Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Për: Myslimanët e Kosovës duan të jenë edhe shqiptarë edhe myslimanë!

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    I lutem ndonje forumisti qe eventualisht eshte nga Fush Arresi,qe te konfirmoj shkrimin tim te shkurter,por te vertete....
    ja po te pergjigjem une nga kukesi o djell qe veq rreze urrejtje leshon..eshte e vertete qe pjesa dermuese e vellezerve te tu nga shqiperia londineze bene te pamunduren per te te prite ty dhe vellezerit e tu ne momentet me te veshtira te jetes suaj..ndoshta nuk e ke pare me syte e ty por po ta them qe pjesa derrmuese per te mos thene 99% e popullesise qe nga dera e doganes ne morin deri ne piken me jugore te shqiperise jetonin ne skajin ekstrem te varferise dhe megjithate ndane kafshaten me ju..eshte e vertete qe nje pjese e mire e atyre qe dikush i quante refugjate kurse pjesa dermuese e popullsise i quante vellezer u larguan nga zonat rurale te veriut drejt tiranes por nuk ishte ne mes perkatesia katolike apo muslimane..kjo qe thua ti eshte thjesht dhe paster dezinformim per te mos thene qellim dashakeqes i joti per te fute perqarje..dhe a e di pse nuk kan ike per nga perkatesia fetare i dashur..sepse fushe-arrezi ka mjaf pak te perkatesise katolike dhe e dyta eshte se gjithmone kur je mysafir ne shtepine e nje katoliku ai ben cmos te te krijoje kushte si musliman qe je dhe te mos te ta prishe rrugen tende fetare..e kam fjalen me shume tek te ngrenit kur nese je musliman ata te sjellin ene gatimi te paperlyera me mish derri..ti e lidhe me fene por po te them dicka qe vertete ishte e shemtuar te nje pjese jo e vogel e familjeve te vellezersve tane nga kosova..ndonese nje pjese te falenderonin pse ju krijove kushtin me minimal per te futur koken poshte nje mbuloje nje pjese bukur e mire kan kerkuar kushte i dashur..kushte qe ishen krejtesisht te pamundura ne fushe arrez apo ne kukes..jan skandalizuar nje pjese e madhe e vellezerve tane nga kosova kur kan pare vellezerit e tyre nga shqiperia te lahen me kova uji e kanaqe..jan skandalizuar kur lan banjot lluksoze edhe neper fshatra te kosoves dhe gjeten banjo primitive neper shqiperi..per ta ishte thjeshte nje paisje shtepiake telefoni kurse kur pane qe ne shqiperi veq zyrat shteterore kishin telefon u skandalizuan..zonjat nga kosova ishin mesuar te rrinin 4 ore duke u ndreq para pasqyrave dhe u skandalizuan kur gjeten aq varferi ne shqiperi sa qe femrat mezi siguronin nje sapun me ere per te lare koken dhe trupin..kur pane keto kushte pjesa me e madhe iken nga zonat rurale se '' nuk jetohej '' atje..dhe asesi nuk iken se ishin katolike apo muslimane..

keshtu eshte e verteta o diell qe te ka erresuar urrejtja nderfetare...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

PS
    Ju lutem tere besimtareve muslimane qe te mos behen pre e shkrimeve provokuese te disa njerezeve qe mundohen me te gjitha format te fusin e mbjellin percarje mes nesh. Ne jemi nga popujt e vetem ne bote qe kemi larmishmeri te mrekullueshme religjoze e kulturore qe pasohet me nje tolerance te pashoqe.

Injoroni!!!!!

Le te shajne dhe te flasin cfare duan. Ju mos i shani orthodokset dhe katoliket shqiptare. Ne jemi te gjithe shqiptar dhe ne dijme si ta vleresojme njeri tjetrin sepse u bene me qindra vite qe jetojme ne kete forme
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

...I lutem ndonje forumisti qe eventualisht eshte nga Fush Arresi,qe te konfirmoj shkrimin tim te shkurter,por te vertete....
    Ti ke shume te drejte. Une nuk e di se cfare ndodhi ne fush arez por di te tregoj se cndodhi ne Korce sepse kam qene vete prezent. Pasi erdhen autobuzat me refugjate nga maqedonia, po hynim per ne korce kur disa filluan te murmurisnin dhe te iritoheshin kur pane katedralen e korces. Ka qene kohe pashke atehere dhe kembanat binin me shpesh se heret e tjera. Zbritem ne qendren sportive ne korce dhe atje filluam te ndanim ndihma e para + ushqime. Pas disa bisedash, u mor vesh qe shume veta nuk deshin te rinin ne Korce, bashkia vendosi ti shpinte ne nje konvikt/ndertese e cila perdorej nga minatoret e Lozhanit dikur ne kohen e xhaxhit. Rruga per atje shkon ne mes te maleve , duk shkuar drejt destinacionit ata deshin te ndalonte autobuzi dhe te shkonin disa perpa per te pare se si ishte gjendja ne konvikt. rruges , pasi u kthyem me ata qe shkuam per te pare konviktin, me thane se ishin te trembur prandaj dhe reaguan ashtu. Nuk deshin te rinin ne Korce se u kujtonte serbine.

Keto ishin momentet dhe impresionet e para me shqiptare nga kosova.

Me vone kishte"incidente" nga me te ndryshme.... kur njerzit shkonin dhe u jepnin ushqim dhe ndihma te tjera, kishte nga ata shqiptaro-kosovare qe i pyesnin ne ishin te krishtere apo myslimane..... kishte nga ata qe deshin te strehoheshin vetem ne familjet muslimane. Them kishte nga ata se do ishte padrejtesi te thosha se keshtu ishin te gjithe. Megjithate me vone arita te dalloj intelektualet dhe mendjehapurit nga pjesa tjeter konservatore islame.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Ti ke shume te drejte. Une nuk e di se cfare ndodhi ne fush arez por di te tregoj se cndodhi ne Korce sepse kam qene vete prezent. Pasi erdhen autobuzat me refugjate nga maqedonia, po hynim per ne korce kur disa filluan te murmurisnin dhe te iritoheshin kur pane katedralen e korces. Ka qene kohe pashke atehere dhe kembanat binin me shpesh se heret e tjera. Zbritem ne qendren sportive ne korce dhe atje filluam te ndanim ndihma e para + ushqime. Pas disa bisedash, u mor vesh qe shume veta nuk deshin te rinin ne Korce, bashkia vendosi ti shpinte ne nje konvikt/ndertese e cila perdorej nga minatoret e Lozhanit dikur ne kohen e xhaxhit. Rruga per atje shkon ne mes te maleve , duk shkuar drejt destinacionit ata deshin te ndalonte autobuzi dhe te shkonin disa perpa per te pare se si ishte gjendja ne konvikt. rruges , pasi u kthyem me ata qe shkuam per te pare konviktin, me thane se ishin te trembur prandaj dhe reaguan ashtu. Nuk deshin te rinin ne Korce se u kujtonte serbine.

Keto ishin momentet dhe impresionet e para me shqiptare nga kosova.

Me vone kishte"incidente" nga me te ndryshme.... kur njerzit shkonin dhe u jepnin ushqim dhe ndihma te tjera, kishte nga ata shqiptaro-kosovare qe i pyesnin ne ishin te krishtere apo myslimane..... kishte nga ata qe deshin te strehoheshin vetem ne familjet muslimane. Them kishte nga ata se do ishte padrejtesi te thosha se keshtu ishin te gjithe. Megjithate me vone arita te dalloj intelektualet dhe mendjehapurit nga pjesa tjeter konservatore islame.
    ...Ore Korca,shkrimi im ishte i vertete,e njejta gje ka ngjare edhe ne Velipoje,ku Prifti i Kishes Katolike,ndante vende per te strehuarit,pa dallime,ashtu edhe banoret vendas leshonin shtepite e tyre,porse muslimanet iknin nga andej,per te vetmen gje,vetem e vetem se ishin Katolike,te tilla raste ka edhe ne Kishen e Shkodres,ku nje pjese e muslimaneve kan ikur qe andej,duke lene vetem disa familje qe te zotet e shtepise kane qene me te arsimuar,dhe kane ndejtur bashke me rrefugjatet e tjere Katolike(keto rrefime kan emer e mbiemer,po nejse....Sido qe te jete,nje gje eshte e vertete,ja se sa ka arritur turku(edhepse kane kaluar njeqind vjete nga ikja e ti)te na ndaj....

Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Keta dy shovinistet siper, jane separatiste qe duan te minosin tolerancen e mrekullueshme ne Shqiperi.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

...Ore Korca,shkrimi im ishte i vertete,e njejta gje ka ngjare edhe ne Velipoje,ku Prifti i Kishes Katolike,ndante vende per te strehuarit,pa dallime,ashtu edhe banoret vendas leshonin shtepite e tyre,porse muslimanet iknin nga andej,per te vetmen gje,vetem e vetem se ishin Katolike,te tilla raste ka edhe ne Kishen e Shkodres,ku nje pjese e muslimaneve kan ikur qe andej,duke lene vetem disa familje qe te zotet e shtepise kane qene me te arsimuar,dhe kane ndejtur bashke me rrefugjatet e tjere Katolike(keto rrefime kan emer e mbiemer,po nejse....Sido qe te jete,nje gje eshte e vertete,ja se sa ka arritur turku(edhepse kane kaluar njeqind vjete nga ikja e ti)te na ndaj....
    Une te fola per cka pashe me syte e mi ne Korce. Nuk e di se cka ngjare ne veri te shqiperise.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

tani, te shajme ne te pafete shkon disi.

po shahen fetaret qe nje dreq e di ku frymezohen.

turp e faqe e zeze. zoti ju çofte ne ferr

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Keta dy shovinistet siper, jane separatiste qe duan te minosin tolerancen e mrekullueshme ne Shqiperi.
    ....DRITA vret gjithmone terrin dhe injorancen.....

....e ti vazhdo me fyerje,porse nje gje te pakten mesoje,se per sa te kete ARBEROR te gjalle gjithhere do te valoj lart FLAMURI I ARBEROREVE ME NE KRYE GJERGJ KASTRIOTIN E PATHYESHEM,dhe se turkoshaket do e kene te veshtire perballjen me DRITEN QE MBOLLEN ME GJAKUN E SHENJT ARBERORET E PAVDEKSHEM.....
    ..ETERITE TANE(QE NDJESE PAQIN)GJAKOSEN VENDET TONA PELLEMD PER PELLEMB VETEM E VETEM QE DRITA ARBERORE TE DRITEROJ FUSHAT E MALET TONA,TE CILAT QENDRUAN STOJIKISHT PERBALL felligeshtiseterrine turkomongoloaraboperse...

...asimilimi i nje pjese te popullit tone ne fene islame ishte tragjedija joone....Ky tjetersim i dhunshem,i popullsise sone ne musliman,se shpejti(fal injorances se mbjelle nga osmanija)dhe varferise qe vazhdon si pasoj e vend numerimit qe na e la si dhurate osmanija,shto atu ketu edhe shoqerorizimin e popitikaneve"tane"me osmanine e re"sulltan"erdoganin)ky popull do vazhdoj drejt shperberjes se metutjeshme....Kjo do behet se shpejti(me kete trend qe ecin"politikant tane"realitet i hidhur,qe do jete fatkeqesija_tragjedija e dyte dhe humnera e pa krye per kte popull fatkeq...
    Me te ndegju dikush se nje komb eshte asimilu ne nje fe do gajaset se qeshuri....
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

....DRITA vret gjithmone terrin dhe injorancen.....

....e ti vazhdo me fyerje,porse nje gje te pakten mesoje,se per sa te kete ARBEROR te gjalle gjithhere do te valoj lart FLAMURI I ARBEROREVE ME NE KRYE GJERGJ KASTRIOTIN E PATHYESHEM,dhe se turkoshaket do e kene te veshtire perballjen me DRITEN QE MBOLLEN ME GJAKUN E SHENJT ARBERORET E PAVDEKSHEM.....
    ..ETERITE TANE(QE NDJESE PAQIN)GJAKOSEN VENDET TONA PELLEMD PER PELLEMB VETEM E VETEM QE DRITA ARBERORE TE DRITEROJ FUSHAT E MALET TONA,TE CILAT QENDRUAN STOJIKISHT PERBALL felligeshtiseterrine turkomongoloaraboperse...
    Ti qenke rende fare. ( Eshte ne terezi ky mo?)

Sipas teje ata qe nuk i perkiskan fese se krishtere semite nuk qenkan shqiptare? Imagjinoje cik veten mes shqiptareve pagane nen udheheqjen e Pont Pilatit ca mund te kishin bere ty..drejt e ne Golgote!!!

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •