Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 91
    Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Pėr: Denonconi filogreket

Citim Postuar mė parė nga Fehmikaciu Lexo Postimin
    Qashtja fetare eshte qashtje personale,sigurishte qe ka ATEISTA,por gjithkush e ka pervehte....
    As nuk e ve ne dyshim, por nqs dikush eshte ateist ai nuk ka se si te llogaritet si fetar dhe aq me shume islamist. Me te njohurit e mij nga kosova flasim hapur e pa dorashka duke vene theksin Jo ne feja por ne ate qe na bashkon p.sh dije-informacion mbi historine tone nga disa lloj prizmash me gjithe divergjencat qe hasim jemi mendje haupur karshi njeri tjetrit . Po per fat te keq me shqiptaret nga maqedonia (ketu e pergjithesoj por jo dhe aq shume lol) kur bisedoj, nuk mund te gjej dicka te perbashket, madje as shqip nuk meremi vesh (jane nga tetova) ata cdo gje me marin per reference kuranin dhe nuk pranojne gje tjeter madje de mua me thone ke fene e shkaut sikur sllavi e ka prone personale orthodhoksine.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006

Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    As nuk e ve ne dyshim, por nqs dikush eshte ateist ai nuk ka se si te llogaritet si fetar dhe aq me shume islamist. Me te njohurit e mij nga kosova flasim hapur e pa dorashka duke vene theksin Jo ne feja por ne ate qe na bashkon p.sh dije-informacion mbi historine tone nga disa lloj prizmash me gjithe divergjencat qe hasim jemi mendje haupur karshi njeri tjetrit . Po per fat te keq me shqiptaret nga maqedonia (ketu e pergjithesoj por jo dhe aq shume lol) kur bisedoj, nuk mund te gjej dicka te perbashket, madje as shqip nuk meremi vesh (jane nga tetova) ata cdo gje me marin per reference kuranin dhe nuk pranojne gje tjeter madje de mua me thone ke fene e shkaut sikur sllavi e ka prone personale orthodhoksine.
    Une kam mjafte shoke nga Maqedhonia,si para lufes ashtu edhe mas luftes edhe ata kane hapure dyert e shtepive te tyre per ne per POPULLIN TONE nga DARDANIA,per kete une jame mirnjohes si dhe ter populli shqipetare ne kosove.
    Ngritja e vetedijes kombetare nuk mundet te behet per nje dite apo per nje jave,nevoitet kohe dhe angazhim ne shum drejtime,duhet ata te dine se ZOTI NUK PUNON ME GABIME ai ka krijuar KOMBIN SHQIPETARE,ja ka dhuruare gjuhen dhe teritorin per tu zhvilluar ,sikur popujt tjer qe jetojne anemban botes,pra duhet te nisemi ne ket princip,me pas dashte zoti i meshirshem krejt boten e kishte bere musliman apo orthodhoks,por na ka dhuruar mendjen te perzgjedhim apo mos te mirremi fare me besim.
    Pra cashtja KOMBETARE eshte problem bile edhe i madhe,keshtu qe edhe ata do te vedisohen se pa KOMBE nuk munden te ken FE,pra pa identitet asgje nuk vlene sikur disa popuj tjer qe sedin qka jane dhe vetem sillen ne eresire,,,,

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Fehmi, keto qe thua ti jane utopira per ata njerez qe njoh une. Sipas tyre, ata jane ne rregull shqiptar=mysliman=identitet nuk ka nevoj per ndonje zgjim te ndonje natyre tjeter. Sipas tyre gjendja ne maqedoni eshte permiresuar shume pasi tani nuk e cajne me koken nga sllavet si me pare, munden te futin oren e fese islmae ne shkolla dhe keshtu vazhdon keqinformimi i tyre qe ne bangat e shkolles , atje ku mesohet se skenderbeu lindi ne turqi dhe se shqiptaret ishim myslimane para se te vinin hordhite e mallkuara osmane.

Fehmi, shume do desha te ishte shumica si ty, por ky radikalizim islamist eshte vese i demshem per ne, sepse nje extremizem sjell tjetrin....ligji i natyres ...kerkon balance
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anėtarėsuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792

Citim Postuar mė parė nga Korca 123 Lexo Postimin
    Meqenese Nene Tereza eshte "misionare e krishtere",atehere e meriton te ofendohet,
    nuk e ka ofenduar por me keq akoma e ka akuzuar si armike !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006

Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Fehmi, keto qe thua ti jane utopira per ata njerez qe njoh une. Sipas tyre, ata jane ne rregull shqiptar=mysliman=identitet nuk ka nevoj per ndonje zgjim te ndonje natyre tjeter. Sipas tyre gjendja ne maqedoni eshte permiresuar shume pasi tani nuk e cajne me koken nga sllavet si me pare, munden te futin oren e fese islmae ne shkolla dhe keshtu vazhdon keqinformimi i tyre qe ne bangat e shkolles , atje ku mesohet se skenderbeu lindi ne turqi dhe se shqiptaret ishim myslimane para se te vinin hordhite e mallkuara osmane.

Fehmi, shume do desha te ishte shumica si ty, por ky radikalizim islamist eshte vese i demshem per ne, sepse nje extremizem sjell tjetrin....ligji i natyres ...kerkon balance
    PO QFAR IDENTITETI ESHTE AJ,JO NUK ESHTE IDENTITET Shumisa e populli shqipetare ne DARDANI DHE MAQEDHONI,A PAT NE KERQOVE A PAT FLAMURA TE ARABIS ATJE POS SHQIPONJAVE MADHESHTORE,Pra kemi perafersishte mendime te njejta ashtu se paku mendoj une,dikush me shum dhe dikush me pake ,nuk ka te ne radikalizem ISLAMIK,disa individ qe jane te tille nuk do te thot se krejte jemi te till,ne maqedhoni gjendja eshte pak ma ndryshe,edhe atje se shpejti do te bjen gjendja ne terezi,do ta kuptojne nje dite ata se miljona shqiptare te maqedhonise qe jane asimiluare ne turqi,nuk eshte zgjidhje e meqme,dhe te vedisohen se nga feja e tepert shkojna ne humner ,ne per flamure dhe per abetare te gjuhes shqipe kemi derdhur gjak dhe kemi dhen jeten ,une jame SHQIPETAR LLAPIAN,djepi i NACIONALIZMIT Shqipetare,ne demostratat e vitit1981 ja kemi lekundure themelet JUGOSLLAVIS,dhe ja kemi humbur udhen SERBIS me qato mundesit qe kemi pase,kurr nuk jemi nenshtruar,ne jemi besimtar MUSLIMAN por fen e lidhim me komb dhe jemi shum popull intelegjent,neve nuk eshte kollaj me na lane kile.
    Pak po mahitem,ka asi qe jane te dhene shume per feje dhe ndihen si MUSLIMON SHQIPETAR e jo SHQIPETAR MUSLIMAN por ajo eshte qashtje personale e tyre,nuk jan shume dhe aq me bene per ata qe ndihen te tille e nuk ndihen si SHQIPETARE,nuk eshte qashtu Katastrof gjendja qysh paraqitet keshtu si ne forume,larg asaj,por jemi MUSLIMAN te arsyshem qysh kan qen te tjeret para neve,se PARI KOMBI, GJUHA dhe BESA,PASTAJ FEJA,nese nuk pajtohen me kete eshte e drejte e tyre,ne mundohemi ta zhvillojme vendin tone me aq mundesi qe kemi,punte nuk jane mire nga KORRUPSIONI krimi i organizuar dhe disa dukuri tjera qe kan te bejne me STANDARDIN JETSOR,se per fe mjafte eshte folure,eshte tepruar qka dojne le te bejne fetaret vetem ne KOMB DHE GJUHE MOS TE PREKIN kjo vlen per krejte ata qe mirren me fe,sepse i zgjon NACIONALISTAT sepse e dine ATA SA GJAKU SHQIPETARE ESHTE DERDHURE DHE SA MOTRAT TONA JANE DHUNUAR NGA OKUPATORET SERB NE LUFTEN E FUNDIT,KETU NUK KA TOLERANC...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fehmikaciu : 29-03-2013 mė 15:45

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,156
    Postimet nė Bllog
    22

Nje anetar i forumit e mik i vjeter i imi, me tha nje dite:

- Perse i le keta injorante te shkruajne ne forumin shqiptar, ia ul vlerat forumit duke bere kete gje, e mban njerez me mend larg forumit?

- Ke te drejte i thashe per nje gje. Duke i lejuar keta njerez te shkruajne ne forum, nje shqiptar intelektual e me kulture do te jete me pak i prirur qe te marri pjese ne forum pasi nuk do qe te shkruaje ne te njejten teme me ta. Por nuk ke te drejte per ate tjetren, qe duhen perjashtuar nga forumi.

- Me ke do te doje te diskutoje me mire ne forum, me mua apo me nje nga keta?

- Me te dy.

- Po cfare mund te mesosh ti apo ata vizitoret e forumit nga njerez te tille?

- Ceshtja nuk shtrohet se cfare mund te mesoj une prej tyre, c'eshtja shtrohet se cfare mund te mesojne ata nga mendimi qe ne shprehim.

- Me te vertete mendon se keta njerez mund te mesojne e behen njerez?

- Sigurisht. Po te mos besoja kete gje, nuk do te kisha hapur forumin e te merrja pjese ne te duke dhene mendimin tim.

- Epo ti qofsh atehere, nuk e di se si i duron e toleron keta njerez?

- Prape ke perspektiven e gabuar. Dallimi mes injorances ne bote dhe injorances ne forumin shqiptar eshte se injoranca dhe injorantet e forumit shqiptar jane shqiptare. Dhe per aq kohe sa do te kete injorante shqiptare e injoranca nuk do te perballet e sfidohet nga inteligjenca shqiptare, imazhi qe vete shqiptaret do te kene per njeri-tjetrin dhe imazhi qe bota do te kete per ta do te jete imazhi qe keta injorante i kane krijuar Shqiperise e te gjitheve ne. Kjo eshte sfida e kohes per inteligjencen shqiptare: luftimi i injorances me dije dhe njehsimi i vetedijes shqiptare mes gjithe shqiptareve ne bote qe jane sot njerez te lire.

- Nuk e kisha pare ndonjehere me ate sy. Por prape nuk jam i bindur qe keta njerez mund te nxene mend.

- Shko futu ne forumin shqiptar e lexo postimet e X anetari te forumit i cili eshte nga Kosova dhe ka 2 vjet qe merr pjese ne forum. Po te lexosh mendimet e tij, jam i bindur qe ti do te skandalizohesh me to pasi ne syte e tu ajo eshte "injorance". Dhe jo vetem kaq, por ai e mban mend veten si nje "patriot te madh shqiptar" dhe eshte ne lufte me gjithe "armiqte e shqiptarise" qe ai i etikekoton si filogreke. Por nuk dua te fokusohesh tek mendimet e tij, pasi ato pak rendesi kane. Dua te fokusohesh tek menyra se si ai shkruante para dy vjetesh kur u fut per here te pare ne forum, dhe menyra se si shkruan sot dy vjet me pas. A shikon ndonje ndryshim?

- Po. Keta duken sikur dy persona te ndryshem? Je i sigurt qe ky eshte i njejti person qe shkruan ne forum e nuk jane dy persona qe shkruajne me te njejtin emer?

- Jo, eshte i njejti person. Para dy vjetesh ai nuk dinte te shkruante e shprehej mire shqip, pasi nuk ka bere shkollimin e duhur ne gjuhen shqipe. Por duke marre pjese ne forumin shqiptar, duke lexuar perdite shqip, duke lexuar mendimet e anetareve te forumit, menyra se si ai shprehet dhe shkruan ka ndryshuar plotesisht. Kuptohet, qe mentaliteti i tij mund te mos kete ndryshuar gati fare, por te pakten tani ai ka pervetesuar shkrimin e gjuhes shqipe. Dhe ky eshte nje sherbim qe forumi shqiptar i ofroi atij, packa se ai nuk eshte i vetedijshem per kete gje.

- Ore, ky eshte ekstremist qe po ti nxirrte keto fjale nga goja ketu ku jetoj une, nuk perjashtohej nga forumi por perfundonte ne burg?

- Ke te drejte, por shiko edhe kete anen tjeter te medaljes. Ai jeton qe nje komune te Kosoves ku Interneti dhe Forumi Shqiptar eshte mbase dritarja e tij e vetme jo vetem me shqiptaret e tjere por me mbare boten. Ne vendin ku ai banon, mentaliteti qe ai sjell ne forumin shqiptar nuk eshte mentaliteti i tij, eshte nje mentalitet qe ai gjeti ne familje, gjeti ne shoqerine e komunes apo qytetit ku banon. Ashtu sic shokohesh ti nga shkrimet e tij, ashtu shokohet edhe ai nga shkrimet e mentaliteti yt e imi ne forum. Kete mentalitetin tone qe jetojme ne Perendim ai nuk e gjen ne Kosove e ku banon.

- Nuk e di, por nuk kam shume besim se nga perplasja e ketyre mentaliteteve, ky kallep njerezish emancipohet me kulturen perendimore.

- Mund te kesh te drejte, as une nuk jam i sigurt per kete gje. Por ajo qe jam i sigurt eshte qe keta njerez meritojne nje shans per te mesuar dhe emancipuar, pasi shoqeria ne te cilen jetojne, nuk ua ofron kete shans. Prandaj ne kemi hapur forumin dhe e kemi kthyer emancipimin e shoqerise shqiptare me traditen demokratike si mision te forumit. Po te jap nje shembull te thjeshte: anetari X me lart eshte shokuar me shume se cdo gje tjeter kur ka hyre ne forum nga nje fakt i thjeshte: ai nuk e dinte qe kish shqiptare te besimit orthodhoks pasi ne qytetin e provincen e tij, ai nuk eshte rritur apo njeh shqiptare te besimit orthodhoks. Dhe ky e ka shtyre te besoje se keta shqiptaret orthodhokse, nuk duhet te jete shqiptare, pasi ne mendjen e tij, shqiptare jane vetem "muslimanet si ai" dhe si bashkeqytetaret e tij.

- Me duket se je shume idealist e shikon enderra ne kohe me diell.

- Jo aspak. Ketyre anetareve ne u japim nje shans per tu bere pjese e ketij komuniteti. Por nese ata nuk vleresojne ate qe gjejne ne forum dhe nuk respektojne misionin e forumit pastaj ne i perjashtojme nga forumi. Por sic e thashe me lart, keta meritojne nje shans, pasi ne shumicen e rasteve, nuk eshte se njohin me mire dhe sillen ne kete menyre, por ne shoqerite ku jetojne, nuk njohin me mire. Nese njohin me mire dhe zgjedhin te sillen ne kete menyre, atehere eshte ceshtje tjeter.

- Ty bravo te qofte per durimin qe tregon ndaj tyre, por une prape nuk jam bindur qe keta njerez jane te korrigjueshem!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 30-03-2013 mė 12:37

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Albo, urime per modestine e treguar
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006

Albo Burrat nuk ikin prej fushbetejes,por luftojne deri ne momentin e fundit kunder eresires,me drejtesi paanshmeri dhe dinitet.
    Dikur moti KRASI i thot CEZARIT pershkak te rrebelimit te SPARTAKUT,Une kam PASURIN kurse ti e ke EMRIN E PASARDHESVE TROJAN ti kombinojme keto PASURI dhe ta mposhtime ate qe tundi perandorin RROMAKE.
    Une kete e marr si nje mesime se bashkimi i forcave te ndryshme intelektuale ne levizje e garanton fitoren kunder erresires.
    Shume eshte me rendesi qe njerzit i pasqyrojne orjentimet e tyre te ndryshme ,por e verteta sado e hidhur te jete eshte e vertet e bekuar nga PERENDIA,ne e dime kush jane filoarabet filoturqit dhe filogreket te gjithe kane nje emrues te perbashket e ai eshte REZIKU I KOMBIT DHE EGZISTENCES SHQIPETARE.
    GJDO GABIM E KA QMIMIN E VET,NE E DIME MIRE NGA E KALUARA SE QKA KERKOJNE GREKET NGA NE dhe te gjith shqipetaret e BOTES qe e duane ATDHEUN.

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Albo, urime per modestine e treguar
    Nuk e di ku e shikon ti modestine e tij.
    Une po shoh vec brockulla, po shoh qimen e bere tra dhe po shoh injorance. Ashtu sic po shoh edhe fyrje drejtuar nje grup anetaresh, qe fale tyre ky forum ka kete numer anetaresh, fale tyre jane bere 2+ milion postime dhe fal tyre jane hapur me mijera tema, si edhe fale tyre ku forum ka perfitime lol

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Tema
    68,956

Postime
    2,000,237

Anėtarė
    57,729

Te mbante vetem "akademiket" sdo ishte me i njejti forum, sdo ishte kaq i madh. Ja perse mbahen anetar te tille.

i/e regjistruar Maska e Gentian_gr
    Anėtarėsuar
    30-08-2007
    Postime
    2,520

Dallimi mes injorances ne bote dhe injorances ne forumin shqiptar eshte se injoranca dhe injorantet e forumit shqiptar jane shqiptare.

Dialog te gjere paske pas me thelb e goditje,por asesi se na habit.

Dhe jo vetem kaq, por ai e mban mend veten si nje "patriot te madh shqiptar" dhe eshte ne lufte me gjithe "armiqte e shqiptarise" qe ai i etikekoton si filogreke.

I ka provuar koha per patriotizmin e gjakun e kuq qe kane,kur nderkohe i thirri vendi i tyre e u shkulen nga diaspora per t'iu bere krahe,sakrifikuar e flijuar per te.

Zotrote s'arrin ti kuptosh,sepse duhet te jesh pa atdhe.

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •