Close
Faqja 7 prej 25 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 248

Tema: Pas vdekjes?

Pėr: Pas vdekjes?

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Sipas disave qe besojne ne perrallat e ketyre librave, atje dikun larte paska lumej, ushqim, perseri hyjme ne nje trup,... Pra paska oksigjen, hidrogjen e tj.
    Interesante qe nuk paskemi mundesi me teknollogjine e sodit me i zbulue se ku jane?
    po de shume interesant...eh teknollogjia teknollogjia...gje e humbur e shqiptarit...
    Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

....pas vdekjes,n'toke,ku tjeter????!!!! hhehe.......

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Besoj se Shefqeti ka pergjigje te saket se ku gjendet Xheneti. Atij i japin informata arabet. Teknollogjia e tyre eshte 1000 vjet para asaj perendimore.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e SKIFTERI&12.05
    Anėtarėsuar
    04-11-2007
    Postime
    423

ju qe po beni pytje pase vdekje qka, me mire eshte te kontaktoni ket mjekune qe kaqen i mendimit si ju pyteni tashe do jave sqaroje me mire.

Mu deshėn muaj tė tėrė pėr tu pėrballur me atė qė mė kishte ndodhur. Jo vetėm me pamundėsinė mjekėsore se isha i vetėdijshėm, gjatė kohės sa kam qenė nė komė, por, qė ėshtė edhe mė e rėndėsishme, me gjėrat qė mė ndodhėn gjatė asaj kohe. Nė fillim tė aventurės time, isha nė njė vend tė reve. Shumė mė lartė se retė, disa krijesa shndėrritėse qarkullonin nėpėr qiell, duke lėnė prapa tyre vija vezulluese.

Zogj? Engjėj? Kėto fjalė i regjistrova mė vonė, kur fillova tė shkruaj nė letėr pėrvojėn time. Por me asnjė nga kėto fjalė nuk mund tė pėrshkruhen kėto krijesa, tė cilat dallonin nga ēdo gjė tjetėr qė kam parė nė kėtė planet. Ishin mė tė avancuara. Forma mė tė larta.

Njė tingull i fuqishėm zbriste nga lartė poshtė dhe pyesja vetėn se a po e prodhonin krijesat nė fjalė kėtė tingull. Sėrish, duke menduar mė vonė, krijova pėrshtypjen se lumturia e kėtyre krijesave ishte aq e madhe, sa qė ato sipas tė gjitha gjasave e prodhonin atė zhurmė. Tingulli ishte i prekshėm dhe pothuajse material, sikur shiun qė mund ta ndiesh nė lėkurėn tėnde, por i cili nuk tė lagė.

Por gjėrat bėhen edhe mė tė ēuditshme. Gjatė pjesės mė tė madhe tė udhėtimit tim, dikush tjetėr ishte me mua. Njė femėr. Ishte e re dhe kishte sy tė kaltėr. Kur e pashė pėr herė tė parė, po kalėronim mbi njė sipėrfaqe me shumė ngjyra, e qė mė pas e identifikova si njė krah tė njė fluture. Nė tė vėrtetė, me miliona flutura ishin pėrreth nesh. Ishte ky njė lumė i ngjyrave dhe i jetės. Ajo mė shikoi me njė shikim, i cili, po ta kishe shikuar vetėm pesė sekonda, do ta kishte bėrė tėrė jetėn tuaj tė vlefshme pėr ta jetuar, pa marrė parasysh se ēfarė keni pėrjetuar gjatė jetės. Nuk ishte shikim romantik. Nuk ishte shikim i miqėsisė. Ishte njė shikim, i cili shkonte pėrtej tė gjitha kėtyre gjėrave dhe tė dashurisė, siē e pėrjetojmė ne nė tokė. Ishte diēka mė e lartė. Pa pėrdorur asnjė fjalė tė vetme, ajo fliste me mua. Porosia e saj kalonte nepėr trupin tim si njė erė. Porosia kishte tri pjesė dhe nėse do tė duhej ta pėrktheja nė gjuhėn e tokės, atėherė mendoj se ky do tė ishte pėrkthimi:”Je i adhuruar pėrgjithmonė. Nuk ke pse tė frikėsohesh. Nuk ka asgjė qė mund tė bėsh gabim”.

Porosia me mbush me lehtėsim. “Do t’iu tregojmė shumė gjėra kėtu. Por nė fund do tė kthehesh prapa”, mė tha femra sėrish.

Mė pas, unė fillova tė bėj ca pyetje. Ku ėshtė ky vend? Kush jam unė? Pse jam kėtu? Dhe sa herė bėja pyetje, pėrgjigjja vinte menjėherė nė njė shpėrthim tė dritave, ngjyrave, dashurisė dhe bukurisė, qė mė godisnin si njė valė.

Vazhdova tė lėvizė pėrpara dhe gjeta vetėn duke hyrė nė njė zbrazėti tė madhe, tėrėsisht e errėt, e pafund nė pėrmasa, por tejet e kėndshme.

Mė vonė, pasi u zgjova, gjeta njė citat tė poetit nga shekulli i 17-tė, Henry Vaughan, i cili ju afrua pėrshkrimit tė kėtij vendi magjik. “Ekziston, thonė disa, njė errėsirė e thellė, por shkėlqyese te Zoti”.

Dhe pikėrisht i tillė ishte ky vend: errėsirė e mbushur pėrplot me drita shkėlqyese. E di se sa i pabesueshėm tingėllon rrėfimi im. Po tė mė kishte rrėfyer ndokush, madje edhe njė mjek, tregime tė kėtilla nė kohėn time tė vjetėr, unė menjėherė do tė kisha menduar se ai ėshtė i deziluzionuar. Ajo qė mė ndodhi mua kėrkon shpjegim.

Fizicientėt modernė na thonė se universi ėshtė njė njėsi unike, e pandarė.

Para pėrvojės time, kėto ide ishin supozime. Sot ato janė realitet. Jo vetėm qė universi definohet nga uniteti, por gjithashtu, siē e di tani, edhe nga dashuria. Universi tė cilin e pėrjetova nė komė, ėshtė i njėjti qė e pėrshkruan Einsteini dhe Jezusi nė mėnyra tė ndryshme.

Unė ende jam mjek dhe ende jam njeri i shkencės, po aq sa kam qenė edhe para pėrvojės time. Por tani jam njė person tjetėr, nga ai qė kam qenė mė parė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SKIFTERI&12.05 : 16-09-2013 mė 15:58 Arsyeja: hapsira

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907

Ti apo tregon endrra a cfare jane keto?
    Mė vonė, pasi u zgjova, gjeta njė citat tė poetit nga shekulli i 17-tė, Henry Vaughan, i cili ju afrua pėrshkrimit tė kėtij vendi magjik. “Ekziston, thonė disa, njė errėsirė e thellė, por shkėlqyese te Zoti”.

Kombi mbi te gjitha

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Besoj se Shefqeti ka pergjigje te saket se ku gjendet Xheneti. Atij i japin informata arabet. Teknollogjia e tyre eshte 1000 vjet para asaj perendimore.
    Ēlidhje ka kjo me Shefqetin dhe popujt e Arabisė ?

Ta merr menja qė nėse tallėsh me besimin tim, do te fitosh "ateist" ne klanin tend ? Ti je per gjynah, gjynah se si nuk e sheh veten.
    … ///

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,397
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Kam menduar se planin per vdekjen nuk e ka ne dore njeriu pervec kur planifikon vetevrasjen ..dhe vetvrasja eshte mekat ..na sqaro Albo edhe ne injoranteve se si duhet ta planifiojme vdekjen ,mundesisht ndonje plan te mire ,me vdeke aty kah 80-90 vjec
    Une kam ne plan te ngjallem pas vdekjes. Planin e kam mesuar nga Kisha Orthodhokse dhe e ka firmosur nje burre me emrin Jisu Krishti, qe vdiq e u ngjall perseri te treten dite. Ata qe e njohen, shkruajten per te ne nje liber qe e ka emrin "Bibla".

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin

Ta merr menja qė nėse tallėsh me besimin tim, do te fitosh "ateist" ne klanin tend ? Ti je per gjynah, gjynah se si nuk e sheh veten.
    Merite e krijuesit dhe jo imja.

Po pse nga vine keto perralla? Shefqeti me shoke shkon ne vendet arabe dhe vjen e ua meson shqiptareve.
    Po ti a me thue se a jemi po ata persona qe jemi ne kete jete kure te shkojme ne Xhenet Per ata qe shkojne)?
    A martohemi atje? A ka mardhanje ? A lindin femi?...

Kombi mbi te gjitha

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Merite e krijuesit dhe jo imja.

Po pse nga vine keto perralla? Shefqeti me shoke shkon ne vendet arabe dhe vjen e ua meson shqiptareve.
    Po ti a me thue se a jemi po ata persona qe jemi ne kete jete kure te shkojme ne Xhenet Per ata qe shkojne)?
    Qe te jesh e sigurt, ti as erėn nuk jo shijosh Xhennetit, keshtu qe kall nje zjarr dhe futu ne te qysh tani.
    … ///

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907

Une po pyes per ata qe do e shohin.
    Ke pergjigje?

Kombi mbi te gjitha

Faqja 7 prej 25 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •