Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 143
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

Pėr: Nje pyetje mbi detyrimet familjare qe ka cdo kush prej nesh !

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    a eshte vertete ? Se besoj sipas asaj qe tregove me lart.
    jam i pergjegjshem per ato qe them por jo per menyren e se si i kupton .

shenjteria paraprihet nga sakrifica dhe drejtesia por mbahet nga dashuria dhe miresia .

gjithmone do kete njerez te pasur ne virtute dhe njerez te varfer ne virtute .

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Ben7 te genjejne per punen e telefonit. Se dhe atje kane hyre kompani qe ofrojne service per telefonat me minuta si ketej. Psh kane cdo muaj te includura dhe 30 mins me jashte shtetit, me oferta te mira. Ta them une 100% te vertete. Se kam mamin, tezet etc qe me marrin te tel. Sa ti conim dem ato 30 min po te marrim ty. Mos te morem ne ore te papershtatshme me pyesin?
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    jam i pergjegjshem per ato qe them por jo per menyren e se si i kupton .

shenjteria paraprihet nga sakrifica dhe drejtesia por mbahet nga dashuria dhe miresia .

gjithmone do kete njerez te pasur ne virtute dhe njerez te varfer ne virtute .

une e kuptova, qe per ty eshte e shenjte, po per ato jo dhe aq shume o Maratonomak.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Beno s'flisni ne Skype ju? Vetem ne skype komunikoj me te familjes. Free. Ka lezet.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    maratonomak e shenjte eshte familja dhe nuk eshte mire vetem ti perdoresh ne interesin tend. Ty vetem te shfrytezoi familja me c'tregove. Mendon se do arrijne te ta kthejne te mire nqe u ke bere dhe po te jene mire? Nga pervoja e familjes sime qe ka ndihmuar goxha me aq sa ka patur mundesi, jo te gjithe kane qene mirenjohes, edhe pse u bene akoma me mire se ne, as nuk u kujtuan te marrin njehere sikur ne tel. jo me shume. ehh
    shiko , kjo kriza ekonomike ka shoshitur dhe qartesuar shume maredhenie , familje dhe martesa por shqiptari ne shqiperi nuk e njeh krizen pasi per ate gjithmone ka qene krize dhe rjedhmisht dikush do e kete kusur te ndihmoje kush ka ngelur ne shqiperi ose edhe ata qe kane emigruar dhe nuk kan pas mundesi ta ngrene koken [ekonomikisht] per njeren apo tjetren arsye ;

mendoj se nuk eshte ceshtje shfrytezimi por eshte ceshtje zgjedhjesh ;

njeriu yt mishin ta ha po eshtrat ti le kurse i huaji te perpin me gjithe kocka .

i ndihmojme te afermit tane per shume arsye ;

nga sedra dhe turpi se cdo te thone te tjeret
    nga dashuria dhe deshira per te qene edhe ata mire
    nga deshira per ti pasur afer qe te mos ngelemi si njeri pa njeri
    etjera

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Nuk e kam idene per cmimet e telefonave ne Shqiperi,faleminderit,ishte
    vetem nje besim i imi qe telefonatat nuk ka pse te jene shtrenjte
    me gjithe kete bum te madh celularesh dhe kompanish teefonike,konkurenca ul cmimet.
    Jane lire njelloj si ne Europe dhe Amerike.
    Dikur njerez te shtepise.baba/mama qe me mbanin fjalime per drejtesine, e benin moral,ja ku del sot
    ironia e realitetit.S'bejne nje telefon.Edhe kusherinjte dikur aq te dashur dhe te qeshur dhe cheezy
    as ato skujtohen.Do jete shkaku ndonje shit xhelozi,se telefonatat jane lire.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Gentle Creature Maska e starbright
    Anėtarėsuar
    17-07-2007
    Postime
    884

Nese ke mundesine perse jo? Njerzit po dergojne para te dikush qe nuk e njohin fare. Me vjen habi qe e ke vene ne diskutim ketu, pse kjo lekundje? Nusja nuk te le? Nese ti nuk po e privon familjen tende nga asgje atehere mendimi im eshte qe te dergosh aq sa te mundesh sepse ne rradhe te pare po e dergon te prinderit e tu, ne rradhe te dyte spo i dergon per qef e se treti po nuk e ndihmove ti si femije e vella nga kush te presin? Dergo e mos u bej pishman se zoti e shperblen gjithmone nje dore qe jep

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Kjo eshte nje teme mjaft komplekse qe ne fakte perfshin pjesen dermuese te emigranteve shqiptar, nuk do te doja te hy me thelle vetem se dua te them qe njeriu ndihmon dhe duhet te ndihmoi aq sa mundet dhe aq sa zemra e tije eshte e gatshme te beje. Dua te kujtoi edhe nje gje se njeriut nuk i ndihmon duke i dhene lemosh por e ndihmon duke i dhene mundesin, pra mendohu si munde ti ndihmosh duke krijuar kushte qe ai te punoi ose duke e marre aty ku ti jeton ose duke bere ndonje ivestim qe ai te punoi dhe te fitoi parane vete. Une di raste qe me nje ndihme simbolike e derguar nga jashte vllaut tjeter, ai atje eshte rregulluar edhe me mire se ky qe e ndihmoi. Dhe per fund dua te them qe secili para se te ndihmoi apo mos te ndihmoi familjaret ne vendelindje, le te dal vetem per nje moment ne situaten e tjetrit dhe te kujtoi kohen kur vete kishe nevoi per ndihme. Ne si shoqeri ende nuk mundemi te mendoim me mentalitetin e francezit, anglezit apo te tjereve ngase ne kemi nje shtet te varfer apo nuk e kemi fare dhe se mundesite ne vendlindje jane shume me te vogla per te pasur nje jete stabile se sa ne vendet e zhvilluara ku ne jetoim. Fundja edhe pse ti e ke gjendjen ekonomike te qendrueshme dhe bene nje jetet te mire, si do te ndiheshe kur kujton qe vllau yte mos te kete as buke per vete dhe familjen e tije e te detyrohej te kerkonte lemosh nga te tjeret, ruana Zot.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Nuk di se si ta ndihmoj ndryshe. Ju po me thoni qe ta ndihmoj qe ai te hapi nje pune te veten ? Domethene nje biznes te tij apo jo ? Cfar biznesi mund te hapet ne Shqiperi dhe sa para duhen per nje gje te tille. Me c'po shoh une ketu, biznesi eshte i mbingarkuar. Dyqane qe te ofrojne sherbime te ndryshme paska cdo meter dhe kam pershtypjen se asnje nuk po punon nga ata pasi qe te gjithe pin cigare te dera dhe lexojne gazeta apo numrojne tespi dhe dyqanet nuk kane asnje klient brenda. Cfar biznesi mund te hape ai ne Shqiperi dhe sa lek duhen per nje biznes te tille ? Pastaj me kryesorja eshte se une vertet mund ta ndihmoj per te ber ndonje gje te vogel diku te 20 apo 30 mije dollare, por a do mundet pastaj me kete biznes qe te mi kthej ato para ne nje perjudhe te pakten 5 vjecare ?

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Me sa shoh une, grate e paskan kryer misionin e tyre.....

"Mos i delgo pala atyle, ata nuk de duan sa i do ti. Ti e ke zemlen e male, ata s'ta din pel ndel....etc.etc."

Ku jan burrat more??

------------------

Tashi qe vertet duhen rishiku ca gjera esht e vertet.

Pak dhe shkurt nga eksperienca ime:

Ne jemi familje e madhe, te gjithe t'martuar me femije, un jam me i vogli, sot 36 vjeē. Ne vitet 90, edhe ne si t'gjithe familjet shqiptare dolem t'rraskapitur nga regjimi. Ishte vellai i dyte qe drejtoi syte nga Greqia, 7 here e kan kthy mbrapsht, 2 here ka ardhe me krah te thyer. Sapo mberriti ne Athine gjeti pune, dhe ēdo qindarke e niste ne shpi. Nje here ne 3/4 muaj niste pako me autobuset e linjes, kujtohej per t'gjithe, per nipa e mbesa, motra, kuneter dhe ne mnyre t'veēante gjyshin. Dhurata me e bukur qe m'ka sjelle ishte nje mountain bike ( e re fringo, fatura tregonte 60.000 dhrahme ), edhe sot m'kujtohet sa jam lumturu kur me mbriti. Deri ne 95 ishte e vetmja e ardhur financiare ne familje.
    Pastaj doli vellai i madh ne Itali. Pasi mbarova gjimnazin, shkova ne Greqi per tre muaj, por mu duk ferr, jo nga njerezit por nga policet, punoja ne nje oficine SEAT, njerin sy e mbanim tek puna ndersa syrin tjeter tek dera se mos vinte policia....
    Pastaj vellai i madh me ftoi ne Milano, sapo mbrrita te nesermen vazhdova pune. Te dyve bashke na ka ecur mire. I kemi dhene ndonje dore t'gjitheve, te tipit: kane ardhe ketej, i kemi mbajt ne shtepi derisa jane sistemuar si duhet dhe kane dale per hesap te vet.

Deri ktu m'rregull, por:

- Akoma nuk kam kuptuar se pse kto qe ndihmuam neve, nuk pranuan te ndihmojne asnje tjeter!!! Per mua mbetet akoma mister.
    - Edhe pse ne i kemi ndihmuar duke prish edhe punet tona, nuk rrin dot pa e nxjerr ndonje llaf....
    - Njeri kunat se ka shum qejf punen. Heren e pare e ndihmuam, dhe na falenderoi shume, por iku sepse u merzit...u lodh me fjale te tjera. Para disa vitesh ma solli rrotull, se donte te vinte prape, un si thashe gje. Babes i ra ne vesh ky muhabet, me kapi ne vete dhe me tha: "Skender, secili ka ne shpine nje "thes", ti te mbash "thesin" tend dhe ai te mbaje te vetin, sepse s'mund ti mbash te dy i vetem. Per ta ndihmu duhet ta ndihmosh se e ke kunat, por jo ta mesosh keq..."

- Vellai qe punonte ne Greqi, "pati" nje problem, eshte shum i mire por nuk duron shume dhe i beri 4 vite tek vendi...
    S'lame avokat pa paguar, u shkundem mire. Ai thonte ta harronim, sipas tij nuk e meritonte ta ndihmonim, biles njehere refuzoi edhe avokatin te cilit i kishim dhene nje paradhenie. Por neve nuk kishim vella per te hedhur.

Pjesa e III:

Sot,

- Vellai qe rrinte ne Greqi, eshte ne Shqiperi, bashkdrejtojme nje biznes te vogel. Punon pa mase, i rrin nanes gati per ēdo gje, dhe na kryn te gjitha detyrimet qe kemi ne katund, shoqeri dhe farefis. Eshte me i matur, por jo aq sa duhet, friken ja kemi prape....

- Neve knej ka dasht Zoti na ka ecur mire, edhe me mire se ato qe kursejne aty ku s'duhet....

- Me siper shkrujta per nje mountain bike qe m'solli vellai ne vite 93-94. Para dy javesh i ēova ne Shqiperi nje Range Rover Vogue. U gezuan shume, si ai dhe nana, ndersa un edhe me teper....

Morali:

Ne kemi detyrime kundrejt familjareve tane. Nuk duhet ta harrojme kurre gjakun tone.

Nese ndihmojme, nuk duhet t'presim diēka ne shkembim...

Patjeter qe ndihma duhet dhene si duhet, ku duhet, dhe aq sa duhet....

Dheeeee, mos ngjoni grate....
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •