Close
Faqja 17 prej 25 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 248

Tema: Pas vdekjes?

Pėr: Pas vdekjes?

Jam i pafe, ateist.

Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Nji pyetje hof? ēfarė besimi ke ti?Pra nė ēka beson,ose nuk beson?
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Po mir a na tregon ti se pse e ke zgjedhė ateizmin si besim?Nė ēfarė argumente je bazuar?Kush ėshtė ai qė tė dha argument bindės se kjo qė ndjek ti ėshtė rrugė e vėrtetė dhe pos kėsaj nuk ka tejtėr?
    Mė fal nėse tė bezdis thjesht jamė kurioz tė di argumentet e tua..
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Nuk kam evidence te besoj se se ka perendi (c'faredo te jene.) Ky argumentim eshte shume i ngjashem me shume argumente te fetareve. P.Sh. po qe se pyet disa fetare pse nuk besojne ne mijerat e perendive qe ka shpikur njerzimi do te thone se nuk kane prova qe te besojne nje gje te tille. Une vetem e them per nje perendi me shume se ju. Kjo eshte shume me consistent, se situatat jane shume te ngjashme me perendite e ndryshme dhe disa (shumica pas kultures) zgjedhin te besojne se nje nga keto ekziston e te tjerat jane fiktive.

Une kerkoj prova/evidence/observim qe te besoj se nje gje ekziston. Per shembull une mundet te besoje ne nje pafundesi me gjera te shpikura. Te jap nje shebull, une mundet te besoje se ka nje perendi me 2 koka, ose 3, ose 4, ose 5 ... Une mundet te besoje se bota e dukshme eshte nje genjeshter si puna e Matrix (nuk e cova deri ne fund asnjehere ). Une mundet te besoje se nenja e Zeqos eshte perendia. Une mundet te besoje se ka fantazma. Une mndet te besoj se ka nje cajnik ne orbite te Jupiterit. Une mundet te besoj ne kal me flete... Per gjera te tilla, sidomos per gjera qe kane rendesi shume te madhe (si feja) une kerkoj evidence, perpara se te besoje. Une kam zgjedhur te besoje ne ekzistencen e gjerave per te cilat ka evidence. Ky eshte nje nga besimet e mija themelore, por ka te tjere. Pse zgjodha te besoj ate qe observohet e jo te tjerat? Nuk ka arsye! Kjo eshte baza per mua! Nuk kam siguri te plote qe eshte korrekt. Mundet (me sa e di une) te jete qe Matrix eshte korrekt ose se ne jemi vetem trura ne kavanz qe i manipulojne. Po qe se keto do te ishin te verteta neve mundet te kishim te njejtat observime qe kemi.

Pse thash se feja eshte shume e rendesishme? Se feja te jep shume rregulla qe te heqin liri qe do ti kishe po te mos ishe fetar. Kur nje person te thot te nderrosh jeten (apo te vazhdosh ta jetosh) ne kete menyre duke thene se ekziston nje qenje qe te kerkon kete eshte shum e rendesishme te jesh i kujdesshem. Per shembull mundet te besosh qe ka fantazma ne Antarktike e ty nuk te ndikon, por per gjerat qe na ndikojne duhet te jemi me te kujdesshem.

Une ne menyren si fola te jap idene se ne kemi zgjedhje mbi ate qe ne besojme (i.e. mundet te besonim ndryshe), por kjo eshte thjesht nje menyre te foluri, ka mundesi qe ne nuk kemi (shume) zgjedhje mbi besimet. Une p.sh. edhe te mundohesha te besoja ne astrologji nuk besoj se do e beja dot.

Pra si thashe une, pa evidence nuk kame besim ne ekzistencen e nje gjeje. 'Evidence' ketu eshte fjale e mbushur. Dmth nje person mundet ta konsideroje nje vetetime evidence qe ekzistojne Perendite. Une nuk e marr si te tille. Nje tjeter mundet te marri letersine e Greqise si evidence qe ekziston Zeusi por une nuk e marr te tille. C'fare konsiderohet evidence ne Shkence eshte ajo qe une konsideroj evidence.

Po mir a na tregon ti se pse e ke zgjedhė ateizmin si besim?Nė ēfarė argumente je bazuar?Kush ėshtė ai qė tė dha argument bindės se kjo qė ndjek ti ėshtė rrugė e vėrtetė dhe pos kėsaj nuk ka tejtėr?
    Mė fal nėse tė bezdis thjesht jamė kurioz tė di argumentet e tua..
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

NJiherit mė fal sepse nuk tu pėrgjigjja nė pyetjet qė i parashtrove mė lartė sepse shum gjėra vetėm po pėrsėriten si nė rrethin vicioz..Po mir hof, nėse ti sot bazohesh te shkenca dhe tė arriturat e saj deri nė limitet e saj, atėher nė ēka bazojeshin njerėzit nė kohėn e profetėve kur ata nuk kan pasur kurfar shkence,pra ti marrim banorėt arab tė cilėt shumica kan qen beduinė shkretėtire,endacakė pa asnji provė shkencore,nė ēka jan bazuar ata?A vetėm nė tė pes shqisat njerzore dhe thjesht kan thėnė : Ja neve nuk e shohim as Zotin e as xhenentin e as xhehennemin,na thjeshtė nuk besojmė?A ėshtė ky mendim valid dhe i justifikuar?
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Metoda shkencore mundet te ndiqet pa teknologji. Edhe njeriu i shpelles mundet te ndiqte metoden shkencore po te mesohesh. Nuk te duhet teknologji per te praktikuar metoden e shkences. Pa pranuar shume nga pjeset e metodes se shkences ne jeten e perditeshme jeta do te ishte e pamundur edhe per fetaret. Per shembull te gjithe e perdorim observimin.

Keta si te tjeret jane bazuar ne perralla. Ka pasur shume perralla te paperputhshme ne ate kohe dhe une nuk shoh arsye pse disa jane me te besueshme se te tjerat.

Po te thonin keto qe thua ti, do te ishin ne perputhje me metoden shkencore. Per mua ky eshte mendim valid dhe eshte i justifikuar nga metoda shkencore (pjese te ciles i marr pa justifikim.) Te gjithe marrim observimin si te vertete pa justifikim. Per shembull mua me duket sikur perpara kam tastjere, llampe, tas bosh dhe disa gjera te tjera. Une keto mundet ti prek, dhe ti shikoj. Por c'fare justifikimi kam te besoje shikimin dhe prekjen? Nuk kam justifikim, keto jane baza! Me vjen te them se ashtu qenjesh jemi, qe besojme senset.

Nuk e di nese e kuptova mire pyetjen tende.

NJiherit mė fal sepse nuk tu pėrgjigjja nė pyetjet qė i parashtrove mė lartė sepse shum gjėra vetėm po pėrsėriten si nė rrethin vicioz..Po mir hof, nėse ti sot bazohesh te shkenca dhe tė arriturat e saj deri nė limitet e saj, atėher nė ēka bazojeshin njerėzit nė kohėn e profetėve kur ata nuk kan pasur kurfar shkence,pra ti marrim banorėt arab tė cilėt shumica kan qen beduinė shkretėtire,endacakė pa asnji provė shkencore,nė ēka jan bazuar ata?A vetėm nė tė pes shqisat njerzore dhe thjesht kan thėnė : Ja neve nuk e shohim as Zotin e as xhenentin e as xhehennemin,na thjeshtė nuk besojmė?A ėshtė ky mendim valid dhe i justifikuar?

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Tani qe jemi ne kohen e Kamerave, TV-ve, Internetit...ka ardhur koha qe Allahu te na shfaqet para ketyre teknologjive, nuk eshte fer te shfaqet vetem ne libra te shenjte permes 3-4 personave gjate gjithe historise se njerezimit, si mendon ti Refer, a pajtohesh ne kete pike? ndryshe keta qafira sun i kthejme ne rruge te Allahut, propagande e madhe osht duke u bo sidomos pas shpikjes se internetit ne vecanti google dhe youtube.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 01-10-2013 mė 18:13

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Fishtani1 pėr postimin:

iliria e para (02-10-2013)

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    ... propagande e madhe osht duke u bo sidomos pas shpikjes se internetit ne vecanti google dhe youtube.
    Propaganda religjioze eshte e perhapur ne internet me te madhe,arsye me shume qe edhe antireligjiozet te jen aktiv me antipropaganden e tyre.Krejt kjo ne emer te se vertetes dhe kunder genjeshtres.
    Eshte nje lufte e vertet ne internet qe te ruhet kopeja,te mbrohen me cdo kusht dogmat fetare dhe te regrutohen masa te reja naivesh.

Shembull klasik eshte ... Radio Pendimi - radio e cila ua qeteson zemrat .... (klick linkun nese don qe te te sherohet/qetesohet zemra ),e cila ka arritur ti kap shume te rinj ne kthetrat e veta,duke i bere per vete.Nganjehere e ndegjoj kete radio nga kurreshtja,dhe eshte tmerruese ligjeratat qe mbahen me karakter islam.E gjitha eshte koncepuar ashtu qe shumica e ligjerateve te permbajne tema ku shprehet FRIKA,pershkrimi i tmerrit te Xhenemit,kercenimet e Kuranit per pabesimtaret,atyre qe nuk ju permbajne rregullave fetare..etj.Propaganda e tyre ka vetem nje grup ne shenjester - popullaten e shkolles fillore dhe ate te shkollave te mesme.E dijne edhe ata qe me ligjerata ku dominon frika i kapin me lehte te rinjte.Pikerisht si titulli i Temes,ua pershkruajne denimet cka do te ndodh "Pas Vdekjes" nese nuk e mbajne Islamin.Islamiket Investojn per te arrdhmen e tyre.Ligjeruesit zakonisht jane teolog te diplomuar ne Arabine Saudike duke spjeguar dhe perhapur islamin wehabist....Radioja eshte mjaft e popullarizuar.

Mirepo Interneti per nga natyra eshte i pa cenzuruar,dhe ne fund do e vdes religjionin e " organizuar " ... Duke pasur internetin, nuk ka me " Ka thene Hoxha ne Xhami...!"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 01-10-2013 mė 22:19

9. 2 antarėt mė poshtė falenderuan semiku pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Fishtani1 (02-10-2013),iliria e para (02-10-2013)

Qėllimi ėshtė tė skjarohet se pasi nė atė kohė tė hershme kur nuk ka pasur kurfar shkence,si do ti kundėrviheshin fesė se psh feja thotė se njeriun e ka krijuar Allahu dhe se njeriu nuk ėshtė krijuar vetė? Bile me sa di unė edhe sot teoria e darvinit ėshtė shum kontradiktore nė kėtė ēėshtje?
    Pastaj si ju i besoni shkencės kur ajo vazhdimisht ndryshon dhe zbulon gjėra tė reja qė nuk i kemi ditur mė parė? Ja siē ėshtė rasti i krijimit tė njeriut,nėse shkenca nesėr vėrteton se njeriu nuk e ka prejardhjen prej majmunit,atėher ju pėrsėri do tė jeni nė humbje dhe kėshtu vazhdimisht?Pra shkenca ka dobėsi dhe mangėsi tė shumta dhe ajo asnjiher nuk mundet tju pėrgjigjjet pyetjeve tė jetės pra ėshtė e pa aftė para shum sfidave?
    Nėse ka mundėsi tė skjaroheni se ku shkenca sot bie nė kundėrshti me mėsimet islame sa i pėrket fizikės,sepse ta lėmė mėnjanė metafizikėn pasi ajo aty ėshtė pa pėrgjigjje?

C'fare mundet apo mundet te mos kishin bere njerzit ne kohen e lashtesise jane counterfactuals qe nuk e di se c'fare mundet te na tregojne. Por si e thash une metoda e shkences mundet te ndiqet nga te gjithe.

Une nuk jame biologjist por me sa e di une, per biologjistet nuk ka kontroversi qe njeriu eshte produkt i evolucionit. Kjo eshte shume hipoteze e forte. Shkenca vazhdimisht nderron (sidomos fizika) por c'do teori e ardhshme duhet te shpjegoje observimet e meparshme. Edhe teorite e kaluara ishin te vlefshme per observimet te cilat shpjegonin dhe parashikonin, por kur behen observime te reja qe nuk perputhen me kete teori duhet teori e re qe shpjegon keto observime por edhe ato qe shpjegonte e para. Per shembull Mekanika Newtoniane i shpjegonte shume mire observimet e kohes se Newtonit. Por kur u bene observime per gjerat e vogla nuk punonte mire, prandaj lindi Quantum Mechanics. Plus nuk punonte per gjerat me shpejtesi shume te madhe dhe gravitet shume te madh, prandaj lindi Relativiteti. Por keto teori te reja duhet ti shpjegojne edhe observimet e Newtonit me bashkekohoret e tij. Nuk eshte se me Teorine e Newtonit molla binte posht (ne toke) e me Teorine QM molla bie lart (i.e. shkon ne qiell). Pra teorite e reja jane te kufizuara nga observimet e mepareshme, dhe duhet ti shpjegojne ato. Shkenca ka dobesi dhe nuk eshte gjithmone korrekt por eshte metoda me e mire qe kemi. Asnjehere nuk duhet te besojme se duhet te kemi pergjigje te sakte per te gjitha pyetjet! Per shume kohe neve nuk e dinim se c'fare ishte ne anen tjeter te Henes, por nuk domethene se ngaqe shkenca nuk jepte dot pergjigje neve duhet te pranonim teori jo shkencore. Neve qe pranojme shkencen jemi te kenaqur edhe pse shkenca nuk eshte e persosur dhe nganjehere nuk mundet te kemi pergjigje. Asnjehere nuk duhet te mendojme se dobesite e shkences jane arsye te besojme fene. Nuk eshte e thene qe ne se s'bene duhet te kemi pergjigje per pyetjet tona! Ka shume raste kur nuk mundet te kemi pergjgije por kjo nuk eshte arsye qe te besojme ne astrologji, voodoo, apo fe. Duhet te jemi te kenaqur me kufizimet tona, dhe te flasim vetem per ate qe e verifikojme. Kur nuk e dime nje gje duhet ta pranojme (qe nuk e dime).

Une nuk jam shkollar Islami, keshtu qe mundet te kontrollosh ne vende te tjera per Islamin dhe fiziken.

Qėllimi ėshtė tė skjarohet se pasi nė atė kohė tė hershme kur nuk ka pasur kurfar shkence,si do ti kundėrviheshin fesė se psh feja thotė se njeriun e ka krijuar Allahu dhe se njeriu nuk ėshtė krijuar vetė? Bile me sa di unė edhe sot teoria e darvinit ėshtė shum kontradiktore nė kėtė ēėshtje?
    Pastaj si ju i besoni shkencės kur ajo vazhdimisht ndryshon dhe zbulon gjėra tė reja qė nuk i kemi ditur mė parė? Ja siē ėshtė rasti i krijimit tė njeriut,nėse shkenca nesėr vėrteton se njeriu nuk e ka prejardhjen prej majmunit,atėher ju pėrsėri do tė jeni nė humbje dhe kėshtu vazhdimisht?Pra shkenca ka dobėsi dhe mangėsi tė shumta dhe ajo asnjiher nuk mundet tju pėrgjigjjet pyetjeve tė jetės pra ėshtė e pa aftė para shum sfidave?
    Nėse ka mundėsi tė skjaroheni se ku shkenca sot bie nė kundėrshti me mėsimet islame sa i pėrket fizikės,sepse ta lėmė mėnjanė metafizikėn pasi ajo aty ėshtė pa pėrgjigjje?

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    A thue je perdoruese i ndonje lende... ? A ka njeri qe te kupton o NUhia Duhia Austria?
    Une pyeta se a eshte Allahu shkatar i termetit? Cfare mendon ti (kishte "lidur" nje koder ne detin atje, disa po e quajne ishull)?

Sipas mesimeve fetare natyrisht se Allahu eshte shkaktare i termetit, dhe se Allahu eshte edhe AI i cili ka vendos se cilet njerez ta humbin jeten gjate ketij termeti.

Pyetja tjeter vijuese, JAPONEZET, qe kane godina qindrametershe te larta dhe qe jane banore rreth kollanit te zjarrte (aty ku puqen pllakat tektonike ) me nje probabilitet te larte per termete, e kane "triks" Allahun, qe nga goditjtet e tija me termete nuk peson kush vdekje atje (fukoshimen e myti cunami e jo termeti - mesele tjeter kjo, ose thjeshte nje HAKMARJE e ALLAHUT per trikun qe ja bejne me teknollogjine ndertimore, edhe Ai ja u ktheu me trik ) ???

Si thua ???....ku te arrin talenti kreativ per me me dhan tash pergjigje ??? (leri mbanesh ato pyetjet tjera qe ti bera....)

tungi
    albanish by nature

Faqja 17 prej 25 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •