*
Po besoj deri ne ate pike kur fillon teoria.
Trupi fizik i cdo gjallese, me kalimin e kohes ndryshon...Kurse ndryshimi eshte evoluim. Mirepo, ndryshimi fizik nuk e perfshine as 1% te asaj qe e quajme evolucion. Evolucion i mirefillte eshte ndryshimi i vetedijes. Me sakte si me poshte:
Fetari i mirefillte pikerisht kete e ben: perfrymerimin e materies dhe kthimin kah Burimi, Origjina... e qe eshte Perendia, Hyji, Zoti, All-llahu apo sido qe ta quajme.Evolution*― The process of spiritualization of matter; the way back to the Source. The casting aside of the veils of delusion and illusion leading eventually to cosmic consciousness.
Evolucioni Proces i pėrfrymėrimit tė materies; udhė prapa kah Burimi, Origjina. Heqja e velos sė iluzioneve e mashtrimeve, gjė e cila mė nė fund ēon drejt vetėdijes kozmike.
Fetari i mirefillte gjat gjithe jetes ben lufte me veteveten, ben Xhihad te Madh. Qe d.t.th. i lufton iluzionet, verberite, mashtrimet ne vetvete, me c'gje e ngrite vetedijen prej asaj me primitives e deri te vetedija kozmike.
Perndryshe, une nuk bej dallim nga pasuesit e Darwinit, Abdul Wehabit apo fundamentalisteve tjere krishtere, budhiste, hinduiste...
*
klipp&klar
@ Semiku, Derrat te mire jane
Hiena eshte te luanet se hienat jane mace, por kujtojne se jane qen lol
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Evolucioni sipas Kuranit;
Lufto ne emer te allahut dhe do te shperblehesh me 72 te virgjera.
Pyetja e titullit eshte gabim, per nga pikepamja e nje njeriu normalisht te shkolluar, pasi nuk "besohet" ne nje teori tashme te vertetuar, por studiohet! Eshte "logjike" per nga pikepamja e besimtarit, pasi ai mbeshtetet ne "besim"! Darwini thjesht zbuloi evolucionin, nuk e shpiku, ndersa Gjeneza e Bibles, s'eshte veēse nje metafore e jetelindjes mbi toke!!
Jarigas
Besoj me teper ne Evolucionin psiqik, dhe jo ne ate fizik.
Teoria e evolucionit vetem sa eshte perforcuar ose me sakte permiresuar dukshem, gjitha diciplinat e Biologjise dhe Mjekesise (qe jane me qindra) jane ne te njejten qendrim.
Ti ende vazhdo te besosh qe Zoti e krijoj njeriun nga balta ne stilin hokus pokus.
Mos mendo qe Darvini nuk ka pasur disa gabime ne teorine e tij, por me krijimin e diciplinave dhe teknologjive te reja vetem sa e kane permiresuar/avancuar teorine e tij p.sh Darvini mendonte qe Toka eshte krijuar para 200.000 vitesh ndryshe nga Bibla qe pretendone ne 6000 vite, por me krijimin e teknikes te re "Radiometria" eshte vertetuar qe Toka eshte krijuar para 4.5 miliard vitesh, ashtu sikur se kane dalur shume me te vjetra fosilet e primateve te hershem ose dhe dinasoureve.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 06-10-2013 mė 08:11
Nuk e di as vet ēka me besue
Po...Une jam murgesh.Pershendetje 'kolege' LOL
Pajtohem me ty :-)E kam fjalen se per fene flas vetem se ka shume fetar dhe e shoh si gje te keqe ne shume raste. Po qe se nuk do te kishte shume fetare nuk do te flisja per fe.
OkMundet ta sqaroshe pak ate me te zeze se nuk e kuptova mire.
Nuk te kuptoj kur thua keshtu,pse duhet te jesh kaq shume i ndikuar deri aty ku nuk e ndjen veten mire me nje person qe eshte fetar,pak toleranc hof :-)Postuar mė parė nga hof
Sepse sa i perkt liris se shprehjes dhe ofendimeve keto ndodhin ne cdo debat dhe me cdo person....liria jone mbaron aty ku e cenojm apo prekim tjetrin mendoj une...
Ok...me fene po e mbyll une ketu......dua te cuditem me debate te tjeraPo te ishin te gjithe ateiste do gjenim ndonje gje tjeter qe te na mbante me debate lol. Kam qene ne forume ku shumica ishin atesit dhe do ishe e cuditur sa shume debate patem :-D
P.S.Se paskam harruar te pergjigjem ne cilen fe besoj?
Waw.....jam besimtare jam....por jo ne fe.....fete per mua jan kesht...
2+2+1=5 dhe
3+1+1=5
Qe dmth pavarsisht menyres te njejten shume nxjerr ne fund
Keshtu si une ka plot hof ne shoqerin tone,(vetem ne forum kam pa une kaq fetar te zjarret :-D)...ama nese i pyet ciles fe i besojn instiktivisht do pergjigjen per ate fene te cilen "e mban" ose me te cilen njifet familja e tyre....se di ne me kupton...![]()
Sister Zane
Te gjitha te tjerat njesoje, fetaret ofendohen me shume se jo fetare. P.sh. me shoke fetare kur nuk mbaja gojen per fene ata ofendoheshin. Por une nuk e mbaj gojen per asgjeUne nuk shoh shume gjera te tjera qe i ofendojne njerzit kaq shume. Nacionalizmi eshte nje tjeter (por mbase jo ne nivelin e fese). Edhe kete nuk e kam qef. Mundet te kete shume gjera qe une i konsideroj ne kundershti me lirine shprehjes por feja eshte nje nga kryesoret. Fetaret te thone boll fole per kete se po me ofendon. Une pelqej njerzit me te cilet mundet te diskutoje gjithecka. Po ti ke preference nese njerzit jane fetare praktikues apo jo?
C'fare dmth 'kesht'?
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Krijoni Kontakt