Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 62
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2011
    Postime
    30

Për: AK “inauguron” Xhaminë e Namazgjasë

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    E pse te vie inati se ne e kem pervetesuar kete flamur ? Ne trojet jasht Korces dhe Mirdites, eshte e paimagjinueshme per cilin do shqiptar, qe ky flamur simbolizon aspiratat e krishtera !
    Sikur t'ishte kjo e vertet, shqiptaret masivisht do t'ishin bere te krishter, por ja qe s'eshte keshtu, bile e kunderta, ne duam te ju bejme musliman, te çliroheni nga pengu i kishes suaj.
    Ketu qendron e keqja ,renegatet u bene zoter te patriotizmit qe e kishin tradhetuar .Duhet qe ju te ktheneni ne te krishtere qe te meritoni flamurin " e kuq me zhgabe te zeze dykrenore ". Kur Gjergj Kastrioti u kthye ne Kruje pasi kaloi ne sater gjithe muslimanet hoqi flamurin turk dhe ngriti flamurin shqiptar . Per Kastriotin ishte e papranushme " edhe musliman edhe kuqezi ".Por ne jemi vend i cudirave ,dhe nuk habitemi sot .Mos harroni Dumbabat dhe ata qe e quajne "qafir "Kastriotin ".

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga kacauni Lexo Postimin
    Ketu qendron e keqja ,renegatet u bene zoter te patriotizmit qe e kishin tradhetuar .Duhet qe ju te ktheneni ne te krishtere qe te meritoni flamurin " e kuq me zhgabe te zeze dykrenore ". Kur Gjergj Kastrioti u kthye ne Kruje pasi kaloi ne sater gjithe muslimanet hoqi flamurin turk dhe ngriti flamurin shqiptar . Per Kastriotin ishte e papranushme " edhe musliman edhe kuqezi ".Por ne jemi vend i cudirave ,dhe nuk habitemi sot .Mos harroni Dumbabat dhe ata qe e quajne "qafir "Kastriotin ".
    Po ça ka lidhje se c'ishte e rendesishme per Kastriotin ?

Pse u bet ju "shqiptar" e nuk qendruat "arberesh" ?

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Po ça ka lidhje se c'ishte e rendesishme per Kastriotin ?

Pse u bet ju "shqiptar" e nuk qendruat "arberesh" ?
    Kur nuk te pershtatet dicka thua clidhje ka kjo,,,,ju jeni haxhiqamilet e kohes sone.
    O njeri, shqiptar eshte thjesht nje emer dhe ska te beje fare me fene,,,,

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Kur nuk te pershtatet dicka thua clidhje ka kjo,,,,ju jeni haxhiqamilet e kohes sone.
    O njeri, shqiptar eshte thjesht nje emer dhe ska te beje fare me fene,,,,
    Po mir de, na trego atehere se pse "shqiptaret" u ndan nga emertimi "arberesh" ?
    A kishte dijoni Kastrioti per "shqiptarët" ? Un e di që jo, e ti, me sjell provën e kundërt.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Kurr nuk besoj qe shqipetaret e kane perqafuar fen muslimane nga titujt dhe pronat,duhet te kemi fakte per kete,por e kemi fituar per shkak te kercnimit nga shfarosja dhe dyndjet ne rusi apo diku tjetre,per te mos leshuare tokat stergjyshrore dhe ruajtjen e gjuhes se embel shqipe ,shqipetaret e kan perqafuar ket fe,qe ne nje menyre e ka mbrojtur nga asimilimi dhe humbja e gjenit.
    Ne mundemi te thojna qka te dojna ne kete forum por ne baz te gojdhenave qe ruhen nga te vjetrit e verteta qendron keshtu,jemi kapur ne anet e gabueshme ne kohet e gabueshme,dhe kemi psuar gjat historis,kurse armiqet tane kan fituar nga gabimet e bera ,dhe tani qashtjet jan pezull ne ajre ne vend qe te ishin ne toke.
    Rreziqet me te mdhaja munden te vin nga vet ne,........

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Po mir de, na trego atehere se pse "shqiptaret" u ndan nga emertimi "arberesh" ?
    A kishte dijoni Kastrioti per "shqiptarët" ? Un e di që jo, e ti, me sjell provën e kundërt.
    Domethene ti i ndan shqiptaret nga arberit dhe iliret dhe per ty historia e shqiptareve fillon qe kur ata u kthyen ne myslimane,me pare nuk kishte gjak shqiptari???
    Po per flamurin me shqiponje dykrenore(qe ti e identifikon me shqiptaret myslimane)kishte dijeni Kastrioti??

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Domethene ti i ndan shqiptaret nga arberit dhe iliret dhe per ty historia e shqiptareve fillon qe kur ata u kthyen ne myslimane,me pare nuk kishte gjak shqiptari???
    Po per flamurin me shqiponje dykrenore(qe ti e identifikon me shqiptaret myslimane)kishte dijeni Kastrioti??
    Nuk ka lidhje kjo pune me "gjak", por me identitet. Eshte fakt, qe as ti e as un nuk mund ta mohojm, se pas emertimit arberesh, jemi quajtur Shqiptar deri ne dit te sodit. Per detaje me te hollsishme, mund t'i pyesesh historianet se pse ky ndryshim ?

Ky flamuri dy-krenare, nuk ishte "dizajn" i Kastriotit apo jo ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Fehmikaciu Lexo Postimin
    Kurr nuk besoj qe shqipetaret e kane perqafuar fen muslimane nga titujt dhe pronat,duhet te kemi fakte per kete,por e kemi fituar per shkak te kercnimit nga shfarosja dhe dyndjet ne rusi apo diku tjetre,per te mos leshuare tokat stergjyshrore dhe ruajtjen e gjuhes se embel shqipe ,shqipetaret e kan perqafuar ket fe,qe ne nje menyre e ka mbrojtur nga asimilimi dhe humbja e gjenit.
    Ne mundemi te thojna qka te dojna ne kete forum por ne baz te gojdhenave qe ruhen nga te vjetrit e verteta qendron keshtu,jemi kapur ne anet e gabueshme ne kohet e gabueshme,dhe kemi psuar gjat historis,kurse armiqet tane kan fituar nga gabimet e bera ,dhe tani qashtjet jan pezull ne ajre ne vend qe te ishin ne toke.
    Rreziqet me te mdhaja munden te vin nga vet ne,........
    Shqiptaret kane pranuar islamin per tituj e prona ,nuk kam lind ne ate kohe por duke pare shqiptaret e sotem se per perfitime personale shesin interesat e pergjithshme ,nuk kam asnje dyshim se edhe ne te kaluren keshtu ka ndodhe .Mjaft me me viktimizime banale ,su lodhem kurre duke akuzuar te tjeter per deshtimet tona ,derisa gishtin e fajtorit nuk e drejtojme nga vetja jone ,nuk kemi as ne te ardhmen shprese.Nuk na kane faj turqit e askush tjeter qe ne jemi popull pa kurrefare vlere ,zemra me dhemb kur e them kete pasi vet jam shqiptare dhe femijet e mi(me te vlefshmit e mi) jane shqiptare por kjo fatkeqesisht eshte e verteta.

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Nuk ka lidhje kjo pune me "gjak", por me identitet. Eshte fakt, qe as ti e as un nuk mund ta mohojm, se pas emertimit arberesh, jemi quajtur Shqiptar deri ne dit te sodit. Per detaje me te hollsishme, mund t'i pyesesh historianet se pse ky ndryshim ?

Ky flamuri dy-krenare, nuk ishte "dizajn" i Kastriotit apo jo ?
    1)Jemi quajtur shqiptare ashtu sic u quajtem arber pas ilireve.Ne kohen qe flasim emertimet etnike nuk kishin rendesine e sotme por niseshin nga emertimet fetare,katoliket quheshin latine ndersa te krishteret ortodokse me nje emer,ne mos gaboj,rumej dhe ne shekujt me vone morren rendesine e sotme termat etnike.
    2)Jo,flamuri eshte marre nga flamuri bizantin qe ne themel ka ortodoksine,pra krishterimin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Archon : 04-03-2013 më 10:30

i/e regjistruar Maska e Doni-88
    Anëtarësuar
    09-02-2013
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    248

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Spahiu na thote:

"Berisha ua premtoi xhamine 22 vjet me pare, Erdogani po ua nderton sot!" (besnikeria ndaj Bab Sulltanit)

"Une jam tellalli i Erdoganit ne Tirane e ju duhet te votoni per mua e jo per Berishen!" ( deklarata e Spahiut vjen dite pas deklarates se Turqise per ndertimin e xhamise ne Tirane)

Tani nuk ka ngelur gje tjeter, qe te hipi ne minarene e Eth'em Beut ne Tirane e te pellasi sic e ka zakon, deri ne diten e zgjedhjeve.

Albo
    ALBO ndrro nikun beje me mire ellenes, se qenke komplet OUTTTTTTTTT.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •