Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 39
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Ateisti i mirënjohur më në fund pranon ekzistencën e Zotit

Profesori britanik i filozofisë, Antony Flew, u bë ateist në moshën 15 vjecare dhe njihet si një ndër ateistët më të mëdhenj në dekadat e fundit.

Megjithatë, biri i klerit metodist në fund ndryshoi përfundimisht mendjen e tij, sepse ai e kuptoi se ateizmi nuk ka asnjë shpjegim adekuat mbi origjinën e njeriut.
    Flew për vite luftoi duke sfiduar çdo argument të ofruar mbi ekzistencën e Zotit. Ai shkroi librin e famshëm, "Zoti dhe Filozofia", ku kritikoi fenë dhe Biblën. Mori pjesë në debate të shumta nëpër botë, duke sfidoi Biblën dhe ekzistencën e Zotit. Ka botuar libra dhe artikuj të shumtë dhe ishte i njohur si një ndër ateistit më të shquar nga gjysma e dytë e shekullit të kaluar dhe fillimi i këtij shekulli. Por, ai tani beson në Zotin, sepse të menduarit e tij i ka bazuar në dëshmitë shkencore.
    Pas disa dekadave insistuese, në moshën e tij 81 vjeçare, mendon se besimi është keqkuptimi më i madh i të gjitha kohërave. Profesori Antony Flew është ballafaquar me faktin se ekzistojnë disa argumente që vijnë nga fusha shkencore, të cilat ai nuk mund t’i rrëzoj. Këto argumente janë, në fakt, argumentet e projektimit inteligjent. Flew është dorëzuar kur e kuptoi se një botë e tillë komplekse (gjithësia), nuk mund të krijohej vetvetiu, por ka ekzistuar një mendje inteligjente e cila e projektoi atë.
    Eksplorimi i ADN-së nga biologët ka "dëshmuar se një mendje inteligjente duhet të ketë qenë përfshirë në krijimin e jetës për shkak të kompleksitetit të pabesueshëm të planifikimit dhe organizimit që janë nevojitur për të prodhuar të njëjtën gjë", thotë Flew në një video të re "A e ka zbuluar shkenca Zotin?"
    Paralajmërimi i parë i kthimit të tij (Zotit) është letra e botuar në shtatorë në revistën angleze "Philosophy Now”. Në të cilën thotë: "Është bërë pothuajse e pamundur të fillohet e të mendohet për ndërtimin e një teorie të evolucionit natyralist të organizmit të parë riprodhues".
    Kjo letër përgëzon argumentet e paraqitura në veprat "Fytyra e fshehur e Zotit" dhe "Çudia e botës", të cilat ishin shkruar nga Gerald Schroeder dhe Roy Varghese.
    Është gjithashtu interesante se Flew, diku në fund të vitit 2006, ishte në mesin e shumë prej nënshkruesve të letrës drejtuar kryeministrit britanik, Tony Blair, me kërkesën për futjen e dizajnit inteligjent në shkencë, si pjesë e sistemit arsimor.
    Javë më parë Flew ka përfunduar botimin e ri të librit "Zoti dhe Filozofia", e cila duhet të dalë nga shtypi vitin e ardhshëm.

Flew ishte një njeri i cili ka përdorur metodologjinë e filozofisë klasike greke (Platon, Sokrat) me të cilën vite me radhë i mësoi nxënësit e tij. "E gjithë jeta ime ka qenë e udhëhequr nga parimi:" Ndiq provat kudo që ato të shpijnë", thotë ai. Më vonë ka pranuar se shpeshherë ai vetë nuk e ka ndjekur këtë metodologji të cilën ua këshillonte nxënësve të tij.
    Flew thotë se idetë e tij të tanishme kanë ngjashmëri me teorinë e "dizajnit inteligjent", e cila është bazuar në prova se në ndërtimin e gjithësisë ka marrë pjesë një inteligjencë më e lartë (Zoti). Ai tani beson se teoria Darvinit rreth evolucionit nuk mund të shpjegojë origjinën përfundimtare të jetës.

http://www.islamgjakova.net/artikulli.php?id=5320

i/e regjistruar Maska e SKIFTERI&12.05
    Anëtarësuar
    04-11-2007
    Postime
    423

Për: Ateisti i mirënjohur më në fund pranon ekzistencën e Zotit

Anshtajni pate thene sa me shum po merrem me shkence aqe me shum po besoj ne zot.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Tony Blair eshte konvertuar ne te krishtere katolik me sa kam degjuar se fundmi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin

Profesori britanik i filozofisë, Antony Flew, u bë ateist në moshën 15 vjecare dhe njihet si një ndër ateistët më të mëdhenj në dekadat e fundit.

Megjithatë, biri i klerit metodist në fund ndryshoi përfundimisht mendjen e tij, sepse ai e kuptoi se ateizmi nuk ka asnjë shpjegim adekuat mbi origjinën e njeriut.
    Flew për vite luftoi duke sfiduar çdo argument të ofruar mbi ekzistencën e Zotit. Ai shkroi librin e famshëm, "Zoti dhe Filozofia", ku kritikoi fenë dhe Biblën. Mori pjesë në debate të shumta nëpër botë, duke sfidoi Biblën dhe ekzistencën e Zotit. Ka botuar libra dhe artikuj të shumtë dhe ishte i njohur si një ndër ateistit më të shquar nga gjysma e dytë e shekullit të kaluar dhe fillimi i këtij shekulli. Por, ai tani beson në Zotin, sepse të menduarit e tij i ka bazuar në dëshmitë shkencore.
    Pas disa dekadave insistuese, në moshën e tij 81 vjeçare, mendon se besimi është keqkuptimi më i madh i të gjitha kohërave. Profesori Antony Flew është ballafaquar me faktin se ekzistojnë disa argumente që vijnë nga fusha shkencore, të cilat ai nuk mund t’i rrëzoj. Këto argumente janë, në fakt, argumentet e projektimit inteligjent. Flew është dorëzuar kur e kuptoi se një botë e tillë komplekse (gjithësia), nuk mund të krijohej vetvetiu, por ka ekzistuar një mendje inteligjente e cila e projektoi atë.
    Eksplorimi i ADN-së nga biologët ka "dëshmuar se një mendje inteligjente duhet të ketë qenë përfshirë në krijimin e jetës për shkak të kompleksitetit të pabesueshëm të planifikimit dhe organizimit që janë nevojitur për të prodhuar të njëjtën gjë", thotë Flew në një video të re "A e ka zbuluar shkenca Zotin?"
    Paralajmërimi i parë i kthimit të tij (Zotit) është letra e botuar në shtatorë në revistën angleze "Philosophy Now”. Në të cilën thotë: "Është bërë pothuajse e pamundur të fillohet e të mendohet për ndërtimin e një teorie të evolucionit natyralist të organizmit të parë riprodhues".
    Kjo letër përgëzon argumentet e paraqitura në veprat "Fytyra e fshehur e Zotit" dhe "Çudia e botës", të cilat ishin shkruar nga Gerald Schroeder dhe Roy Varghese.
    Është gjithashtu interesante se Flew, diku në fund të vitit 2006, ishte në mesin e shumë prej nënshkruesve të letrës drejtuar kryeministrit britanik, Tony Blair, me kërkesën për futjen e dizajnit inteligjent në shkencë, si pjesë e sistemit arsimor.
    Javë më parë Flew ka përfunduar botimin e ri të librit "Zoti dhe Filozofia", e cila duhet të dalë nga shtypi vitin e ardhshëm.

Flew ishte një njeri i cili ka përdorur metodologjinë e filozofisë klasike greke (Platon, Sokrat) me të cilën vite me radhë i mësoi nxënësit e tij. "E gjithë jeta ime ka qenë e udhëhequr nga parimi:" Ndiq provat kudo që ato të shpijnë", thotë ai. Më vonë ka pranuar se shpeshherë ai vetë nuk e ka ndjekur këtë metodologji të cilën ua këshillonte nxënësve të tij.
    Flew thotë se idetë e tij të tanishme kanë ngjashmëri me teorinë e "dizajnit inteligjent", e cila është bazuar në prova se në ndërtimin e gjithësisë ka marrë pjesë një inteligjencë më e lartë (Zoti). Ai tani beson se teoria Darvinit rreth evolucionit nuk mund të shpjegojë origjinën përfundimtare të jetës.

http://www.islamgjakova.net/artikulli.php?id=5320
    O Klajdi po ky Flew paska vdeke qe tre vite ...si eshte e mundur kjo ?!!!

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    O Klajdi po ky Flew paska vdeke qe tre vite ...si eshte e mundur kjo ?!!!
    "Pordhi miza e beri nje ka" e ke ndegjuar kete shprehjen Ane. Ky si lajm eshte i vitit 2004, ndaj dhe nuk nderhyra sepse desha qe indivite inteligjente si ti te kuptojne drejt se c'hall i ka zene keta fetarucat.
    Anthony Flew, eshte nga ata filozofe qe ka debatuar me emra te medhej ne rang filozofik. Teist versus. Anti-Theist eshte debat mijevjecaresh, nuk eshte gje e sotme as e djeshme e as shekullore por me mijera vjet.
    Qe nga Sokrati e kendej!

Ai me sakt (Per te ndare pak dhe faktin nga trillimi) eshte e vertete qe ka nderruar qasjen, por nuk u be fetaruc, thjeshte nga nje Antiteist nderroi mendje ne nje Teist ... Personalisht, bota vetem ka fituar dhe nuk humbi ndonje gje te madhe!
    Me fjale te tjera, humbi nje Bertrand Russell dhe fito nje Karl Popper po aq te madh. Dhe e fundit fare, ai nuk e pranoi kristianizmin si rrjedhoje dhe sigurisht edhe pas ketij vendimi tij ai ishte po aq i ashper ndaj islamit.
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Hajde masturbim hajde
    Pordh o miz, pordh. Per kete jeni ju :P
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Nje i pafe me pak

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Po mire pasqi paska pranuar, a ju tha se ku eshte? Dua ta pyes se pse krijon kaq shume gjera te kota dhe te pavlere per te e me ne fund per ti shkatrruar?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Po mire pasqi paska pranuar, a ju tha se ku eshte? Dua ta pyes se pse krijon kaq shume gjera te kota dhe te pavlere per te e me ne fund per ti shkatrruar?
    Kuku si jane tubuar "Inteligjenca" e forumit ketu..........

Logjiko lirko, llogjiko...bashk me scionin e konzortet:

Nje "gama ray burst", shkarkon per 10 sekunda aq energji, sa dielli jone prodhon gjate gjithe ekzistences se tije (12 miliard vjet)....

Per 10 sekunda........te hudhet krejt ekzistenca, evoluimi, te bastardizohet.....

Sot, je se paku e afte, ta kapish me numra (kudretin e Allahut), per 10 sekunda, ta shlyn gjithe "imagjinaten".....ta shlyn ate qe te rrethekon, qe e rrethekon ate qe te rrethekon, qe e rrethekon ate qe e rrethekon.....deri ne pafundesi....e imagjinon dot pafundesine ???...........aman se paku je e gatshme me e kap 10 sekundshin dhe energjine e diellit per 10 mrd. vjet ???....pakez, ju afrohesh dimenzioneve, vetem pakez ???

Ti scion....e dij se nuk te imponon ki krahasim, se ti nder pakez forumist ketu din me e ndeze dhe me e fik kompjuterin (pamare para sysh se deri para 10 vjeteve ke loz ne rruget e shqiperise me konzerva peshki)...ti pra, ne ate clipin me ato femijet qe e nxore, si KRAHASIM per te provuar mosekzistencen e Allahut.....ato femije mund te sherohen me ilace ???, nese po, pse nuk i drejton Bill Gates-it nje leter te hapish nje fondacion SPECIAL me ju ndihmuar atyre mjeraneve ???, pse mendon se ALLAHU i len te vdesin ???

Ka nje konfuzion ketu.............o i la Allahu te vdesin, o njeriu.........ku eshte konkluzioni i jot kausal ???.....ki eshte vetem nje arsyetim, per me i lane ato mejrana te vdesin, sepse, me kete e provoj mosekzistencen e Allahut.....e din cka meson islami ne kete rast, si thua ???, me i lane me VDEK ato, se large syrit, larg zemres, larg vemendjes ???...........jo bre, po TI u bene sebep, qe sot nuk jane aq larg....cka tash ???

Eshte e pamundur me u mare me krijimin, dhe mos me ardhe ne perfundim se ka nje arkitekt !!!, kjo si rrjedhoje e aftesive kognitive, te cilat sa me shume te kene informata, aq me shume i afrohen ketij perfundimi kausal....nuk thot Allahu kot, se islami eshte fe e te dijturve. Fatkeqesisht ka njerez qe ju nevojiten per kete realitet te thjeshte gati 80 vite....

tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 30-08-2013 më 08:27
    albanish by nature

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Per mendimin tim, jane dy grupe njerezish qe nuk njohin egzistencen e Zotit, te marret dhe mendjemdhenjet, tani me siguri do me pyes njeri nga keto, ku eshte Zoti dua ta shohe,

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •