Close
Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 177

Për: Kosove-Lëvizja islamike kthehet në parti politike

Tari bin Zijadi shliroj spanjen vetem me 3000 ushtare Komandanti legjendar qe kurr ne jeten e tijj nuk ka asnji humbje,dhe i vetmi ushtarak qe njeh njerezimi pa asnji humbje ne fushbeteje,cliroj sirine me 30000 ushtare ku perball kishte ushtrin krishtere prej 240.000 mij ushtare krishter ne luften e Jermukut te cilen beteje dhe humbje vete e pranojne historianet krishter,shihni ne google nese nuk besoni,pra i mberriten oqeanet skajin lindor dhe ate perendimor dhe kujtuan se me nuk ka vende tjera..
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Fjale ishte per shami, jo per xhami...
    Shamia dhe xhamia jane kategori te ndryshme.

Cdo musliman ka te drejte te kete nje vend/objekt, ku mund te falet sipas rregullave te zakonshme te religjionit te tij. Kete gje e mundeson dhe e garanton liria e besimit.
    Bartja e shamise resp. e cfardo simboli te dukshem fetar nuk eshte e drejte e garantuar dhe e obligueshme ne cdo kohe dhe ne cdo vend.
    Perndryshe, askund nuk e thas............................tjeter te kesaj kategorie. Per ata, per shumicen absolute, shamia ne shkolle nga moshataret e tyre ka qene dhe mbetet ende perjashtim. Gjithashtu, shumica absolute nuk e ndjejne veten ne asnje menyre te diskriminuar sepse nuk guxojne te bartin shami, edhe pse nominalisht apo si te duash vete jane musliman.
    Pra, edhe ky nje fakt tjeter se nuk kemi te bejme me diskriminim fetar (te muslimaneve), por me nje situate, ku grupe te ckatuara, kryesisht te ndikuara nga vende arabe dhe musliman fundamentaliste, gje qe e shfaqin hapur edhe permes stilit te veshjes dhe simboleve tjera te jashme, jo vetem gjate protestave etj., deshirojne ta shfrytezojne shamine si nje instrument dhe hap te rendesishem per realizimin e aspiratavete te metejshme, te cilat ne esence kane per qellim islamizimin sa me te madh te shoqerise dhe shtetit.
    Problemi dhe konflikti i shamive nuk vjen nga mesi i shoqerise shqipetare( muslimane) te Kosoves, por kryesisht nga skaje fundamentaliste dhe ekstreme muslimane te ndikuara dhe te nxitura absolutisht nga qarqe islamike dhe (ndoshta?!) edhe antishqipetare ne rajon dhe bote.

I nderuari shok,

Qe mos te dalim shume nga tema dhe sidomos mos behet bajat ceshtja, po e shkurtoj pakez.

Pikepamja jote nuk eshte pikepamje objektive, por e nderlidh ate me vlera emocionale (shamia ne kohe e kufizuar, ose, SOT eshte jashta frymes kulturore ???), edhe subjektive (xhamia dhe shamia te trajtohen ndryshe, edhe pse ne thelb jane rezulltat i nevojes se njeriut), dhe ne nje shkalle edhe e romantizon realitetin (se popullit te drejtuar drejt perendimit i del si pengese "emancipimi", ergo "integrimi").

As ka populli yne nevoje ta arsyetoje shamine me ceshtjen e besimit, as ka populli yne nevoje ta arsyetoje ate me vlera kulturore.

Nese don ta kunderargumentosh bartjen e shamise ne vende publike, atehere duhet te ju mbahesh kriterieve qe i ke ne boten perendimore, ngase kushtetuta e kosoves eshte e atij lloji. Une ne kete diskutim as qe e kam prek argumentin fetare. Nese do te argumentoja nga prismi fetare, jo qe se shamia do te dilte si INSTITUCION ne vete, por edhe nuk do te toleroja kunderargumente jashta kontekstit fetare, ngase nuk do te ishin kausal dhe nga bota e "deshires".

Jo, une te kam argumentuar me realitetin perendimore, duke te thene se edhe 7 vjevarja ne perendim mban shami. Dhe pikerisht ki realitet bazohet ne te drejten themelore te njeriut, qe eshte e drejta per jete, dhe e drejta e shprehjes se vullnetit dhe mendimit.

Pra, a priori eshte e drejta e bartjes se shamise. Motivi, se perse e mban nje femer shamine, nuk eshte faktor gjykues, mund te behet ne diskutime te hapura, por jo ne debate vendimtare. Kuptohet, gjithe kjo, nese femres nuk i imponohet shamia, por ajo nga vet deshira e saje e bart ate. Ke raste te tilla ???............ne fakt, nga 10 vajza qe sot i sheh me shamia ne prishtine, jam me se i bindur, se 9 prej tyre e mbajne nga vete deshira perzonale e tyre, 1 ndoshta per nderin familjare, kurse ZERO nga detyrimi.

Ne shoqerine civile shqiptare shamia sot nuk eshte domosdoshmeri (ta vertetova kete edhe me shembullin juridik, kur DY femra kane NJE mbulese, dhe se CILES i takon ta mbaje ate nese merr vendim LIGJI....pra, asaj qe ne moshe eshte me e re............kurse TRADITA muslimane, perkundrazi, ka perfituar brenda kohes bindjes se me e vjetra duhet te jete me e mbuluara, ngase ajo simpbolizon VLERAT FAMILJARE............qe nuk eshte e sakte, SHAMIA nuk mbron VLERA kulture te nje familje, ajo e mbron EKSKLUZIVIKISHT trupin e nje femre !!!). E drejta per ta bart shamine eshte aman nje e drejte themelore e njeriut, dhe nuk mund asnje vend PUBLIK, ta ndaloje ate, ne asnje menyre. Edhe nese bartesja peson shtypje familjare, kercenime etj...nuk eshte detyre e institutit publik ta mbroje ate tek dera e shkolles, spitalit, ose univerzitetit, por eshte ceshtje ne kompetence te instituteve rrendmbajtese, sic eshte policia dhe gjyqi.

SHpresoj se deri diku e kupton qendrimin tim. Une nuk te kam argumentuar nga prismi i nje besimtari, por pikerisht nga prismi i nje njeriu qe tane jeten e vet e ka kaluar ne perendim. Une ne shoqeri kam dhjetra nacionalitete dhe nga krejt fete....shoku im i bankes shkollore eshte sot hare krishna qe jeton 6 muaj ne vit ne manastire ne indine jugore (me origjine kroate)....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Tari bin Zijadi shliroj spanjen vetem me 3000 ushtare Komandanti legjendar qe kurr ne jeten e tijj nuk ka asnji humbje,dhe i vetmi ushtarak qe njeh njerezimi pa asnji humbje ne fushbeteje,cliroj sirine me 30000 ushtare ku perball kishte ushtrin krishtere prej 240.000 mij ushtare krishter ne luften e Jermukut te cilen beteje dhe humbje vete e pranojne historianet krishter,shihni ne google nese nuk besoni,pra i mberriten oqeanet skajin lindor dhe ate perendimor dhe kujtuan se me nuk ka vende tjera..
    Refer o i nderuar edhe Batua i DESIDIATVE i theu LEGJIONET E ROMAKVE ne panoni ,dhe jau futi frigen Romakeve,sa qe u detyruane Nga gjermania te terhiqen romaket dhe te mirren me ket "REBEL",por Batua i Breukve lakmiqar u ble me para romake,dhe shiti nderin dhe u korruptua,pra Oktaviani e fitoi betejen ndaj Ilirve ne saje te Korrupsionit dhe futjes se perqarjes,dhe i nenshtron tokat ILIRE me pasoja shum te renda,per keta te fundit,pra analizoje rastin me rrethanat aktuale.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fehmikaciu : 11-03-2013 më 07:39

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Nese shkojme si ja kemi nisur ne vitet ne vijim mund te bombardohemi nga vet shtetet evropiane dhe nga amerika. Perse flirtojme me nje fe e cila njihet ne tere boten si e dhunshme dhe jo tolerante. As shtetet ballkanike nuk do te tolerojne shtet islamik ne evrope. U mundua ta beje Alia Izetbegovic ne Bosnje, perfundoi me ndarje territori e me shkatrrim e me qindra mijera viktima. Ne nuk jemi 70 milione si Turqia, ne jemi popull i vogel dhe i rrethuar me shtete me te forta se sa ne. Evropa nuk don sheriat ne token e saj.
    Ne nuk jemi ne toka t'huaja o ithtar i don shenkave ! Ne jemi ne tok tonën ketu, dhe ketu ku jem, e bejm vet ligjin !
    Ti ke qejf te na bombardoje Amerika, Rusia, Kina dhe Evropa, sepse fell ne vete e din se cfar kafsherie jan keto kurrva te vjetra !

Por nese duhet zgjedhe mes vdekjes dhe nenshtrimit kryqezator sic pohon, ne padyshim qe do zgjedhnim VDEKJËN ! Ashtu sic zgjodhen te konvertuarit e pare, qe nuk ju kthyen nenshtrimit te kryqit, qe zgjodhen vdekjen nga "i modhi skender'be" !

Fehmi,ska dyshim se kan luftuar Bato dhe mbreterit tjere ilir sipas historise,por shembulli i komandantit musliman Halid bin Velidi,alias shpata e Allahut,eshte unike ne tere historine njerezore,argument dhe cudi mbinatyrore,argument kundra kafirave,dhetere jeten e ka kaluar ne fronte te luftes duke vrapuar nga arabia ne irak,iran,siri..etj
    Dhe ceshte cudi perseri vdekja e ka kapur ne shtrste te krevatit,dhe ai ka qen shum i deshperuar pse nuk vdiq ne fushbeteje...
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    I nderuari shok,

Qe mos te dalim shume nga tema dhe sidomos mos behet bajat ceshtja, po e shkurtoj pakez.

Pikepamja jote nuk eshte pikepamje objektive, por e nderlidh ate me vlera emocionale (shamia ne kohe e kufizuar, ose, SOT eshte jashta frymes kulturore ???), edhe subjektive (xhamia dhe shamia te trajtohen ndryshe, edhe pse ne thelb jane rezulltat i nevojes se njeriut), dhe ne nje shkalle edhe e romantizon realitetin (se popullit te drejtuar drejt perendimit i del si pengese "emancipimi", ergo "integrimi").

As ka populli yne nevoje ta arsyetoje shamine me ceshtjen e besimit, as ka populli yne nevoje ta arsyetoje ate me vlera kulturore.

Nese don ta kunderargumentosh bartjen e shamise ne vende publike, atehere duhet te ju mbahesh kriterieve qe i ke ne boten perendimore, ngase kushtetuta e kosoves eshte e atij lloji.
    Ciles "bote perendimore" konkretisht?!
    Bartja e shamise nuk eshte e rregulluar njejte ne te gjitha shtetet e "botes perendimore".
    Ne France p.sh. eshte e ndaluar ne shkolla etj., dhe jo vetem shamia, kurse ne Gjermani lejohet.
    A te orientohemi tani kah Franca, me nje pakice mjaft te madhe te muslimaneve dhe historine e saj specifike, apo kah Gjermania?!

Nuk e di se cfare argumenti me "objektiv" kerkon se faktin qe bartja e shamise dhe e simboleve te tilla apo te ngjashme fetare nuk eshte e drejte absolute apo "e paprekshme", por e drejte e kufizueshme permes ligjit te vendit. E vetmja e drejte e pakufizueshme eshte dinjiteti i njeriut apo mbrojtja nga diskriminimi ne baze te prejardhjes, gjinise moshes dhe karakteristikave tjera te perbashketa natyrore te cdo njeriut.

Eshte ceshtje tjeter (e komplikuar) nese ne vende te caktuar (perendimore ose jo perendimore) Gjykata Kushtetuese nuk pajtohet p.sh. me arsyetimin e Qerverise per ndalimin e shamise etj. ne nje vend te caktuar publik. Ne rastin me te mire, kur Gjykata Kushtetuese ka tradite te lashte, pervoje te madhe, autoritet dhe neutralitet te duhur, kompetence dhe profesionalizen..., eshte me e pritshme qe vendimi i GJK te jete shume me i bazuar, se p.sh. ne vende, ku GJK eshte e ndikuar nga pushteti apo vetem vegel e tij.
    Pavaresisht kesaj, nuk ka asnje GJK ne bote qe eshte 100% neutrale apo e pandikuar. Sepse edhe Gjyqetaret jane njerez dhe njerez politik, me karriera dhe pervoja perkatese.
    Megjithate, ne momentin kur shteti ka arsye dhe argumente te mjaftueshme per kufizimin e nje te drejte te njeriut, sic eshte bartja e shamise ne shkolla, edhe GJK e ka mjaft veshtire ta rrexoje vendimin. Parakusht i rendesishem do te ishte trajtimi i njejte i te gjitheve, d.m.th. si ne rastin e Frances, ndalimi i shamise dhe i mbulesave te ngjashme me karakter fetar, tradicional, etnik, kulturor, grupor etj...

Patjeter mund te diskutohet nese duhet te lejohet apo jo bartja e shamise muslimane ne shkollat e Kosoves, sepse per kete behet fjale, jo per cfardo shamie nga e kaluara apo nga trendi i modes, por jo mbi bazen e pohimeve dhe interpretimeve arbitrare, por mundesisht te argumenteve dhe fakteve. D.m.th. Fillimisht duhet te kuptohet dhe pranohet se bartia e shamise (edhe e shamise muslimane) nuk eshte e drejte themelore "e paprekshme" apo e pakufizueshme. Tek kur te gjithe pajtohen me kete fakt, mund te shkohet tutje ne diskusion.

Perndryshe, argumenti i bazuar ne Kushtetute dhe ligje i adhuruesve te shamise ne fjale, e sidomos i fundamentalisteve me mjekrra dhe pa mjekrra specifike qe protestojne per bartjen e shamise, nuk eshte me shume se hipokrizi e rastit. Edhe ne Kosoves.

Une ne kete diskutim as qe e kam prek argumentin fetare. Nese do te argumentoja nga prismi fetare, jo qe se shamia do te dilte si INSTITUCION ne vete, por edhe nuk do te toleroja kunderargumente jashta kontekstit fetare, ngase nuk do te ishin kausal dhe nga bota e "deshires".
    Shamia per te cilen po diskutojme eshte ekskluzivisht simbol fetar...
    Nuk behet fjale per shamia dhe mbulesa tjera qe ishin apo jane pjese e kostumeve tradicionale te rajoneve dhe grupeve te catuara etnike, te cilat p.sh. shihen ne klipe te muzikes dhe valleve popullore apo edhe ne ndonje fshat. Sido qer te jete, edhe shamia per te cilen po diskutojme edhe keto qe tani jane pjese e kostumeve tradicionale etj. nuk jane e drejte themelore e pakufizueshme. Pavaresisht deshires se disave per te bartur shamia te tilla dhe pavaresisht nese kjo argumentohet me "nevojen" e personit per bartjen e nje mbulese te tille.
    Do te ishte mire ose e mireseradhur nese bota njerezore nje dite do te jete aq e vetedijesuar dhe aq tolerante, sa qe muslimanja me shami, pankeri, persona gjysemlakuriq, shqipertari me plis te bardhe, serbi me sajkaca, katoliku me 12 kryqa ne qafe, gjermani me fotografi te Hitlerit... do te vizitonin te njenten shkolle, do te mesonin ne te njeten klase dhe do te punonin ne te njejten firme. Por nje bote e tille tani per tani eshte e parelaizueshme. Dhe, para se gjithash, nje bote e tille nuk eshte as synim i atyre qe argumentojne me te drejtat dhe lirite individuale te njeriut per ti legjitimuar kerkesat per bartjen e shamive ne shkolla.

Jo, une te kam argumentuar me realitetin perendimore, duke te thene se edhe 7 vjevarja ne perendim mban shami. Dhe pikerisht ki realitet bazohet ne te drejten themelore te njeriut, qe eshte e drejta per jete, dhe e drejta e shprehjes se vullnetit dhe mendimit.
    Jo ne perendim...
    Ne disa vende te perendimit.
    Deshira jote personale eshte qe Kosova te veproje si ato vende te perendimit, ku lejohet shamia ne shkolla. Deshira jote eshte legjitime.

Pra, a priori eshte e drejta e bartjes se shamise.
    S'di cka po mendon me "a priori" saktesisht, por e drejta e bartjes se shamise ne sferen private, d.m.th. aty ku shteti nuk ka te drejte nderhyrje eshte e pamohueshme, por jo p.sh. edhe ne shkolla, ne administrate dhe vende apo situata te ngjashme. Ketu shteti nuk eshte i obliguar te garantoje te drejten e secilit per bartjen e simboleve te caktuara fetare, etnike, kulturore, grupore, personale... Varesisht nga rrethanat mbreteruese dhe interesi i pergjithshem publik shteti ka te drejte te kufizoje keso te drejtash dhe te percaktoje rregulla, te cilat duhet ti perfillin te gjithe. Pa rregulla dhe perkufitzime te caktuara nuk funksionon asnje sistem i tille.
    Nese njeriu e ka "fatin" te jete p.sh. musliman i bindur apo edhe fundematalist ne mesin e nje shumice absolute te njerezve qe fare pak ose aspak nuk ju interesojne rregullat besimit te tij, apo ato qe sipas tij jane rregulla, atehere ne raste te caktuara eshte i detyruar te pajtohet me traditat dhe rregullat e shumices absolute. Ne raste ekstreme do te duhej edhe te emigroje. Per kete arsye eshte krijuar p.sh. edhe institucioni i azilit politik. Ka me siguri vende, ku ndalesa te tilla te shamive si ne France, ne Kosove apo edhe ne Turqi trajtohen dhe pronohen si argument per diskriminim politik apo fetar.
    Me rendesi eshte qe cdo ndalese te jete e bazuar dhe e argumentuar ne fakte te pamohueshme apo te forta, te cilat i ndane shumica absolute e shoqerise dhe e institucioneve shoqerore dhe shteterore. Parajse per deshirat (individuale) te cdo njeriu apo grupacioni nuk mund te jete asnje vend (shtet) ne bote. Prandaj, njerezit zakonisht kane kerkuar dhe kerkojne edhe sot afersine e atyre qe jetojne, mendojne dhe besojne ngjashem. Kjo eshte edhe nje nder arsyet pse pothuajse cdo kund hase ne shtete me shumice (ose shumice absolute) njerezish qe kane te njejtin besim, te njejten gjuhe, te njejten kulture, tradita te ngjashme, deshira te ngjashme etj.

Sigurisht qe shteti i mire duhet qe mundesisht t'iu garantoje te gjitheve p.sh. shkollim pa probleme. Nese nje muslimane nuk shkon ne shkolle per shkak te shamise, shteti eshte i obliguar ti ndohmoje asaj ose familjes se saj qe ajo te shkollohet p.sh. ne shkolle private.

Motivi, se perse e mban nje femer shamine, nuk eshte faktor gjykues, mund te behet ne diskutime te hapura, por jo ne debate vendimtare. Kuptohet, gjithe kjo, nese femres nuk i imponohet shamia, por ajo nga vet deshira e saje e bart ate. Ke raste te tilla ???............
    Motivi eshte patjeter vendimtar...
    Perndryshe as qe do te diskutohej bartja e shmavie dhe mbulesave te tilla. Sepse, te gjitha do te ndaloheshin nese do te konsideroheshin si ne kundershtim me interesin publik, sigurine publike, moralin publik etj., dhe pak kush do te protestonte.
    Vetem fakti qe shamia per te cilen po diskutojme identifikohet si simbol i rendesishem fetar, se paku nga perspektiva e disa muslimaneve dhe disa barteseve te shamise, e ben te diskutueshem edhe ndalesen e saj. Sepse ndalesa mund te jete eventualisht ne kundershtim me lirine e fese...

ne fakt, nga 10 vajza qe sot i sheh me shamia ne prishtine, jam me se i bindur, se 9 prej tyre e mbajne nga vete deshira perzonale e tyre, 1 ndoshta per nderin familjare, kurse ZERO nga detyrimi.
    Ky eshte vetem spekulim yti, i bazuar ne bindjen tende...
    Megjithate, edhe une jam i mendimit se numri me i madh i femrave te moshes se rritur qe bartin shamia te tilla ne Kosove, keso cfaret kane hy ne "mode" kryesisht pas luftese apo pas 1999, i bartin ato deri ne njefar mase vullnetarisht. Por, numri i tyre eshte relativisht i vogel. Edhe pse ne krahasim me para 1999 ka rritje dramatike.
    Megjithate, une e thashe edhe ne shkrimin e meparshem se mbrojtja e gruas nga diskriminimi nuk eshte aspekti kryesor i kesaj ndalese ne Kosove. Mund ta lexosh...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 11-03-2013 më 08:55

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Ta gezoni e ia pafshi hajrin partise jevge te arabistanit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Fehmikaciu Lexo Postimin
    Ane nuk ndegjoj Shkurte fejza apo diqka ngjajshem une ndegjoj muzik nga jugu i shqiperise,Kaba,JULI CENKON,PARASHQEVI SIMAKUN etj,Une nuk merrem me Profesor te tjer,une i kam principet e mija,nuk ka dal ndonje qe kam mesuar te jet i deshpruar,sepse kam obligim para KOMBIT dhe para ZOTIT ta kryej kete detyre te SHENJET,pra i pelqeu apo nuk i pelqeu dikujt,puna duhet vajtur me tutje...
    Qenke me rende seq e mendoja ....asgje spaske kuptuar..

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Anti pro anti - Kushtetuta e Kosoves thote : Neni 38 [Liria e Besimit, e Ndërgjegjes dhe e Fesë]
    1. Liria e besimit, e ndërgjegjes dhe e fesë, është e garantuar.
    2. Liria e besimit, e ndërgjegjes dhe e fesë ngërthen të drejtën për të pranuar dhe për të
    manifestuar fenë, të drejtën për të shfaqur bindjet personale dhe të drejtën për të pranuar ose
    refuzuar për të qenë anëtarë i një bashkësie ose grupi fetar.
    3. Askush nuk mund të detyrohet ose të ndalohet, në kundërshtim me ndërgjegjen e vet, që të
    marrë pjesë në praktikimin e fesë si dhe të bëjë publike bindjet ose besimin e tij/saj.
    4. Liria e manifestimit të fesë, e besimit dhe e ndërgjegjes mund të kufizohet me ligj, nëse një
    gjë e tillë është e domosdoshme për mbrojtjen e sigurisë dhe rendit publik, të shëndetit, ose të
    të drejtave të personave të tjerë.

KUSHTETUTA E KOSOVES ESHTE AKTI ME LART JURIDIK . CDO AKT LIGJOR TJETER DUHET TE JETE NE PERPUTHJE ME AKTIN ME TE LART . LIGJI DHE AKTET NENLIGJORE JANE AKTE TE CILAT DUHET TE JEN NE PERPUTHE ME KUSHTETUTEN , PERNDRYSHE JANE AKTE KUNDERLIGJORE APO KUNDERKUSHTETUSE .

DHE NUK EDI PSE LODHENI KOT , JA FRANCA , JA TURQIA ! NE NUK KEMI PUNE ME ASKEND , NE VETEM DUHET TI ZBATOJM LIGJET E SHTETIT TONE . TE DREJTEN PER TE BESUAR DHE PER TA MANIFESTUAR KETE BESIM E KEMI TE GRANATUAR ME KUSHTETUT . KETE TE DREJTE THEMELORE NA KA DHURUAR SE PARI ZOTI , PO PER FAT TE MIRE EDHE KUSHTETUTA E KOSOVES KETE TE DREJTE NA KA GRANTUAR . KETO LIGJE KUSHTETUSE , DUHET VETEM PER TI ZBATUAR NE PRAKTIK . PER KETO TE DRJETA PER TI ZBATUAR NE PRAKTIK , DUHET TE KEMI NJE PARTI ME PARIME ''DEMOKRATIKE'' DHE ISLAME . SEPSE PARTIT TE CILAT JANE NE PUSHTET DHE ATO NE OPOZIT JANE TE GJITHA ANTI-FETARE . NE PERJASHTIM TE DISA PREJ TYRE SI AJO PARTIA E AGANIT DHE PACOLLIT . POR AS KETO PARTI NUK KENEN NE GJENDJE QE BESIMTAREVE MUSLIMANE , APO MOTRAVE TONA TE JA GARANTOJN KETE TE DEJTE QE I TAKON NE MANIFESTIMIN E FESE DHE MESIM BESIMIN E FESE NE INSTITUCIONE SHKOLLORE .

PARTIA LEVIZJA ISLAME , ESHTE E VETEMJA PARTI , E CILA DO TE JETE NE SHERBIM TE POPULLIT , ASHTU SIC E MERITOJN ATA . PRANDAJ EDHE NE SI QYTETAR TE KOSOVES KEMI NEVOJ PER NJE PARTI TE TILLE ME PARIME ISLAME . DHE SHPRESOJ SE MBRENDA NJE KOHE JOE DHE TE GJATE DO TE JETE PARTIA ME E KERKUAR DHE E PERKRAHUR PER QYTETARET E KOSOVES .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

O korçali, ju edhe AK-ën dhe VV i akuzuat si parti ekstremist-islamike !

Juve ju pengon pejzazhi i perbere me musliman, pse nuk e thoni troç qe beni presion qe Shqiperia si Kosova te duken Ortodokse ashtu sic eshte Greqia e Serbia ?

Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •