Postuar më parë nga
Nuh Musa
Kur vet fillozofi mbi te cilin eshte hapur tema, edhe pascal si gjenius qe ka qene, edhe einstein megagjeniusi, kane VEND ne llogjiken e tyre per mundesine e nje krijimi jashta te njohures, pse mendon se TI e din me mire ???....e sheh sa e vertete eshte kur thojm, se FEJA eshte per te dijturit ???....kurani eshte me konrekt ketu, aty thuhet ISLAMI ESHTE FE E TE DIJTURVE.....une ne vend tend te isha, do te filloja tash me qare.....kaq vite te kane shkuar huq....
Hmmmm !!!?, kuptove gje ti ???, a priori eshte "sevapi", pra, besove, e ke xhenetin si opcion te mundshem. Nese nuk ka KRIJUES, rrjedhimisht, nuk ka DENIM....e kape ???...per kete thot pascal se opcioni me besuar eshte me i mire per arsye te perfitimit te mundshem, kurse ne rastin tjeter nuk ke se cka humb !......kuptohet se me BESIM ne kete kontekst do me thene me gjithe konsekuencat qe i ka besimi, dhe kete, jo si pazare, por me plot sinqeritet dhe perkushtim !!!, prandaj pyetja me e arsyeshme ne lidhje me bastin do te ish se "cila rruge" ka qene ajo qe e ka preferuar pascal dhe jo sqarimi i natyres teknike te bastit...cka mendon ti ???
Ose edhe me thjeshte, se qenke pakez i trash: sepse ekziston SEVAPI, rrjedhimisht shperblimi me parajs, e kemi edhe mundesine e bastit....pa cmimin shperblyes, nuk ka senz LOJA ???
tungi
PS:
Si thua, kujto per ato momente qe te shtynen me u fut ne forumins shqiptare, dhe ato rruge qe te sollen deri tek ki disput ketu.....kujtoje rrjedhojen e tyre....une te them, se THELLE ne ndergjegjen tende ke NEVOJE per kete qe po ndodh ketu.....GEZOHU he trim, GEZOHU......
Krijoni Kontakt