Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Për: Myftinia e Korçës bashkohet me Ortodoksët kundër dramës së Dokles

Sot ky neser une. Reagim me vend ky i Myftiut.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Me te vertete nje deklarate per tu pershendetur,kjo tregon se kemi nje harmoni fetare qe duhet ta mbrojme me cdo kusht dhe nuk duhet te lejojme asnje individ ta cenoje ate.Edhe nje here u provua se harmonia nderfetare nuk eshte thjesht nje "llaf goje" por eshte nje realitet i prekshem dhe duhet te perpiqemi ta fuqizojme akoma me shume per te miren e vendit tone...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-08-2012
    Postime
    193

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Reagim i cili na ben krenar.

Solidarizohem me komunitetin e besimtareve ortodoks.
    mos u merakosni nese neser do tju ndodhe juve, te paret " qe do te hedhin gurin" do te jene pikerisht keta... shpresoj qe fjala ime te mos dale e vertete

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga ana_gend Lexo Postimin
    mos u merakosni nese neser do tju ndodhe juve, te paret " qe do te hedhin gurin" do te jene pikerisht keta... shpresoj qe fjala ime te mos dale e vertete
    Kjo ska per te ndodhur sepse ortodokset dhe myslimanet per shume shekuj kane bashkejetuar,jo vetem ne shqiperi por edhe ne shume vende te tjera dhe kane ditur te respektojne njeri-tjetrin...

Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    ky eshte qellimi i politikes ne shqiperi tu fuse ne nje thes te gjithe fetareve myslimane apo ortodoks. bejani qejfin njeri-tjetrit.
    Prandaj dhe rikthimi i myslimaneve me gjak shqiptar ne besimin e te pareve do bente qe ndergjegjja popullore te rritej e bashkimi i shqiptareve te ishte forca qe do te qeveriste e jo mbeturinat turke.
    Prandaj Ziti, rikthimi ne Kristianizem eshte zgjidhja, keshtu si gjithe bota perparimtare. Me vullnetin e Zotit , Amin.
    Paqe!
    Paqe!

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Kryqi i Papes ,me vjen mire qe me ne fund paske kuptuar mesazhin e poezise se Cajupit ,poezi kushtuar enkas shqipfolsve si ty.. !
    I paske thirre mendjes ,te lumte!
    Qe te gjykosh nese dikush e ka kuptuar moralin e vargjeve(ne rastin tone te Andon Zakos), duhet me pare te kesh nje ide se c'permban ne vetvehte ky moral, ose varianti me i mire ta kesh kuptuar vete ate. Poezia(vargjret) nuk eshte e drejtuar vetem tek ne njerezit, por edhe tek myslimanet e genjyer qe ne ate kohe me flamurin turk ne dore mbillnin terror ne Ballkan. Akoma me tej i drejtohet edhe shqipetareve te bashkuar me greket qe luftonin kunder myslimaneve tradhetare shqiptare, pra me tradhetaret e kombit dhe Ballkanit ne pergjithesi, duke i kujtuar atyre se duhet te mendojne edhe per Shqiperine te mos ua lene ate myslimaneve turq ne dore. Me pak fjale Andon Zako ben thirrje per shfarosjen e myslimaneve turq dhe shqipfolesve muslimane tradhetare qe u sherbenin. Pra, ate qe Gjergji e beri ne praktike, Zako e rikujton si e vetmja rruge per shfarosjen e turqve myslimane nga atdheu kristian shqiptar.
    __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ ___
    PS. Nuk ka shqipfoles kristian, ka vetem shqiptar kristiane. Shqipfoles eshte nje nocion per te dalluar shqiptaret nga myslimanet.

Ane edhe une po te fal nga mekatet ashtu si Jezusi Maria Magdalenen sepse e meriton te rifillosh jeten e vetrtete si nje kristiane e devotshme.
    Paqe!
    Paqe!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Citim Postuar më parë nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Prandaj dhe rikthimi i myslimaneve me gjak shqiptar ne besimin e te pareve do bente qe ndergjegjja popullore te rritej e bashkimi i shqiptareve te ishte forca qe do te qeveriste e jo mbeturinat turke.
    Prandaj Ziti, rikthimi ne Kristianizem eshte zgjidhja, keshtu si gjithe bota perparimtare. Me vullnetin e Zotit , Amin.
    Paqe!
    thuaja keto gjera myftiut te korces, jo mua
    ah mor kryqi i paqes, shqiptaret po vuajne per te ngrene, ti kerkon qe ata te meren me fene. eshte njelloj si ti thoshe amerikaneve , meqe eshte krize , kthehuni te jetoni ne egjypt, sepse te paret tuaj ata kane jetuar.

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667

Myftinia e Korçës bashkohet me Ortodoksët kundër dramës së Dokles
    Qesharake, ne kulm...po mire, presim edhe deklaraten e 'banoreve' te pyllit, mbase solidarizohen edhe ata!

Censura e artit, e cfaredo lloj forme, apo menyre te shprehjes se kujtdo, tregon nje nivel arsyetues 'tetraplegjik' te imponuar te zhvilliimit te atij populli!

...Ndërkohë, arsyet se përse u cilësua prej disave fyese për ortodoksët drama mbeten të paqarta. Më së shumti unë u befasova hidhur për këtë gjë që ndodhi. Ishte diçka e papritur, e paimagjinueshme në një vend demokratik, siç është vendi ynë, që ketë tentativë ndërhyrjeje të këtij lloji për të ndaluar një spektakël teatror”, tha në një intervistë për një televizion regjisori Mihal Luarasi. Ky i fundit ka hedhur dyshime se provokimi është kryer nga persona që duan të shkatërrojnë identitetin kombëtar.
    Per nga permasat qe ka marre ngjarja...e pafalshme; anakronizem i dokumentuar!!

i/e regjistruar Maska e Hanny
    Anëtarësuar
    28-10-2010
    Vendndodhja
    qitu..
    Postime
    349

Luja hipokrizi luja...deri dje nuk lan vend pa e sha fen Islame e tash e lavdojn myftiniun..njerzit me dy ftyra jan shum te rrezikshem per shoqnin...jan ata qe shiten per 2 pare...

ky myftinia sigurisht ka menu: "neser kta, masneser na" pranaj ka vendos me than t'veten...
    MOS MA TESH, QAQ DI ME T'THON

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Qe te gjykosh nese dikush e ka kuptuar moralin e vargjeve(ne rastin tone te Andon Zakos), duhet me pare te kesh nje ide se c'permban ne vetvehte ky moral, ose varianti me i mire ta kesh kuptuar vete ate. Poezia(vargjret) nuk eshte e drejtuar vetem tek ne njerezit, por edhe tek myslimanet e genjyer qe ne ate kohe me flamurin turk ne dore mbillnin terror ne Ballkan. Akoma me tej i drejtohet edhe shqipetareve te bashkuar me greket qe luftonin kunder myslimaneve tradhetare shqiptare, pra me tradhetaret e kombit dhe Ballkanit ne pergjithesi, duke i kujtuar atyre se duhet te mendojne edhe per Shqiperine te mos ua lene ate myslimaneve turq ne dore. Me pak fjale Andon Zako ben thirrje per shfarosjen e myslimaneve turq dhe shqipfolesve muslimane tradhetare qe u sherbenin. Pra, ate qe Gjergji e beri ne praktike, Zako e rikujton si e vetmja rruge per shfarosjen e turqve myslimane nga atdheu kristian shqiptar.
    __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ ___
    PS. Nuk ka shqipfoles kristian, ka vetem shqiptar kristiane. Shqipfoles eshte nje nocion per te dalluar shqiptaret nga myslimanet.

Ane edhe une po te fal nga mekatet ashtu si Jezusi Maria Magdalenen sepse e meriton te rifillosh jeten e vetrtete si nje kristiane e devotshme.
    Paqe!
    Mos fol kotesira, te lutem ,ti nuk ke kutpuar ende mesazhin e Krishtit(ai nuk bente thirrje per masakra ) e pretendon te kuptosh vjershat e Cajupit.vjersha e Cajupit ben thirrje shqiptareve te jene shqiptare se pari ,te mos shesin kombin per fe ,te luftojne per te etj mos ti shiten turkut si disa shqipfoleses musliman e disa adhurues cetnikesh si ty .Une me pare preferoj te vdes "mekatare" se te "falem" nga nje shqipfoles qe nga ndenja e madhe inferioriteti adhuron kriminelet se beson se duke adhuruar te tillet behet i "civilizuar" Nje gje me ka cuditur tek ty ,adhuron Papen paralel me shkijet ortodoks ,nuk te duket pak si idiotesi
    '

'

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •