Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37

Për: Myslimanët e Kosovës duan të jenë edhe shqiptarë edhe myslimanë!

Citim Postuar më parë nga mitjuk Lexo Postimin
    Shqiptart dhe kombi shqiptar kan pas fatkeqsin strategjike politike qe nuk ndoqen politiken dhe shtetformimin e tyre ne bazen fesh dhe gjuhesh,fatkeqesi per ne ishte qe u konvertuam ne Muslimanizem,fatkeqesi ishte qe nuk ndejtem si te krishter kishim nje fe katoliçizmin por perandori shqiptar nga nishi i cili ishte perendor i Romakve dhe i kombit shqiptar katolik ky perandor romak u nga nga kisha katolike per pikpamjet e veta dhe krijoi dhe mbrojti Ortodoksine,pra kjo fe eshte feja e kombit shqiptar qe u nda ne dy fe por qe kan nje emer kristjanizem,ndersa turqia pushtuese na i krijoi kushtet per 500 vjet qe te na konvertonte ne muslimanizem ,por ne as nje rast nuk ndikoi tek ne per tu martu me kusherinat tona te gjakut siç eshte vertet ne islamizem dhe te martohesh me 7 gra te gjakut as qe ka ba vaki deri me sot,a i shko mendja kujt pse nuk u praktikuan kurr keto dy gjera ,krejt e thjesht sepse ne jemi komb katolik dhe me gjak te paster ne u konvertuam per interesa mbijetese ky ishte gabim por edhe rruga me e mir per te mbi jetuar sepse skishim ekonomi skishim ushtri skishim politikan skishim forc per te kundershtu nje siperfuqi siç ishte turqia e asaj kohe,nje pyetje per ata qe e mbajn veten si musliman ose islamik,pse ju si musliman nuk u vjen era e trupit siç u vjen era e muslimanve te vertet si grave si burrave,pse ju si "musliman" "islamik"nuk martoheni me shtat gra dhe keto shtat gra jan kusherinat e gjakut tuj,jua them une se ndjeheni shqiptar dhe keni ndjenjen e krishterimit pavarsisht fes qe mbartni nga teparet tuj,nese do te rish musliman rri siç te ka hie rri musliman shqiptar por jo musliman islamik ,netekundert duhet te kthesh rroten e historis ,te vesheni me fustan te bardh me mjekerr te pa lara ,te lini trupin pa u la te lani vetem durt deri ne brryl dhe kamet deri tek zogu i kames ,dhe kshu do ju vin era siç u vjen islamikve radikal pra kjo eshte feja islame ,te nderuar musliman ortodoks katolik qendroni me mendje te qartesuar se jemi nje gjak jemi nje komb qe vim nga ilir dardan & pellazge jemi fise e ketyre edhe fiset tona kalojn brez pas brezi dhe largohemi avash avash duke u shumuar si fis kshu ne kete menyr largohemi edhe nga gjaku bres pas brezi por qe gjaku na ngelet shqiptar e jo grek as serb as turk as sllavo maqedonas,thirrini mendjes o poppull sa nuk jemi perçar dhe te na ndajne siç kan ba me trojet tona nje pjes greqia nje pjes mali i zi nje pjes ne sllavobullgaret ne maqedoni,turpi bie mbi ne komshit knaqen kur ne jemi te perçare klm flm per mirkuptimin o kombi yne
    i humbur porsi nje gjilpere ne kashte...
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Nuk mund te jesh edhe shqiptar edhe mysliman. Nuk mund ta duash Allahun dhe katolikun shqiptar (apo nje jo mysliman tjeter) njekohesisht. Nese e ben kete je ne kontradikte te carte. Eshte sikur te thuash jam i krishtere e ne te njejten kohe ta mallkosh ose ta urresh p.sh. ateistin shqiptar.

Islami tradicional shqiptar nuk ekziston asku perpos ne mendjen e disa njerezve, nuk ka baze as ne Kuran e as ne Hadithe, as nuk mbeshtetet ne to por as nuk i promovon ato. Mos e futni popullin ne rrena, hudheni genjeshtren e te koten sa me shpejt qe te jete e mundur ne mes te berllogut.
    Nuk po kerkohet te biem ne dashuri o mesi, po kerkohet bashkjetes, toleranc dhe mirkuptim.

Ti je vellai im per nga kombesia, vella im per nga njerzia. Ti ke fejen tende, e un timen. Kjo eshte feja qe na predikoi Muhamedi a.s., dhe s'ka te ben me "tradicionalen" qe s'dmth asgje, kur ne fakt, si te paret tan si ne, nje fe kemi.

Nese ti mendon se nuk shkojn keto dyja bashk, un mendoj se ju si komunitet, keni ndoshta ndermend te kerkoni autonomi, apo dicka te ngjashem per ta nenvizuar dallimin me ne.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Citim Postuar më parë nga Archon Lexo Postimin
    Korcaret dhe kisha ortodokse priste kosovaret ne 1999,i mbajti dhe i strehoi me respekt dhe dashuri dhe jo me tu deshironte vdekjen,mos shpifni kaq hapur se dhe me injoranti ju dallon
    Po nuk kane faj keta m.ter, i mer i ndihmon, ndan buken e gojes dhe me vone te cajne ****** .. turq te pabese
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Po nuk kane faj keta m.ter, i mer i ndihmon, ndan buken e gojes dhe me vone te cajne ****** .. turq te pabese
    Kush i ka pritur kosovaret ne 1999 sorollopi yt? Ti je nje cope mishi me dy sy qe sherben vetem per te leshuar kakardhi ne forum. Per asgje tjeter nuk vlen sorollopi yt.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Kush i ka pritur kosovaret ne 1999 sorollopi yt? Ti je nje cope mishi me dy sy qe sherben vetem per te leshuar kakardhi ne forum. Per asgje tjeter nuk vlen sorollopi yt.
    Kushi i largoi kosovaret ne 1999, te na tregoi ortodoksi islamofobik.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Kushi i largoi kosovaret ne 1999, te na tregoi ortodoksi islamofobik.
    Ku di gje ky mavria o vella. Ketij i kane futur nje shirit ne prapanice dhe vjen dhe i leshon copa copa ketu sa here ja cajne.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Kur u larguam nga Kosova,ajo dite me sillet edhe sot e gjithe diten neper mend:ishin dite prilli,Njerezit u mblodhen per pak minuta,serbet ate dite vrane e masakruan mese peseqind veta(musliman e katolik,pa dallim,sepse per ta te gjithe ishin Arberor_Shqiptar,dhe si tetille ua zinim rrugen).
    ..Njerezit e mi rrefejne sesi kur arriten ne Shqiperi(une dhe disa shoke nuk dolem ate dite)(pikerisht ne Fushe Arrez,ishin shperndare neper familje,dhe ishin pritur te gjithe njesoj musliman e Katolik,te gjithe ishin pritur si vellezer,nga Fushe Arrezit mikeprites.Mirepo qeshte e verteta nje pjese e rrefugjateve"musliman"kur pane qe jane ne mesin e Katolikeve te Fushe Arresit,pavaresisht mikpritjes iken nga Fushe Arresi,gje qe i iritoj shume vendoret...Kjo eshte e verteta,e atyre diteve te veshtira..
    ...I lutem ndonje forumisti qe eventualisht eshte nga Fush Arresi,qe te konfirmoj shkrimin tim te shkurter,por te vertete....

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Nuk mund te jesh edhe shqiptar edhe mysliman.
    pse nuk mund te jesh o i paditur..ku qendron mosperputhja..cjane keto krahasime idioteste qe ben..

cdo kush ka nje identitet..nje njeri i perket nje etnie nga ku ka lindur por edhe i perket nje feje te cilen ka perqafuar ( varet nga deshira e tij ) ose mund te jete ateist..keshtu qe nuk e di pse duhet te diskutoni me gjate idiotesira te tilla..sinqerisht ju te gajasni me gallata pa fund..

do i propozoj administratoreve ta nderrojne emertimin e ketij nenforumi ne '' futja por.dhe e grij sallate ''.. asgje tjeter nuk gjen ne kete nenforum..
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 12-08-2013 më 11:43
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Ne fakt kombesia edhe besimi jane dy gjera krejt ndryshe. Pak me intereson se ne cfare zgjedhin te besojne, por shumica ngatrrohen, shume mysliman shqiptare jetojne si Arab edhe shume ortodoks shqiptar jetojne si Greke, Serb, Maqedonas etc. Problemi lind kur njerezit ngatrrojne kombesin me fene! Nese preferojne te jene Arab & Greke ateher s'mund te jen SHQIPTAR!
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...asimilimi i nje pjese te popullit tone ne fene islame ishte tragjedija joone....Ky tjetersim i dhunshem,i popullsise sone ne musliman,se shpejti(fal injorances se mbjelle nga osmanija)dhe varferise qe vazhdon si pasoj e vend numerimit qe na e la si dhurate osmanija,shto atu ketu edhe shoqerorizimin e popitikaneve"tane"me osmanine e re"sulltan"erdoganin)ky popull do vazhdoj drejt shperberjes se metutjeshme....Kjo do behet se shpejti(me kete trend qe ecin"politikant tane"realitet i hidhur,qe do jete fatkeqesija_tragjedija e dyte dhe humnera e pa krye per kte popull fatkeq...

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •