Close
Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 157
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2013
    Postime
    87

Për: Berisha: Njoh humbjen, përgjegjësia vetëm e imja. Dorëhiqem nga funksionet

Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    I ke rene pikes!!!

Por se prapthi ama.... ( )

Emigrantet jane shtrese e pazevendsueshme, kete ta dish mire...
    Nuk vjen ndryshimi nga nje sistem parazitor/fisnor 12 ore/kafenesh...
    Jane emigrantet qe po e sjellin dalangadale mentalitetin Evropian ne Shqiperi...
    Shqiperia u ndertua me parate e emigranteve, or mik.

Eshte e vertete, qe ti nuk mund t'flasesh per vendet ku ne jetojme sepse ti nuk i njeh aq sa neve...

Por neve na takon ta udheheqim Shqiperine drejt Evropes ku ne jetojme...

Edhe ti s'e njeh shqiperine sa ata qe jetojne ketu, dhe para emigrantesh e sistem parazitor fisnor mbase jeni ju andej, qe shkoni u zini deren vendeve me asistence e hani me parate e atyre qe punojne andej, ose edhe me keq. Ketu robt punojne shtate dite ne jave, me kushte te keqija, me rroga te uleta e prape shume me fort se sa ne vendet e rehatshme perendimore. Ti zoteri vetem mendim evropian nuk ke, sepse s'ka shtet evropian qe te kapet pas nje lideri si me enverin. Kjo ndodh vetem ne vendet arabe e ne afrike. Me parate e emigranteve jane ndertuar vendet ku punoni, ata jua marrin taksat, punen dhe konsumin e perditshem, si dhe femijet qe lindni andej behen kontribut i atyre vendeve. Ne Shqiperi vini vetem per pushime e ca jepni e jepni per familjen tuaj. Remitancat jane 10% e GDP, nderkohe qe emigrantet jane 30%, pra 90% te buxhetit e mbajne ata 70% shqiptare qe s'kane ikur. Ata qe kane ikur kane bere deme ne ekonomi me 20% te GDP dhe vetem rrisin ekonomine e vendeve ku jane, e deme kane bere sidomos ne turizem, duke na nxjerre namin e keq neper bote e s'vijne te huajt ketej. Prandaj them qe ne forume eshte tjeter realitet mbi gjendjen ne Shqiperi, qe s'ka lidhje fare me ate qe shohim ne ketej cdo dite.
    Ndryshuar për herë të fundit nga njeriuxp : 27-06-2013 më 09:24

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Jo, KQZ ne gjendjen aktuale nuk ka mundesi te legjitimoje/delegjitimoje asgje...
    Mundesine e vetme qe e ka KQZ eshte perllogaritja e thjeshte (permbledhja) e tabelave dhe perndryshe dorzimi i detyres tek Kolegji Zgjedhor.

Fajin per KQZ nuk e kishte Rama, por e kishte ne radhe te pare Berisha dhe ne njefar forme edhe Ilir Meta.
    Fakti qe Berisha&PD u detyruan te gjenin dicka (kinse) te papershtatshme ne karrieren e njerit nga anetaret e zgjedhur dhe legjitim te KQZ-se (kandidatit te propozuar nge LSI) per ta shkarkuar dhe zevendesuar me nje te propozuar nga PD, tregon ne menyre absolutisht te qarte se kush nuk i ka perfillur ligjet dhe rregullat.

Edhe veprimet qartesisht te kunderligjshme dhe te patolerueshme te Berishes&Co ne lidhje me KQZ-ne kane qene nje nga arsyet per disfaten historike dhe te papare qe kane pesuar ai dhe partia e tij. Historia e faktoi edhe nje here se nuk ka qene dhe nuk eshte aspak e rendesishme perberja e KQZ-se, kur nuk e ke ndermend qe permes saj te manipulosh rezultatat. Fakti qe Berisha (por jo vetem ky) per perberjen e KQZ eshte ne gjendje ti prishe marredhenjet edhe me vende mike, eshte tregues i qarte per mosgatishmerine per te pranuar ne menyre normale vediktin e popullit, perjashtuar rastet kur humbja eshte kaq e thelle si ne keto zgjedhje. Pra, jo vetem Berisha, por edhe kundershtaret e tij ende nuk kane hequr dore nga vullneti per te keqperdorur KQZ-ne per manipulimin e rezultatateve, kur ato jane te ngushta dhe mund te manipulohen.

Perndryshe, Rama mund te kritikohet vetem 100 apo 300 dite pasi te jete ne krye te qeverise, jo tani qe ende nuk eshte zgjedhur zyrtarisht...
    Ashtu e leme, fajin e ka akoma berisha, dhe me duket se do ta kete edhe pasi te behet rama kryeminister, perseri direkt ose indirekt berisha do e kete fajin.
    Sigurisht eshte me e lehte te thuash "fajin e ka berisha" se sa te rrish te çash koken e te mendosh realisht per arsyet e problemeve te shumellojshme qe kemi,
    nuk keni shume ndryshim nga fetaret ne pergjithesi, per çdo gje te keqe qe ndodh fajin e ka shejtani(me lejen e zotit), per çdo gje te mire qe ndodh meriten e ka zoti, dhe fike trurin pastaj se nuk te duhet me.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 27-06-2013 më 09:23

Ne Shqiperi duhet ndryshuar sistemi i votimit. Qe nga menyra si eshte ndertuar duket qe drejtuesit e partive e kane hallin te zene vende ne kuvend per vete dhe per miqte e tyre. Perse votohet per parti e jo per njerez? Drejtues qe kane frike se nuk i zgjedh populli dhe popull qe voton per partine, edhe pse mund te kete inat filanin qe eshte futur ne liste dhe automatikisht e zgjedh si deputet.

Nese i jep voten direkt personit, atehere ke me shume mundesi per ti kerkuar llogari neser.

► ☆☆☆ ◄
    Anëtarësuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mëmëdhe
    Postime
    4,834

Krenohet Tropoja qe t`ka djale..
    krenohet Kukesi qe nuk te lujti n`fjale..
    lum Tropoje e Kukes qe t`a diten t`miren..
    mjer Shqipetaret qe lypen errsiren..
    Shkoder moj e uruar..
    kush ti ndyu ato duar..
    kush te nxiu faqen ty
    kush ti mbylli ato sy..
    Ti ke ken burrnesh e madhe ke kalu vujtje dhe halle
    Ti "Rilindje" ke ba me mot
    por jo kete qe bane sot.
    Sot ne murin e kalase
    lujten paret e dynjase
    para t'pista ,para t`vorrit qe i more prej dores t'horrit.
    Kush i mori ato pare
    s`ka burrni e nuk ka marre
    se nuk shitet dinjiteti
    per karrige te nji shteti..
    Ah moj Shkoder ,Shkoder moj, kush kaq bukur te mashtroj
    Ah moj Shkoder ,Shkoder moj, fisnikria sot mbaroj !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2013
    Postime
    87

Citim Postuar më parë nga AlbaneZ Lexo Postimin
    Shkoder moj e uruar..
    kush ti ndyu ato duar..
    kush te nxiu faqen ty
    kush ti mbylli ato sy..
    por jo kete qe bane sot.
    Sot ne murin e kalase
    lujten paret e dynjase
    Kush i mori ato pare
    se nuk shitet dinjiteti
    lol
    ca patetikesh
    fiks si per enverin
    tropoja ne fakt ka qene nje nga me komunistet ne kohe te enverit

Citim Postuar më parë nga AlbaneZ Lexo Postimin
    Shkoder moj e uruar..
    kush ti ndyu ato duar..
    kush te nxiu faqen ty
    kush ti mbylli ato sy..
    por jo kete qe bane sot.
    Sot ne murin e kalase
    lujten paret e dynjase
    Kush i mori ato pare
    se nuk shitet dinjiteti
    Eshte dhe kenge kjo, apo thjesht vjershe?

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Ashtu e leme, fajin e ka akoma berisha, dhe me duket se do ta kete edhe pasi te behet rama kryeminister, perseri direkt ose indirekt berisha do e kete fajin.
    Sigurisht eshte me e lehte te thuash "fajin e ka berisha" se sa te rrish te çash koken e te mendosh realisht per arsyet e problemeve te shumellojshme qe kemi,
    nuk keni shume ndryshim nga fetaret ne pergjithesi, per çdo gje te keqe qe ndodh fajin e ka shejtani(me lejen e zotit), per çdo gje te mire qe ndodh meriten e ka zoti, dhe fike trurin pastaj se nuk te duhet me.
    Pse a nuk ishte kshtu edhe gjat qeverisjes se berishes. Per cdo deshtim e kishte fajin opoZita dhe rama. Per qdo arritje ishte merit e saliut dhe vetem saliut
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Eshte dhe kenge kjo, apo thjesht vjershe?
    Kjo bejte asht prove e pakontestushme qe votat u shiten.

Megjithse vjerrsha qonka bo pa maru votimet se dhe tropoja e kuksi ja futen 2 me 2 dolen
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    Pse a nuk ishte kshtu edhe gjat qeverisjes se berishes. Per cdo deshtim e kishte fajin opoZita dhe rama. Per qdo arritje ishte merit e saliut dhe vetem saliut
    i vetmi faj i opozites ka qene mosvotimi i 3 ligjeve dhe rremujat e bojkoti i vazhdueshem. Perveç ketyre fajeve qe duken sheshit nuk i kane akuzuar per gje tjeter.

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Citim Postuar më parë nga Xinxerfilli Lexo Postimin
    Ura lidhese mes Kim Jong dhe Berishes eshte TVSH-ja. Sic i thurin elozhe shtetit dhe liderit telvezioni ne syte e mjeraneve te Korese Veriore te njejten gje ben dhe televizoni yne. E shikojne emigrantet ne Amerike (te tjereve neper Europe ju merr dhe stacione te tjera TV...) dhe thone qenka per ti thurur elozhe xhaxhi Sali.

Eshte e vertete qe shumica e Shqiptareve ka shkuar ne perendim me synim qe te punoje per te bere disa leke dhe per tu kthyer ne Shqiperi, por vitet e fundit shumica qe kam hasur une as e kane me ne mendje kthimin. Iku koha e blerjes se shtepive, dergimit te makinave etj ne Shqiperi dhe te gjithe po mendojne te vazhdojne ndertimin e jetes ne vendet ku ndodhen (une i perfshire, megjithese une nuk jam nisur ndonjehere me mendimin se do te kthehem).

Te garantoj une ty qe Shqiperia eshte me keq sesa te duket ty. Une isha para nje jave dhe e pashe me syte e mi ate xhungel qe i thone Shqiperi! I pashe dhe qytetaret dhe fshataret se ne cfare pike kishin arritur. Kam njerezit e mij qe kane 2, 3, 4 madje dhe 5 vjet qe nuk gjejne dot pune dhe erdhi Gaz Dibra bashke me Bregun te enjten ne date 20 edhe ju thane qe do tu fusim ne pune na sillni dokumentat neser, dhe te henen paraqituni ne pune. Votat i moren po ne pune su fut njeri kete jave...

Vilen tre katshe ju lumte qe e ndertuan po do jene andej nga lazarati ata dhe kane mbjelle e shitur hashash se fshataret qe hasem rruges neve nga nje tende te vogel mezi e kishin bere dhe nuk ju shiteshe gje se prodhimi ishte cope cope, i pa kontrolluar dhe i homogjenizuar kudo. Ndaluam ne hyrje te Fierit ne nje tende per te blere disa domate fshati po ishin per te ardhur keq. Nuk behen me shume tha ajo zonja qe shishte ne mes te diellit se ska uje, ate qe i shikon te kuqe shume ne vend tjeter i ke me shiringa (se di cdo te thoshte kjo po mesa ma shpejguan, i injektojne qe te rriten/fryhen). E si perfundim bleme vetem nja 2000 lek dardha. I mori leket ajo gruaja e i hodhi pertoke edhe ja bente pthu pthu. Kur e pyeta pse e beri keshtu na tha qe ishim klientet e pare te dites edhe behej per mbaresi. Ora ishte 4 e mbasdites... Me 2000 lek dita (vetem veres se dimrit se besoj te kalojne aq shume aty, plus qe ska as prodhim) as 200 mije lek si nxjerrin dot ne vit, e jo me 11 milion. Fshataret jane mire ne Shqiperi sepse kane mundesite te mbajne veten e tyre, por problemi me i madh eshte me njerezit ne qytet, qe skane toke per te punuar e prodhim per te vjelur qe ta hane.

Diskutova gjere e gjate deri ne 4 te mengjesit me shoket e mij per vendin, punen, jeten dhe menyra si e pasqyronin ata Shqiperine ishte per te ardhur keq.

Ngritja e infrastruktures dhe rritja e taksave dhe gjithe cmimeve nuk e ndihmon popullin aspak. Infrastruktura duhet bere paralelisht me rritjen e mireqenies. Ne keto 8 vite demokrate (nuk eshte vetem faji i qeverisjes por edhe klima ekonomike mbareboterore) nuk ka Shqiptar, pervec rrethit te aferm te pushtetit apo sahanlepiresave qe mund ta quaj veten me mire se sa ishte. Nese njerezit nuk kane buke te hane nuk kane ce duan rrugen sepse do ja dilnin me se miri dhe pa to sic ja dalin ata njerezit ne fshatin imagjinar qe thua ti...
    Shembulli qe t'solla me siper, eshte nga nje katund n'Shkoder dhe jo nga Lazarati...
    Jo vetem ajo familje, por pjesa me e madhe e katundit arrijn te ken keto t'ardhura vetem me blektori dhe bujqesi. Por ta perseris qe nisin punen ne ore 6 te mengjesit dhe e perfundojne ne 7 te darkes.

Un shoh edhe ate pjesen e Shqiperise qe tregon ti, nuk esht se jam qerruar...

Meqe e solle keshtu muhabetin, edhe un mund te them ty se ka plot shqiptar qe pushimet i kalojn jashte vendit, me leke qe fitohen ndershmerisht ne Shqiperi.

Por s'behet muhabet n'ket forme...

Ps.
    Edhe pse t'kam "kundershtar" vlersoj sensin e mire qe ke ne thelb te cdo diskutimi.
    Te jem un ne vendin tend, kaloj me PD-ne....
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •