Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 62
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2011
    Postime
    30

Për: AK “inauguron” Xhaminë e Namazgjasë

Citim Postuar më parë nga Fehmikaciu Lexo Postimin
    Kurr nuk besoj qe shqipetaret e kane perqafuar fen muslimane nga titujt dhe pronat,duhet te kemi fakte per kete,por e kemi fituar per shkak te kercnimit nga shfarosja dhe dyndjet ne rusi apo diku tjetre,per te mos leshuare tokat stergjyshrore dhe ruajtjen e gjuhes se embel shqipe ,shqipetaret e kan perqafuar ket fe,qe ne nje menyre e ka mbrojtur nga asimilimi dhe humbja e gjenit.
    Ne mundemi te thojna qka te dojna ne kete forum por ne baz te gojdhenave qe ruhen nga te vjetrit e verteta qendron keshtu,jemi kapur ne anet e gabueshme ne kohet e gabueshme,dhe kemi psuar gjat historis,kurse armiqet tane kan fituar nga gabimet e bera ,dhe tani qashtjet jan pezull ne ajre ne vend qe te ishin ne toke.
    Rreziqet me te mdhaja munden te vin nga vet ne,........
    Ti je shakaxhi apo qysh .C'fare pronash dhe c'fare gjuhe deshi te ruaje Hamzai ,nipi i Gergjit kur tradhetio xhaxhain e vet !? Jo , u shit , beri pakt me Sulltanin qe ta emeronte ne kembe te Gj ergjit . Po Ali Pasha perse e poqi te gjalle priftin e Hormoves re i predikonte fshatit " ne jami te krishtere ( shqiptare ) dhe nuk behemi Turq ( muslimane) .

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    1)Jemi quajtur shqiptare ashtu sic u quajtem arber pas ilireve.Ne kohen qe flasim emertimet etnike nuk kishin rendesine e sotme por niseshin nga emertimet fetare,katoliket quheshin latine ndersa te krishteret ortodokse me nje emer,ne mos gaboj,rumej dhe ne shekujt me vone morren rendesine e sotme termat etnike.
    2)Jo,flamuri eshte marre nga flamuri bizantin qe ne themel ka ortodoksine,pra krishterimin.
    1. -Po pra,

2. -Ne çka nderlidhet shqiponja dy-krenare me krishterizmin ortodoks ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2011
    Postime
    30

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Po ça ka lidhje se c'ishte e rendesishme per Kastriotin ?

Pse u bet ju "shqiptar" e nuk qendruat "arberesh" ?
    Perse galet thirren franceze , vikinget daneze ,romaket italiane ,helenet greke .Perse une ne Greqi jam "alvanos " ndersa ata qe shkuan para 200 vjetesh i quajne " arvanitas ". Ne ne te njejtin fshat jemi lindur ? O histirian , dikur quhej Iliri deri ne Alpe ,sot jane aq shtete dhe kombe .

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

1. -Po pra,

Shqiponja dykrenore ka pasur nje rendesi te madhe ne kishen ortodokse sepse simbolizon "dynatyreshmerine" e kishes dhe te krishtit,njerzoren dhe hyjnoren.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2011
    Postime
    30

1. -Po pra,

Shiko flamurin e kishes Autoqefale Ortodokse te Shqiperise dhe krhesoje me te Gjergj Kastriotit .I vetmi ndryshim eshte fusha e kuqe dhe e verdhe .E din se para Kastrioteve kete flamur e kane pasur vllehet Muzaka ? Nuk di si e beri Kastrioti per vete .

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

U'laaa,.. argumenti i shekullit ! Dy-krenarja simbolizon "krishtin me dy anet e tia ; njerzore dhe hyjnore"

Jeni perkeqardhje, sepse flamuri dy-krenare egzistonte 2000 vite para Krishtit, dhe vinte pikerisht nga Anatolia e sodit ! Ky simbol dy krenar, nje koke kthyer djathtas e tjetri majtas simbolizon mbreterin qe nga lindja ne perendim.

Tani nese i kthehemi shqiponjes se krishtere, dua qe t'ma argumentoni biblikisht kete qe pohoni, e nese rezolton se s'ka te ben me kishen, atehere i bie qe kisha ka adaptuar elemente pagane mbrenda ideologjis se krishtere.

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

U'laaa,.. argumenti i shekullit ! Dy-krenarja simbolizon "krishtin me dy anet e tia ; njerzore dhe hyjnore"

Jeni perkeqardhje, sepse flamuri dy-krenare egzistonte 2000 vite para Krishtit, dhe vinte pikerisht nga Anatolia e sodit ! Ky simbol dy krenar, nje koke kthyer djathtas e tjetri majtas simbolizon mbreterin qe nga lindja ne perendim.

Tani nese i kthehemi shqiponjes se krishtere, dua qe t'ma argumentoni biblikisht kete qe pohoni, e nese rezolton se s'ka te ben me kishen, atehere i bie qe kisha ka adaptuar elemente pagane mbrenda ideologjis se krishtere.
    Une nuk thashe qe nuk ka pasur shqiponje dykrenare para bizantit sic ka pasur gjysmehena dhe simbole te tjera para islamit,por shqiponja e skenderbeut eshte huazuar prej bizantit sepse principata qe ai formoi doli prej tij.Shqiponja sic e the edhe ti ka pasqyruar edhe perandorine romake me dy ndarjet e saj,ne te lindjes dhe te perendimit por kuptimi kryesor i jepet asaj qe te thashe me siper,prandaj edhe kisha ortodokse e ka simbol te saj shqiponjen dykrenore.

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Une nuk thashe qe nuk ka pasur shqiponje dykrenare para bizantit sic ka pasur gjysmehena dhe simbole te tjera para islamit,por shqiponja e skenderbeut eshte huazuar prej bizantit sepse principata qe ai formoi doli prej tij.Shqiponja sic e the edhe ti ka pasqyruar edhe perandorine romake me dy ndarjet e saj,ne te lindjes dhe te perendimit por kuptimi kryesor i jepet asaj qe te thashe me siper,prandaj edhe kisha ortodokse e ka simbol te saj shqiponjen dykrenore.
    Dmth, shqiponja dy krenare nuk eshte simbol fetar, por i huazuar nga kisha ? Nese po, atehere me çfar te drejte na thua se ne kem simbol te krishtere, kur ne thelb, egzistonte edhe vet para Krishtit ?

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Dmth, shqiponja dy krenare nuk eshte simbol fetar, por i huazuar nga kisha ? Nese po, atehere me çfar te drejte na thua se ne kem simbol te krishtere, kur ne thelb, egzistonte edhe vet para Krishtit ?
    Ceshtje qendron ne faktin se kur ky flamur u huazu ai simbolizonte krishterimin dhe jo cfare ka simbolizuar me pare.Kete e dine dhe mjaft islamike qe e perbuzin flamurin kuq e zi.Ja nje video e tyre.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

e para qe kastriotet nuk ishin arkeolog, qe te njihnin simbolet e para 1000 vjeteve para tyre. e dyta kastriotet ishin kristian feudale nen mburojen e perandorise bizantine. dhe flamurin e moren nga bizanti sepse ajo i perfaqesonte edhe si fe edhe si perkatesi perandorako administrative.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •