Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 101

Pėr: Dėmtim pejsazhit : Kryqat ne kodrina shqiptare

Citim Postuar mė parė nga EXODUS Lexo Postimin
    dudukus.prime,

Une nuk e di se ne cfare gjuhe duhet te te drejtohem ty per te me kuptuar sa me drejt! Eshte e qarte(per mua) qe shqipja jote dhe e imja jane jo pak 'larg' per te na mundesuar te dyve nje 'ure' komunikimi te mjaftueshme per te shkembyer mendime sa mekuptimplota ne lidhje me kete palo-teme qe ka hapur ky i ngjashmi jot, per te cilin ti, vure doren ne zjarr per t'i erdhur ne ndihme duke m'u drejtuar mua me nje lloj "ngrenie leshi" e thirrje per islam, e lesh-arablleqe te tjera te kesaj natyre, megjithese nuk te ftoi kush ne debat!! Si perfundim, ishe pikerisht ti qe te hengri leshi i brimes dhe nxorre gjoksin per kolegun tend me te cilin ndani te njejten fe dhe rrjedhimisht te njejtat kufizime mendore ne lidhje me ceshtje te nje feje tjeter se ciles nuk i perkisni, por jeni aq guximtare b0lexhinj sa tentoni te jepni mend dhe te kerkoni llogari!!

dudukus.prime,

nepermjet kesaj ti me le te kuptoj se ju jetoni ne bote fantazish apo imagjinatash te gjithefarllojshme, permes te cilave ju i jepni te drejte absolute vetes ne lidhje me shume ceshtje te rendesishme jetesore si dhe ajo xhevahirja qe ke permendur, kur ne te vertete ju jeni te zgjebosurit e dhjere te Perendise dhe dominimi juaj shtrihet po aq sa edhe mentaliteti juaj krejt i pjerdhur islamik!!

dudukus.prime,

nese nuk e ke ditur, apo ka filluar te te pelqeje vetja, po ta permend edhe nje here: ju gezoni tashme shtetin tuaj te pavarur prej me shume se 5 vitesh sepse njiheni nga mbare bota si etnikisht shqiptare!! Dicka e cila, teorikisht, do te thote se ju rridhni nga i njejti 'trung'(peme) apo komb si edhe shqiptaret e Shqiperise.
    Kur une ty 'te fshikulloj' me fjale te cilat ti i meriton dhe i kerkon vete, duke pare kulturen anadollake qe shfaq, atehere kjo s'ka as edhe nje lidhje me te qenit apo jo patriot nga ana ime, dhe aq me pak me ceshtjen e bashkimit kombetar te cilin ti mendon/kujton se do e vendose si t'i teket pordhes tate apo times.

Ndersa kultura ime familjare eshte ne varesi te niveleve te njerezve me te cilet kam te bej. Nese ti je Supertrap, une do te te trajtoj si nje te tille!

Po tani, a u muarrem vesh or Abdurrahman Pasha, aka optimus.pordhus.prime?
    sa i frustruar qe je...me te vertete je per tu dhimbsur gurit e drurit, te ka kapluar nje mjerim i madh...p.ordhen qe e qet prej goje, ti i pari ja ndien eren, une jam shume lart per ta ndjere...
    Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Shteti eshte L.A.I.K. e jo republik katolike o messsssssiiiiiiiiii ! As ne oborr s'ke drejt te ndertosh xhami e kishe pa lejen e shtetit !? Ne ēfar bote jeton ti ????
    Ti vella spo e perdorshe trurin, ti edhe 400 vjet me jetu ne France ky i njejti je dhe me kete mentalitet do te jetosh. A sillet njeri si nipi im 2 vjecar, phaaa

Keta kryqe te paligjshem ne toke te perbashket duhen shkaterruar! Por ne Shqiperi ndodhin cudira.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga Deluvian Lexo Postimin
    Po punon per nje Shqiperi Turqi Europiane? Kjo me duket si e ekzagjeruar. Edhe pse une nuk shqetesohem aspak nga kryqet, duhet ta pranoj qe Le dévoué ka nje pike te drejte kur thote se shteti shqiptar esht laik dhe nuk duhet te perfaqesoje nje fe apo nje tjetur duke pasur simbole fetare ne token e tij. Ne qofte se ti jeton ne SHBA atehere e di mire se nje situate e tille atje do kishte perfunduar neper gjykata. Edhe me c'mbaj mend, nje rast si ky ndodhi ne California ku ekzistenca e nje memoriali lufte me simbol fetar, e jo me nje kryqi te rrendomte u hodh ne gjyq. Se mbaj mend c'ndodhi me at memorial, s'esht se e ndoqa kete situate me shume zellshmeri. Cfar ka rendesi esht se kjo ndodhi ne nje vend ku 80% e popullsise esht e krishtere.
    Nga ndryshojne kryqet ne majen e kodres nga kenga e hoxhes ne maje te minarese qe le pa gjume nje lagje te tere ne qytetet shqiptare, ku jo te gjithe jane muslimane? Te dal edhe une te ankohem se si i krishtere nuk dua qe hoxha te me zgjoje nga gjumi nga minareja ne 5 te mengjesit apo ne darke vone? Ku do dalim po i hyme kesaj rruge? Do dalim tek mentaliteti komunist i shkaterrimit te fese e tradites se harmonise fetare ne vend. Si ti, si une, nuk do te jemi me ne gjendje qe te praktikojme besimin tone te lire.

Prandaj zgjidhja eshte qe edhe une e ngre kryqin, edhe ti kendon maje minarese, dhe te dy gezojme lirine per te praktikuar besimin tone.

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-08-2013
    Postime
    55

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Nga ndryshojne kryqet ne majen e kodres nga kenga e hoxhes ne maje te minarese qe le pa gjume nje lagje te tere ne qytetet shqiptare, ku jo te gjithe jane muslimane? Te dal edhe une te ankohem se si i krishtere nuk dua qe hoxha te me zgjoje nga gjumi nga minareja ne 5 te mengjesit apo ne darke vone? Ku do dalim po i hyme kesaj rruge? Do dalim tek mentaliteti komunist i shkaterrimit te fese e tradites se harmonise fetare ne vend. Si ti, si une, nuk do te jemi me ne gjendje qe te praktikojme besimin tone te lire.

Prandaj zgjidhja eshte qe edhe une e ngre kryqin, edhe ti kendon maje minarese, dhe te dy gezojme lirine per te praktikuar besimin tone.

Albo
    Ne postimin para atij une isha kunder heqjes se kryqeve dhe gjithashtu jame kunder ndalimit te kenges se hoxhallareve sic mund ta shohesh ne temen tjeter me poshte. Thjesht po argumentoja se thjesht pse dikush nuk i do keto gjera nuk do te thote se ai do Shqipri Turqi Europiane sic e quan ti.

Edhe per me shume, si ti si une nuk kemi nevoje as per kisha, xhami, hoxha apo kryqe per te praktikuar besimin lirisht. Ne SHBA ku jeton ti, as nuk kendojne hoxhallaret as nuk vihen kryqe neper rruge dhe prape njerezia esht e lire to praktikoje besimin edhe harmonia fetare ekziston (edhe pse jo natyrale dhe e sforcuar)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

..thjesht,turqit lane pjellen e tyre,dhe ja ku i keni ketu ne forum tek flasin shqip perderisa kan gjak turku....

Liria jote mbaron aty ku i bie me qafe te tjereve! Nuk ka liri te bezdisesh te tjeret. Kjo eshte padrejtesi jo liri. Une nuk ja kam borxh hoxhes te mezgjoj nga gjumi. Se pe e beri hoxha duhet ta bej edhe une edhe ti edhe e dime se ku vete kjo pune; haheng gjithe naten, nate per nate! Kryqin mundet ta veshe ne pronen tende por jo ne toke te perbashket. Ky eshte vandalizm. Por sikur une te ve nje poster qe eshte ofendues per krishteret ne toke te shtetit? Por sikur te ve pentagramen apo kryq me koke posht? Kjo eshte rrempalle jo liri! Nuk ta kane borxh te tjeret ti biesh me qafe kot apo te maresh token e perbashket si tended!

Albo

Qetsohu , Jezusi qe nderojne keto kryqe ishte Cifut e jo Shqiptar!

Citim Postuar mė parė nga dielli1 Lexo Postimin
    ..thjesht,turqit lane pjellen e tyre,dhe ja ku i keni ketu ne forum tek flasin shqip perderisa kan gjak turku....

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Albo
    Ti si i krishter sduhet te flasesh per ezanin sepse dhe ti bie kembones se kishes kur ben Meshen.Edhe Ezani te pakten eshte ze njeriu ndersa kumbona ka tjeter tingull nese do ta marrim shkencerisht.Nese kryqi behet ne nje toke qe e zoteron kisha atehere per mua nuk keni bere gradacele, por nese kryqi vendoset ne toke publike qe nuk i perket vetem kishes atehere ketu duhet te kuptoni se prona publike nuk i perket vetem krishtere por te gjitheve.Kur shkon per Kosove tek tuneli i rruges se Kombit ke nje kryq ne hyrje te tunelit, siper tij, cdomethenie ka kjo a mund te ma shpjegosh qe kushdo qe hyn ne tunel te shikoj kryqin apo te kaloi poshte kryqit?A nese kryqi eshte ne nje kishe apo toke te kishes askujt si pengon kjo gje, eshte e drejta juaj, sikur Turqit ju kane lene te beni kisha kur kishin 500 vjet qe rrinin ne ballkan.e kupton tolerancen islame dhe kryeqezimin vend e pa vend te hapesirave publike? ky eshte ndryshimi.Mos e zabto hapesiren publike beje kryqin ose kishen tek prona e kishes.Sa per Zerin e Ezanit besoj se u kuptuam me analogjine e kumbones.

Per me shume futi nje informacion flash ketu

Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Se pari, duhet te mesosh qe kryqat ne maje te kodrinave nuk vihen "per te trembur muslimanet" apo njeri tjeter per ate pune. Vihen nga fshataret e zones, qe jane te krishtere, per te bekuar e mbrojtur token, fshatin, familjet e gjithe vendin. Kryqit i tremben vetem demonet e qoftelargut dhe jo njerezit me besim.

Se dyti, ne shumicen e rasteve, kryqet vendosen edhe ne ato vende te shenjta ku me pare kane qene te ndertuara kisha apo manastire, qe tani nuk ekzistojne me pasi i prishi rregjimi komunist. Fshataret e zones nuk kane mundesi financiare qe te ngrejne nje kishe apo manastir te ri, dhe ngrejne nje kryq ne ate vend, si per te te bere ty e mua te qarte qe ky eshte vend i shenjte, ka qene Kishe apo Manastir, dhe njerezit vene edhe luten, ndezin qirinj.

Se treti, pejsazhin nuk e prishin kryqat apo minarete ne trojet shqiptare. Kryqat e minarete do ngrihen ne ato zona ku ka banore te ketyre besimeve, dhe ne shume qytete te Shqiperise gjen edhe kisha edhe minare e xhami. Problemi yt eshte se ti je rritur ne Kosove apo ne Maqedoni ku popullsia muslimane shqiptare me ate te krishtere ose nuk shkojne mire, ose jane krejtesisht te izoluar nga njeri-tjetri. Dhe kur ti e kushdo vini ne Shqiperi, e shikoni kryqat e minarete, xhamite e kishat, besimtaret muslimane e te krishtere qe jetojne e respektojne njeri-tjetrin neper qytete, fshatra, lagje e pallate, ju ju duket cudi. Cudi pasi jeni rritur ne rrethana te tjera shoqerore dhe me nje kulture ndryshe nga ajo e shqiptareve te Shqiperise. Dhe kjo ju huton e shokon, dhe tregoni me gisht si dicka te keqe ate qe gjeni ne Shqiperi. Ne fakt kjo nuk eshte dicka e keqe, ky eshte mbase virtyti me i admirueshem i shqiptareve te Shqiperise nga bota e qyteteruar: harmonine fetare. Bashkejetesen paqesore te shqiptareve te besimeve te ndryshme ne te njejten shoqeri.

Se katerti, problemi nuk eshte as kryqi, as pejsazhi. Problemin kerkoje ne mentalitetin tend si njeri. Per ty cdo gje jo-islame eshte e huaj, eshte e frikshme. Por ja qe jo te gjithe shqiptaret jane muslimane si ty dhe jo gjithe bota eshte islamike. Te duhet te edukosh vetveten qe te mesosh qe zgjidhja e "problemeve" te tilla nuk eshte shkaterrimi i kryqezeve, por shkaterrimeve i bunkereve ne mendjet tuaja. Ai i krishteri shqiptar ka po aq te drejte te ngreje kryqin apo kishen e tij, ashtu sic ke edhe ti te drejte te ngresh xhamine apo minarene ne qytetin apo fshatin ku banon. Dhe thelbi i asaj qe duhet te mesosh: nese ti i respekton atij te krishterit te drejten e tij njerezore per te praktikuar besimin e tij, edhe ai do te te respektoje ty te drejten per te praktikuar besimin tend musliman. Nese ti nuk ia respekton kete te drejte, as ai nuk do te respektoje ty. Nese ti i shkaterron kryqin, ai do te shkaterroje minarene. Dhe ku dolem po zgjodhem kete rruge? Dolem tek shkaterrimi i shoqerise shqiptare apo "kombi shqiptar" sic e quan ti.

Prandaj kur vizitoni Shqiperine me pushime nga Kosova apo Maqedonia, nese ka nje gje qe duhet te eksportoni nga Shqiperia pervec rrezeve te diellit dhe plazheve, eshte edhe tradita e harmonise fetare, ngritur mbi respektimin e dinjitetit te cdo shqiptari, pavaresisht nga besimi i tij.

Albo
    Mirdita,

Nje....shqiptaret musliman nuk kane asnje problemi me shqiptaret jomusliman.
    Dy.....realiteti i permendur me larte eshte dicka e JOZAKONTE, dicka e RE, dhe dicka e IMPORTUAR.
    Tre....pikerisht shqiptaret e ish pseudosllavise nuk njohin homogjenitet fetare, pra, jemi te gjithe kryekeptu te lindur dhe rritur ne vende te perzjera, per neve si kisha si xhamia jane dukuri te perditshme.
    Kater.....kryqat mbi kodrina jane politike e pravosllaveve koherave te fundit per ti diksriminuar shqiptaret.
    Pese....kur nje shqiptare kete politike e sheh edhe ne vendin e vet, nga populli i vet, atehere per ate ka dy mundesi shpjegimi se PSE ndodh kjo:
    - ose shqiptaret josmusliman jane ARMIQ te shqiptareve musliman (qe me kete politik "imituese" e mbeshtetin armikun shkavell, i cili i thot muslimanit se ti nuk e ke vendin ketu)
    - ose thjeshte jane dembela e malok te pashkolluar qe i hjek per hunde kush te doje....

Shqiptaret e ish pseudosllavise nuk kane pesuar blackout kulturore, andaj, dhe kemi avantazh kulturore me se paku per 50 vjet. Respektivisht pra, nese dikush mund te mesoje dicka shqiptare nga dikush, atehere shqiptaret e shqiperise nga neve te ish pseudosllavise.....ti thjeshte nuk e din ate qe e dije une....si per shembull, se shqiptaret e ish pseudosllavise cdohere kane jetuar ne shoqeri multifetare dhe multikombetare, dhe me kete, e kane senzin per te huajen shume me delikat dhe me te mprehet.....andaj jemi edhe NE ata, qe kemi kurajon ti tematizojme keto dukuri antishqiptare......

Pra, sic e veren, kryqi nuk na tremb, se veshet e nuh muses me se vontmi 4 dite pas lindjes kane degjuar edhe kembanat e kishes.....dhe keshtu gati e ka perjetuar cdo shqiptare ardhjen e tije ne kete toke kaq te bukur.....

Perfundimisht pra, shqetesimi i shqiptareve mbi poltiken e kryqave eshte i arsyetuar, dhe ne kerkojm nje pergjigje POLITIKE, e jo emocionale..........po te kish qene puna emocionale, kryqat do te ishin montuar mbi kodrina e karpa qe para 2000 vjeteve, e jo qe 20 vjet e kendej....

tung
    albanish by nature

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •