Close
Faqja 43 prej 85 FillimFillim ... 33414243444553 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 847
    i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Pėr: KOASH: Nese shteti nuk na rikthen Kishen ne Permet, do ti drejtohemi Strazburgut

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Do ishe dakort ti qe dhe muslimanet ne permet te merrnin pallatin e sportit meqe ky i fundit eshte ndertuar ne token e xhamise.Po muslimanet kane dy pare mend, i njohin ligjet, gjykatat nuk dalin e zihen ne mes te rrugeve duke kerkuar nje prone qe ste takon.Kisha ka pasur token jo ndertesen.Me cte drejte ti kur ke token duhet te marresh ndertesen, .Ka ligje qe i rregullojne marredheniet midis njerzve, sta dha gjykata shko ne strasburg por jo te dhunosh ligjin.Turp per keto prifterinjte qe bejne dhe probleme me fqinjet duke acaruar marredheniet.

Nė vitin 1969 u ngrit shkolla e mesme “Sami Frashėri” dhe u ngrit nė 50% tė truallit tė xhamisė. Ndėrsa nė vitin 1984 u ngrit Pallati i Sportit i qytetit, nė njė truall gati 100% pronė e xhamisė. Nė asnjė rast nuk janė hasur konflikte dhe shqetėsime nga xhamia apo myslimanėt. Konflikte kemi pasur vetėm pėr rastin nė fjalė, tė cilat suportohen patjetėr nga Athina. Kėto objekte, sė bashku me Pallatin e Kulturės, tė cilat janė ndėrtuar nga shteti, pėrbėjnė fytyrėn e bukur tė Pėrmetit.
    Muslimanet nuk kane as nje pare mend , per kete te jesh i bindur ... Ironia maksimale , komuniteti qe mbjell xhamia si kerpudha me apo ne shumice e rasteve PA LEJE , ne cdo cep , nje shemtire me minare , thjesht sa per arsye dominimi te terrenit . Rasti me flagrant eshte aj i prishjes se hapesires te fundit te ngelur ne qender , per te ndertuar nje xhami me motive tamam arabe .

Ven luftojne ne siri per vellezerit e tyre arab , duke terrorizuar nje komb arab te tere . Parafytyro kurre vete arabet po ju therasin taliban ... kjo qe po eshte definicioni i ironise maksimale

Dyfytyrsia ne maksimum ... lena rehat , se e kemi pare edhe punen tuaj .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,053

Pėr: Kisha e Permetit: Komuniteti i krishtere reagon me nje ze ne mbrojtje te Kishes

LETER E HAPUR

ME RESPEKT OLTI PANARITI

Kush jeni ju qe na detyroni te mendojme si ju ?? Une jam Ortodoks puro jo nga keta te viteve te fundit !! Jam nga ata pasardhesit e fshatit Panarit qe greket e rropen per se gjalli !! Na vrane gjysher, na vrane nena, baballare, e lyen ne gjak fshatin tim !! Une jam nga ai fshat dhe jam Ortodoks nuk do ta mohoj kurre !! Kam dite qe duroj dy lloje rrepresionesh … njeri vjen nga ata qe na quajne greke por ne nuk jemi grek sepse e kemi lyer me gjak Shqiperine ne cdo cep te saj, e nga krahu tjeter jane ca Ortodokse te tjere qe jane verbuar aq shume sa jane leshuar si demi ne lecke te kuqe per ti rene kujtdo qe mendon e tregon ndryshe !! Biles edhe te gjykojne te thote se po mendon ndryshe je i shitur je turk, je agjent, je sirian e kushedi se cfare ! Jo more zoterinj une jam krenar qe jam Ortodoks nga nje krahine e madhe e me emer qe quhet KOLONJE , jam krenar qe kjo zone i ka dhene Shqiperise klerike shqiptare me zemer e shpirt me vepra te paepura nder shekuj !!
    Jam nga vendi i Fan Nolit, i Papa Kristos, i Petros, por edhe i Sali Butkes, Spiro Bellkamenit, Themistokli Germenjit , Zylyftar Podes, Konices, Qiriazeve e sa te tjereve !! Jane Myslimane e Ortodokse qe kane qene si vellezer me njeri tjetrin !! Petro rrinte ne shtepine e Bukes ashtu si Spiro Bellkameni , Mihal Grameno e Themistokliu sepse ata skishin ndarje fetare !!! Po jam Ortodoks nga ai sua une…. E pikerisht se jam nga ai sua nuk behet dot me nje prift qe u kap me rrecka ne dore sepse kish vjedhur kocka per ti shitur si ushtare !!! E nese e them kete mendim ka disa Ortodokse qe me shpallin armik, te ēmendur, te paudhe , te mallkuar … keshtu bene edhe atehere po po keshtu edhe atehere ne fillim vitet 1900 kur u masakruan Ortodokset patriote ne Erseke , Leskovik, Korce e Permet …..
    Pse nuk restaurohen dy kishat e tjera ne Permet ja keni thene njerezve o ju qe me shpallni armik ??? Jua them une sepse tek njera meshonte ne shqip At Stath Melani dhe ne ate vend ju pre koka nga greket e ai u varros aty pa koke , ndersa ne kishen tjeter ka meshuar Fan Noli !!! Jap se nuk restaurohen dy kishat e tjera , pikerisht per kete !!!
    Feja o ju qe me keni shpallur armik nuk eshte nje prift apo ca prifterinj, feja eshte besim, eshte dashuri, eshte bashkepunim, eshte ndermjetesim, eshte paqe, nuk eshte dhune e kercenime jo nuk eshte !!!
    Doni te me shpallni armik asnje lloj problem nuk ka, shpallmeni …. Ju nuk e kuptoni qe ju sot po krijoni padashje Heronj te tjere . Duke I shkuar pas jo besimit Ortodoks Shqiptar por verberise ju po krijoni Luarase te tjere, Papa Llambro Ballamaēe te tjere, Visarion Xhuvane te tjere… kete nuk do ta ndalni dot ju me mallkimet tuaja …. Une jam ORTODOKS krenar me shpirt te lire Shqiptar me te njejtin gjak si ai I KOLONJAREVE qe dhane shpirtin per Shkronjat SHQIPE !!! Mallkomeni por mua nuk me zene paēavrat siē thoshte Migjeni sepse une kam besim te paster ne shpirt , besim ne ate zot qe per ne flet shqip e jo greqisht , sic per ruset flet rusisht, per bullgaret bullgarisht, per maqedonasit maqedonisht…. Tani Mallkomeni ju te verber veē diheni se kur mbijetuam nen pushtimin Osman e ate Grek per shekuj me rradhe keto mallkime na duken lojra, e na forcojne , e na bejne me te vetdijshem per misionin tone , ate mission qe Petro Luarasi e cilesoi te domosdoshem , misionin per ti folur Shqiptareve ne gjuhen e memes!!
    Tregojuni njerezve qe ungjillin e ka perkthyer edhe Petro Luarasi, At Stath Melani, Papa Kristo Negovani … pse nuk kerkoni ato rradhe ??? nuk kane ndryshim , thjesht nuk jane greqisht, por jane ne gjuhen e memes ne shqipen tone !!! Une jam Ortodoks si ata e si ata do vdes e dijeni ju qe shumica jane si une , jane nga ai gjak qe leu jugun e shqiperise me patriote te medhej !!!!

TANI MALLKOMENI JENI TE LIRE

OLTI PANARITI

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Pėr: Kisha e Permetit: Komuniteti i krishtere reagon me nje ze ne mbrojtje te Kishes

Citim Postuar mė parė nga ATMAN Lexo Postimin
    LETER E HAPUR

Pse nuk restaurohen dy kishat e tjera ne Permet ja keni thene njerezve o ju qe me shpallni armik ??? Jua them une sepse tek njera meshonte ne shqip At Stath Melani dhe ne ate vend ju pre koka nga greket e ai u varros aty pa koke , ndersa ne kishen tjeter ka meshuar Fan Noli !!! Jap se nuk restaurohen dy kishat e tjera , pikerisht per kete !!!
    Feja o ju qe me keni shpallur armik nuk eshte nje prift apo ca prifterinj, feja eshte besim, eshte dashuri, eshte bashkepunim, eshte ndermjetesim, eshte paqe, nuk eshte dhune e kercenime jo nuk eshte !!!
    Doni te me shpallni armik asnje lloj problem nuk ka, shpallmeni …. Ju nuk e kuptoni qe ju sot po krijoni padashje Heronj te tjere . Duke I shkuar pas jo besimit Ortodoks Shqiptar por verberise ju po krijoni Luarase te tjere, Papa Llambro Ballamaēe te tjere, Visarion Xhuvane te tjere… kete nuk do ta ndalni dot ju me mallkimet tuaja …. Une jam ORTODOKS krenar me shpirt te lire Shqiptar me te njejtin gjak si ai I KOLONJAREVE qe dhane shpirtin per Shkronjat SHQIPE !!! Mallkomeni por mua nuk me zene paēavrat siē thoshte Migjeni sepse une kam besim te paster ne shpirt , besim ne ate zot qe per ne flet shqip e jo greqisht , sic per ruset flet rusisht, per bullgaret bullgarisht, per maqedonasit maqedonisht…. Tani Mallkomeni ju te verber veē diheni se kur mbijetuam nen pushtimin Osman e ate Grek per shekuj me rradhe keto mallkime na duken lojra, e na forcojne , e na bejne me te vetdijshem per misionin tone , ate mission qe Petro Luarasi e cilesoi te domosdoshem , misionin per ti folur Shqiptareve ne gjuhen e memes!!
    Tregojuni njerezve qe ungjillin e ka perkthyer edhe Petro Luarasi, At Stath Melani, Papa Kristo Negovani … pse nuk kerkoni ato rradhe ??? nuk kane ndryshim , thjesht nuk jane greqisht, por jane ne gjuhen e memes ne shqipen tone !!! Une jam Ortodoks si ata e si ata do vdes e dijeni ju qe shumica jane si une , jane nga ai gjak qe leu jugun e shqiperise me patriote te medhej !!!!

TANI MALLKOMENI JENI TE LIRE

OLTI PANARITI

Shiko , Shiko ku e kishin hallin keta brek ngrisurit qe jan infiltruar te kisha autoqefale shqiptare ... Ketu qendronte problemi . Keta grek , qe sic thash perpeliten , se e dine mire qe ortodokset shqiptare , nuk do tolerojne me tu perdhoset kisha AUTOQEFALE SHQIPTARE e tyre ....

Ja pra ..... keto skenare na luhen prapa skenave !!!

Rrespekte maksimale , per Panaritin !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IllyrianPatriot : 25-08-2013 mė 14:45

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,258
    Postimet nė Bllog
    22

Pėr: KOASH: Nese shteti nuk na rikthen Kishen ne Permet, do ti drejtohemi Strazburgut

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Do ishe dakort ti qe dhe muslimanet ne permet te merrnin pallatin e sportit meqe ky i fundit eshte ndertuar ne token e xhamise.Po muslimanet kane dy pare mend, i njohin ligjet, gjykatat nuk dalin e zihen ne mes te rrugeve duke kerkuar nje prone qe ste takon.Kisha ka pasur token jo ndertesen.Me cte drejte ti kur ke token duhet te marresh ndertesen, .Ka ligje qe i rregullojne marredheniet midis njerzve, sta dha gjykata shko ne strasburg por jo te dhunosh ligjin.Turp per keto prifterinjte qe bejne dhe probleme me fqinjet duke acaruar marredheniet.

Nė vitin 1969 u ngrit shkolla e mesme “Sami Frashėri” dhe u ngrit nė 50% tė truallit tė xhamisė. Ndėrsa nė vitin 1984 u ngrit Pallati i Sportit i qytetit, nė njė truall gati 100% pronė e xhamisė. Nė asnjė rast nuk janė hasur konflikte dhe shqetėsime nga xhamia apo myslimanėt. Konflikte kemi pasur vetėm pėr rastin nė fjalė, tė cilat suportohen patjetėr nga Athina. Kėto objekte, sė bashku me Pallatin e Kulturės, tė cilat janė ndėrtuar nga shteti, pėrbėjnė fytyrėn e bukur tė Pėrmetit.
    Xhamia ne Permet eshte ndertuar ne nje vend me te mire se sa shkolla e mesme, eshte ndertuar anes rruges hyrese ne Permet dhe para Gurrit te Qytetit. Dhe po, une do te isha dakord qe komuniteti musliman te merrte pronen e vete. Dhe do te reagoja ne te njejten menyre nese policet do te dhunonin e perdhosnin nje xhami, e jo nje Kishe, pasi kjo eshte ceshtje lirish universale te njeriut e nuk eshte ceshtje besimi apo ceshtje politike, apo ceshtje nacionalizmi.

Ligji i prones ne Shqiperi thote qe nje godine qe nuk eshte me ne perdorim, nuk ka me nje funksion dhe eshte nen administrimin e shtetit, kalon tek pronari i ligjshem. Godina e shtepise se kultures ne Permet nuk ka me nje funksion pasi nuk ka me indoktrinim komunist e kulturor ne Shqiperi, dhe i duhet kthyer KOASH. Dhe KOASH nuk ka ne pronesi te vete vetem godinen, ka ne pronesi te vete gjithe lulishten rreth e perqark godines qe sot eshte zaptuar nga lokalet private.

Kur akte te tilla ndodhin, ndahen qytetaret e lire nga njerezit me mentalitet skllavi ne nje shoqeri. Sic e thashe edhe me lart, turpi i ngelet ne dere komunitetit musliman shqiptar ne Shqiperi qe nuk ka reaguar per kete gje. Turpi i ngelet ne dere e gjithe qytetareve muslimane qe praktikojne besimin e tyre. Ai shtet qe sot sulmon e perdhos nje Kishe, neser do perdhosi nje xhami apo teqe. Dhe jo vetem kaq, por Ai lart do te na gjykoje te tereve per veprat qe bejme ne kete bote, dhe me kete sjellje, nuk merrni bekimin e Perendise, merrni mallkimin e Tij.

Albo

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Banoret e permetit a paguajne tatimet bashkesise dhe shtetit ?
    Nese bashkia e Permetit ka vendosur te rimarri pronen e tyre, mendoj se eshte dashur qe ketyre besimtarve t'ua mundesoje nje lokal tjeter, nje propozim me pajtimin e te gjitheve, sepse si duket, kjo ndertes ishte me pare qender e kultures e ndertuar ne kohen komuniste, por s'ka rendesi, duhej te caktohej nje truall tjeter pse jo, kisha ortodokse shqiptare eshte autoqefale dhe ka patur mundesi brenda ketyre dy dekadave te kujdesej per blerjen e nje trualli.

Gabimi tjeter nga ana e bashkis eshte se kjo ka zgjedhur diten e 15 gushtit, kur ka mundur ti iki ketij provokimi, si te themi=diten e Bajramit t'iu thoje besimtarve "shporruni"..tragjike, nuk luhet me zjarr as me fé !

Sa i perkete grekve, mesa e di Permeti eshte qytet shqiptar e jo greke, ēka lidhje ketu shteti greke apo grekerit ? ..banoret e Permetit tatimet nuk ia paguajne Greqise por Shqiperise prandaj fshihet kjo hipoteza se gjoja se "greqia do na pushtoje" .;kur dihet se shteti Grek mezi merre frym nga kriza qe e ka mbuluar dhe tani gjoja se permetaret do e shpetonin ?...absurde !

Si perfundim: shume zhurem per asgjė, pėr mendimin tim duhet caktohet nje ndermjetsues i pelqyer nga te dy palet qe do e zgjedhi kete problem pa konflikt, te kthehen besimtaret nė ndertesen e kultures qe nuk qenka kish por objekt i shtetit dhe brenda 5 vitesh te gjendet nje truall ku aty te ndertohet kisha ortodokse autoqefale me ndihmen e shtetit dhe banorve permetar, kjo eshte per mendimin tim menyra me e pelqyeshme per dy palet, bashkin e permetit dhe besimtaret. faleminderit !

Xhemis: "Nė vitin 1969 u ngrit shkolla e mesme “Sami Frashėri” dhe u ngrit nė 50% tė truallit tė xhamisė. Ndėrsa nė vitin 1984 u ngrit Pallati i Sportit i qytetit, nė njė truall gati 100% pronė e xhamisė. Nė asnjė rast nuk janė hasur konflikte dhe shqetėsime nga xhamia apo myslimanėt. Konflikte kemi pasur vetėm pėr rastin nė fjalė, tė cilat suportohen patjetėr nga Athina. Kėto objekte, sė bashku me Pallatin e Kulturės, tė cilat janė ndėrtuar nga shteti, pėrbėjnė fytyrėn e bukur tė Pėrmetit".=pajtohem me mendimin tuaj, nuk mund te shkatrrohet tani as shkolla e as objekti i kultures nese dikur aty ishte trualli i ndoje kishe apo xhamie..pse te kerkohet sherr mbi sherre kur ka vende tjera per tu ndertuar kisha apo xhamia ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 25-08-2013 mė 16:24
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897

Te rrime shtrembur e te flasim drejte. Kisha ka te drejte mbi pronesine.Nuk eshte fajii kishes qe akoma pas 23 vjetesh vazhdon baterdia e pangopesia qe mbollen bolsheviket. E vetmja gje qe nuk shkon eshte miopia e greqise dhe e disa shqipetareve qe bien pre e kesaj propagande greke e percahen njeri tjetrin.

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anėtarėsuar
    07-12-2008
    Postime
    450

Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Nese bashkia e Permetit ka vendosur te rimarri pronen e tyre, mendoj se eshte dashur qe ketyre besimtarve t'ua mundesoje nje lokal tjeter, nje propozim me pajtimin e te gjitheve, sepse si duket, kjo ndertes ishte me pare qender e kultures e ndertuar ne kohen komuniste, por s'ka rendesi, duhej te caktohej nje truall tjeter pse jo, kisha ortodokse shqiptare eshte autoqefale dhe ka patur mundesi brenda ketyre dy dekadave te kujdesej per blerjen e nje trualli.
    Ja ku e ke me pamje foton e kishes qe u kthye ne pallat kulture. Mos i lexoni temat sikur lexojne arabet nga fundi ne fillim

http://www.forumishqiptar.com/thread...e-Kishes/page2
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Reschen : 25-08-2013 mė 16:37 Arsyeja: ....

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Xhamia ne Permet eshte ndertuar ne nje vend me te mire se sa shkolla e mesme, eshte ndertuar anes rruges hyrese ne Permet dhe para Gurrit te Qytetit. Dhe po, une do te isha dakord qe komuniteti musliman te merrte pronen e vete. Dhe do te reagoja ne te njejten menyre nese policet do te dhunonin e perdhosnin nje xhami, e jo nje Kishe, pasi kjo eshte ceshtje lirish universale te njeriut e nuk eshte ceshtje besimi apo ceshtje politike, apo ceshtje nacionalizmi.

Ligji i prones ne Shqiperi thote qe nje godine qe nuk eshte me ne perdorim, nuk ka me nje funksion dhe eshte nen administrimin e shtetit, kalon tek pronari i ligjshem. Godina e shtepise se kultures ne Permet nuk ka me nje funksion pasi nuk ka me indoktrinim komunist e kulturor ne Shqiperi, dhe i duhet kthyer KOASH. Dhe KOASH nuk ka ne pronesi te vete vetem godinen, ka ne pronesi te vete gjithe lulishten rreth e perqark godines qe sot eshte zaptuar nga lokalet private.

Kur akte te tilla ndodhin, ndahen qytetaret e lire nga njerezit me mentalitet skllavi ne nje shoqeri. Sic e thashe edhe me lart, turpi i ngelet ne dere komunitetit musliman shqiptar ne Shqiperi qe nuk ka reaguar per kete gje. Turpi i ngelet ne dere e gjithe qytetareve muslimane qe praktikojne besimin e tyre. Ai shtet qe sot sulmon e perdhos nje Kishe, neser do perdhosi nje xhami apo teqe. Dhe jo vetem kaq, por Ai lart do te na gjykoje te tereve per veprat qe bejme ne kete bote, dhe me kete sjellje, nuk merrni bekimin e Perendise, merrni mallkimin e Tij.

Albo
    o Shoku Komuniteti musliman eshte i dyti mbas shtetit per pasuri te patundeshme dhe kur vjen puna ska marre asgje nga ato qe ka me dokumenta, kjo per shkak te politikes se qelbur kundra fese islame, por nese kisha do te kishte te drejte sigurisht qe komuniteti musliman do ti ishte ne krah.Mirepo ti si njeh ligjet sepse ligji thote nese nje prone eshte ne nje toke te nje pronari atehere te parit qe i lind e drejta per ta blere eshte pronari i tokes pastaj te tjeret.Sipas teje iu tek kishes tani duhet me cu gjithe prifterinjte tek 15 kateshi ne mes te tiranes meqe aty ka qene kishe dhe tia marri Koco Kokedhimes.Jo ka ligje qe rregullojne marredhniet midis paleve, une nuk jam kundra marrjes se pronave nga komunitetet fetare mirepo nese pallati kultures eshte ndertuar nga shteti ne toke te kishes atehere i lind e drejta kishes per ta blere dhe jo per te grabitur me dhune.Komuniteti Musliman ne Tirane ka ne pronesi token tek dhoma e tregtise, ne Elbasan ka token ku eshte ndertuar universiteti i ekonomikut dhe infermieria, Ne shkoder po keshtu, ne Korce po keshtu, mirepo nuk te lejohet te marresh ndertesen pa nje procedure blerjeje.Une jam dakort nese kisha e blen ndertesen le ta gezoje, po komuniteti Musliman ne Permet te marri pallatin e sportit dhe shkollen sami frasheri tani te dergoj aty autobuse me besimtare nga e gjithe shqiperia si do te thoje ti zotrote?Do thoje po na vjedhin pronat shteterore.Ndryshon puna nese kisha ka pasur dhe token dhe ndertesen ne pronesi dikur dhe ajo ndertese eshte po ajo atehere eshte e drejta kishes ta marri ndertesen me ligj e jo me dergime prifterinjesh dhe besimtaresh me autobuse.Apo duke cuar kercenime diplomatike te shtetit grek e duke ndaluar emigrantet shqiptare ne kufi.Keshtu i zgjidh Kisha ceshtjet, shqiptaret qe kane kthyer fene me zor nje dite do te rikthehen ne fene e Zotit e jo ne propagandat shoviniste te shtetit grek dhe sherbetoreve te tyre.

Asnje smerr mallkimin e Perendise per shkak te kishes, hiqni dore nga keto se asnje se vret mendjen per mallkimin e Kishes, te malkuar jane ato qe ne vend te Zotit adhurojne krijesat, pikturat, drunjte, statujat etj.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

9. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Xhemis pėr postimin:

Doni-88 (31-08-2013)

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Xhemis. kta forumistat ne krye albon dhe spiron qe eshte minoritet grek nuk eshte se jan kundra marrjes se prones se kishes aty jam edhe une dakort qe ta marri siē po e spjegoni dhe ju me proēedura,por keta dy persona e lart permendur jan teje te kenaqur po u beri thirrje kleriku anastasi Greko fili qe te bejn trazira ne shtetin tone qe gjoja popullit po i behet e padrejt per marrjen e truallit,o zotni krejt e thjesht eshte nese si jepet ajo qe i ka pas taku ti jepet nje pron tjeter qe ti kuvenoj kishes ortodokse,keta klerik mund te thon qe eshte truall i shejt,o zotni kisha ka fuqin te shejterojn edhe malin e jo me nje truall te ri kjo eshte pak sa per te qeshur,thjesht kleriket shovinist grek duan qe popullin shqiptar ortodoks tuan ta nderzejn kundra shtetit qe gjoja po u behet e pa drejt dhe keta shovinistat grek gjoja te shejteruar nen petkun e kleriēizmit greko fil jan te ndjeshem per popullin ton ortodoks ,o zoteri po qe se jan kaq te drejt dhe te shejt,pse nuk e kerkojn ate qe u tako me ligj neper mjet gjykates pse u dashka qe te ngrej popullin ne kemb per diēka qe ajo eshte mes klerikve Grek dhe shtetit shqiptar,nuk eshte populli klerik i asaj kishe per ta kerkuar,populli falet aty ku prifterinjet ua kerkojn pse ata ,pse keta klerik nuk duan ta ruajn qetsin e popullit shqiptar ,ku e kan problemin keta, veē qe te bejn popullin ortodoks te pa kenaqur tu japin ate qe atyre u duhet neper mes kishes dhe me kalimin e kohes ti greqizojne dhe te deklarohen grek mas shum vitesh apo dekadash,prifterinjet e kishes ortodokse duan fiksin ne byth per ti pergjuar se ēar kerkojn keta qe duan trazimin e fes ortodokse ne shqipri
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Citim Postuar mė parė nga gjethplepi Lexo Postimin
    Ja ku e ke me pamje foton e kishes qe u kthye ne pallat kulture. Mos i lexoni temat sikur lexojne arabet nga fundi ne fillim

http://www.forumishqiptar.com/thread...e-Kishes/page2
    jeni gabim, si ka mundesi kjo qe ne shekullin XXi te mendohet si ne mesjete ?
    sipas mendimit tuaj, duhen shkatrruar te gjitha shkollat qe u ndertuan ne oborret e xhamive e kishave ?
    ta dini se nuk me interesoojne asnjera as tjetra, jane produkte per te futur zjarre e jo qe te perhapin dije, shiheni se si infektohemi nga keto fet, mendoj se duhet te biszdohet me gjakeftohtesi ejo te mirremi me ofendime, pa e ditur fare opinionin tim perpiqeni te me provokoni, ju thashe me siper se nuk me interesojne temat fetare...na e hubin kohen..lol !
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 43 prej 85 FillimFillim ... 33414243444553 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •