Close
Faqja 21 prej 22 FillimFillim ... 1119202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 217
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Për: A është Paganizëm, lutja te ikonat?

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ec more shpurdhu ti e mos na fol per Biblen, cka din ti se cka eshte Bibla, se pate at bekim ti te njohesh te verteten e Zotit ne Bibel, u ndikove nga perrallat pagano-arabe e ke mbetur duke u sjellur her ne at breg her ne at koder. Fol per Kuranin ti e mos nderhyje ne debate ne mes te krishterve, apo ne asnje menyre mos na fol per Biblen sepse nuk ka ngelur puna që nje "rob i allahut" te shpjegoj femijve te Zotit per Atin e tyre qiellor dhe Fjalen e Tij Krisht. Te jete njeriu rob d.m,th roberi, i burgosur, i mbyllur, dmth je i kufizuar brenda nje burgu shpirtnor e nuk din per gjerat qe ndodhin jasht, keshtu qe mos ja merr mundin me shkrue ma per Biblen - Monoment i mbare njerezit.

Natyrisht se fjala Bibel eshte e shkruar ne Shkrimin e Shenjt por varet si e kupton tjetri, qellimi im ishte t'i tregoj atij mikut sa large jane ata ne krahasim me teologjine katolike, keshtu qe ja bej me dije se shume gjera edhe nuk i kuptojne ata dhe per kete arsye edhe akuzojne Kishen katolike, e jo pse ka vend per akuze por problemi eshte mos-njohurite e tyre.

Fjala BIBEL?

Njohuria etimologjike e emrit BIBËL vjen nga fjala e vjetër greke βιβλία, që do të thotë libërat. Pra, është BIBLA - qe dmth LIBRAT e shënjta të populli hebrenje dhe atij të krishterë.
    Quhet pra edhe Shkrimi i Shenjtë, për ta nënvizuar kuptimin e frymëzimit hyjnorë, ndër atë që ka qenë e shkruar. Është e formuar nga librat e ndryshëm që nga origjina, nga mënyra dhe compozimi, janë të shkruar në një periudhë të gjërë kohore.

Per hebrenjte ajo perbehet nga tri pjese: Torah (ose Ligji qe quhet edhe Peselibersh - Pentateuk - sepse eshte i perbere nga pese librat e pare), Neviim ("Profetet", por ky emer mbulon edhe librat qe te tjeret i quajne "Librat historik") dhe Ketuvim ("Shkrimet", dtth te gjithe te tjeret; shih tabelen e Bibles hebraike). Emer i zakonshem per Biblen hebraike eshte TaNaH (i perbere nga tri shkronjat e para te fjales Tora, Neviim, Ketuvim) apo Tora e marre ne kuptimin e gjere. Ate te krishtere e quajne Beselidhja e Vjeter ne dallim nga Beselidhja e Re. Beselidhja e Re perbehet nga kater Ungjijte, Veprat e Apostujve, Letrat dhe Zbulesa.

D.M.TH perdorimi i emrit BIBËL vjen nga fjala e vjetër greke βιβλία, që do të thotë libërat qe nuk eshte jasht biblike por fjale eperkthye ne emertimin BIBLA, keshtu qe Kisha katolike asgje nuk del jasht Shkrimit te Shenjt por problemi eshte se shume nuk e kuptojne, dhe pasi qe nuk e kuptojne ata dalin me akuza e gjykime dhe gabohen shume.
    Degjo ketu ti zoteri katolik meso te flasesh me njerzit se te rraf me bibel

Une e njoh biblen me mire se Papa more vesh mora thuaj.Ti dhe albo na e paraqite Islamin se ne lidhjen e Njeriut me Zotin eshte i larget njeriu eshte rob i Zotit, po ju se keni lexuar biblen se po ta kishin lexuar sdo flisnit keshtu, a e quajti Jezusi veten sherbetor, se ne muslimanet themi jemi rob te Zotit kurse ju te mencurit krishtere thoni "Zoti" eshte sherbetor i njerzve, vjen ne toke si njeri dhe u lan kembet dishepujve.Pastaj bertet ne kryq o Ate pse me le?Ku eshte lidhja e forte kur bertet o At pse me le? e Kuptoni se jeni ne humbje dhe erresire.Bibla per mendimin tim me mire te ishte quajtur Letrat e palit ose fletushkat e palit se me ato e keni ndertuar teologjine ju dhe nuk i permbaheni fare mesimeve te Mosiut dhe Jezusit.

Ikonat i shpiken krishteret se ne ate kohe nuk shkruhej shkrim e kendim shume dhe kristianet per tu treguar ngjarjet filluan me be ikona apo kukulla si ato ne rastin e krishtlindjes megjithate pati nje sere kritika dhe nga vete kristianet te cilet me pas u persekutuan dhe u quajt lufta ikonklastise.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin

Une e njoh biblen me mire se Papa more vesh mora thuaj.
    ...pasues i denje i Muhamedit!!Islamik tipik......
    Ti dhe albo na e paraqite Islamin se ne lidhjen e Njeriut me Zotin eshte i larget njeriu eshte rob i Zotit, po ju se keni lexuar biblen se po ta kishin lexuar sdo flisnit keshtu, a e quajti Jezusi veten sherbetor, se ne muslimanet themi jemi rob te Zotit kurse ju te mencurit krishtere thoni "Zoti" eshte sherbetor i njerzve, vjen ne toke si njeri dhe u lan kembet dishepujve.Pastaj bertet ne kryq o Ate pse me le?Ku eshte lidhja e forte kur bertet o At pse me le? e Kuptoni se jeni ne humbje dhe erresire.Bibla per mendimin tim me mire te ishte quajtur Letrat e palit ose fletushkat e palit se me ato e keni ndertuar teologjine ju dhe nuk i permbaheni fare mesimeve te Mosiut dhe Jezusit.
    Pra, ti qe e paske lexuar Biblen, a i permbahesh mesimeve te Moisiut dhe Jezusit??!! A jane te vlefshme per ty mesimet e tyre ne Bibel dhe ne pergjithesu, Bibla??!!

Ikonat i shpiken krishteret se ne ate kohe nuk shkruhej shkrim e kendim shume dhe kristianet per tu treguar ngjarjet filluan me be ikona apo kukulla si ato ne rastin e krishtlindjes megjithate pati nje sere kritika dhe nga vete kristianet te cilet me pas u persekutuan dhe u quajt lufta ikonklastise.
    Kjo po qe eshte nje perle urtesie, prej nje islamiku qe din te shkruaje "shkrim e kendim shume"!!
    Xhemis!! Sa klase shkolle ke??!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Nuk marre mundimin te humb kohe me ty se ke shume te zhvilluar sensin e humorit qe turqit i thojne "syzi"(hap fjalorin shikoje ose perdor google, por konteksti i fjales te rraf eshte ne kuptim metaforik qe te bej zbor po spati bere ushtri, se mos thuash e kercenove meqe permenda zborin.

Nese do e kisha thene ne sensin jometaforik ate fjale do isha frymezuar ne bibel

mt 10.21 Tani vëllai do të dorëzojë vëllanë në vdekje dhe ati të birin; dhe bijtë do të çohen kundër prindërve dhe do t`i vrasin.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

mt 10.21 Tani vëllai do të dorëzojë vëllanë në vdekje dhe ati të birin; dhe bijtë do të çohen kundër prindërve dhe do t`i vrasin.
    Kjo ka ndodhur, bile edhe nder shqiptar! A nuk eshte e vertete dhe argumenti me i miri kur dihet historia e shqiptarve 500 vite lufte...
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Jam shqiptar ne rend te parë, besimi eshte ne Krishtin. Nuk me mungon vetdija se djalli shtjellon nga Bibla per qellime te veta, kjo nuk eshte risi por ishte gjate gjitha koherave.

Ja shembulli i cili i ka fillet qe ne zanafille, djalli thote ne emer te Zotit dhe te shkrimeve te kundërta e asajë që thotë Zoti, tani manjëher pas asajë, duke folur per dijen mbi Zotin = doktrina e rrejshme:

(Zanafilla 3;5)
    Madje Hyji e di se kurdo të hani prej saj, sytë tuaj do të hapen e do të bëheni porsi Hyji duke e njohur të mirën e të keqen”.

DMTH, eshte metodë e tij qe te flet ne emer te shkrimeve duke dhene botes doktrina te rrejshme.

Une e njoh biblen me mire se Papa more vesh mora thuaj.
    Nuk e perjashtoj mundesine qe ti e lexon Biblen, por nuk e ke kuptuar dhe problemi nuk eshte nese e lexon apo jo, problemi eshte nese e kupton dhe te flet i njeti Shpirt i Zotit - AUTORI i shkrimeve te shenjta dhe personi u bindet atyre. Ne jemi te vetdijshem se edhe djalli e njeh dhe bile edhe citon nga Shkrimi i Shenjt per qellime te veta dhe duke e mashtruar boten, edhe djalli e shtjellon Biblen, ai kete e ben edhe permes njeriut duke e keqperdorur per qellime te veta dhe duke e mbajtur njeriun ne roberine e kesaj bote, duke e mbajtur njeriun ne roberine drejte vdekjes dhe ferrit te tij. Kjo eshte problemi tek njeriu qe nuk po e kupton, ne vend qe ta kuptoj dhe te largohet nga kjo kurth, ai i sherben duke kontribue pa pushue - I MJERI AI - I MJER.
    Nuk eshte kusht - ne krishterim qe ta lexoj njeriu Biblen, por ta lexoj dhe ta kuptoj, dhe permes leximit - besimtarit ti flet fjala - Fjala e Perendisë KRISHT qe Ati yne qiellor - na dhuroj JETEN.

Ti dhe albo na e paraqite Islamin se ne lidhjen e Njeriut me Zotin eshte i larget njeriu eshte rob i Zotit,
    Jo unë dhe Albo sic thua, por besimi Islam e paraqet ashtu Zotin e ju e besoni.
    Sipas Islamit njeriu eshte rob dhe pa asne vlere, o roberuar dhe ajo qe kerkohet nga njeriu eshte te falet dhe ti frigohet Zotit - jo ne dashuri ndaj Zotit por ne frike se "ai te vret"!! Zoti eshte i largët, eshte fuqi, krijon një bashkësi më tepër grumbull, masë, mori, turm, apo bashkësi të të nënshtruarëve që kanë një ligj themelor të përbashkët : ÇKA CAKTON BASHKËSIA IME ËSHTË E VËRTETË! Në këtë botëkuptim njeriu si qenie e lirë s’ka rendësi, por më tepër kolektiviteti fetar, deri diku edhe “diktatura” fetare apo teokracia, me pak liri, pa nderim të mendimeve të ndërsjellta dhe demokratike. "Nëse se pranon Allahun dhe profetin e tij, duhet te vritesh dhe te pernjekesh"...!

ju se keni lexuar biblen se po ta kishin lexuar sdo flisnit keshtu, a e quajti Jezusi veten sherbetor.
    Natyrisht se e kam lexuar dhe Jezusi pas te gjitha proceseve qe i kaloj, te gjitha ato qe ishin parafolur nga profetet dhe shkrimet e shenjta gjate shekujve, i kaloj sipas planit te Zotit dhe pastaj Jezusi tha:

Më është dhënë çdo pushtet në qiell e në tokë. 19 Prandaj, shkoni e bëjini nxënës të mi të gjithë popujt! Pagëzoni në Emër të Atit e të Birit e të Shpirtit Shenjt! 20 Mësojini të zbatojnë gjithçka ju kam urdhëruar! Dhe, ja, unë jam me ju gjithmonë ‑ deri në të sosur të botës!”

Bibla per mendimin tim me mire te ishte quajtur Letrat e palit ose fletushkat e palit se me ato e keni ndertuar teologjine ju dhe nuk i permbaheni fare mesimeve te Mosiut dhe Jezusit.
    .
    Pali eshte teologu me i fuqishem ne bote, Eshte vertete teologu me i fuqishem qe njeh historia e njerezimit. Pali eshte vegel e Krishtit mbi toke, Pali eshte SHPATË e mbrehte i cili godet djallin dhe te bijt e tij ngado qe te sillen, jo rastesisht e urrene bota kaq shume. Lavdi Zotit qe ja dha botes kete APOSTULL te Shenjt, qe mesimet dhe fjalet e tij nuk lejojne rruge as hapesire veprimi dhe mashtrimi djallit te mallkuar dhe mesimeve te rrejshme - te profetëve te rrejshem.

ne muslimanet themi jemi rob te Zotit kurse
    Askush nuk po e mohon se ju jeni rob, eshte doktrine e juaja, por në Krishtin (ata qe i besojnë) njeriu u çlirua nga roberia dhe neper Krishtin në FRYMË të ZOTIT - i krishteri është fëmija i Perendisë. Krishti e cliroj njeriun nga roberia dhe vdekja, te krishterët (ata qe i besojne Jezusit) jane te cliruar nga roberia nëpermes gjakut te Krishtit, Krishti pagoj per njerezimin - ata qe i besojne. Ne jemi pjesë e familjes te madhe hyjnore dhe jetojmë me Zotin te bashkuar, dmth nuk jemi te ndarë dhe ne nje distance te pa njohur.. Ai nuk eshte i larget dhe nuk eshte nje zot qe nuk nihet, por na dha mundesine ta njohim dhe ta duam në FRYME. Roberi ka ai qe nuk e pranon Krishtin - SHPETIMTARIN e botes i cili e cliron njeriu nga roberia dhe varri vdekjes duke ja dhene jeten - JETEN e pasosur. Pa Krishtin s'ka JETË - ka vdekje.

ju te mencurit krishtere thoni "Zoti" eshte sherbetor i njerzve, vjen ne toke si njeri dhe u lan kembet dishepujve.
    AMEN, kjo eshte mes ee vertete, por qe sherbesa e Jezusit eshte e natyres se njeriut dhe kjo deshmon sa dashuri qe ka Zoti per njeriun. Eshte MDHESHTIA e Krishtit - Bir i Perendisë.

Pastaj bertet ne kryq o Ate pse me le
    Britma e njeriut ne JEZUSIN eshte britma e jote dhe e imja - ADAM, por ja qe Zoti nuk e le njeriun - natyren e njeriut ne vuajtje dhe kryqe duke e braktisur pergjithmone, pro vetem per nje kohe, por ne emer te Tij - permes Jezut Bir i Tij, Zoti Perendi ja jep jeten njeriut dhe e ngrite ne Lavdine e Tij - aty ku edhe ishte plan i Zotit - ne PARAJSEN e perjetshme. Me fal, me vjen keq pse ti nuk e kupton, ama kjo nuk do te thote se nuk mund e kuptosh dhe pervujterohesh para asaj britme - qe eshte zë i njeriut - ADAM - njerezimit mbi toke te cilet e merituan te braktisen nga Zoti por Zoti i meshirshem, Zoti i mire, Zoti i CILI e do njeriun, Ai nuk e lejoj kete britem, as nuk e lejon qe njeriu te braktiset dhe te humbet duke ngelur vetem mish per varre, por e thirri ne JETE, duke ja dhene JETEN, ne emer te Birit te TIJ JEZUS. Kush beson ne të e ka jeten, i pushon britma, lirohet nga vuajtja dhe kryqi i kesaj bote i cili sjelle vdekjen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 12-01-2013 më 10:33

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Jam shqiptar ne rend te parë, besimi eshte ne Krishtin. Nuk me mungon vetdija se djalli shtjellon nga Bibla per qellime te veta, kjo nuk eshte risi por ishte gjate gjitha koherave.

Nuk e perjashtoj mundesine qe ti e lexon Biblen, por nuk e ke kuptuar dhe problemi nuk eshte nese e lexon apo jo, problemi eshte nese e kupton dhe te flet i njeti Shpirt i Zotit - AUTORI i shkrimeve te shenjta dhe personi u bindet atyre. Ne jemi te vetdijshem se edhe djalli e njeh dhe bile edhe citon nga Shkrimi i Shenjt per qellime te veta dhe duke e mashtruar boten, edhe djalli e shtjellon Biblen, ai kete e ben edhe permes njeriut duke e keqperdorur per qellime te veta dhe duke e mbajtur njeriun ne roberine e kesaj bote, duke e mbajtur njeriun ne roberine drejte vdekjes dhe ferrit te tij. Kjo eshte problemi tek njeriu qe nuk po e kupton, ne vend qe ta kuptoj dhe te largohet nga kjo kurth, ai i sherben duke kontribue pa pushue - I MJERI AI - I MJER.
    Nuk eshte kusht - ne krishterim qe ta lexoj njeriu Biblen, por ta lexoj dhe ta kuptoj, dhe permes leximit - besimtarit ti flet fjala - Fjala e Perendisë KRISHT qe Ati yne qiellor - na dhuroj JETEN.

Jo unë dhe Albo sic thua, por besimi Islam e paraqet ashtu Zotin e ju e besoni.
    Sipas Islamit njeriu eshte rob dhe pa asne vlere, o roberuar dhe ajo qe kerkohet nga njeriu eshte te falet dhe ti frigohet Zotit - jo ne dashuri ndaj Zotit por ne frike se "ai te vret"!! Zoti eshte i largët, eshte fuqi, krijon një bashkësi më tepër grumbull, masë, mori, turm, apo bashkësi të të nënshtruarëve që kanë një ligj themelor të përbashkët : ÇKA CAKTON BASHKËSIA IME ËSHTË E VËRTETË! Në këtë botëkuptim njeriu si qenie e lirë s’ka rendësi, por më tepër kolektiviteti fetar, deri diku edhe “diktatura” fetare apo teokracia, me pak liri, pa nderim të mendimeve të ndërsjellta dhe demokratike. "Nëse se pranon Allahun dhe profetin e tij, duhet te vritesh dhe te pernjekesh"...!

Natyrisht se e kam lexuar dhe Jezusi pas te gjitha proceseve qe i kaloj, te gjitha ato qe ishin parafolur nga profetet dhe shkrimet e shenjta gjate shekujve, i kaloj sipas planit te Zotit dhe pastaj Jezusi tha:

Më është dhënë çdo pushtet në qiell e në tokë. 19 Prandaj, shkoni e bëjini nxënës të mi të gjithë popujt! Pagëzoni në Emër të Atit e të Birit e të Shpirtit Shenjt! 20 Mësojini të zbatojnë gjithçka ju kam urdhëruar! Dhe, ja, unë jam me ju gjithmonë ‑ deri në të sosur të botës!”

Pali eshte teologu me i fuqishem ne bote, Eshte vertete teologu me i fuqishem qe njeh historia e njerezimit. Pali eshte vegel e Krishtit mbi toke, Pali eshte SHPATË e mbrehte i cili godet djallin dhe te bijt e tij ngado qe te sillen, jo rastesisht e urrene bota kaq shume. Lavdi Zotit qe ja dha botes kete APOSTULL te Shenjt, qe mesimet dhe fjalet e tij nuk lejojne rruge as hapesire veprimi dhe mashtrimi djallit te mallkuar dhe mesimeve te rrejshme - te profetëve te rrejshem.

Askush nuk po e mohon se ju jeni rob, eshte doktrine e juaja, por në Krishtin (ata qe i besojnë) njeriu u çlirua nga roberia dhe neper Krishtin në FRYMË të ZOTIT - i krishteri është fëmija i Perendisë. Krishti e cliroj njeriun nga roberia dhe vdekja, te krishterët (ata qe i besojne Jezusit) jane te cliruar nga roberia nëpermes gjakut te Krishtit, Krishti pagoj per njerezimin - ata qe i besojne. Ne jemi pjesë e familjes te madhe hyjnore dhe jetojmë me Zotin te bashkuar, dmth nuk jemi te ndarë dhe ne nje distance te pa njohur.. Ai nuk eshte i larget dhe nuk eshte nje zot qe nuk nihet, por na dha mundesine ta njohim dhe ta duam në FRYME. Roberi ka ai qe nuk e pranon Krishtin - SHPETIMTARIN e botes i cili e cliron njeriu nga roberia dhe varri vdekjes duke ja dhene jeten - JETEN e pasosur. Pa Krishtin s'ka JETË - ka vdekje.

AMEN, kjo eshte mes ee vertete, por qe sherbesa e Jezusit eshte e natyres se njeriut dhe kjo deshmon sa dashuri qe ka Zoti per njeriun. Eshte MDHESHTIA e Krishtit - Bir i Perendisë.

Britma e njeriut ne JEZUSIN eshte britma e jote dhe e imja - ADAM, por ja qe Zoti nuk e le njeriun - natyren e njeriut ne vuajtje dhe kryqe duke e braktisur pergjithmone, pro vetem per nje kohe, por ne emer te Tij - permes Jezut Bir i Tij, Zoti Perendi ja jep jeten njeriut dhe e ngrite ne Lavdine e Tij - aty ku edhe ishte plan i Zotit - ne PARAJSEN e perjetshme. Me fal, me vjen keq pse ti nuk e kupton, ama kjo nuk do te thote se nuk mund e kuptosh dhe pervujterohesh para asaj britme - qe eshte zë i njeriut - ADAM - njerezimit mbi toke te cilet e merituan te braktisen nga Zoti por Zoti i meshirshem, Zoti i mire, Zoti i CILI e do njeriun, Ai nuk e lejoj kete britem, as nuk e lejon qe njeriu te braktiset dhe te humbet duke ngelur vetem mish per varre, por e thirri ne JETE, duke ja dhene JETEN, ne emer te Birit te TIJ JEZUS. Kush beson ne të e ka jeten, i pushon britma, lirohet nga vuajtja dhe kryqi i kesaj bote i cili sjelle vdekjen.
    E shikon mire qe nuk njeh islamin por nuk njeh as biblen.

Se pari Zoti e quan njeriun khalife ne toke mekembes qe do te thote qe njeriu i nenshtrohet vetem Zotit kurse krijesat i sherbejne njeriut duke filluar nga frutat, kafshet,toka uji dielli etj.

Pse i nenshtrohet njeriu Zotit nuk ka gje te keqe.A nuk thote bibla se me ane te ligjit njihet mekati, dhe se mekati te con ne vdekje dhe skllaveri.Atehere kur ne i nenshtrohemi Zotit dhe ligjeve te tij pse nuk qenkemi nje Mbreteri e Zotit ne toke.A po kerkonit mbreterine me ligjet e Zotit hebrejte dhe po prisnin profetin per kete gje,mirepo se deshen mbreterine e Zotit donin mbreterin e djallit donin ti gjykonte cezari me monedhen e tij nuk donin ligjet e Zotit per te cilen Jezusi thote kjo turme qe nuk e zbaton ligjin e Moisiut eshte e mallkuar.Jezusi e mallkoi ndersa Pali e cmallkoi, pali futi risine dhe beri crregullime ne besimin krishter, duke filluar nga ndryshimi Ungjillit, pali ishte qe vriste aposujt dhe perndiqte besimtaret pastaj i doli nje vegim dhe na u be krishter i devotshem pastaj konstandini pagan i doli nje vegim dhe na ndryshoi natyrshmerine e Jezusit ne Keshillin e nikes dhe perndoqi unitarianet dhe ndryshoi daten e pushimit dhe sot krishterimi per shkak te lidhjes se tij me greket a shume tradita pagane .Pali eshte teologu me i mire, qe e godiste djalli me grushta dhe mashtronte dhe nuk thonte te verteten.

Keshtu thote teologu me i mire

; megjithatë duke qenë dinak ju zura me dredhi”.

Pali qe shpiku murgerine qe sot mijera prifterinj dhe murgesha i heqin te drejtat vetes per te qene babe ose nene ku eshte dashuria ku eshte dashuria ?

1 Tani lidhur me ato që më shkruat, mirë është për njeriun të mos prekë grua. 8 Por të pamartuarve dhe grave të veja po u them se për ta është mirë nëse qëndrojnë si unë, 25 Por për sa u takon virgjëreshave, s`kam urdhër nga Zoti, por po jap një mendim si njeri që kam fituar mëshirën e Zotit për të qenë i besueshëm.26 Mendoj se është mirë për njeriun të jetë kështu siç është,(Pa grua) për shkak të ngushticës së tanishme. 27 Je i lidhur me një grua? Mos kërko të zgjidhesh. Je i zgjidhur nga gruaja? Mos kërko grua. 40 Por, sipas gjykimit tim, ajo është më e lumtur, po mbeti ashtu; dhe mendoj se edhe unë kam Frymën e Perëndisë..(1 korintesave 7 )

ka mbi tre profeci te Jezusit per Palin dhe kundra tij, a ti sjell apo i di?

6 Dhe Jezusi u tha atyre: ``Kini kujdes dhe ruhuni nga majaja e farisenjve dhe e saducenjve!`11 Si nuk kuptoni që nuk e kisha fjalën për bukën kur ju thashë të ruheni nga majaja e farisenjve dhe saducenjve?``.
    12 Atëherë ata e kuptuan se ai nuk u kishte thënë të ruheshin nga majaja e bukës, por nga doktrina e farisenjve dhe të saducenjve mateu 16

te gjithe apostujt nuk e donin Palit biles gjoni e konsideron Palin si antikrisht.Mer lexo biblen lexoje mire

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Kjo ka ndodhur, bile edhe nder shqiptar! A nuk eshte e vertete dhe argumenti me i miri kur dihet historia e shqiptarve 500 vite lufte... .
    po nese ndodh sot biri vret baben ku frymezohet ?Pastaj sipas jush Perendia eshte dashuri thote Papa atehere pse Jezusi thote me vra biri baben?

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Cili eshte jezusi i vertet, a thua kjo eshte pamja reale e tij e cila shfaqet ne kisha, botime, dokumentare, media, etj.
    A mund te ndodh qe ne te ardhmen te na paraqesin jezusin edhe pa mjeker ?
    Sa eshte e lejuar kjo te behet me nje te derguar te zotit ?

Emri:  207651_561451040550086_1390978701_n.jpg

Shikime: 3438

Madhësia:  53.0 KB

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

.A nuk thote bibla se me ane te ligjit njihet mekati, dhe se mekati te con ne vdekje dhe skllaveri.
    Ja se cka thotë shkrimi per ata te ligjit sic pretendoni ju. Kjo qe keni shkrue veq sa e tregon keqperdorimin qe ti u ben shkrimeve;

"Çka atëherë? A kemi farë përparësie? Kurrfare! E vërtetuam më parë: të gjithë, hebrenj e grekë, janë nën pushtetin e mëkatit, siç thotë Shkrimi i shenjtë:
    ‘Nuk ka njeri të drejtë, as vetëm një. Nuk ka njeri të urtë, nuk gjendet asnjë që kërkon Hyjin. Të gjithë e lanë rrugën, së bashku u prishën, askush nuk bën mirë ‑ asnjë nuk gjendet!
    Fyti i tyre është varr i hapur, me gjuhët e tyre mbjellin gënjeshtra, nën buzë kanë vrer shlligash; goja e tyre është plot mallkime e hidhërim, këmbët u vrapojnë për të derdhur gjak, rrënime e mjerime në udhën e tyre, udhën e paqes ata nuk e njohin.'

E ne mirë e dimë se gjithçka thotë Ligji, e thotë për ata që janë nën Ligj, që të mbyllet çdo gojë dhe mbarë bota të jetë fajtore para Hyjit. Prandaj, me vepra të Ligjit askush s’do të mund të shfajësohet para tij, sepse me anë të Ligjit vetëm njihet mëkati. Shfajësimi i plotë me anë të fesë.

Tani veç, pavarësisht nga Ligji, u dëftua vepra shëlbimtare e Hyjit, e dëshmuar prej Ligjit e prej Profetëve, vepra shëlbimtare e Hyjit me anë të fesë në Jezu Krishtin për të gjithë ata që besojnë ‑ pa farë dallimi, sepse të gjithë mëkatuan dhe u përjashtuan nga lumturia e Hyjit ‑ e me hirin e tij, të gjithë e fituan falas drejtësinë, në saje të shpërblimit që bëri Jezu Krishti. Atë Hyji e caktoi të jetë, në saje të fesë, fli pajtuese me anë të gjakut të vet. Deshi kështu të tregojë drejtësinë e vet, sepse i la pa ndëshkuar mëkatet e mëparshme në kohën e durimit të vet ‑ e në kohën e tashme e dëfton drejtësinë e vet për të qenë i drejtë e për të shfajësuar atë që është në fenë e Jezusit.

A ka, pra, arsye për t’u krenuar?
    ‑ Kurrsesi!
    ‑ Në saje të cilit Ligj? Në saje të veprave?
    Jo, por vetëm në saje të fesë! Sepse njeriu shfajësohet me anë të fesë, pa veprat e Ligjit...."!

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Cili eshte jezusi i vertet, a thua kjo eshte pamja reale e tij e cila shfaqet ne kisha, botime, dokumentare, media, etj.
    A mund te ndodh qe ne te ardhmen te na paraqesin jezusin edhe pa mjeker ?
    Sa eshte e lejuar kjo te behet me nje te derguar te zotit ?

Emri:  207651_561451040550086_1390978701_n.jpg

Shikime: 3438

Madhësia:  53.0 KB
    Fytyra e Jezusit
    Një murgë nga Sicilia e Italisë i quajtur Epifan, një prej ditëve e zbulon dhuratën e Zotit. Cili e pikturoi një ikonë të mrekullueshëm . Dëshiroi ta pikturojnë një pikturë më të bukur, përkatësisht portretin e Krishit. Por ku t’i gjejnë modelet e përshtatshme për ta shprehur vuajtjet dhe gëzimin, vdekjen dhe ngjalljen, njerëzinë dhe hyjninë?
    Epifani nuk kishte qetësi derisa nuk ta realizojnë idenë, një prej ditëve ai niset në rrugë. Kalon tërë Evropën duke kërkuar ndonjë fytyrë të përshtatshëm. Asgjë...! Nuk gjënë as një fytyrë që mund ta pikturojnë Krishtin.

Një prej netëve e kapë gjumin duke lutur psalmin:

“Fytyrën tënde o Zot e kërkoi dhe mos e fsheh prej meje.”

Dhe ëndërron. Engjëlli e shoqëron duke treguar fytyrat e njerëzve pikërisht ato shprehitë që i përngjajnë Jezusit: gëzimin dhe hareja e një fejuarës, pafajësinë e një fëmijës, fuqinë e një fshatarit, vuajtjet e një të sëmurit, frikën e një të dënuarit, nënën e mirë, hutimin e një të varfrit, ashpërsinë e një gjyqtarit, dëfrimin një arkëtuesit, mëshirën e një rrëfimtarit, fytyrën e munduar një të gërbulurit.

Epifani pas kësaj ëndrre kthehet në kuvendin e vetë dhe filloi punën. Pas një vitit ikona e Krishtit ishte gati. Ja tregon abatit dhe vëllezërve të cilët të befasuar bien në gjunjë para ikonës. Fytyra e Krishtit ishte e mrekullueshme, prekëse, dhe lenë mbresat e thella të zemrës si dhe shtron pyetje.

Mos kërko Krishtin vetëm në një njeri, por kërkoje diçka nga fytyra e Krishtit - në çdo njeri kërkoje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 12-01-2013 më 11:59

Faqja 21 prej 22 FillimFillim ... 1119202122 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ikonat ne fene Orthodhokse
    Nga Seminarist në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 20-02-2015, 18:30
  2. Ikonat dhe Objektet Kishtare
    Nga dodoni në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 03:39
  3. Ikonat ç'jane dhe ç'perfaqesojne?
    Nga northernbard në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-07-2002, 11:42

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •