Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 47
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Për: Mungesat e mëdha në festën e PS, Rama: Nuk do të jem diktatori i radhës

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Tani lonee mund ta kete origjinen andej, por ne i kemi dhene kuptim tjeter mbase. Ata qe dine mire etimologjine e fjaleve apo kane nje fjalor shqip-shqip mund te na japin nje ide.
    Mia, pasi permende fjalorin edhe une bera nje kerkim. Gje qe duhet ta kisha bere me pare, por si dembele qe jam

REVANSHIST m. sh. keq.

Përkrahës i revanshizmit. Revanshistët gjermanë. Planet e revanshistëve. Qëllimet e revanshistëve.

REVANSHIST mb. keq.

Që synon të rimarrë me luftë tokat e pozitat e humbura në luftërat e mëparshme dhe të hakmerret ndaj kundërshtarëve; që ka të bëjë me revanshistët, që u përket revanshistëve, i revanshistëve. Forca revanshiste. Politikë (veprimtari) revanshiste. Ushtri revanshiste. Plane revanshiste.

REVANSHIZËM m. keq.

Politika që ndjekin e synimi që kanë qarqet reaksionare të një vendi për të rimarrë me luftë tokat e pozitat e humbura në luftërat e mëparshme dhe për t'u hakmarrë ndaj kundërshtarëve. Revanshizëm militarist. Revanshizmi gjerman.
    I LOVE GOD

j&g

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    Revanche, revenge ne onglisht, o lone

Mos ja vej veshin mias,

Sh mire e ke.

Hake, eshte turqisht, do te thote e drejte.

Pra merr te drejten.
    ahahah po me dolen dy qe thane "i/e nxituar". Per mua eshte hera e pare qe lexova fjalen revansh ne shqip, menjeher me shkoj ne mendje revenge, hakmarrje. Me duket me normale te perdoresh hakmarrje se sa fjalen "revansh". Nejse, si thashe edhe me siper thjesht kuriozitet, asgje kunder askujt!
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    ahahah po me dolen dy qe thane "i/e nxituar". Per mua eshte hera e pare qe lexova fjalen revansh ne shqip, menjeher me shkoj ne mendje revenge, hakmarrje. Me duket me normale te perdoresh hakmarrje se sa fjalen "revansh". Nejse, si thashe edhe me siper thjesht kuriozitet, asgje kunder askujt!
    Edhe une per la precisione, te thashe, po shyqyr qe kan ikur ca gjuhtare, qe ti Benin etimologjine, dhe prejardhjen nga ilirishtja,...lol
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Xhuje ne po themi si e kemi perdorur ne shqip, jo nga vjen si fjale.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

He mer Lone cer na bone,
    Revansh do te thote, edhe psh. kur dikush te fton per pije dhe i drejtohesh, "te falenderoj per pijen, heren tjeter do te revanshohem." :
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Xhuje ne po themi si e kemi perdorur ne shqip, jo nga vjen si fjale.
    Mia, ka mundesi qe e perdorin gabim. Une jam tip qe ate qe nuk e di pyes megjithese shume me thone nuk bej mire qe jam kaq kurioze. Te them nje per te qeshur, degjoja njeren qe perdorte "egoiste" shume, edhe e pyes cfare do te thote, mu pergjigj; nje femer qe flet shume ahahahah.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    . Te them nje per te qeshur, degjoja njeren qe perdorte "egoiste" shume, edhe e pyes cfare do te thote, mu pergjigj; nje femer qe flet shume ahahahah.
    hahaha, vertet? Ka plot ne fakt qe e perdorin nje fjale pa ja ditur kuptimin. xhuje ke jugor te pies lol. Se mos me thuaj si njera qe quante jug vetem Vloren e Saranden. Nuk e pyeta njehere po une ku futem? Jug apo veri?
    Feelings change - memories don't.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Fatos Nano ishte i munguari i madh?! Cfare i madhi korruptim dhe keqqeverisje edhe ai. Tek keta njerez duhet te vjedhesh qe te te quajne te madh perndryshe nuk te dojne. Njerez te cuditshem?!

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Fatos Nano ishte i munguari i madh?! Cfare i madhi korruptim dhe keqqeverisje edhe ai. Tek keta njerez duhet te vjedhesh qe te te quajne te madh perndryshe nuk te dojne. Njerez te cuditshem?!
    ahahah po ti akome nuk e kuptuar se populli shqiptar zot ka "LEKUN". Sa me shume te vjedhesh/vrasesh/shtypesh edhe me shume leke te kesh aq me shume respektohesh. Te vjen neveri kur diskuton me disa edhe konsiderojne rob te zote, trafikantet/hajdutet vetem pse kane leke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 02-07-2013 më 15:38
    I LOVE GOD

j&g

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Tani, disa ketu duhet te mesohen se "nuk ka nevoje te ndryshohet kuptimi i fjales" per ti bere qejfin "krietarit" :P
    Revansh=Revenge="hakmarrje". PIKE
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •