Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 68
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,120
    Postimet në Bllog
    22

Për: Kryepiskopi Anastas: "Skandal i trefishtë i Kishës së Përmetit"

Per protestantin ungjillor korcar ne Amerike qe as nuk di e as nuk do te mesoje:

Ungjilli Sipas Joanit 15:

17 Këtë ju urdhëroj: ta doni njëri-tjetrin.
    18 Nëse bota ju urren, ta dini se më ka urryer mua para jush.
    19 Po të ishit nga bota, bota do të donte të vetët; por sepse nuk jeni nga bota, por unë ju kam zgjedhur nga bota, prandaj bota ju urren.
    20 Kujtoni fjalën që ju thashë: "Shërbëtori nuk është më i madh se i zoti". Nëse më kanë përndjekur mua, do t’ju përndjekin edhe ju; nëse kanë zbatuar fjalën time, do të zbatojnë edhe tuajën.
    21 Të gjitha këto gjëra do t’jua bëjnë për shkak të emrit tim, sepse nuk e njohin atë që më ka dërguar.
    22 Po të mos kisha ardhur dhe të mos u kisha folur atyre, nuk do të kishin faj; por tani ata nuk kanë asnjë shfajësim për mëkatin e tyre.
    23 Kush më urren mua, urren edhe Atin tim.
    24 Po të mos kisha bërë në mes tyre vepra që askush tjetër nuk ka bërë, nuk do të kishin faj; por tani, përkundrazi, e kanë parë, dhe më kanë urryer mua dhe Atin tim.
    25 Por kjo ndodhi që të përmbushet fjala e shkruar në ligjin e tyre: "Më kanë urryer pa shkak".
    26 Por kur të vijë Ngushëlluesi, që do t’ju dërgoj prej Atit, Fryma e së vërtetës, që del nga Ati im, ai do të dëshmojë për mua.
    27 Edhe ju, gjithashtu, do të dëshmoni, sepse ishit me mua që nga fillimi.”

Ungjilli Sipas Mateut 10:

16 Ja, unë po ju dërgoj si dele në mes të ujqërve; jini, pra, të mënçur si gjarpërinjtë dhe të pastër si pëllumbat.
    17 Por ruhuni nga njerëzit, sepse do t’ju zvarrisin përpara sinedrave të tyre dhe do t’ju fshikullojnë në sinagogat e tyre.
    18 Dhe do t’ju çojnë përpara guvernatorëve dhe përpara mbretërve për shkakun tim, për të dëshmuar para tyre dhe para johebrenjve.
    19 Dhe, kur t’ju dorëzojnë në duart e tyre, mos u shqetësoni se çfarë dhe si do të flisni; sepse në atë çast do t’ju jepet se çfarë duhet të thoni;
    20 sepse nuk do të jeni ju që do të flisni, por Fryma e Atit tuaj që do të flasë në ju.
    21 Tani vëllai do të dorëzojë vëllanë në vdekje dhe ati të birin; dhe bijtë do të çohen kundër prindërve dhe do t’i vrasin.
    22 Dhe të gjithë do t’ju urrejnë për shkak të emrit tim; por ai që do të qëndrojë deri në fund, do të shpëtojë.
    23 Por kur do t’ju përndjekin në një qytet, ikni në një tjetër, sepse në të vërtetë ju them se nuk do të përfundoni së përshkuari qytetet e Izraelit, para se të vijë Biri i njeriut.
    24 Dishepulli nuk del mbi mësuesin, as shërbëtori mbi zotin e tij.
    25 I mjafton dishepullit të bëhet si mësuesi i tij dhe shërbëtorit të bëhet si zotëria e tij. Në se të zotin e shtëpisë e quajtën Beelzebub, aq më tepër do t’i quajnë ashtu ata të shtëpisë së tij!
    26 Mos ia kini frikën pra, sepse nuk ka gjë të fshehtë që të mos zbulohet dhe asnjë sekret që nuk do të nijhet.
    27 Atë që unë ju them në terr, e thoni në dritë; dhe atë që dëgjoni të thënë në vesh, predikojeni mbi çatitë.
    28 Dhe mos kini frikë nga ata që vrasin trupin, por nuk mund të vrasin shpirtin; kini frikë më tepër nga ai që mund t’ua humbë shpirtin dhe trupin në Gehena.
    29 A nuk shiten vallë dy harabela për një aspër? Dhe, megjithatë asnjë prej tyre nuk bie për tokë pa dashjen e Atit tuaj.
    30 Sa për ju, madje edhe të gjitha fijet e flokëve të kokës suaj janë të numëruara.
    31 Mos kini frikë, pra; ju vleni më tepër se shumë harabela.
    32 Prandaj kushdo që do të më rrëfenjë përpara njerëzve, dhe unë do ta rrëfejë përpara Atit tim që është në qiej.
    33 Por kushdo që do të më mohojë përpara njerëzve, edhe unë do ta mohoj përpara Atit tim që është në qiej.”
    34 “Mos mendoni se unë erdha të sjell paqen mbi tokë; nuk erdha të sjell paqen, por shpatën.
    35 Sepse unë erdha ta ndaj birin nga ati, bijën nga nëna, nusen nga vjehrra,
    36 dhe armiqt e njeriut do të jenë ata të shtëpisë së vet.
    37 Ai që e do të atin ose nënën më shumë se unë, nuk është i denjë për mua; dhe ai që e do birin ose bijën më shumë se unë, nuk është i denjë për mua.
    38 Dhe ai që nuk e merr kryqin e vet dhe nuk vjen pas meje, nuk është i denjë për mua.
    39 Kush do të gjejë jetën e vet, do ta humbasë; por ai që do të humbasë jetën e vet për hirin tim, do ta gjejë përsëri.
    40 Ai që ju pranon, më pranon mua; dhe ai që më pranon mua, pranon atë që më ka dërguar.
    41 Ai që pranon një profet në emër të një profeti, do të marrë shpërblimin që i takon profetit; dhe ai që pranon të drejtin në emër të të drejtit, do të marrë shpërblimin që i takon të drejtit.
    42 Dhe kushdo që i jep për të pirë qoftë edhe vetëm një gotë uji të freskët ndonjërit prej këtyre të vegjëlve në emër të një dishepulli, në të vërtetë ju them, që ai nuk do të humbë aspak shpërblimin e tij.”

Te kam thene, lexo e meso ne forumin orthodhoks, se ti nuk di e nuk ke se cfare diskuton ketu. Po do te besh monologje, shko e beji tek forumi protestant.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Per protestantin ungjillor korcar ne Amerike qe as nuk di e as nuk do te mesoje:

Ungjilli Sipas Joanit 15:

17 Këtë ju urdhëroj: ta doni njëri-tjetrin.
    18 Nëse bota ju urren, ta dini se më ka urryer mua para jush.
    19 Po të ishit nga bota, bota do të donte të vetët; por sepse nuk jeni nga bota, por unë ju kam zgjedhur nga bota, prandaj bota ju urren.
    20 Kujtoni fjalën që ju thashë: "Shërbëtori nuk është më i madh se i zoti". Nëse më kanë përndjekur mua, do t’ju përndjekin edhe ju; nëse kanë zbatuar fjalën time, do të zbatojnë edhe tuajën.
    21 Të gjitha këto gjëra do t’jua bëjnë për shkak të emrit tim, sepse nuk e njohin atë që më ka dërguar.
    22 Po të mos kisha ardhur dhe të mos u kisha folur atyre, nuk do të kishin faj; por tani ata nuk kanë asnjë shfajësim për mëkatin e tyre.
    23 Kush më urren mua, urren edhe Atin tim.
    24 Po të mos kisha bërë në mes tyre vepra që askush tjetër nuk ka bërë, nuk do të kishin faj; por tani, përkundrazi, e kanë parë, dhe më kanë urryer mua dhe Atin tim.
    25 Por kjo ndodhi që të përmbushet fjala e shkruar në ligjin e tyre: "Më kanë urryer pa shkak".
    26 Por kur të vijë Ngushëlluesi, që do t’ju dërgoj prej Atit, Fryma e së vërtetës, që del nga Ati im, ai do të dëshmojë për mua.
    27 Edhe ju, gjithashtu, do të dëshmoni, sepse ishit me mua që nga fillimi.”

Ungjilli Sipas Mateut 10:

16 Ja, unë po ju dërgoj si dele në mes të ujqërve; jini, pra, të mënçur si gjarpërinjtë dhe të pastër si pëllumbat.
    17 Por ruhuni nga njerëzit, sepse do t’ju zvarrisin përpara sinedrave të tyre dhe do t’ju fshikullojnë në sinagogat e tyre.
    18 Dhe do t’ju çojnë përpara guvernatorëve dhe përpara mbretërve për shkakun tim, për të dëshmuar para tyre dhe para johebrenjve.
    19 Dhe, kur t’ju dorëzojnë në duart e tyre, mos u shqetësoni se çfarë dhe si do të flisni; sepse në atë çast do t’ju jepet se çfarë duhet të thoni;
    20 sepse nuk do të jeni ju që do të flisni, por Fryma e Atit tuaj që do të flasë në ju.
    21 Tani vëllai do të dorëzojë vëllanë në vdekje dhe ati të birin; dhe bijtë do të çohen kundër prindërve dhe do t’i vrasin.
    22 Dhe të gjithë do t’ju urrejnë për shkak të emrit tim; por ai që do të qëndrojë deri në fund, do të shpëtojë.
    23 Por kur do t’ju përndjekin në një qytet, ikni në një tjetër, sepse në të vërtetë ju them se nuk do të përfundoni së përshkuari qytetet e Izraelit, para se të vijë Biri i njeriut.
    24 Dishepulli nuk del mbi mësuesin, as shërbëtori mbi zotin e tij.
    25 I mjafton dishepullit të bëhet si mësuesi i tij dhe shërbëtorit të bëhet si zotëria e tij. Në se të zotin e shtëpisë e quajtën Beelzebub, aq më tepër do t’i quajnë ashtu ata të shtëpisë së tij!
    26 Mos ia kini frikën pra, sepse nuk ka gjë të fshehtë që të mos zbulohet dhe asnjë sekret që nuk do të nijhet.
    27 Atë që unë ju them në terr, e thoni në dritë; dhe atë që dëgjoni të thënë në vesh, predikojeni mbi çatitë.
    28 Dhe mos kini frikë nga ata që vrasin trupin, por nuk mund të vrasin shpirtin; kini frikë më tepër nga ai që mund t’ua humbë shpirtin dhe trupin në Gehena.
    29 A nuk shiten vallë dy harabela për një aspër? Dhe, megjithatë asnjë prej tyre nuk bie për tokë pa dashjen e Atit tuaj.
    30 Sa për ju, madje edhe të gjitha fijet e flokëve të kokës suaj janë të numëruara.
    31 Mos kini frikë, pra; ju vleni më tepër se shumë harabela.
    32 Prandaj kushdo që do të më rrëfenjë përpara njerëzve, dhe unë do ta rrëfejë përpara Atit tim që është në qiej.
    33 Por kushdo që do të më mohojë përpara njerëzve, edhe unë do ta mohoj përpara Atit tim që është në qiej.”
    34 “Mos mendoni se unë erdha të sjell paqen mbi tokë; nuk erdha të sjell paqen, por shpatën.
    35 Sepse unë erdha ta ndaj birin nga ati, bijën nga nëna, nusen nga vjehrra,
    36 dhe armiqt e njeriut do të jenë ata të shtëpisë së vet.
    37 Ai që e do të atin ose nënën më shumë se unë, nuk është i denjë për mua; dhe ai që e do birin ose bijën më shumë se unë, nuk është i denjë për mua.
    38 Dhe ai që nuk e merr kryqin e vet dhe nuk vjen pas meje, nuk është i denjë për mua.
    39 Kush do të gjejë jetën e vet, do ta humbasë; por ai që do të humbasë jetën e vet për hirin tim, do ta gjejë përsëri.
    40 Ai që ju pranon, më pranon mua; dhe ai që më pranon mua, pranon atë që më ka dërguar.
    41 Ai që pranon një profet në emër të një profeti, do të marrë shpërblimin që i takon profetit; dhe ai që pranon të drejtin në emër të të drejtit, do të marrë shpërblimin që i takon të drejtit.
    42 Dhe kushdo që i jep për të pirë qoftë edhe vetëm një gotë uji të freskët ndonjërit prej këtyre të vegjëlve në emër të një dishepulli, në të vërtetë ju them, që ai nuk do të humbë aspak shpërblimin e tij.”

Te kam thene, lexo e meso ne forumin orthodhoks, se ti nuk di e nuk ke se cfare diskuton ketu. Po do te besh monologje, shko e beji tek forumi protestant.

Albo
    Une po bej dialog, por per ata qe dine dhe njohin fjalen profetike. Une nuk bej copypast", por sjell ne zbulese ate qe Jezusi na meson. Une fjalen e Zotit e kam "llamben" dhe dijen pa te cilen nuk ecen dot ne vullnet te Krishtit.. Kur Jezusi thote, ju nuk jeni si bota, ketu mer fund gjithshka e botes. Nese bota me perndjek, Krishti me mbron. Ai Pjeter qe "mbrojti" Jezusin me thike kur e zune ne mal te ullinjve, kur u fut ne burg, nuk e ftoi bashkesine qe ta clironte me shpata. Por bashkesi qendroi ne Lutje derisa Zoti beri mrekulline dhe engjelli i Perendise e cliroi.
    Ti ke sjelle shume vargje, dhe pikerisht ne te gjitha ato, Jezusi deshmon dhe thote se, ju nuk jeni si bota. Bota kerkon me dhune te mbroje ceshtjet e saj, ndersa JEzusi thote, juve nuk jeni keshtu. Ju jeni porsi Delet, dhe jo si ujqerit. Te gjitha vargjet jane tamam ato qe ti edhe pse i lexon, nuk mund ti kutposh, sepse ecen ne Mish. Ti digjon fjalen "shpate", te cilen Jezusi solli mbi dhe, dhe mendon se Jezusi flet dhe thote se, te krishteret duhet ti zgjidhim punet ( kur ju haet drejtesia) me "shpate"? Shpata eshte Fjala e Perendise, e cila ndan Mishoret nga Frymoret, Mendimet e mishit nga ato te Frymes. Sa per te qenit tim Korcar, mendoj se me ben nder. Edhe pse meresh me mua, (normale per ty), prape nuk kupton se ajo qe kam thene, nuk eshte imja, por fjala e Zotit. Diskutimi im nuk ka te beje as me patriotizma, as me flamure, as me greker apo shqiptare. Pra nuk merem me gjerat e botes. Pikerisht ky eshte problemi per ty. Sepse te gjithe qe meren ketu me veshtrime njerzore, ti ju jep pergjigje me ate kryenecesine tend qe te karakterizon. Ndersa ne bisede me mua, qe te ballafaqoj me fjalen dhe mesimin e Krishtit, (nga qe je ne mish dhe nuk e njeh), meresh me cilesite e mishorit. Une nuk jam orthodhoks, por nuk fyej askend per religjionin e tij, sic ben ti me te tjeret kur i gjykon( puro mishor). Nese Jezusi thote, kur te godasin ne njeren nofull kthei edhe tjetren, kjo vlen per kedo qe eshte i krishtere. Une nuk e kam perjashtura veten time nga ky fakt. Por edhe une shpeshhere nuk i permbahem kesaj fjale te Jezusit, dhe kam vene re se gjithmone e kam pesuar edhe me keq. Shiko si i thote Pali Titit ne letren e tij, per ata qe cdo dite mburen dhe poshte e lart thone, jemi te krishtere, por kur vjen momenti i proves, deshtojne. Titi:1:16.

" Rrefejne me goje se njohin Perendi, por me PUNUERAT e tyre e mohojne, sepse jane te ndyre dhe te pabindur, dhe ne cdo pune te mire, te paprovueshem."

Cfar ndodh. Nese Jezusi thote, kur te te godasin ne njeren nofull kthei dhe tjetren, apo kur Ai thote, nese te kerkojne kemishen jepja me gjith xhakete, Ai nuk na jep thjesht vecse nje mesim. Qellimi i Zotit eshte qe kete ta veprojme ne situatat e veshtira, atje ku na mohoet drejtesia, ne menyre qe se pari te permbushim vullnetin e Tij, se dyti te fitojme ndaj te ligut, dhe se treti te dalim nga situata e veshtire. Zoti thote Besa e secilit do te provohet. Eshte kollaj te mbushesh faqe me shkrime dhe te trumbeteosh nga mengjezi deri me darke, se jam i krishtere. Zoti kerkon Punet tona. Une fola per Permetin, konkretisht vetem per punet, sepse ne vend te "nofulles", pashe thirje per rebelim. Shteti eshte "Cezari", dhe Cezari beri nje gjyq fallco me Krishtin dhe e kryqezoi. Cfar beri Krishti?? Ai u bind ne vullnet te Atit duke e permbushur ate. Ky eshte mesimi qe cdo i krishtere duhet te mesoje dhe te veproje. Shembulli yne eshte Krishti dhe jo njeriu.
    Une po flas fjale te Perendise, dhe ti i quan monollogje. Vertet me vjen keq qe nuk kupton. Sepse po te kuptoje natyrisht qe do te disktuoje ne paqe, pa fyerje dhe ofeza, apo shtrngim dhembesh per perjashtime nga forumi. Nuk eshte ndonje gje e madhe ta besh, por problemi eshte po aty.
    Ti me fotn te mesoj ketu, dhe natyrisht qe une mesoj nga cdo gje qe ka mesimin dhe Frymen e Zotit. E keqja eshte se ti mendon se i di te gjitha , dhe ske nevoje per azgje.
    Po te sjell dhe nje shembull te vogel, qe te kuptosh ceshtjen e Permetit.
    Njeri kishte nje ferme shume te mire dhe te begate, por kishte nje problem te madh me komshiun ngjitur, pasi komshiu i thoshte se, kufiri ku ndahen fermat tona, eshte 100metra brenda teje. Dhe cdo mengjez komshiu ja levizte sinorin, duke e cuar 100 metra brenda. Ndresa ne darke, ky e conte sinorin prape ne vend. Shukan gjyqeve e cfar nduk bene per vite me radhe, por avazi ishte po i njejte. Skaloj shume dhe i zoti i fermes, u merzit me kete grinde qe nuk mbaronte asnjehere. Atehere vendosi ta shese, dhe keshtu beri. MBas disa ditesh, komshiu takon pronarin e ri te fermes edhe i thote: ore ti e bleve kete ferme, por a e di se perse ai pari e shiti? Dhe pronari i ri i tha: Jo nuk e di dhe zdua ta di. Por ky i tha. Ne kishim kete problem dhe nuk e zgjidhem per kaqe vjet. Tani ti ke te besh me mua. Okej, i tha pronari i ri, ky na qenka problemi? Dhe u ngrit e mori sinorin ne dore dhe ja dha komshiut duke i thene: na mere dhe vere atje ku ti mendon se duhet te jete, qe te jetojme ne paqe. Komshiu nuk e priste kete bujari, dhe i turpruar u largua. Prandaj dhe Jezusi tha, e perse nuk lejoni qe tju behet padrejtesi??? Ju jeni bijte e paqes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 26-09-2013 më 23:27

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,120
    Postimet në Bllog
    22

Ore njeri i mire qe as nuk di as nuk do te mesosh.

Nga ato qe shkruan, ti e ben te qarte qe ti as nuk e ke idene, as nuk je informuar per ate qe ka ngjare e po ngjet ne Permet e mbare Shqiperine. Informohu njehere per ngjarjet, e pastaj hajde te diskutosh me Albon ne forum e mos jep mendime per gjera ku nuk je informuar. Kisha tende protestante ungjillore ne Shqiperi, qe e deshmoi nga afer ate qe po ngjet ne Shqiperi, u prononcua se bashku me Kishen Orthodhokse dhe Kishen Katolike, ne nje ze, ne mbrojtje te Kishes, besimtareve dhe ne mbrojtje te lirive dhe te drejtave te qytetareve shqiptare, qe nuk po dhunohen nga rrugace, nuk po dhunohen nga kriminele te rruges, po dhunohen nga vete veglat e shtetit shqiptar.

Ti solla fjalet e Krishtit me lart, qe te mesosh se i krishtere nuk behesh kur pranon me fjale Krishtin, por kur te jesh gati te marresh mbi supet e tua Kryqin e Tij te rende, dhe te shkosh i sigurt drejt vdekjes. Po, vdekjes. Prandaj Krishti te thote qe ai qe do nenen e babane, motren e vellane, gruan e femijen, me shume se Zotin e Tij, nuk eshte i krishtere! Nuk ka ringjallje pa vdekje! Nuk mund te pretendosh se je i krishtere me fjale, e te besh nje sy qorr e nje vesh shurdh kur shikon sakrilegje te tilla ne vendin tend. Jo Shqiperia, jo shteti shqiptar, jo populli shqiptar, por gjithe bota nuk vihet para Kryqit te Krishtit! Se ai Kryq na jep jete edhe ne vdekje.

Gjithe apostujt e Krishtit nuk paten nje fund "paqesor" sic te pelqen ty te besosh ne mendjen tende. Te gjithe apostujt e Krishtit u martirizuan ne fund te jetes se tyre, me perjashtim te apostullit te dashur te Krishtit, Shen Joan Theologut. Historine e kryqezimit te Shen Pjetrit ta tregova me siper. Shen Pavlin, qe ty te pelqen ta citosh shpesh, koka e tij u pre ne Rome. Dhe nuk ti them keto gjera qe te te bej te urresh romaket apo ata qe u prene koken, t'i them keto gjera qe te kuptosh, nga shembulli i jetes se tyre, se Krishti nga ne nuk pret vetem nje deshmi me fjale qe jemi te krishtere, nuk pret vetem nje shembull jete ne kohe paqeje, por edhe martirizim si qengja te Perendise ne mbrojtje te beses sone te krishtere deri ne frymen e fundit qe marrim ne kete bote. Sa me shume gjak te krishteresh derdhej ne Rome, aq me shume shtoheshin rradhet e te krishtereve!

Dhe kur lexon e persiperit lart e poshte neper forum thenien e Krishtit qe do ta rrezoje e ngreje Tempullin e hebrejve ne tre dite, Tempulli i Ri qe Krishti ben fjale nuk eshte nje tempull imagjinar ne mendjen tende, eshte nje tempull qe ka 2000 vjet qe ekziston dhe eshte i prekshem, bota e njeh si Kishe Orthodhokse. Krishti te meson ty e gjithe njerezve se ka edhe nje mekat qe nuk njeh meshiren e faljen e Perendise dhe ky eshte mekati ndaj Frymes se Shenjte. Streha e Frymes se Shenjte eshte Kisha Orthodhokse. Ajo Fryme e ben Kishen Orthodhokse te Shenjte. Gjaku i Apostujve, shenjtoreve e martireve te besimit ne shekuj e ben ate Kishe te Shenjte. Dhe nga ajo Kishe ka dale edhe Shkrimi i Shenjte, ai Ungjilli qe ti sot lexon me aq endje. Ti them keto qe te mesosh se kush prek Kishen Orthodhokse, ben mekatin e pafalshem ndaj Perendise. Mekat qe do te rendoje si gurr i rende mbi shpirtin e atij njeriu ne perjetesi, dhe jo vetem mbi shpirtin e tij, por mbi shpirtin e gjithe familjes se tij, mbi shpirtin e femijeve te femijeve te tij. Keshtu ka qene, keshtu eshte, e keshtu do te jete ne perjetesi, pasi jo se thote Albo, por se keshtu thote Krishti.

Mesimi i kthimit te faqes tjeter kur dikush te qellon ne faqe, vlen vetem kur ke te besh me njerez, raportet e nje besimtari me njerezit e tjere. Por jo ne raportet e njerezve me Kishen. Themelet e asaj Kishe jane lare me gjak martiresh e shenjtoresh, qe u martirizuan vetem e vetem se ishin te krishtere e rrefenin besimin ne Krisht. U martirizuan pasi ngriten Kishen e Krishtit kudo ku shkruan, ngriten Kishen Orthodhokse qe vjen qe nga koha e apostujve deri ne diten e sotme e na deshmon ate Ungjill qe ti mban ne dore sot. Na deshmon edhe historine e shenjtoreve ne shekuj.

Qendresa e orthodhokseve nuk eshte nje qendrese kunder shtetit shqiptar apo atyre demoneve me fytyre njeriu qe sulmojne sot Kishen me fjale apo me dhune. Qendresa e orthodhokseve eshte nje qendrese ne mbrojtje te Tempullit te Krishtit dhe Strehes se Frymes se Shenjte, te Kishes Orthodhokse.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 27-09-2013 më 00:55

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Ore njeri i mire qe as nuk di as nuk do te mesosh.

Ti solla fjalet e Krishtit me lart, qe te mesosh se i krishtere nuk behesh kur pranon me fjale Krishtin, por kur te jesh gati te marresh mbi supet e tua Kryqin e Tij te rende, dhe te shkosh i sigurt drejt vdekjes. Po, vdekjes. Prandaj Krishti te thote qe ai qe do nenen e babane, motren e vellane, gruan e femijen, me shume se Zotin e Tij, nuk eshte i krishtere! Nuk ka ringjallje pa vdekje! Nuk mund te pretendosh se je i krishtere me fjale, e te besh nje sy qorr e nje vesh shurdh kur shikon sakrilegje te tilla ne vendin tend. Jo Shqiperia, jo shteti shqiptar, jo populli shqiptar, por gjithe bota nuk vihet para Kryqit te Krishtit! Se ai Kryq na jep jete edhe ne vdekje.

Gjithe apostujt e Krishtit nuk paten nje fund "paqesor" sic te pelqen ty te besosh ne mendjen tende. Te gjithe apostujt e Krishtit u martirizuan ne fund te jetes se tyre, me perjashtim te apostullit te dashur te Krishtit, Shen Joan Theologut. Historine e kryqezimit te Shen Pjetrit ta tregova me siper. Shen Pavlin, qe ty te pelqen ta citosh shpesh, koka e tij u pre ne Rome. Dhe nuk ti them keto gjera qe te te bej te urresh romaket apo ata qe u prene koken, t'i them keto gjera qe te kuptosh, nga shembulli i jetes se tyre, se Krishti nga ne nuk pret vetem nje deshmi me fjale qe jemi te krishtere, nuk pret vetem nje shembull jete ne kohe paqeje, por edhe martirizim si qengja te Perendise ne mbrojtje te beses sone te krishtere deri ne frymen e fundit qe marrim ne kete bote. Sa me shume gjak te krishteresh derdhej ne Rome, aq me shume shtoheshin rradhet e te krishtereve!
    Keto me terhoqen vemendjen.
    Se me cfare ideologjie me ngjasojne keto mendime. Ah po, ekstremistet islamike.
    Rilexoji dhe njehere keto qe ke shkruar dhe mendo se cpo bejne terroristet islamike dhe ne emer te kujt luftojne.
    Kini kujdes se po beheni shume ekstremist (shpresoj mos te jeni shtyre nga ndonje mesim i kishes apo i ndonje shteti per kete ekstremizem).
    I ke bere vetes ndonjehere pyetjet me poshte:
    Pse shteti "dhunoka" vetem Kishen Ortodokse dhe pse incidentet paskan ndodhur vetem ne Permet apo Gjirokaster?
    Pse po i njejti shtet i dha nje goxha shesh ne Tirane (sado qe nuk ishte i Kishes suaj) per ndertimin e Katedrales?
    Si ka mundesi qe te ndodhin probleme vetem ne keto dy qytete kur kisha ortodokse ka ne cdo qytet te Shqiperise?
    Si ka mundesi qe vetem shteti Grek nderhyri per kete "dhunim" dhe asnje shtet ortodoks tjeter (duke qene se u prek mbare ortodoksia)?
    Si ka mundesi qe edhe keto partite e djathta europiane u kujtuan pas 1 muaji e gjysme per ta denuar si akt?
    Si ka mundesi qe fiks pas deklarates se tyre dolen prifterinjte e Gjirokastres me deklarate se po terrorizoheshin besimtaret ortodoks ne Gjirokaster?
    Mua me duken shume te koordinuara nga ndonje dore "magjike" te gjitha keto veprime duke nisur qe nga incidenti i 16 gushtit dhe gjithe reagimet me pas.

Edhe nje gje; kur thua qe tempulli qe krijoi Krishti ka 2000 vjet qe eshte krijuar dhe eshte kisha ortodokse, doja te me sqaroje se kur eshte krijuar kisha ortodokse ne vitin 13 pas krishtit apo disa shekuj me vone?
    Dhe "keta te fese Katolike" apo "keta protestanet" nuk jane pjese e tempullit te Krishtit, vetem ortodokset jane trashegimtaret e tij? Nqs po, kush e ka vendosur kete?
    When pleasure remains, does it remain a pleasure?

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga gesti_7 Lexo Postimin
    Pse po i njejti shtet i dha nje goxha shesh ne Tirane (sado qe nuk ishte i Kishes suaj) per ndertimin e Katedrales?
    Sheshin ne Tirane ja dha si kompesim i asaj qe vete shteti morri me dhune,qe ishte nje siperfaqe me e madhe dhe vend me te mire sesa kjo qe iu dha si kompesim,aty ku sot ndodhet Hotel Tirana

Si ka mundesi qe edhe keto partite e djathta europiane u kujtuan pas 1 muaji e gjysme per ta denuar si akt?
    U kujtuan media tona ta paraqesin disa jave me vonese,sepse rezoluta e PPE eshte miratuar qe ne 6 shtator

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga gesti_7 Lexo Postimin
    Keto me terhoqen vemendjen.
    Se me cfare ideologjie me ngjasojne keto mendime. Ah po, ekstremistet islamike.
    Rilexoji dhe njehere keto qe ke shkruar dhe mendo se cpo bejne terroristet islamike dhe ne emer te kujt luftojne.
    Kini kujdes se po beheni shume ekstremist (shpresoj mos te jeni shtyre nga ndonje mesim i kishes apo i ndonje shteti per kete ekstremizem).
    I ke bere vetes ndonjehere pyetjet me poshte:
    Pse shteti "dhunoka" vetem Kishen Ortodokse dhe pse incidentet paskan ndodhur vetem ne Permet apo Gjirokaster?
    Si ka mundesi qe te ndodhin probleme vetem ne keto dy qytete kur kisha ortodokse ka ne cdo qytet te Shqiperise?
    Si ka mundesi qe vetem shteti Grek nderhyri per kete "dhunim" dhe asnje shtet ortodoks tjeter (duke qene se u prek mbare ortodoksia)?
    Si ka mundesi qe fiks pas deklarates se tyre dolen prifterinjte e Gjirokastres me deklarate se po terrorizoheshin besimtaret ortodoks ne Gjirokaster?
    Mua me duken shume te koordinuara nga ndonje dore "magjike" te gjitha keto veprime duke nisur qe nga incidenti i 16 gushtit dhe gjithe reagimet me pas.

Edhe nje gje; kur thua qe tempulli qe krijoi Krishti ka 2000 vjet qe eshte krijuar dhe eshte kisha ortodokse, doja te me sqaroje se kur eshte krijuar kisha ortodokse ne vitin 13 pas krishtit apo disa shekuj me vone?
    Dhe "keta te fese Katolike" apo "keta protestanet" nuk jane pjese e tempullit te Krishtit, vetem ortodokset jane trashegimtaret e tij? Nqs po, kush e ka vendosur kete?
    Ju shpreni dyshimet tuaja, por problematikave qe ngrini, u eshte dhene pergjigje e faktuar ne shume postime te meparshme...
    Kete pyetje i bejme edhe ne vetes, dhe pikerisht ky fakt tregon se "gjarperi" perpiqet t`i fshehe kembet e veta, por pas ngjarjeve te dates 22 shtator, kur forca ushtarave te FNSH, rrethuan besimtaret dhe prifterinjte paqesore qe po kryenin Liturgjine Hyjnore, me qellim terrorizimi, pergjigja e eshte e qarte, autori eshte qeveria ne pushtet dhe qellimi mund te jete edhe financiar per te perfituar nga pozicioni i lakmueshem i truallit te Kishes..

Kjo eshte nje pyetje e bukur,...shpjegimin e dhashe me lart, se nuk eshte i njejti pushtet,,,

Sepse ketu ishte pika me e dobet, pasi ekzistonte vendim unanim i sistemit te korruptuar te drejtesise shqiptare

Edhe kjo eshte e shpjegueshme, pasi Greqia monitoron vendet kandidate ne rajon,.aq me teper ketu kemi edhe sensibilitetin religjoz

Ketu pergjigja eshte e thjeshte, PPE kane shpallur rezoluten me date 05.09.2013, pra 3 jabe pas ngjarjes,..shteti "reagoi" me vonese kur i dolen petet lakrorit

Kjo eshte rrjedhoje e pergjigjes se mesiperme, data e rezolutes eshte 5 shtator dhe jo 22 shtator..(kur ushtria terrorizon besimtaret dhe kleriket)

Keshtu qe bie poshte edhe "dora" juaj magjike,..sepse dora e vertete ka dale fare hapur me 22 shtator
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 27-09-2013 më 06:42
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    edhe kjo eshte e shpjegueshme, pasi greqia monitoron vendet kandidate ne rajon,.aq me teper ketu kemi edhe sensibilitetin religjoz
    mos shpif ore ti..cila greqi monitoron??kush te tha ty,dhe me cte drejte e benka greqia kete??-nje kroat monitorin punen e shqiperise per ne be dhe sic deklaroi dje-pardje,nuk mbaj mend mire,ne dhjetor shqiperia merr statusin..
    -pse vetem greqia paska kete sensibilitetin religjoz,pse jo dhe vendet e tjera ortodokse,kete po pyet..
    -greqia ka halle te tjera..per kete ndodhin keta ne zonat qe permendi anetari me lart dhe ne asnje qytet apo fshat tjeter...,ata ngjarje ne permet jane 100% te sajuara dhe te monitorizuara nga greqia,te tilla ngjarje po ,ke te drejte,i monitorizon greqia...
    -pse vetem greqia paska kete sensibilitetin religjoz,pse jo dhe vendet e tjera ortodokse,kete po pyet..
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 27-09-2013 më 06:59

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    mos shpif ore ti..cila greqi monitoron??kush te tha ty,dhe me cte drejte e benka greqia kete??-nje kroat monitorin punen e shqiperise per ne be dhe sic deklaroi dje-pardje,nuk mbaj mend mire,ne dhjetor shqiperia merr statusin..
    -greqia ka halle te tjera..per kete ndodhin keta ne zonat qe permendi anetari me lart dhe ne asnje qytet apo fshat tjeter...,ata ngjarje ne permet jane 100% te sajuara dhe te monitorizuara nga greqia,te tilla ngjarje po ,ke te drejte,i monitorizon greqia...
    I nderuar Greqia monitoron jo vetem Shqiperine por Kosoven dhe gjithe "ballkanin perendimor", lidhur me inegrimin e tyre ne BE
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

I nderuar Greqia monitoron jo vetem Shqiperine por Kosoven dhe gjithe "ballkanin perendimor", lidhur me inegrimin e tyre ne BE
    jo pra,mos shpif,se je gabim,ti mbase do doje te ishte keshtu,por ja qe nuk eshte..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285

Ju shpreni dyshimet tuaja, por problematikave qe ngrini, u eshte dhene pergjigje e faktuar ne shume postime te meparshme...

Kete pyetje i bejme edhe ne vetes, dhe pikerisht ky fakt tregon se "gjarperi" perpiqet t`i fshehe kembet e veta, por pas ngjarjeve te dates 22 shtator, kur forca ushtarave te FNSH, rrethuan besimtaret dhe prifterinjte paqesore qe po kryenin Liturgjine Hyjnore, me qellim terrorizimi, pergjigja e eshte e qarte, autori eshte qeveria ne pushtet dhe qellimi mund te jete edhe financiar per te perfituar nga pozicioni i lakmueshem i truallit te Kishes..

Kjo eshte nje pyetje e bukur,...shpjegimin e dhashe me lart, se nuk eshte i njejti pushtet,,,

Sepse ketu ishte pika me e dobet, pasi ekzistonte vendim unanim i sistemit te korruptuar te drejtesise shqiptare

Edhe kjo eshte e shpjegueshme, pasi Greqia monitoron vendet kandidate ne rajon,.aq me teper ketu kemi edhe sensibilitetin religjoz

Ketu pergjigja eshte e thjeshte, PPE kane shpallur rezoluten me date 05.09.2013, pra 3 jabe pas ngjarjes,..shteti "reagoi" me vonese kur i dolen petet lakrorit

Kjo eshte rrjedhoje e pergjigjes se mesiperme, data e rezolutes eshte 5 shtator dhe jo 22 shtator..(kur ushtria terrorizon besimtaret dhe kleriket)

Keshtu qe bie poshte edhe "dora" juaj magjike,..sepse dora e vertete ka dale fare hapur me 22 shtator
    Ngjarjen ne Permet e beri qeveria e meparshme ashtu si dhe dhenien e tokes kishes ortodokse, ketu nuk ka lidhje me ndryshimin e pushtetit.
    Nuk po them qe edhe shteti nuk ka agjent qe mund te kene provokuar ngjarjet ne jug.
    Vetem po them qe nga keto ngjarje shteti Shqiptar del i humbur dhe perfituesi i vetem eshte vetem shteti Grek.
    Me nje llogjike te thjeshte del realisht se kush eshte porositesi i ketyre ngjarjeve se reklamuesi e tregoi zyrtarisht qe ishte Greqia.
    Se kush eshte fitili dhe baruti i Greqise ketu ne Shqiperi (qe mund te jene dhe nga shteti dhe nga kisha ne bashkepunim) kjo mbetet per tu hetuar dhe per tu pare.

Si ka mundesi qe per nje ngjarje ku ti ke nje vendim gjykate qe nje komunitet fetar (qe per me teper nuk perben shumicen e popullsise se ketij vendi) nuk do ta respektoje te behet kaq shume buje dhe kjo buje te behet nga pala qe nuk respekton ligjin?
    Nqs mendon se vendimi eshte i padrejte, bindju dhe apeloje neper gjykata nderkombetare, mundesite ekzistojne. Nqs fiton do rikthehesh te vendi dhe kerko edhe demshperblim. Por ne asnje menyre te mos bindesh ndaj ligjeve te shtetit dhe per me teper me mosbindjen ndaj ligjeve te nje shteti, te kerkosh edhe te vetviktimizohesh.

Te te marr nje shembull:
    Cmendim ke per myslimanet qe kerkojne te mbajne ferexhe ne France dhe shteti nuk do qe ti lejoje pasi nuk eshte e ligjshme ne dokument ID te dalesh me fytyren mbuluar?
    Une jam me ligjet e shtetit, nqs nuk me pelqen do kerkoj neper gjykata te te drejtave te njeriut qe te marr te drejtat qe me takojne, por ama deri sa te dale ai vendim, ose do bindem, ose nuk do rri ne ate shtet.

Sa per ate qe Greqia eshte monitoruesi i Ballkanit, me trego me cfare vendimi eshte vendosur qe te jete e tille?
    Mund te thuash qe eshte vetshpallur monitorues i Ballkanit, dhe duke qene se pati fatin qe te hynte ne bllokun perendimor pas luftes dhe per rrjedhoje ne BE, tani ben lloj lloj presionesh neper vendet e ballkanit perendimor ne lidhje me "integrimin europian" te ketyre vendeve dhe duke shfrytezuar kete pozite, ka pushtuar deri para pak vitesh ekonomikisht gjithe ballkanin.

Greqia qe permend te drejtat themelore te minoriteteve apo njerezve, cfare ka bere per emigrantet shqiptar dhe te kombesive te tjera qe keta te kene te drejtat e tyre?
    Sa verejtje ka marre shteti Grek ne lidhje me respektimin e te drejtave te njeriut per emigrantet?
    Pse nuk jep leje qe te ngrihet nje xhami (te pakten ne athine) duke qene se ka shume emigrant mysliman ne ate vend?
    Pse nuk respekton te drejten e pasjes se prones per Camet?
    Pra Greqia eshte shume larg te te kerkuarit llogari per te drejtat e njeriut, por pozita e favorshme qe i ka lejuar Europa e lejon qe te beje presione te tilla ndaj vendeve "ne nevoje".
    When pleasure remains, does it remain a pleasure?

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •