"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Po edhe ai Persian eshte shume i shijshem! Meren oriz sa masa te duash ( sipas personave ne familje) dhe i japim nje te zier te lehte dhe e leme menjane, pastaj pergatisim kimen me zarzavate dhe mish te grire...Bizele, dy karrota , gjysem qepe, 200 gr mish te grire,piper te zi ,pak majdanoz kur e mbarojme kimen se skuquri! Ne fund te nje tenxhereje me fund te gjere mundesisht veme patate te prere ne forme rrumbullake dhe te trasha mundesisht nje gisht, hedhim gjysmen e orizit gjysem te zier mbi patatet pastaj hedhim kimen mbi oriz, hedhim orizin tjeter mbi mbushje dhe siper orizit veme copa gjalpi te fresket...i hedhim masen e ujit te mbetur ose lengut te pules apo mish vicit,e leme per 10- 12 minuta ne zjerje dhe e leme te ftohet pak. Pastaj ne nje pjatance e hedhim pilafin ne menyre te crregullt dhe behet nje perzierje natyrale e mbushjes dhe orizit! Ju befte mire!
Nuk me pelqen shija aq shume por jane shum te ushqyeshme dhe te shendtshmekane gjithe ate proteine! Une ha rreth 300g ne dite nga to te kuqet. Vetem i zjej dhe i ha.
Falemnderit! Vetem se nuk e beje dot uneEshte shume e komplituar dhe me nje vend ta besh gabim iken e gjitha kot. Plus nuk ha mish dhe gjalpe dhe leng mishi.
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
bobobobbbooooobbooooooo???!!!!
nje pyetje kisha: po kur pilafi eshte nga ai i ziu cfare raporti perdoret???? sa kohe do te behet gati???? pse une e gatuaj per 11-12 minuta? pse perdorni gjalpe qe ka kolesterolin ne maje(e kam per damat) dhe nuk perdorni vaj ulliri???? pse nuk i hidhni edhe kerri? jam i bindur se si e gatuani ju nuk behet njetrajtesisht pilafi dhe ju digjet nga poshte......![]()
Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
ska si Uncle Ben's ricevetem i zie pakot e orizit dhe vuala del per bukuri...ka dhe per brown rice Pinko...qe kur i gjeta nuk i heq dore, ja tani do iki te blej disa te bej nje broccoli and rice casserole
![]()
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Uncle Ben's Rexhi e perdor por jo nga keto kutite qe ziejne per 5min.I kam perdorur dhe si keto per shpejtesi por s'me duken e njejta shije. Brown rice eshte shume i shpifur po ta hash thjesht. Mezi shtyhet.
Feelings change - memories don't.
jo at qe ziene per 5 min nuk me pelqejn gjitheashtu keto jan ne nje plastc bag dhe i le te zihen per 8 mn, dhe me pelqn of caurse duhet ti hedhesh flavor![]()
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Krijoni Kontakt