetem per faktin se eshte ndryshe,dhe nuk duroj te me 'imponohen' mendimet tjera.....keshtu me pak fjale hof nese nje praktikues i fese mundohet te ma lodh koken deri aty sa te duket imponues dhe mos ta rrespektoj mendimin dhe deshiren time,nuk ndihem keq me te ,sepse i iki fare,lol

P.S.Une se di sinqerisht spara kam te beje shume me njerez fetar te devotshem,dhe skam pas situata te tilla te jem ne mesin e ndonje personi qe do me benet te mos ndihesha rehat pershkat se eshte fetar....mbase ke te drejt dhe une ste kuptova tamam qepar

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Teoria e evolucionit vetem sa eshte perforcuar ose me sakte permiresuar dukshem, gjitha diciplinat e Biologjise dhe Mjekesise (qe jane me qindra) jane ne te njejten qendrim.
    Ti ende vazhdo te besosh qe Zoti e krijoj njeriun nga balta ne stilin hokus pokus.
    Mos mendo qe Darvini nuk ka pasur disa gabime ne teorine e tij, por me krijimin e diciplinave dhe teknologjive te reja vetem sa e kane permiresuar/avancuar teorine e tij p.sh Darvini mendonte qe Toka eshte krijuar para 200.000 vitesh ndryshe nga Bibla qe pretendone ne 6000 vite, por me krijimin e teknikes te re "Radiometria" eshte vertetuar qe Toka eshte krijuar para 4.5 miliard vitesh, ashtu sikur se kane dalur shume me te vjetra fosilet e primateve te hershem ose dhe dinasoureve.
    I nderuar se a eshte Bibla e vertete a jo eshte krejt qeshtje tjeter, por e verteta eshte se nuk ka pasur evolucion te krijesave primitive ne me komplekse. Ne jemi te gjithe te krijuar ne menyre te menjehershme nuk ka shanca te ndodhe evolucioni ne ato permasa sic pretendojne evolucionistet. Nuk jane ne te njejtin qendrim disa lemi shkencore dallojne ne matjet e vjetersise se fosileve nuk pajtohen krejt, kjo eshte propagande ka shume mospajtime te medha ndermjet vet shkencetareve te cilet i studiojne te njejtat te dhena shkencore.
    P.sh. eshte gjetur nje fosil i nje peshku te cilet shkencetaret kane menduar se eshte paraardhesi i krijesave te tokes te cilin e kane datuar 7 milione vite te vjeter, eshte gjetur edhe nje para 20 viteve qe duket se eshte i njejti peshk me ate te fosileve, dhe flatrat e tij jane larg se shndrruari ne kembe. Mos harro evolucionistet duhet perseri ta argumentojne se jeta vjen nga materiale, kemikale ne te cilat nuk ka jete. Kjo do te jete shume e veshtire pasi duhet t'i hedhin poshte te gjitha njohurite shkencore qe kemi deri tashti. Duhet te besojne ne nje mrekulli te cilen nuk do te mund kurre ta argumentojne dhe kjo do t'i detyroje ta formojne nje fe te re. Pra hargjohen resurse shteterore te medha, futet konfuzitet i madh ne njerez ne vend qe ta pranojme vargun e pare te Bibles. Ne fillim Perendia krijoi qiellin e token (Zanafilla 1:1) qe eshte shume me i logjikshem nga te gjitha teorite tjera rreth jetes ne toke, kompliksitetit te botes dhe planeteve tjera eshte teper i madh per te thene se ka qene rastesi.

Pershendetje

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoteri Daniel une jam i hapur ndaj kritikave dhe i pranoj me zemer te hapur. Une nuk mund te sjelle njerez ne shpetim dhe as nuk pretendoj te sjelle ndokend, eshte Perendia qe e ben kete gje. Une mund te sjelle vetem nje argument ndersa te tjeret zgjedhin ta pranojne a jo ate argument.
    Mesia4ever eshte vetem nje nofke, nuk e kam per qellim te shkaktoj polemika por vet debati gjithmone gati eshte i tensionit te larte dhe eshte polemizues. Si do te ia argumentosh nje njeriu ekzistencen e Perendise nese ai beson se gjeli eshte paraardhesi i tij, ai njeri nuk ka nevoje per Zot kur e ka macen paraardhes, se pari argumentohet se pula dhe maceja nuk mund te shndrrohet ne njeri dhe kjo eshte kunder cdo diturie shkencore pastaj argumentohet nga fosilet qe nuk ka forma te nderjmetme, e tek ne fund mund te flitet per Biblen. Apo per nje njeri qe beson se kur te vdese do te martohet me 72 gra ne gjenet dhe ta keqinterpreton vargje nga Bibla per ta argumentuar kete, jo njehere argumentohet se cka beri Muhamedi, si beri marrdhenie me femi 9 vjecar, si tha qe satani i urinon njerezit ne vesh, si tha qe pupeza duhet te arsyetoje dezertimin e saj nga ushtria e Solomonit 'or else', e tek pastaj flitet per Biblen ndonje sqarim.
    Une e pranoj se qellimi i anetaresimit tim ne kete forum eshte te shkaktoj polemika, te kritikoj fete e rreme, te sjelle ndonje sqarim nga ndonje i krishter per nje varg te Bibles, por jo t'i poshteroj a ta bej te ndihet keq ndonje forumist. Per kete jam distancuar nga te gjithe dhe flas vetem ne emerin tim personal.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Nese njeriu bazon medicinen ne Evolucion, sheron semundje. vs. Nese njeriu bazon medicinen ne Fe krijon Hajmali per te larguar Djajt.
    Ma do mendja, shumica ketu nuk jane te vetedijshem nga perfitimet qe sot merr njeriu nga Teoria e Seleksionimit Natyror. "Argumentat" qe ngrihen jane Ad-Populum ose me sakte Ad-ignorantiam.
    Shembuj aplikimi ku teoria e Evolucionit ose Seleksionimit Natyror ka sjell te mira pafund jane Agrikultura; nje numer i mire frutash, gjedhesh dhe bagetish etj.etj. qe sot po i perdorim si ushqim jane drejtperdrejti modifikim sipas Seleksionimit Natyror.
    Edhe Mesia, perfiton shume nga Teoria e Darwinit, por faleni se nuk e di. Po edhe ne qoft selektiv dhe pretendon se ha fruta/mish/perime te pamodifikuar numri i vaksinave qe ka marre e "ruajne" me plot kuptimin e fjales nga nje numer goxha i madh smundjesh dhe infeksiones. Nje shembull klasik ku Teoria e Seleksionimit Natyror pati impakt te drejtperdrejte eshte Vaksina ndaj Poliomelitit.

Te thuash sot, une nuk dakordohem me Teorine e Evolucionit mua me ngjan si ajo shprehja popullore: Kalova Lumin, te dhjefsha kalin!

Pa Teorine e Evolucionit, sot bota do ishte si ne vitet 1400 ku smundjet benin kerdine neper popull. Verini gishtin njehere kokes, e mos fluturoni me presh ne bi.th sepse Shkenca na ka mundesuar sot te komunikojme Real Time njeri me tjetrin. Na mundeson GPS, internet, elektricitet, mjeksi etj. etj.

Science flies you to the Moon and back, Religion flies you into a building! Think on this...
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

5. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Scion pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Fishtani1 (06-10-2013),jarigas (08-10-2013)

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Nje shembull klasik ku Teoria e Seleksionimit Natyror pati impakt te drejtperdrejte eshte Vaksina ndaj Poliomelitit.

Te thuash sot, une nuk dakordohem me Teorine e Evolucionit mua me ngjan si ajo shprehja popullore: Kalova Lumin, te dhjefsha kalin!

Pa Teorine e Evolucionit, sot bota do ishte si ne vitet 1400 ku smundjet benin kerdine neper popull.
    Shume mire e kape thelbin, sot shume barna antibiotike bazohen nga mesimet e darvinit, qe sot po shpetojne edhe jete ku ne epoken mesjetare dhe antike per nje semundje te lehte infektive jane shfaros nje fshat te tere sikur te ishim insekte, dhe idhtaret e Kuranit/Bibles nuk kane mundur te gjejne zgjidhje pos t'i lene ne meshiren e Zotit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 06-10-2013 mė 20:34

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Wiola Lexo Postimin
    Nuk e di as vet ēka me besue
    Le te themi sa per fillim se ti je krijese shume komplekse per te qene veper e rastesise.
    Edhe nese beson Krijimin edhe nese e beson evolucionin duhet te besosh ne mrekulli. Opsioni i pare eshte te besosh ne Perendine si Krijues. Opsioni i dyte eshte qe te besosh se alienet te krijuan sic e thote Richard Doukins (i cili ne nje interviste eshte i detyruar ta pranoje ekzistencen e nje krijuesi duke pare kompleksitetin e jetes). Mos harro se duhet te besosh qe nje peshk mashkull evoluon ne nje njeri dhe nje peshke (femer lol) evoluon ne nje femer. Kjo ia rrezon edhe per 50% shancen qe evolucioni te ndodhe.

Njeriu i evolucionit me njeriun e krijimit.
    http://missinguniversemuseum.com/vestigial.jpg

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Shume mire e kape thelbin, sot shume barna antibiotike bazohen nga mesimet e darvinit, qe sot po shpetojne edhe jete ku ne epoken mesjetare dhe antike per nje semundje te lehte infektive jane shfaros nje fshat te tere sikur te ishim insekte, dhe idhtaret e Kuranit/Bibles nuk kane mundur te gjejne zgjidhje pos t'i lene ne meshiren e Zotit.
    Po veq sa njerez tjere ka vrare shkenca dhe ateistet. Sa njerez kane vdekur vetem ne BRSS me Stalinin ateist ne krye. A po e vinte ai ateizmin ne praktike apo krishterimin?!
    Shkenca mund te perdoret per ndertimin e aeroplaneve bombardues qe mund te vrasin me miliona njerez por mund te perdoret qe te ndertohen aeroplane transporti qe mund t'i sherbejne miliona njerezve.
    Edhe besimi ne Zot mund te perdoret per mire por mund te perdoret edhe per keq, pra per pushtet, pasuri, diskriminim te te tjereve.

Kjo cka the me lart nuk eshte argument per ekzistencen apo mos ekzistencen e Perendise. Edhe nje pyetje: ne cilin shekull doli teoria e evolucionit i nderuar dhe kur filloi studimi i semundjeve te njeriut?

Sqarim: asnje krishter nuk eshte kunder shkences, duhet te studiohet me shume, te perfitojme me shume njohuri ne te gjitha lemite.
    Gjejeni nje forme te ndermjetme do te behemi te gjithe ateiste dhe do ta hedhim poshte Biblen. Por nuk do ta gjeni sepse nuk ka patur evoluim, atehere perse po besoni perseri evolucionin?!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 06-10-2013 mė 21:16

Jam dakord me ty, vetem dua te them se nganjehere debati behet i ashper edhe midis miqve por nuk domethene se nuk respektojne njeri tjetrin Ne filozofi "pas boksi" me llafe dhe fillojne i thone njeri tjetrit, ti je gabim, ti je hipokrit etj por prape e respektojne njeri tjetrin dhe jane prap miq kur mbaron debati. Kjo lloj lirie eshte e mbrekullushme, plus eshte fun

Citim Postuar mė parė nga zANė Lexo Postimin
    Baba Hoxhe

hof preferenca ime eshte toleranca,sinqerisht.Nuk duroj asnje te me perzihet ne ato qe kam qef une,por as nuk kam qef dhe as nerva ti nderhyj te tjereve ne lidhje me ate qe duan ata.
    Me pelqen dhe mua cdo lloj debati,por nuk duroj nese mendimi im qe eshte ndryshe nga ai i bashkfolesit te mos rrespektohet vetem per faktin se eshte ndryshe,dhe nuk duroj te me 'imponohen' mendimet tjera.....keshtu me pak fjale hof nese nje praktikues i fese mundohet te ma lodh koken deri aty sa te duket imponues dhe mos ta rrespektoj mendimin dhe deshiren time,nuk ndihem keq me te ,sepse i iki fare,lol

P.S.Une se di sinqerisht spara kam te beje shume me njerez fetar te devotshem,dhe skam pas situata te tilla te jem ne mesin e ndonje personi qe do me benet te mos ndihesha rehat pershkat se eshte fetar....mbase ke te drejt dhe une ste kuptova tamam qepar
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Hitleri e tha ne librin e tij 'Lufta Ime' se nese deshiron ta thuash nje genjeshter me qellim propagande thuaje nje genjeshter te madhe. Nje genjeshter e madhe qe se shpejti do te hudhet poshte nga shkencetaret do te jete teoria anti shkencore e evolucionit. Cila kafshe e ka mundesine te zgjedhe se a po deshiron te mbijetoje duke ndertuar krahe a jo?! I nderuar une nuk e kuptoj se si ka nje njeri inteligjent si ju te besoni teorine e evolucionit. Kurre nuk ka ndodhur, nuk ka forma te ndermjetme as edhe nje, mesa me kujtohet nje shkencetar thoshte se jane mbledhur rreth 2 milion fosile (nese nuk jam gabim) nga te gjitha shtresat e tokes dhe as edhe nje fosil nuk tregon se eshte forme e ndermjetme. Jeta nuk mund te vije nga 'jo jeta'. Nuk eshte pune mllefi por vertete kurre nuk ka ndodhur kjo cka propozon kjo teori. Nuk eshte qeshtje simpatie. Leje vlla Vatikanin se kjo fe ka vjedhur gjera nga paganet kur ka thene se toka eshte e rrafshet, dicka qe gabon njerehere nuk mund te konsiderohet si fe e Perendise. Vetem krishterimi nuk nderron kurre krejt fete e teorite ndryshojne me kohen, neser me hudh poshte shkenca teorine e evolucionit keta duhet te qohen e ta hudhin poshte.

Harun Jahja argumenton per Krijimin, per kete ka te drejte, ndersa te krishteret kunder argumentojne edhe kunder besimit islam me argumenta te qarta qe nga fjalet e Jezusit por edhe me argumenta tjere, pra i qesin poshte edhe 72 hyrite e djelmoshat sherbetore por edhe teorine e evolucionit si genjeshtra te medha qe po shkatrrojne njerezimin ma zi se vet paganizmi, vertete po bejne nje krim te madh ndaj njerezimit.

Pershendetje
    E mo @mesija ,cka je permbledhur kunder TE ?!! ... Evulucioni nuk ta mohon perendine tende te dashur ,asaj as qe i intereson ajo,nuk mirret me te...Mos egzistimi i nje fuqije/entiteti mbinatyror eshte perfundim filozofik i cili fitohet nga Evulucioni (dhe nga shkencat e tjera) : Nese gjerat ndodhin "dhunshem" sipas llogarise se probalitetit ( e deri me tani vetem kjo e shpjegon dukjen-pamjet-fenomenet - dhe gjithnje e me shume vertetohet ,te pakten ne evuluimin biologjik),atehere viejme ne perfundim qe ne TO nuk ndikon asnje Fuqi regulative (fuqi mbinatyrore)<------ Kjo,e rrezon direkt parametrat/cilesimet teologjike mbi boten,sepse keto te fundit thone qe gjithcka eshte e monitoruar edhe ate vazhdimisht,permes "mrrekullise",intervenimit mbinatyror,apo e Krijuar ne cast !...Ky pretendim teologjik shihet me se miri qe nuk qendron te Teorite e reja te "Determinizmit kaotik",e cila eshte vertetim shtese qe NUK KA PLAN e as Drejtim te veprimtarise se qellimshme,por egzistojne vetem kushtet ne varesi te ciles ndodh dicka.Thene me gjuhen e statistikes - Ndodh ose Nuk ndodh,varet nga kushtet !!!

Ajo qe eventualisht munde te bisedohet,eshte : ajo qe ne i quajme " Ligje natyrore" - a egziston Ligjvenesi per to ?
    Nese egziston nje Ligjvenes per keto Ligje natyrore/fizike,atehere lirisht munde te themi qe behet fjale per nje "Entitet krejtesisht/ideal indeferent" : Krijoi boten,i dha Ligjet dhe me nuk nderhyn...nuk i intereson fare me !!!
    Ne si njerez ne pegjithesi kemi nevojen e racionalizimit te te panjohures,dhe vetedijen tone t`i atribuohet te tjereve.Perndryshe hyjme ne nje zone te pasigurte,te fuqit e verbera, termineve poetike mbas se cilave na mbetet vetem Friga nga e panjohura ( Majmuni dridhet nga friga i strukur ne shpelle,ndersa jashte e gjith xhungla bertet dhe cirret - nese kjo teori "TE" e zhvillimit te njeriut nuk eshte e vertet,atehere per mua me e afert eshte dic tjeter ,ajo e T.H Morganit !!).Mirepo sic duket,njeriu/njerezimi ka prirje gjenetike drejt religjiozitetit ...asgje per tu habitur,gjate shumeeeee shekujve shpejt jane likuiduar ata qe kane pasur me pak afinitet te tille - pra Evulucion i paster edhe ne kete rast !

Dua te te them ,me ngadal me kete curravitje kunder "TE" ,sepse shihet qe nuk e njeh materien,e as qe ke pergatiytje baze per te kundershtuar dic aq te madhe...e vetmja qe na ofron eshte shkrime te njetrajtshme,monotone,prezenton vetem disponimin emocional duke peshtjelluar gjerat dhe duke na ofruar habine tende -" si mundet nga skrraja te krijohet njeriu..." WTF .

P.s - ato me Hitlerin,qe TE nuk eshte Teori shkencore (wtf),nuk ka fosile te ndermjetme,nga jo jeta-nuk krijohet jeta,harun jayhja ...etj. as qe dua te pergjigjem.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 07-10-2013 mė 01:10

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Jo vetem antibiotiket,por gati e gjith paleta e barnave qe shfrytezohen p.sh ne psikiatri burojne/jane krijuar nga metoda e evulucionit ... e gjith gjenerata e re e antidepresanteve ,barnat kunder kancerit,shtypjes se gjakut etj. etj. ...viejne nga parimet evulutive... TE ka rendesi kritike per zhvillimin e medicines.

Faqja 5 prej 23 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •