Plan per vdekjen?
Une mendoj se e kan te gjithe,sepse plani eshte vete jeta.
Gjithe jeten nuk mesojm se si te jetojm ne fakt,por se si te vdesim![]()
Arvima (11-09-2013),prishtina75 (11-09-2013)
e ē'lidhje me temen ka menyra se si do vdesesh apo si do behesh pas vdekjes? hi, pluhur, kalbezim, varrosje etj.?
Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.
...se c`ma kujtove filmin "si te vdiset" , mendoj qe bukuria e jetes qendron ne ate se ne kete bote erdhem ne menyre spontane, ateher pse mos te ikim nga ketu ne te njeiten menyre?
Deshira ime e vetme, ne lidhje me vdekjen eshte qe une te vdes dhe te vorrosem si musliman, te tjerat "lass mich überraschen",![]()
Arvima (11-09-2013)
xhuxhmak, po ti ēa ke venos?? ()
paqen, e sjell vetem drejtsia
Inteersante kjo. Tekstilin ku e marrin? Edhe bleete paska atje! Veren qe nuk deh e kemi edhe ketu.Dmth qenka nje vend fizik, me ara lule, kullota , rrobaqepes... Trupi kalbet ketu (ushqim per krimba), pastaj te falakn edhe nje te ri.Po a perngjajme me kete qe jemi ketu?Ata do te ringjallen zdeshur e me pastaj do te vishen. Do te rrine veshur gjate gjithe jetes ne Xhennet, jetes se amshuar. Mendohet se Pejgamberi Idris a.s. do te jete rrobaqepesi i xhennetlinjeve. Pastaj permendet nje ngjarje ku disa shoke te Muhammedit a.s. gjate nje fushate kishin marre nje kapele te qendisur me fije ari dhe ēuditeshin me gjithe ate luks. Muhammedi s.a.v.s. u thote: "Ēka po ēuditeni, facoleta e Sead ibn Muadhit (nje shok i Pejgamberit) ne Xhennet, eshte me e bukur se sa kjo". Per ēka sherben facoleta?
Ata do te hane dhe do te pine. Jane permendur lumenje nga mjalta, qumeshti, vera qe nuk deh dhe lumi Kevther
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Krijoni Kontakt