Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Pėr: Me Mesoni Mua Te Gatuaj Orizin

Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin
    Bera oriz kaf, 1 kup oriz 2 uje, e valuar pastaj 30min me zjarrin me te ulet. Me keq nuk kam ngrene ndonjehere

Ska gje,mos u demoralizo,provoje perseri neser...Njerezit zberthejn gjithe ato formula edhe ti do mundesh ta zberthesh nje recet gatimi

P.S.As salca ste ndihmoj?lol

Thjerzat i qaj une! Pothuajse perdite thjerza ha Ky orizi cik te kalohet nuk hahet. Do ta bjeme speca te mbushur se eshte me kollaj.

Une nje luge hengra dhe e lashe! Ajo salca eshte e mire por nuk ben magji

Citim Postuar mė parė nga zANė Lexo Postimin

Ska gje,mos u demoralizo,provoje perseri neser...Njerezit zberthejn gjithe ato formula edhe ti do mundesh ta zberthesh nje recet gatimi

P.S.As salca ste ndihmoj?lol
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

i/e regjistruar Maska e arba.t
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Postime
    439

Thjerzat i qaj une! Pothuajse perdite thjerza ha Ky orizi cik te kalohet nuk hahet. Do ta bjeme speca te mbushur se eshte me kollaj.

Une nje luge hengra dhe e lashe! Ajo salca eshte e mire por nuk ben magji
    thjerrezat jane shume te mira ...kan hekur orizi kur behet pilaf do vetem kujdes tek masa e ujit....
    Let food be your medicine !

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anėtarėsuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet nė Bllog
    1

Falemnderit shume symphony, Prudence, dhe pranvera bica Neser do e provoje me oriz kaf (brown rice). Pranvera mundet te na e japesh edhe ate per pilaf Persian (Basmati apo jo?) se edhe ai i mire behet.
    Sot me beri mami pilaf por ajo e ben me oriz qe eshte ca i zjere perpara dhe e ben me tenxhere presjoni. Nuk eshte keq, por ka shume me mire

Nuk e di ne e keni provuar por soy sauce (salce soja) shkon shume mire me orizin. Une preferoj ato qe jane me pak kripe dhe jo me shqer si kjo:
    Skedarėt e Bashkėngjitur 162066
    http://www.presidentschoice.ca/en_CA...auce13689.html

@ drague,
    Une me mire hidhem nga kati i dyte se te ha sultjash! Por jo nga i treti, me mire te ha sultjash se sa te hidhem nga i treti
    Po edhe ai Persian eshte shume i shijshem! Meren oriz sa masa te duash ( sipas personave ne familje) dhe i japim nje te zier te lehte dhe e leme menjane, pastaj pergatisim kimen me zarzavate dhe mish te grire...Bizele, dy karrota , gjysem qepe, 200 gr mish te grire,piper te zi ,pak majdanoz kur e mbarojme kimen se skuquri! Ne fund te nje tenxhereje me fund te gjere mundesisht veme patate te prere ne forme rrumbullake dhe te trasha mundesisht nje gisht, hedhim gjysmen e orizit gjysem te zier mbi patatet pastaj hedhim kimen mbi oriz, hedhim orizin tjeter mbi mbushje dhe siper orizit veme copa gjalpi te fresket...i hedhim masen e ujit te mbetur ose lengut te pules apo mish vicit,e leme per 10- 12 minuta ne zjerje dhe e leme te ftohet pak. Pastaj ne nje pjatance e hedhim pilafin ne menyre te crregullt dhe behet nje perzierje natyrale e mbushjes dhe orizit! Ju befte mire!

Nuk me pelqen shija aq shume por jane shum te ushqyeshme dhe te shendtshme kane gjithe ate proteine! Une ha rreth 300g ne dite nga to te kuqet. Vetem i zjej dhe i ha.

Citim Postuar mė parė nga arba.t Lexo Postimin
    thjerrezat jane shume te mira ...kan hekur orizi kur behet pilaf do vetem kujdes tek masa e ujit....
    Falemnderit! Vetem se nuk e beje dot une Eshte shume e komplituar dhe me nje vend ta besh gabim iken e gjitha kot. Plus nuk ha mish dhe gjalpe dhe leng mishi.

Citim Postuar mė parė nga pranvera bica Lexo Postimin
    Po edhe ai Persian eshte shume i shijshem! Meren oriz sa masa te duash ( sipas personave ne familje) dhe i japim nje te zier te lehte dhe e leme menjane, pastaj pergatisim kimen me zarzavate dhe mish te grire...Bizele, dy karrota , gjysem qepe, 200 gr mish te grire,piper te zi ,pak majdanoz kur e mbarojme kimen se skuquri! Ne fund te nje tenxhereje me fund te gjere mundesisht veme patate te prere ne forme rrumbullake dhe te trasha mundesisht nje gisht, hedhim gjysmen e orizit gjysem te zier mbi patatet pastaj hedhim kimen mbi oriz, hedhim orizin tjeter mbi mbushje dhe siper orizit veme copa gjalpi te fresket...i hedhim masen e ujit te mbetur ose lengut te pules apo mish vicit,e leme per 10- 12 minuta ne zjerje dhe e leme te ftohet pak. Pastaj ne nje pjatance e hedhim pilafin ne menyre te crregullt dhe behet nje perzierje natyrale e mbushjes dhe orizit! Ju befte mire!
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

bobobobbbooooobbooooooo???!!!!
    nje pyetje kisha: po kur pilafi eshte nga ai i ziu cfare raporti perdoret???? sa kohe do te behet gati???? pse une e gatuaj per 11-12 minuta? pse perdorni gjalpe qe ka kolesterolin ne maje(e kam per damat) dhe nuk perdorni vaj ulliri???? pse nuk i hidhni edhe kerri? jam i bindur se si e gatuani ju nuk behet njetrajtesisht pilafi dhe ju digjet nga poshte......
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Bera oriz kaf, 1 kup oriz 2 uje, e valuar pastaj 30min me zjarrin me te ulet. Me keq nuk kam ngrene ndonjehere
    po kete brown rice sido qe ta besh, keq ka me dal. Gje si pa shije. Po ha healthy ti ate bej, varja i qullet apo i forte. Rendesi ka qe po ha healthy. E rekomandojne si per mire kete brown rice. Edhe prift zotrote dhe ha pilaf. Sa nice.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

ska si Uncle Ben's rice vetem i zie pakot e orizit dhe vuala del per bukuri...ka dhe per brown rice Pinko...qe kur i gjeta nuk i heq dore, ja tani do iki te blej disa te bej nje broccoli and rice casserole

Emri:  unclebens.png

Shikime: 1890

Madhėsia:  166.0 KB
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Uncle Ben's Rexhi e perdor por jo nga keto kutite qe ziejne per 5min. I kam perdorur dhe si keto per shpejtesi por s'me duken e njejta shije. Brown rice eshte shume i shpifur po ta hash thjesht. Mezi shtyhet.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

jo at qe ziene per 5 min nuk me pelqejn gjitheashtu keto jan ne nje plastc bag dhe i le te zihen per 8 mn, dhe me pelqn of caurse duhet ti hedhesh flavor
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •