Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 45
    i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Për: 10 cigare në ditë, sa të dëmshme janë ?

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Më duket se nuk e kuptuat, ose nuk u shpreha unë si duhet në postimin e dytë ! Doja të thoja se sa e dëmshme në kuptimin se çfar dëmi mund të shkaktojnë 10 cigare në ditë ?! Se që janë te dëmshme e kuptova, e kuptova edhe që janë më pak të dëmshme se pirja e 1 pakete apo më shumë. Ju falenderoj që po ndani me mua diturin tuaj mbi shëndetin
    dikur perdorja nje shprehje, por plasa e po ta them: nese e pi me by.h. nuk te ben dem fare
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    demi qe mund te shkaktojne ndryshon nga organizmi ne organizem.
    o broken_smile ju vet e pini (apo e keni pire duhanin) apo jo duhanin??

i/e regjistruar Maska e arba.t
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Postime
    439

Jam duhan pirës i rregullt prej 20 vjetësh. Nuk kam reshtur asnjëherë duke pirë duhan. Kurrë nuk i kam kaluar 20 cigaret në ditë (një paketë) Nga më të butat dmth me % nicotine, katrani etj nga më minimalet ( philip moris white 0.1) . Ka 1 vit që e kam reduktuar pirjen e cigares nga 20 të tilla ç'do ditë , në 10 cigare. Doja të dija , reduktimi i pirjes së duhanit mundë të ulë dëmin në shëndetin e duhanpirsit ?? ...dhe gradualisht , a çon drejt lënjes përfundimtare në një perjudhë të afërt ? Faleminderit !!
    Lenia e duhanit behet gradualisht,nqs ti ke vullnetin per ta lene ate ,kjo eshte nje nisme e rendesishme.Demi do te ulet nga pirja e sa me pak cigare e nga mos pirja e saj.por mos harro ti ke 20 vjet qe e pi keshtu qe duhet ta kesh parasysh demet qe ajo mund te kete shkaktuar, E rendesishme eshte qe ti vesh synim vetes per ta lene cigaren
    Let food be your medicine !

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Citim Postuar më parë nga Elian70 Lexo Postimin
    o broken_smile ju vet e pini (apo e keni pire duhanin) apo jo duhanin??
    une e pi, por shume pak. ka raste qe rri dite te tera pa pire cigare. gjithsesi nuk pi me shume se 1 pakete ne jave.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

une e pi, por shume pak. ka raste qe rri dite te tera pa pire cigare. gjithsesi nuk pi me shume se 1 pakete ne jave.
    Me te dredhur e pike?

Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

hahahahahahaaaaaa qenke katandisur si une njehere e nje kohe qe u kerkoja te tjereve cigare pasi vet isha betuar te mos bleja me (jo per leket)

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga arba.t Lexo Postimin
    Lenia e duhanit behet gradualisht,nqs ti ke vullnetin per ta lene ate ,kjo eshte nje nisme e rendesishme.Demi do te ulet nga pirja e sa me pak cigare e nga mos pirja e saj.por mos harro ti ke 20 vjet qe e pi keshtu qe duhet ta kesh parasysh demet qe ajo mund te kete shkaktuar, E rendesishme eshte qe ti vesh synim vetes per ta lene cigaren
    Vërtet kam 20 vjet që e pi, por deri tani nuk kam pasur asnjë shqetësim. Nuk kam as kollë dhe as sekrecione, nuk më meret fryma dhe oreks kam mjaftueshëm, nuk më thahet fyti e tjer. Para dy vitesh bëra një skopi të mushkrive dhe mjeku më tha që mushkrit i ke si një jo duhanpirës ( të pastra fare ). Por dua ta parandaloj që një ditë të më ndodhin këto gjëra.
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Vërtet kam 20 vjet që e pi, por deri tani nuk kam pasur asnjë shqetësim. Nuk kam as kollë dhe as sekrecione, nuk më meret fryma dhe oreks kam mjaftueshëm, nuk më thahet fyti e tjer. Para dy vitesh bëra një skopi të mushkrive dhe mjeku më tha që mushkrit i ke si një jo duhanpirës ( të pastra fare ). Por dua ta parandaloj që një ditë të më ndodhin këto gjëra.
    Demtime gjenetike, inflamatore, arteroskleroz, rritjen e tensionit, uljen e kolesterolit te mire etj etj..
    Do me per Belulin??

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Citim Postuar më parë nga Elian70 Lexo Postimin
    hahahahahahaaaaaa qenke katandisur si une njehere e nje kohe qe u kerkoja te tjereve cigare pasi vet isha betuar te mos bleja me (jo per leket)
    une u bera 5 vjet qe e pi keshtu. dmth s'jam duhanpirese e rregullt. tani ne vere qe eshte vape njehere, s'e pi pothuajse fare...

Toffee, edhe me te dredhme e pi nganjehere

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

20 vjet qe pi mbi 10 cigare ne dite dhe nuk ke fare kolle ne mengjes? i sigurt i sigurt?

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •