Postuar më parë nga
deshmuesi
E fillon gabim fjalen tende Albo, se une nuk po pyes, por po deshmoj. Hiq rasen e zeze kur lexon, qe te shohesh me qarte. Por zakonisht kjo ndodh me te gjithe provincialet, dhe i ngjasin atij qe la mustaqet qe tu tregonte te tjereve se ishte burre. Megjithate, keto jane gjera qe sja vlen te flitet. Une kam respekt per cdo njeri, pavareisht ku eshte rritur, kur ai nuk kerkon te shese dukjen, por produktin.
I gjithe shkrimi juaj nuk eshte gje tjeter vecse nje politike dhe rebelim, me te cilin yshtni mjeranet, qe ti sulen shtetit te tyre, dhe ta urrejn shtetin e tyre demokratik. Une nuk kam nderment qe te te edukoj ty me ligjshmerine, pasi kjo nuk eshte detyra ime. Une solla fjalet e Krishtit, me te cilen Ai ushqen grixhen e Tij. Prandaj Ai tha: Kush eshte prej deleve te mija e digjon zerin tim, e njeh, dhe me ndjek. Ajo qe me siguri une e konstatoj plotesisht ne ju dhe ne kete faqe, eshte se ju digjoni zerin e z.Janullatos, dhe kjo eshte me e rendesishme se gjithshka.
Ti Albo ke nje problem, nga i cili nuk shpeton dot, dhe natyrisht karaktere te tilla formohen qysh ne vogeli, dhe vijne nga rrethi familjar e shoqeror. Nuk kam qellim te fyej askend, por ti do jesh rritur ne nje mjedis shume komunsit, kete e shoh nga menyra se si ti flet me te tjeret, nga menyra se si i gjykon ata, dhe nga menyra se si ne cdo cast kerkon hakmarje dhe percmim. Ta kam thene me siper arsyen perse ndodhn keto gjer tek ty.
Ti thua: "Ne orthodhokset i japim Cezarit ate qe i takon Cezarit, dhe i japim Zotit ate qe i takon Zotit". Per kete foli dhe Krishti, i cili na meson se, kur "Cezari" te kerkon kemishen, jepja me gjith pallton." Por ketu eshte dhe problemi, se ti Albo se pari duhet te dish ceshte e Cezarit dhe ceshte e Perendise. Ju po ja jepni gjithshka Cezarit. Perendia kerkon zemren dhe jeten e besimtiarit kristian, te cilat i perkasin vetem Atij, kete jepi Perendise.
Sa per mua protestant, me te cilin ti si religjionoz e ke te veshtire dhe te pamundur qe te njohesh te krishteret, ndertesat dhe gjerat materjale ne kete bote, nuk perbejne problem, pasi nuk jane ato qe me lidhin me Krishtin. Si ty mendonin edhe apsotujt, te cilet Jezusi ne cdo cast i quante besepaket, kur filluan ti tregojne tempullin dhe madheshtine e tij. Dmth tamam si juve, qe i lartesoni dhe adhuroni ndertesat dhe gjitha sendet e institucionit tuaj kishtar. Por Jezusi ju tha apsotujve se, gur mbi gur nuk do te mbetet ketu. Une do ta shkatroj kete tempull dhe mbas tri ditesh do ta ndertoj ate. Pra Jezusi ju foli per ndertimin e TEMPULLIT te Vertete, ku banon Perendia, qe eshte Zemra dhe kriesa e re ne Krisht. Prandaj Pali tek 1kor. ju thote besimtareve: a nuk e dini se ju jeni Tempulli ne te cilin banon Fryma e Perendise? Kjo eshte Kisha e gjalle e Perendise, e cila ndjek dhe ben vullnetin e Krishtit. Kush ka veshe digjon.
Me vjen keq Albo, se ti mendon se di gjithshka. Bibla thote se, kush e mban veten per te mencem, eshte i mare. Vazhdoni luften e shenjte, sic thote I. Spiro. Luftrat vijne nga religjionet, ndersa Paqja vjen nga Krishti dhe Kisha e tij. Ju jeni bijt e paqes, thote Perendia ne bibel. Duajini armiqte tuaj, bekoji ata qe ju mallkojne, lutuni per ata qe ju perendjekin. Keto i dijgon dhe i zbaton vetem grixha e Krishtit. Amin.
Krijoni Kontakt