A ka njeri qe me sqaron punen e Parajses/Xhehnetit?
Atje njerezit jane qe nga fillimi, pra atje nuk vdesin.
Po a kan rroba?
A ushqehen?
Ne Kuran kam lexuar qe ka lumenj vere (vėne). A e pine?
A jane lakuriq te gjithe?
Femrat a mbulohen?
Po a kan rroba?
A ushqehen?
Femrat a mbulohen?
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
iliria e para (11-09-2013)
Nuk ka qafire e myslimane, keto jane shpikje te mendjeve te semura e te kalbura totalisht. Kafira jemi 99% te shqiptareve sepse krejt e dijme qe nje njeri qe 53 vjecar qe ben seks me 9 vjecare nuk eshte profet. Per Parajsen vetem nga Bibla mund te mesojme, nuk ka hyri per te bere seks as edhe nje bile. Kush ka besuar ne to mjere ai, ka qene totalisht tru shperlare. Ungjilli na predikon nje person i cili ka fuqine te na marre atje, Ai eshte Jezus Krishti.
Nese vertete te brengose jeta pas vdekjes lexo Biblen qe te njihesh me Shpetimtarin tend.
Tung
Dy studente amerikane, ishin ne nje klase ne kolegj dhe klasa ishte mbi besimet fetare te botes. Profesori nuk kish ardhur akoma ne klase dhe studentet po flisnin me njeri-tjetrin.
- E more vesh, terroristet e bene ate qe bene ne 11 shtator se kujtonin se po te vdisnin per Allahun do te shkonin ne parajse e do te rrethoheshin nga 70 virgjeresha.
- Hahahaha - qeshi me te madhe shoku i tij, ulur ne krah.
Ne kete moment hyn ne klase profesori dhe degjoi komentin e studentit dhe te qeshurat e medha te klases. Dhe u thote studenteve:
- Me tregoni edhe mua qe te qesh edhe une me ju?
- Studenti u ngrit dhe perseriti te njejtat fjale.
- Qeshi prape gjithe klasa, por profesori nuk qeshi, por hoqi syzet dhe ferkoi syte e tij, i shqetesuar nga sjellja e studenteve te tij.
Studentet u stepen se perse reagoi ne ate menyre profesori, dhe njeri nga studentet i drejtohet me fjalet:
- Profesor, nuk ndihesh mire?
- Jo mire jam. Por ato te qeshurat tuaja me shqetesuan pak.
- Perse te shqetesuan?
- Pasi nuk jane per te qeshur, jane ne fakt per te qare.
- Perse jane per te qare?
- Ai terroristi musliman mund te kete nje besim e sjellje te gabuar. Por te pakten e merr mundimin qe te mendoje per vdekjen. Sa prej jush keni sjelle nder mend se do te vdisni nje dite? Sa prej jush keni nje plan per vdekjen?
- Ne klase ra heshtja.
arbereshi_niko (18-09-2013),Arvima (11-09-2013),rromanoku (12-09-2013),skender76 (11-09-2013),starbright (11-09-2013)
Qafira, hani mish derri sa te mundeni dhe respektoni mesazhin e fotos me poshte.
![]()
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
iliria e para (11-09-2013)
Po keta qe mbahen fetare te forte dhe kan pergjigje per cdo gje, pse nuk shprehen?! A ka mundesi qe Shefqet Krasniqi ose ndonje hoxhe te na tregoje per keto? Per naten e epare ne varr e kam degjuar Shefqetin, por due perrgjigje per keto...
Po a kan rroba?
A ushqehen?
Femrat a mbulohen?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 11-09-2013 mė 06:16
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Esht interesant ajo qe na solle, jo per temen ne fjale por per nje realitet me shum shqiptar sesa perendimor.
Personalisht bej pjes ne masen e te pa-pergatiturve per vdekjen.
Frike nuk kam aspak, por nuk kam menduar asnjehere nje "plan" t'mirfillte per t'lehtsuar dhimbjen tek te tjeret.
Me shaka i them familjareve te mi, qe kur t'me vije momenti t'me djegin trupin dhe t'me hedhin hirin ne ..... (s'ua tregoj)
..........
Ne lidhje me temen:
iliria e para, mendoj se nese do i perkisje besimit musulman do ishe bere kamikaz me kohe...
Nga t'vjen e gjithe kjo urrejtje??
paqen, e sjell vetem drejtsia
Po njerezit atje do te jetojne ne nje jete te pambarim. Pasi te ndodhu shkaterrimi i kesaj bote, Kiameti, ku ēdo gje do te vdes perveē Allahut, do te ndodh Dita e Gjykimit ku ēdonjeri, flas per njerezit, qe ka jetuar ne kete toke, do te gjykohet. Aty do te gjej edhe gjene me te vpgel qe ka bere qofte per te mire qofte per te keq. Shume njerez do te falen nga mekatet e vogla dhe do te shperblehen me Xhennet. Shume te tjere, qe nuk kane besuar dhe kane mohuar Allahun apo i kane shoqeruar ndonje send Atij duke e krahasuar me te, duke e bere te barabarte me te apo duke i mveshur atij farefis te ēfaredo afersie, do te denohen me Xhehnem, me zjarr dhe mundime te tjera te ndryshme. Disa pas kalimit te nje afati te caktuar, per shkak te veprave te mira qe ka bere apo se Allahu e meshiron, nga Xhehnemi do te transferohen ne Xhennet. Kjo ishte sa per hyrje ne pyetjet e tua.
Njerezit te paracaktuar per Xhennet do te ringjallen te gjithe ne moshen 33 vjeqare. Ata do te hyne ne Xhennet i cili ka nivele, varesisht nga devotshmeria apo nga veprat e mira qe ka bere. Niveli me i larte eshte Xhenneti Firdeus.
Ata do te ringjallen zdeshur e me pastaj do te vishen. Do te rrine veshur gjate gjithe jetes ne Xhennet, jetes se amshuar. Mendohet se Pejgamberi Idris a.s. do te jete rrobaqepesi i xhennetlinjeve. Pastaj permendet nje ngjarje ku disa shoke te Muhammedit a.s. gjate nje fushate kishin marre nje kapele te qendisur me fije ari dhe ēuditeshin me gjithe ate luks. Muhammedi s.a.v.s. u thote: "Ēka po ēuditeni, facoleta e Sead ibn Muadhit (nje shok i Pejgamberit) ne Xhennet, eshte me e bukur se sa kjo". Per ēka sherben facoleta?
Ata do te hane dhe do te pine. Jane permendur lumenje nga mjalta, qumeshti, vera qe nuk deh dhe lumi Kevther.
Sa i perket hyrive (se aty lidheni me se shumti, gjoja se nuk keni deshire dhe beheni shume moralista) dihet se jo ēdokush do te jete i meshiruar nga Allahu dhe ka raste kur burri eshte besimtar dhe shperblehet me Xhennet kurse gruaja jo, atehere ky burre mund te martohet ne Xhennet me hyrite. Perndryshe nese ēifti eshte i destinuar me Xhennet ata do te ringjallen se bashku dhe bukuria e gruas do te jete e pakrahasueshme me te gjitha hyrite e Xhennetit.
Sa i perket ringjalljes ne ēifte mund ta tregoj nje tregim: nje gruaje i kishte vdekur burri ne lufte (dhe si parim nese vdes duke mbrojtur fene e Allahut, ringjallet si shehid-deshmor dhe shperblimi per te eshte shume i larte) dhe per te mos e lene te ve, shkojne disa burra dhe e kerkojne. Ajo i refuzon te gjithe kurse kur shkon Pejgamberi a.s. ajo e pyet: O Resulullah kur te ringjallem me ke ringjallem, me burrin e pare apo me burrin e fundit? ai i thote: Me te fundit. Atehere ajo i thote se kishte deshire te ringjallej si gruaja e burrit te pare. Dhe nuk martohet.
Sa i perket shamise (se edhe aty lidheni fort, ju pengon) grate ne Xhennet nuk kane nevoje te mbulohen se nuk kane nga kush (ju nuk do te jeni, supozoj) sepse ne Xhennet nuk shkojne njerez te pafytyre dhe ata qe shkaktojne shkaterrime ne toke. Aty shkojne njerez te devotshem ku gruaja e tjetrit do te jete si moter per ta.
Allahu e di me se miri.
Dhe une do t'ju beja nje pyetje per ju qe mendoni se ne Xhennet nuk ka gjini apo se burrat dhe grate nuk martohen: Ēfare kuptimi do te kishte parajsa nese Zoti do na privonte nga shoqerimi me grate?
Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.
Se mendoj dot te mbyllurin ne kuti e groposjen. Tmerrohem. Kujt sia kam thene(eshte akoma shpejt), por jam per djegien e trupit e shperndarjen e hirit.
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
Scion (11-09-2013)
Krijoni Kontakt